Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Sony  (Megtekintve 11395 alkalommal)

ged

  • Vendég
Sony
« Dátum: 2006, Május 14, 12:47:27 »
Helló mindenki!
Tanácsot szeretnék kérni!
Sony DVP-NS52P DVD játszóhoz És Sony STR-DE697 erõsítõhöz milyen hangsugárzószettet és kábeleket  tudnátok ajánlani? Popzenéhez és akciófilmhez kellene. A szobám 15m2.
Elõre is köszönöm!!!

hollandig

  • Vendég
Válasz/Re:Sony
« Válasz #1 Dátum: 2006, Május 14, 22:23:24 »
Üdv ged!

A kérdés az, hogy mennyi pénzed van rá?!

Én akkora szobába monitorokat tennék elõre hátra + sub -ot ugye:D Ügyelni kell, hogy semmiképp se legyen 1 doboz se túl, se alulméretezett a szobádhoz képest (legalább is ha számít a hangminõség és a térhatás).
Kábelekhez ajánlom a Kácsa audiót : www.kacsa-audio.hu (Pillangó utcai metrótól nem meszze) NAgy választék és széles árkategória van náluk. Én Neotech kábeleket szoktam venni náluk...
Szóval írdd + h mennyid van rá, aztán majd keresünk vmit:D

Csákesz!

ged

  • Vendég
Válasz/Re:Sony
« Válasz #2 Dátum: 2006, Május 15, 00:42:15 »
Szeva!
Köszi hogy valaki legalább elolvasta...!
Kb. 100000-120000Ft. körül gondoltam, sajnos ennyi telik. (Különben nem Sony-m lenne:))
Köszöntem, Szeva!

hollandig

  • Vendég
Válasz/Re:Sony
« Válasz #3 Dátum: 2006, Május 15, 09:40:00 »
Csá ged!

Én továbbra is kitartok azon véleményem mellett, hogy monitort vennék. Két okból gondolom így:
1: a szoba méretéhez bõven elegendõ, nem szabad túl nagy dobozt tenni "kis" szobába
2:ugyanazon árért jobb minõségû monitort tudsz venni (csak ugye gondoskodnod kell az állványról.
Ajánlom neked a www.netdepo.hu - t, itt viszonylag nagy választék van, és + tod nézni legalább, hogy mi fér bele ennyi pénzbe. Itt vannak komplett szettek is, azokból talán a yamahá-t ajánlanám, mert vann még ott wharfedale is, de hallottam már azokat a frontokat, és nekem nem tetszett a hangjuk (tompa és szinezetlen)..., de továbbra is monitort...
Monitorok közül érdemes nézegetned a Celestion- t, (itt az F10 - re v méginkább a nagyobb testvéreire gondolok (f15...), és itt a honlapon a tesztarchívumban van teszt is a celestionról, érdemes elolvasni), Mordaunt Short - ot, Tannoy - t, Clarus - t esetleg Kef - et!!!.
Természetesen centerbõl is ezeket a márkákat ajánlom, sub-ból pedig olyan drágát, ami csak belefér a pénzedbe (olcsó húsnak híg a leve...:) )
Persze úgy kéne vásárolni, hogy meghallgatod valamennyi összeállítást, mert katalógusadatok alapján nem lehet eldönteni, hogy most melyik szól jobban, mint a másik! Én sztereo-ban hasonlítgatnám össze õket! Amelyik jól szól sztereoban, nagy a tere, az jó lesz 5.1-ben is!
Persze ha drágáb kategóriát szeretnél vásárolni, akkor kezdhetsz 2 frankó fronttal (drágább monitor, esetleg kisebb floor stand) és 1 frankó subb - al! Surround-al is lehet hatalmas élmény a mozizás! Én csöves végekkel, AR frontokkal és 40 centis monacor-ból készült mélynyomóval filmeztem 1szer 1et, hát olyat szólt, h majd be*****tam:)
A döntés a tiéd!:D
Amúgy a Sonynak vannak nagyon tuti audifil cuccai... Nekem pl olyan Sony tunerem van, hogy bárkihez elvinném párbajoztatni....:) & ott van pl a QS ill. az ES kategória, ami mindenben nagyon jó!

Na remélem kimerítõt írtam, ha mégsem, akkor kérdezz nyugodtan & számolj be a vásárfiáról!:)

Csákesz!:)

hollandig

  • Vendég
Válasz/Re:Sony
« Válasz #4 Dátum: 2006, Május 15, 09:50:19 »
Ja még annyi, hogy stereoval is meg lehet alkudni, én pl 2 jó állódobozzal mozizok. Persze ha lenne pénzem 5.1 be is fektetni, akkor biztos megtenném, de én sztereoban utazok. Jó dobozokkal így is lehet nagy élmény, persze a házimozizás azért 5.1 ben jóval nagyobb élmény, de ha van türelmed és most csak két állat frontot veszel és késõbb bõvítesz....

Csákesz!