Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: 5.1 csöves erősítő?  (Megtekintve 37686 alkalommal)

AQ1

  • Vendég
Re:5.1 csöves erősítő?
« Válasz #15 Dátum: 2013, Február 22, 08:34:35 »
Engem nem kell győzködnöd :-)... mármint sem a csöves integrált sem a goodmans -al kapcsolatban.

a processzor minek?
Dehogy gyözködlek.  ;D
Wan a pasinak egy eccerü DVD-je, amiböl csak a digi jel jön ki optikán, az mén be a prociba, az szétossza 5+1-re illetwe még lehet állitani rajt a szinteket, késlelztetést meg fene tudja ,még mit, és azt lehet hangositani is. Analog jel jön ki belöle és mén a csöwesekbe.
Ez tulajdonképp egy digitálist fogado elöfok. Gözöm sincs, h milyen márkáju.
Nix HDMI benne. Nagyon teccett amit nála láttam, hallottam, épp egy ilyesmi öxxerakásáwal probálkozom itthon, mostan kéxülgetnek a hangfalak hozzá.
Csak még azt nem tudom, h howa rakjam öket, mert minimum 120Liter / db kell. ::)

spendorman

  • Vendég
Re:5.1 csöves erősítő?
« Válasz #16 Dátum: 2013, Február 22, 23:27:31 »
Bigi, a processzor költői kérdés volt. sorry, félreérthető voltam. a másik fórumokon utálnak engem a procsszor ellenességemért... talán csak ezért tettem fel a költői kérdést. Na mind1. lefirkálok valamit, hátha érdemes...

A DVD-kből nem jön ki nagy felbontású hang (*), és általában mivel xar a beépített DAC-juk, az analóg jel is leírható belőlük. A hang minőséget a DAC minősége és a Jitter mértéke határozza meg de nagyon.

Az általam preferált legjobb minőségi lánc a következő:

1. Univerzális lejátszó (Bluray + multichannel SACD). Ezeknek általában van HDMI (**) és SPDIF (***) kimenete is. Olyan lejátszót preferálok, amelyikben csúcs DAC van (általában 5.1 ílletve 7.1 kimenetettel).  Ez pl. a Primare 32BD (3,800.- €). Vagy egy másik megoldás... pl. a Denon BDP4010UD. Ebbe a Denonba probléma nélkül lehet xerelni olyan SPDIF modult, ami a kimenetre kiküldi a NATIVE DSD jelet is (multichannel SACD) a lehető legjobb minőség érdekében (DSD=Direct Stream Digital=1bit-es felbontás 2,8224MHz mintavételi frekvencia miatt). Erre azért van szükség, hogy a hallgató tudjon hozzá csatlakoztatni külső DAC-ot is (ne legyen a beépített DAC minőségével limitálva), így az elérhető legjob hangminőség határos a csillagos éggel (pénztárca függő).. A 4010-es azért jó, mert egyrészt relative alacsony a saját Jittere, másrészt könnyü a BUS-ra rákötni a mi SPDIF moduljainkat (****)

A fentiekből kitünik, hogy az univerzális lejátszón beállított értékeket (hangxoró konfig, késleltetés, stb) beállítva SEMMIFÉLE egyéb cucc nem kell a hangerő szabályozáson kívül (mivel digitálisan mindent a lejátszó oldd meg)

2. és ha már 5.1 hangerőszabályozás plusz bemeneti kapcsolás, akkor jó a Copland. persze bármi más is...

(*) DSD SACD esetén vagy veszteségmentes HD Audio (Dolby illetve DTS)
(**) a HDMI-n megjelenik a Dolby illetve DTS HD Audio és a DSD is, de maga a HDMI-n továbbított digitális hang össze van zavarva mindeféle xarral (többszöri kódolás, dekodolás, stb).
(***) a gyári SPDIF csatlakozón nem jelenik meg HD Audio, és FőLEG NEM DSD !!! xerintem a copyright miatt, ugyanis onnét könnyü lenne másolatot csinálni
(****) custom made circuit, a haveromon kívül nem gyártja senki a világon és kiküldi a külső DAC-ra még a NATIVE DSD-t is!!!

IMHO:

a) eccerü DVD nem jó.
ezér: i) mags Jitter, ii) optikáján nincs nagy felbontásu digitális jel (pláne nem DSD)

b) eccerü DVD + proci nem jó, mert a jó procinak sincs mit feldolgoznia (ezalatt értem a HD hangot meg a DSD-t)

c) HDMI nem is kell (főleg nem a hang miatt). A HDMI csatlakozón megjelenő hang fosh & xar. csak ezt sokan nem tudják

mielőtt végzetes munkába fox, és fejleszetni kezdesz, call me... vagy faszbúk. Xerintem a hangerőszabályozást meg az erősítők minőségét a hangfalakkal együtt probléma nélkül megoldod magad is...

kellemes 7végét

spendorman

  • Vendég
Re:5.1 csöves erősítő?
« Válasz #17 Dátum: 2013, Február 22, 23:39:51 »
még valami...