Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Kenwood CD  (Megtekintve 3246 alkalommal)

hendri

  • Vendég
Kenwood CD
« Dátum: 2007, Október 06, 10:10:19 »
Üdv Mindenkinek!
Már annyi helyen próbáltam indítani ebben a témában fórumot de soha nem kaptam segítséget vagy tanácsot.Van egy Kenwood  5030-as CD játszóm, de az utóbbi idõben a lemezek lejátszása közben olyan torz hangot ad ki mint amikor a  rádiót az ember egy kicsit melléhangolja. Ezzel párhuzamosan föleg fejhalgatón keresztül érzõdik, hogy egy kis házózati brummot valamint a CD mechanika minden rezdülését(számok közti váltás stb.) is tisztán lehet hallani. Itt Kecskeméten még olyan szakembert nem sikerült találnom aki megnyugtató választ tudott volna adni. Azt tanácsolják, hogy vegyek másikat, de ezt a fajta minõségi hangot most már igen csak drágán mérik. Ha csak valaki egy normális hozzáértõ szervízt vagy szakenbert tudna ajánlani már azt is megköszönném. Amit magamtól is észrevettem, hogy ha a készülék tetejét leveszem akkor a fent említett jelenség nagy mértékben csökken, csak a fejhalgató kimeneten észlelhetõ brumm nagysága nem változik.  Egyébként mûszerész végzettségem van de a szakmában soha sem dolgoztam. Mégegyszer bármiféle segítséget megköszönnék.

istvan01

  • Vendég
Vá:Kenwood CD
« Válasz #1 Dátum: 2007, Október 06, 10:30:17 »
Hello hendri

A te problémádat nagyon valószínû nem lehet megoldani néhány okoskodó hozzászólással, kivéve, ha valaki pont ezt a jelenséget már tapasztalta ezzel a Kenwood CD játszóval. Nem írtad le, a hiba állandó, vagy csak néha jelentkezik, ha állandó akkor könnyebb behatárolni. A jelenség amit leírsz, nagyon úgy tûnik, mint egy földeletlen (GND) szakadt belsõ kapcsolat, valami rossz forrasztás. De sok más oka is lehet még, ezért az egyszerû kábel, érintkezõ és forrasztás átnézésen felül, azért ezt egy gépismerettel bíró szervizbe kellene elvinni, ahol van kapcsolási rajz, meg szervízkönyv is.

Üdv István

hendri

  • Vendég
Vá:Kenwood CD
« Válasz #2 Dátum: 2007, Október 06, 10:42:25 »
Szia! Elõször is nagyon köszönöm, hogy hozzászoltál. Hát igen ezt én is érzem, hogy itt már szervízre lenne szükség, de mint jeleztem itt kecskeméten nem találtam ilyen helyet. Azért szeretnék valahogy egy lelkes hozzáértõ amatört találni (márpedig sok ilyen van nagy tudással) aki tudná kezelni ezt a problémát. A probléma állandó. A gyári lemezeknél csak akkor jelentkezik ha valamalyik audiofil kiadványt hallgatom, de ezeknél csak néha néha, az írott lemezeknél mindig.

nigger3

  • Vendég
Vá:Kenwood CD
« Válasz #3 Dátum: 2007, Október 10, 21:49:47 »
Szia.

Én is KMÉT-i vagyok. Van egy kis szervíz,rögtön a Cifra-palota mögötti utcában. A mester urat Pernyés Tibornak hívják,õ elég korrekt ár/garancia szinten. Nem tudom a tel. számát de õ profi.
Ha megnézi,tájékoztat téged arról,hogy mi benne a rossz,az alkatrész mennyibe kerül ill. megéri-e javítani.
Sok sikert barátom.

NIGGER3

hendri

  • Vendég
Vá:Kenwood CD
« Válasz #4 Dátum: 2007, Október 10, 22:11:56 »
Szia! Köszi az infót

nigger3

  • Vendég
Vá:Kenwood CD
« Válasz #5 Dátum: 2007, Október 10, 22:16:18 »
Szívesen.

NIGGER3