Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: visaton fontana hangsugárzó készítése  (Megtekintve 5797 alkalommal)

mmgx

  • Vendég
visaton fontana hangsugárzó készítése
« Dátum: 2007, Május 02, 18:59:29 »
Szeretnék elkészíteni egy visaton fontana hangsugárzót.A gyári kit terve alapján készíteném el a dobozt,de a hangszórók (nekem)borsos ára miatt arra gondoltam,hogy helyettesíteném valamilyen jó minõségû kedvezõbb árú hangszórókkal.Természetesen a hangváltót is a módosított hangszórókhoz kellene illeszteni.A doboz elkészítése nem okoz gondot de a megfelelõ hangszórók kiválasztása és a hangváltó elkészítése viszont teljes mértékben meghaladja a tudásomat.Ha valakinek van tapasztalata,ötlete,elképzelése ezzel kapcsolatban annak nagyon megköszönném a segítségét.A helyzet az,hogy nagyon nagy kedvet érzek,hogy készítsek magamnak egy különleges,egyedi hangsugárzót,amit én készítek,benne van minden tudásom,a kezem munkája és a sajátomnak érezhetem,mert én készítettem.Aki esetleg nem tudná mirõl van szó a tervek megtekinthetõk a visaton honlapján.Szívesen várok bármiféle ötletet,tanácsot,elképzelést.

Nem elérhető bikabeka

  • Old hifi group
  • törzstag
  • ******
  • Hozzászólások: 2016
Válasz/Re:visaton fontana hangsugárzó készítése
« Válasz #1 Dátum: 2007, Május 02, 19:35:04 »
Szia mmgx!

Talán egy kicsit könnyebbel is kezdhetnéd. Én már csináltam pár hangfalat, és tudom, mennyi kisérletezéssel jár. Ha más hangszórókból csinálnád, mint az eredeti terv, akkor nem csak a hangváltót kell módosítanod, hanem a doboz méretét is.stb,stb....
Kezdetnek szerintem látogasd meg ezt az oldalt:
http://hangszoro.net/index.html
itt a fórumon nagyon segítõkész emberekre találsz, akik segítenek a problémádban. Nem beszélve arról, hogy az itt gyártott hangszórók ár-érték aránya nagyon jó.
Üdv:Bikabeka

mmgx

  • Vendég
Válasz/Re:visaton fontana hangsugárzó készítése
« Válasz #2 Dátum: 2007, Május 02, 23:55:33 »
Bikabeka köszönöm a linket és a tippeket,ismerem a lapot tényleg jó dolgaik vannak az árukhoz képest.Valami ilyesfélére gondoltam.hiszem és tudom,hogy létezik a problémámhoz megfelelõ alkatrész csak a kiválasztás pokoli nehéz.

Quadlipi

  • Vendég
Válasz/Re:visaton fontana hangsugárzó készítése
« Válasz #3 Dátum: 2007, Május 03, 21:33:38 »
Hali mmgx! Van egy barátom aki ebbe a "körsugárzó" témába elég rendesen bele ásta magát. Már akkor körsugárzókat épített, amikor a Visaton még nem is gondolkodott a fontánán. A cemende (MNC) hangsugárzó építõ versenyét egy ilyen konstrukcióval nyerte. Ha gondolod szólhatok pár szót az érdekedben, biztos nagyon szívesen segít.

mmgx

  • Vendég
Válasz/Re:visaton fontana hangsugárzó készítése
« Válasz #4 Dátum: 2007, Május 03, 22:37:21 »
Szia Qadlipi!
Nem találok szavakat!Nagyon megörültem az üzenetednek,és fõleg annak,hogy rajtamkívül vannak még emberek akiket ez a különleges hangsugárzóféleség érdekel.Elõre is köszönöm,ha sikerül intézned valamit az érdekemben.