Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Egyedi hangfalak.  (Megtekintve 192770 alkalommal)

Nem elérhető Giorgio12

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 5551
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #75 Dátum: 2007, Március 29, 15:21:45 »
Sziasztok Fiatalok!
A laptulajdonossal már keressük a megfelelõ pszichiátert, aki megoldja gondjaitokat!

Amúgy kertipartin még nem hallottam, de az elsõ FONÓ bulin, a hátsó szobában igen a fentnevezett szélessávú hangszórókat. Valaki már leírta, hogy tán a kiállítás legjobb hangja volt, (persze a legjobb körülmények is ott voltak) ez persze szubjektív!
Továbbiakban talán arról kéne megnyilvánulni amit ismerünk, én például azt tudom, hogy VBV már néhány száz kétutas hangsugárzót (nem is akármilyet) legyártott, mire eljutott a szélessávúakhoz.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek ez az üdvözítõ megoldás, ez egy lehetõség, csak tartsuk tiszteletben!

További szép napot:Gy
Arcam Alpha 3 tuner - Creek 5350 SE erősítő - Arcam Alpha 8 CD játszó - VIFA Drabálka hangsugárzó.
És még sokan mások....

R.G

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #76 Dátum: 2007, Március 29, 18:40:53 »
Kedves K.Gyuri!

  Én VBV tudását, szakérterlmét a mai napig is tisztelem!
  De mint ember, ne várjon tõlem tiszteletet az,
aki nagy nyilvánosság elõtt padlópiszoknak, koppintónak,(és még srolhatnám) jelzõkkel felfvértezett beírásokkal sérteget.

Tisztelettel: R. Gyuri

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #77 Dátum: 2007, Április 01, 18:26:11 »
Szia R. Gyuri!

Hogy miket nem írsz?
Nem vagy te egy kicsit mimózalelkû? Ha valaki valamire vállalkozik, akkor annak bírnia kell a kritikát, arról nem is beszélve, hogy tömegével akadnak rosszakarók, kiknek teljesen mindegy mit csinálsz, az csak rossza lehet.
:::::::::::::::::::::::::
Mindezek után lépjünk rá a tettek mezejére.
Ennek a D.I.Y. topicnak a címe Egyedi hangfalak, de mivel hangfalat építeni kevesen akarnak, én inkább egy nagyon könnyen kivitelezhetõ, olcsó, ennek ellenére pazar hangzásvilággal rendelkezõ hangsugárzót ajánlok minden kedves érdeklõdõ figyelmébe. A hangsugárzó TL felépítésû, egyutas, kifejezetten zenei hangzásvilággal rendelkezik, és száznál is több önkezûleg megépített példány dolgozik szerte az országban, építõje teljes megelégedésére. Szóval ez egy ízig-vérig D.I.Y. hangsugárzó.
A hangsugárzó lelke egy Monacor gyártmányú szélessávú hangszóró, típusa SPH-68X/AD, 8ohmos, és az ajánlott TL dobozban kb. 25Hz-tõl számíthat mindenki komoly hangzási élményekre, 90-91dB-es érzékenység mellett.
Az alant látható TL doboz rajzát kérésre bárkinek elküldöm, és a megépítéshez nélkülözhetetlen tanácsadásra is vállalkozom.
Ha kész az egyutas TL hangsugárzó, ügyesebbek végerõsítõ építésére is vállalkozhatnak, de mindent csak sorjában.

Sok sikert mindenkinek: VBV

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #78 Dátum: 2007, Április 08, 10:31:31 »
Üdv!

Most mi van?

Ha nem amatõr gyártású hangsugárzók (Sárik Vilinek tudatlanság okán hangfalak) méregdrága eladásáról van szó, mindenki hallgat. Hát, igen. Az üzlet minden elõtt.
A címben szereplõ "csináld magad" saját hangsugárzód ezek szerint hivatalosan senkit sem érdekel.
Páraknak csak az számít, amit jó pénzért el lehet adni. Ezek szerint mégis csak léteznek báránybõrbe bújt farkasok? Ingyen segítséget nem akaródzik adni, és még a bitumenes zsindely lelõhelyrõl sem tudtunk meg semmit. Érdekes.
És tanulságosnak nevezhetném azt is, hogy a Monacor egyutas TL hangsugárzó megépítésére 18-20 érdeklõdõ jelentkezett, de errõl itt egy hang sem derült ki.
Na, mindegy. És most, hogyan tovább?
Ha van rá igény, fel tudok ajánlani még egy pár szélessávú hangsugárzó megépítéséhez való tervet, de szívesen látnám R.G. Acustic Fõúr (alias hifimaguskukactonlineponthu), vagy Sárik Vilmos által felrakott terveket is. Na, fiúk! Itt a lehetõség tisztára mosni nevetek. Jöhetnek a jobbnál jobb szabadon megépíthetõ tervek, és az sem baj, ha szebb hangot tudtok ajánlani a nagyérdemûnek, mint az olcsó, egyszerû, tökéletesre sikerült Monacor TL (lásd lent).

További kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek: VBV

.

vili

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #79 Dátum: 2007, Április 15, 21:09:19 »
Kedves VibaVoice Szentgyörgyi László!Sajnos még mindíg nem tudok teljesen egyetérteni veled.Még mindíg nem akarok eladni semmilyen hangsugárzót.Ami a D.I.Y rovatban megtalálható,az az enyém és nem eladó.Azonkívül nekem nincsenek terveim.Ha megtetszik egy hangszóró,építek hozzá egy dobozt és ennyi.NEM GYÁRTOK ELADÁSRA.Ha valaki megkeres,annak szivesen segítek,a saját szintemen.Ezért sem értem hogy mi ez az õs utálat az irányomban.Annak idején,amikor felkerült az erõsítõm,akkor is letámadtál.Pedig én csak azt írtam le amit másoktól hallottam-olvastam.Viszont ezzel teljesült eggyik kívánságod...felkerült egy mások által is megépíthetõ készülék.Tényleg...most õszintén...elárulod hogy miért vagy velem és másokkal is ilyen ellenséges?  Tisztelettel:Sárik Vilmos

vili

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #80 Dátum: 2007, Április 15, 21:18:21 »
És még valami...azt mondtad hogy "mi" akarunk méregdrága hangsugárzókat eladni.Áruld el nekem kérlek,hogy mi a fene kerül 640ezer+áfa-ba a nagy hangsugárzódban?

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #81 Dátum: 2007, Április 16, 00:08:51 »
Szia Vili!

Szerinted ellenséges vagyok Veled szemben?
Érdekes.
Ha jól emlékszem, eddig csak te engedtél meg olyan hangot irányomban, miért egy jól szituált kocsmában az összes fogad kivernék. Érzésem szerint Te vagy ellenséges hangulatban, és ettõl roppant boldognak, és erõsnek érzed magad.
Más:
Ha visszaemlékszel saját írásaidra, majd megvesztél bánatodban, hogy végre valaki komolyan vegye nagy fáradsággal összerakott monitorod. Én meghívtalak magamhoz, hogy ezzel is segítsem munkád, de nem éltél a lehetõséggel, pedig akkor végre megtudnád, hogy miért kérek csak 640e.-+fát egyhangszórós tölcséremért.
Mindezek után csak egy kérdést szeretnék feltenni:
Ha te csak azoknak segítesz, és építesz hangsugárzót (bocsánat hangfalat!), akik megkeresnek, akkor szõrre ugyan azt csinálod mint én. Én is csak azoknak segítek hangsugárzóhoz jutni, aki megkeres. És van választék: Vagy saját magának építi meg az érdeklõdõ álmai hangsugárzóját, vagy megrendeli a szívének kedves darabot, és kivárja míg elkészül. Gondolom ez nálad is pont így van. Ha pálcát törsz felettem, saját magad felett is pálcát törsz.

További sikeres üzleti életet kívánok: VBV

Ui. 1./ : A Violin Case cég még mûködik?

Ui. 2./ : A Hiraga 20W-os félig „A” osztályú erõsítõrõl annyi megtévesztõ adatot adtál közre, hogy az felháborító. Az nem baj, hogy olyan területen osztod az észt, mihez nem értesz, az viszont baj, hogy privátban küldött Hiraga leírásra berágtál. Hát, igen. Mindig az sértõdik meg, kinek vaj van a füle mögött.
Hogy a nagyérdemû ismét olvashassa soraid, idézem:
„Tulajdonképpen egy Hiraga kapcsolásról van szó, ami a következõket jelenti: 20watt, "A" osztályban, mindenféle visszacsatolástól mentes, rendkívül rövid jelút, nagy sávszélesség, kiváló dinamika, meleg-barátságos hang.”
Csak a rend kedvéért:
- Az általad felrakott Hiraga terv 8W-ig „A” osztályban, 8-tól 20W-ig „B” osztályban mûködik.
- A kapcsolás 1db átfogó, és 4db helyi visszacsatolást tartalmaz.
- Rövid jelutak csak akkor keletkeznek, ha valaki egymás szájába pakolja az alkatrészeket. Hiraga úr nyáktervén, és az általatok feltett fotókon eszméletlen hosszú jelutak vannak.
- A nagy nehezen elérhetõ 50-60kHz-es sávszélességet nem szokták nagy sávszélességnek titulálni.
- Dinamika, az van. Gyakorlatilag 12W-tól 20W-ig 0,8%-ról 7%-ig nõ a torzítás, mitõl annyira dinamikus lesz a hang, hogy minden hangszer elveszti saját tónusát.
- És végül, a meleg, barátságos hang krónikus magashiányra, és összemosott mélyekre utal.
Még mielõtt sarlatánnak kiáltanál ki, 1982-83-ban 15-20db Hiragát gyártottam, mert akkor nekem is nagyon tetszett az „elefántdübörgés”. Mindezeken felül 1992-93-ban minden QUAD-405 építésben megfáradt zenebarátnak Hiraga rajzot osztogattam a munkahelyemen (elektronikai alkatrész szaküzlet volt). Még az is lehet, hogy a Hiragádat nekem köszönheted?

vili

 • Vendég
Válasz/Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #82 Dátum: 2007, Április 16, 18:32:53 »
Kedves Szentgyörgyi László!A Hiragámat Baranyi Gábor-nak köszönhetem.A Violin Case nem egy cég,csak egy általam kitalált "márkanév"...az elsö általam készített hangsugárzó láttán mondták többen is,hogy:Mi a fene ez?...Hegedûtok?Innen ered a név.Azóta evvel fémjelzem az általam kreált dolgokat.Az erõsítõ kapcsán nem kétlem hogy igazad van,biztosan jobban értesz hozzá mint én.De azt azért megkérdezném ,"idézhetsz is" hogy mikor és milyen formában nyilvánultam meg,alpári,nyomdafestéket nem tûrõ hangnemben,a te vagy bárki más irányában?

R.G

 • Vendég
Vá:Egyedi hangfalak.
« Válasz #83 Dátum: 2007, Október 22, 10:35:34 »
Elsõ alkalommal használtam HiVi meghajtókat, és felülmúlták a várakozásaim.

Indul valaki a z ATCtrade "hangfal"építõ versenyen?

 

R.G

 • Vendég
Vá: Egyedi hangfalak.
« Válasz #84 Dátum: 2008, Január 08, 09:03:36 »
ÜDV!

Boldog újévet mindenkinek!:kiss:

Nem vagyok egy házimozi rajongó, de karácsonyra egy ismerõsöm kérésére készítettem egy 5.0 hangsug. szettet.Késõbb bemutatom, ha valakit érdekel.

A békesség kedvéért:-nem eladó, és több nem készül belõle!

R.G

 • Vendég
Vá: Egyedi hangfalak.
« Válasz #85 Dátum: 2008, Január 08, 09:05:33 »
REAR:

R.G

 • Vendég
Vá: Egyedi hangfalak.
« Válasz #86 Dátum: 2008, Január 08, 09:10:18 »
CENTER

R.G

 • Vendég
Vá: Egyedi hangfalak.
« Válasz #87 Dátum: 2008, Január 08, 09:11:12 »
FRONT

turizoli

 • Vendég
Vá: Egyedi hangfalak.
« Válasz #88 Dátum: 2008, Január 08, 11:34:59 »
Nagyon jól néznek ki a hangfalak R.G! Gratula!
Legjobban az a bõr (vagy bõrszerû) bevonat a hangfalak frontján tetszik.
Majd írjál róluk bõvebben,milyen a hangjuk,stb...
Írtad az elõbbiekben,hogy Hivi hangszórókkal jók a tapasztalataid .
Érdekelne az is,hogy ha ezen hangszórókkal szerzett infóidat is megosztanád velünk.

AQ1

 • Vendég
Vá: Egyedi hangfalak.
« Válasz #89 Dátum: 2008, Január 08, 12:29:19 »
R.G írta::
Idézet
CENTER


Nagyon klassz lett. Ezen is wan reflex nyilás?
Irj roluk és a hangjukrol.