Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Egyedi hangfalak.  (Megtekintve 189456 alkalommal)

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #405 Dátum: 2011, Február 08, 14:46:17 »
Valamit félre értesz,a forgalmazó véleményét írtam meg ,ha nem ebben az országban élnénk nem merne ilyeneket írni .Nagyon sok ember, szakember haragszik rá,H-2000 érdekelt azért húz le bizonyos márkákat ,azt hiszi ettől nő a forgalma a cégnek ahol dolgozik ? Azt mondod jó tanácsokat ad? biztos hogy voltak vannak jó gondolatai ,de más fórumokon nem mindig segítő kész,tanácsot kérnek tőle de ő csak kritizál vagy egyszerűen nem válaszol . Sok amatőrnek segítettem akiket ő válaszra sem méltatott ,vagy kioktatott . Írtad hogy nem tettem fel mérési eredményeket ,hamarosan lesznek .Nem akartalak megbántani,és további szép napot neked.   

AQ1

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #406 Dátum: 2011, Február 08, 16:08:23 »
... csak tiszteletben tartani az Ő véleményét, max meggyőzni az ellenkezőjéről, ha véleményünk szerint nincs igaza, vagy rosszul látja, de azt normális stílusban.

Na pont ez az, amire m21 barátod képtelen, de te csak xeressed, majd rájöxx, h walami nem kerek.  ;)

Wolfy

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #407 Dátum: 2011, Február 09, 14:55:05 »
Bigi mint említettem nem kell szeretni, nem kell vele nyálat cserélni. Voltak értelmes hozzászólásai, amik tetszettek ezért is írtam, amit írtam, nem mindegyik hozzászólásáról volt szó, ha Neked nem, hát nem. Neked más a véleményed, elfogadom, tiszteletben tartom, ennyi. Nekem más vélemény formálódott meg róla, úgy, hogy nem ismerem személyesen, de nem is célom a dolog.
Szerencsére mint független harmadik foglaltam állást, s mivel mindig azt vallom és a jó barátod is azt vallja, amivel maximálisan egyetértek, "minden szentnek, maga felé ....." szerintem nem kell folytatnom.....Ezért is kell a sorok között olvasni, és csak a lényeget. Mindenkinek vannak hibái.

Amúgy az, hogy valaki, valamilyen saját mérési eredményét itt nyilvánosságra hozza, az még nem büntetendő cselekmény. De az, hogy valakit lealegálunk, itt a nagy nyilvánosság előtt, az a Btk.-ban szerepel, mint minősített eset. Szóval ezt próbáltam megértetni, hogy nem kell ész nélkül bárkit, bármiért. Ilyen a stílusa, mentalitása az oké, az, hogy egy bizonyos típust ajnároz, tegye, megteheti, Ő ezt szereti, vagy az üzleti érdekei ezt kíválják. Hány és hány olyan személy van, aki csak hiteget, fikciókkal etet napjainkban.
Attól még nem kell minden szavát magunkévá tenni. Ez meg a kút esete, ha azt mondom, ugorj bele, akkor megteszed ? Ugye, hogy nem. Szóval én erre próbáltam rávilágítani.

U.I.: Mellesleg olvasd vissza a hozzászólásokat / nem kell sokat, csak 2-3 oldalnyit ( én végigolvastam az akkori 27 oldalt ) / a "Elküldve: 2011, Február 08, 16:08:23" - hozzászólással kapcsolatosan, s meglátod, hogy nincs igazad, ha független harmadikként próbálod értékelni a hozzászólásokat. Én azt tettem :) és azért is írtam, amit írtam.

AQ1

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #408 Dátum: 2011, Február 09, 23:36:36 »
U.I.: Mellesleg olvasd vissza a hozzászólásokat / nem kell sokat, csak 2-3 oldalnyit ( én végigolvastam az akkori 27 oldalt )

ok. Elolwastálk 2-3 oldalt. Én meg 5-6 hifis forumon közel 10 éwet...

Wolfy

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #409 Dátum: 2011, Február 10, 08:52:15 »
A reflektálásomban leírtak, nem kor, illetve forumon való részvételi idővel összefüggő dolgok voltak :)
De számomra a téma lezárva.

AQ1

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #410 Dátum: 2011, Február 10, 09:12:22 »
A reflektálásomban leírtak, nem kor, illetve forumon való részvételi idővel összefüggő dolgok voltak :)
De számomra a téma lezárva.

Perxe, h nem. De te is megértheted, h a nagyobb tapasztalat miatt én kicsit másként értékelem a hozzáxolásokat, és föleg azt, h ki mondja.
Téma lezárwa.
ps. Nem az a lényeg, h mit mondanak, hanem az, h ki mondja.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4718
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #411 Dátum: 2011, Február 10, 10:58:02 »
OFF!

Véletlenül beleolvastam ebbe a topicba, mert szeretem a hangszórós képeket.
De arra hogy ilyen jót fogok röhögni nem gondoltam. A hangszóróépítéshez nem értek csak hallgatom, abba nem szólok bele és arról sem akarok állást foglalni, hogy kinek van igaza, mivel - mint mondom - ehhez nem értek.
De hogy valaki a "Bugyi BT" meg a "KisFeri&JóskaPista KFT" -vel fenyegetőzik.
No ezen azért jót röhögtem. :) Mert ehhez viszont értek.

Bocs az OFF-ért de nem bírtam.

Wolfy

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #412 Dátum: 2011, Február 10, 12:28:09 »
Nekem is derű ült ki az orcámra 1-2 dolgon míg olvastam, mint pl. a 3 évig készített hangváltó, melyről egy deka mérési erdemény nincs :) Hát én ilyen szakit nem alkalmaznák bíz, főleg nem órabérben :)

Néha oly érzésem támadt olvasás közben, mint a viccben volt annó a parasztbácsi kontra fafaragás, mely vicc vége, ha el nem b.sszuk, fogpiszkáló lesz a végtermék. :)

Az a kár, hogy nem teljes az egész, mert ahogy a "Kálmán" nevű tag lelépett, több hozzászólás is törlődött a listából. Én találtam jópár olyan dolgot, ami megfogott és értelmes volt, továbbá a felpasszolt témának utána is olvastam, sőt hivatkozott is rá az író, hol található a honlap.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4718
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #413 Dátum: 2011, Február 10, 14:02:28 »
Hát mint mondtam volt én a hangszóróépítési meg paraméteri részéhez nem értek.
De az hogy "figyelünk, tudjuk ki vagy, és majd a gyártó jól ellátja a bajodat" szöveg enyhénszólva derültségre ad okot.

Zoli86x

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #414 Dátum: 2011, Február 10, 14:27:43 »
Sziasztok! Én itt még új vagyok! De látom, azért kicsit keményebben megy itt a téma, mint gondoltam! Kinek mi a jó.. ahány fül, annyiféle vélemény!

Annyit szeretnék kérdezni tőletek, hogy egy műanyag hangszóródobozokból álló 5.1-est átlehet alakítani fa dobozokkal valami extrább szebb hangzásúra? És ha igen kell-e hozzá vmi extra tudás, amihez segítséget kellene kérnem még.. ezenkívűl :D

5 db satelit 8 Ohm ennyit tudok megadni.. hogy hány w-osak azt nem tudom..  elég kicsik..


És még annyi, hogy van 2 db 2 utas hangszóróm, autóból... gyönyörűen szólnak... ezekből lehet valami hangfallal még szebb hangzást kicsikarni?
« Utoljára szerkesztve: 2011, Február 10, 14:41:28 írta Zoli86x »

Wolfy

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #415 Dátum: 2011, Február 10, 14:58:44 »
Tisztelettel megjegyzem, hogy én is kutyaütő vagyok a témában, de ha végigolvasod a topikot, bennem a következő vélemény fogalmazódott meg, a kérdéseddel kapcsolatosan.

Nem érdemes megbontani az általad említett hangfalakat. Lehetséges, hogy jobban fognak szólni, ha fa dobozba teszed, de ahhoz igen sok paramétert ismerni kellene hangszóró ügyileg, a 8 ohmon kívül és a topikba berakott programok segítenének, a különböző dobozok méretezésénél akkor. Véleményem szerint kár lenne az időt és a pénzt elfecsérelned rá.

Ha mégis és mindenképp egyedi és saját tervezésűt akarsz magadnak, akkor rendelj normális hangszórókat, amelyek paramétereivel akkor tisztában leszel és mindent bele :)

Ha visszaolvasol, Kálmán is így kezdte :
"Hangsugárzó építésben nincs még gyakorlatom, így jól jön
minden információ. Mit jelentenek a gyakorlatban a következõ hangszóró
adatok és milyen hatással vannak a dobozméretekre ?
VAS
Qts
Qes
Qms
Sd "

A folytatást is megtalálhatod, hogy jutott el a megvalósítás kb. a 3/4-éig, amikor regisztrációját törölte.

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #416 Dátum: 2011, Február 10, 20:25:08 »
ps. Nem az a lényeg, h mit mondanak, hanem az, h ki mondja.
Ez pont olyan, mint az a hozzáállás, ami sokakra jellemző, hogy nem az a fontos, mire képes egy adott eszköz (akár hangszóró), hanem az, h. ki "gyártja" és milyen felirat kerül rá. Talán ezért volt, hogy sok éve még te is a Sonidót "támogattad" aztán egy kis anyagi természetű csetepaté után jött a HiVi, majd a sorozatos lebukásuk után a szeasz, és így tovább. Tényleg, legutóbb Gudmensszel láttalak együtt. Szeretitek még egymást? :)

Szerk: Mindenkit szeretettel vár a realitás. :-))
« Utoljára szerkesztve: 2011, Február 10, 20:27:21 írta m21wg0908 »

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #417 Dátum: 2011, Február 10, 20:31:45 »
kb. a 3/4-éig, amikor regisztrációját törölte.
Szerencsére máshol feltűnt aztán. A vége az lett, h. az FRS 8 szétszedésre került, a közép magastartomány hibái miatt.

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #418 Dátum: 2011, Február 10, 20:58:23 »
rettegek a folyamatos figyelő tekintetétől :)))
:) Telefonon is jelentkezett fehérváron. De hát én ezügyben sajnos nem tudok mit tenni, nincs nagy hatásom a cseh hangszóróiparra. Bár a TVM-nél épp most keresnek műszaki-fejlesztési illetve minőségirányítási vezetőt, idézem: "kezdés: a lehető leghamarabb". Valószínűleg hiány van/volt ezekben a munkakörökben. :) Még jelentkezhetnék is, csak nem tudom, mit szólnának, ha a meglévő szerszámok 90%-át ki akarnám hajítani.

A szélessáv jó dolog, ha nem tudunk, vagy akarunk hangváltót készíteni. Ilyenkor viszont arra vagyunk utalva aki elkészítette a hangszórót, mert (Huszty D. óta tudható) az általa beépített mechanikai váltást vagyunk kénytelenek hallgatni, míg tönkre nem megy a hsz, vagy széjjel nem szedjük. Szóval nem egyszerű terep. Főleg nem 50m^2-en. :D

Lehtne fogyasztóvédelmezni, legfeljebb elküldenék a BME-nek vagy a MEEI-nek, hogy vizsgálják meg, az öreg Augusztinovicz F. meg nevetne legalább egy jót.

Ui. a fúvószenekar. Mindig gondolkodtam rajta, hogy vajon mit csinál egy vadászkürtös -12 fokban..

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #419 Dátum: 2011, Február 10, 21:10:03 »
egy műanyag hangszóródobozokból álló 5.1-est átlehet alakítani fa dobozokkal valami extrább szebb hangzásúra?
Lehet biztosan, de nem valószínű, hogy érdemes. Fából-bútorlapból egyébként is nehéz lenne párhuzamos oldalfalaktól mentes dobozt készíteni (persze nem lehetetlen, csak nem ér annyi munkát).
És még annyi, hogy van 2 db 2 utas hangszóróm, autóból... gyönyörűen szólnak... ezekből lehet valami hangfallal még szebb hangzást kicsikarni?
Mivel valószínűleg freeair hangszórók, ezért az autóban, vagy lapba építve szólnak normálisan, ha doboz, akkor csak zárt jöhet szóba, de nem biztos, hogy érdemes. Már csak azért sem, mert ha valóban autós felhasználásra, és nem direktsugárzásra tervezték, te meg szemből hallgatod, elég érdekes eredményben lehet részed (pl. többutas hangszórónál teljes kioltás keresztezés környékén).