Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Egyedi hangfalak.  (Megtekintve 191813 alkalommal)

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #390 Dátum: 2011, Február 05, 12:05:42 »
A MÉRÉSEK NEM MINDIG ADJÁK MEG EGY HANGSZÓRÓ HANGJÁT MÁS PARAMÉTEREK IS BELESZÓLNAK A VÉGEREDMÉNYBE!!

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #391 Dátum: 2011, Február 05, 12:13:33 »
Persze. pl. a pszichoakusztika, amikor egy gyenge DF-ú erősítővel, egy gyenge mágneskörű hangszóró 80Hz-es kiemelésével hiteti el valaki, hogy jó a mélytartomány. Először persze azt kellene tisztázni, hogy milyen mérésekről van szó, mert a szintírós papírra rajzolt átvitel-impedanciamérések tényleg nem érnek egy tál lencsét az FFT-t használó programokkal szemben.

Hogy szerintem? Azt már leírtam. Ésszel kell hangsugárzót építeni is, és nem érzelmi alapon leragadni egyébként használhatatlan hangszóróknál.

Ui: ez nem vita volt.

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #392 Dátum: 2011, Február 05, 12:20:11 »
Úgy ahogy te csinálod abból nem kérek ! majd küldök méréseket a kész termekről ,majd kiderül kinek van igaza !!! Az erősítő HARMAN KARDON meg egy csöves High End erősítő .Miröl is beszélsz? 
« Utoljára szerkesztve: 2011, Február 05, 17:02:39 írta citrom01 »

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #393 Dátum: 2011, Február 05, 12:30:56 »
Abból nem valószínű, hogy bármilyen használható információ is kiderülne a mérési hibákon túl. Hiteles, pontos mérések készítése is néhány fokkal bonyolultabb, mint egy hangszóróhoz megtalálni a megfelelő doboztérfogatot-hangolást, és a példa szerint egyelőre még ez utóbbi sem megy. Először inkább az alapokat érdemes tisztázni.
« Utoljára szerkesztve: 2011, Február 05, 13:13:24 írta m21wg0908 »

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #394 Dátum: 2011, Február 05, 12:57:46 »
MI VAN CSAK NEM FÉLSZ? KIFOG DERÜLNI, HOGY LAKÁSBA SZOBAI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT MILYEN FREKIT PRODUKÁL! NAGYON GYENGE VOLT A VÁLASZOD! AZT MÁR ELÁRULHATOM HOGY KISEBBIK DOBOZOM 40HZ TÖL INDUL ,EZEK TÉNYEK! SOHA NEM ÉLPITETÉL EZEKBŐL A HANGSZÓRÓKBÓL KAMUZTÁL EZ TISZTÁN LÁTSZIK.   

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #395 Dátum: 2011, Február 05, 13:12:23 »
:) Örülök, hogy nálad a doboz 40Hz-en már szól. Én azt szeretem, ha a dobozok inkább csendben vannak, és csak hangszórókkal együtt szólalnak meg.
Bármelyik hangsugárzó "indulhat" 40Hz-től a kérdés mindig az, hogy hogyan teszi ezt.

Ezt a dolgot meg majd akkor folytassuk, ha képes vagy leírni egy hangsugárzó dinamikus viselkedésének hiteles mérési-elemzési módszerét.

Ui: a tények sosem úgy keletkeznek, hogy valaki rámondja egy bizonytalan állításra: "ez márpedig tény". :)
« Utoljára szerkesztve: 2011, Február 05, 13:14:02 írta m21wg0908 »

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #396 Dátum: 2011, Február 05, 15:56:24 »
JOBBAN ÉRTEK HOZZÁ MINT GONDOLOD! NAGYOT FOGSZ KOPPANNI!SAJÁT MAGAD FOGOD LEÉGETNI ,SZÍVESEN ASSZISZTÁLOK HOZZÁ ,HA NEKED EZ KELL !!

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #397 Dátum: 2011, Február 05, 16:22:13 »
A MÁSIK DOLOG TE ENGEM NE OKTASS! NÉZD EDDIG MIT CSINÁLTÁL ,ÉS GONDOLKOZZ EL RAJTA. A DOLGOT AKKOR FOLYTASSUK HA TE MEGMUTATOD SAJÁT GYÁRTÁSÚ HANGDOBOZOD!!ÉS RENDEZÜNK EGY KÖZÖS HANGDOBOZ TESZTET ,RENDESEN BEÉGNÉL!!       

m21wg0908

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #398 Dátum: 2011, Február 05, 16:28:35 »
Persze. Esetleg lehetne akkor végre valami konkrétum, pl. az elektrodinamikus hangszórók helyettesítő képe úgy látom sokat segítene. De egy HISZ is jól jöhet még. :)

:) A tesztek igazán hasznosak, még azt is könnyen el lehet érni, hogy egy azon hangsugárzót teljesen másnak halljon a vaktesztelő közönség.

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #399 Dátum: 2011, Február 05, 17:13:02 »
A TESZT A VALÓSÁG ,PERSZE A MÉRÉSEKRE IS SZÜKSÉG VAN SOK MINDENT ELÁRULNAK A HANGSUGÁRZÓRÓL,DE A HANGZÁS MINŐSÉGI MEGÍTÉLÉSÉRE EGYEDÜL AZ EMBERI FÜL KÉPES.       

Wolfy

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #400 Dátum: 2011, Február 07, 11:28:09 »
Szia M21, véleményem szerint hagyd a csudába a fúvószenekar rémét, 01-es változatban. Nem kell vele foglalkozni, illetve nem érdemes, mint olvastam felesleges is, időfecsérlés. / rettegek a folyamatos figyelő tekintetétől :))) / Továbbá ezen topik nem erről szól :)
Fél a szentem, azért ír nagy betűvel, és még a jogban sem jártas, olvasgatnia kellene a Btk.-t is, nem csak a Ptk.-t. Fenyegetőzik perekkel, még egy értelmes hozzászólását nem olvastam, csak a sületlenségét, lufipuffogtatásokat. Egy konkrétumot, mérési eredményt nem prezentált. A forgalmazók pedig örüljenek, hogy nem kóstolgatja őket a vevőközönség / mivel abból élnek / és nem fenyegeti perekkel, a nem teljesülő paraméterek miatt, mivel elárulom, anyagi haszonszerzés céljából ( ugye a forgalmazó ezt teszi - ebből élnek ), a vevőt tévedésbe tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el. Tehát ha valótlan-nem teljesülő adatokkal forgalmaznak készülékeket, akkor azt teszik :) Ja csípi a szemüket, hogy a nettre feltett paraméterek eltérnek a megadottaktól, majd eldönti egy iü. szakértő az eljárás során, de ha bebizonyosodik, hogy tényleg nem stimmelnek az értékek, nem szívesen lennék a helyükben, mivel más cselekmények elkövetése is felmerülhet részükről, a vevők kártérítési perein kívül :) Az éremnek két oldala van, ne feledjük el :)

M21 köszönöm, igen érdekes, értelmes dolgokat írtál, sokat tanultam belőle, ahogy végigolvastam a topikot. Tény és való, nem vagyok híve a szélessávú  hsz-nak, én a több utas hangfalak híve, használója vagyok, nagy örömömre. Lehetséges azért, mert nem próbáltam ki több hangfalat, de amiket hallottam, nekem nem jöttek be, illetve irreális árakon nem engedhetem meg, hogy vásárolgassak. Kb 50m2 dorbézolok, akusztikailag beállítva, nekem ez jön be, kielégíti igényeimet.
Mégegyszer köszönöm.

Tiszelettel.

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #401 Dátum: 2011, Február 07, 19:46:16 »
NEM FÉLEK ÉN SENKITŐL!! BÁRMIKOR BEBIZONYÍTOM HOGY HÜLYESÉGEKET BESZÉL ! JÖN NEKEM OLYAN MÉRÉSI EREDMÉNYEKKEL ÉS OLYAN HANGSZÓRÓKKAL AMIRŐL NEM IS ESET SZÓ! ÉS TUDOD MIT, IGYAD HÜLYE SZAVAIT ÉS TÖMD VELE TELE A FEJED, MEGÉRDEMLED !! TE AZT SEM TUDOD KI EZ AZ EMBER. MÉG NEM VETTED ÉSZRE HOGY EGYETLEN HANGDOBOZ NEM TETT FEL AMIT Ő CSINÁLT? TÖK FELESLEGES VELETEK FOGLALKOZNI REMÉNYTELENEK VAGYTOK!

AQ1

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #402 Dátum: 2011, Február 07, 21:06:06 »
EGYETLEN HANGDOBOZ NEM TETT FEL AMIT Ő CSINÁLT

aki kiabál, mápeg te azt texed, hix ordito nagybetükkel irx, az fél. Te mitöl félx? Ha normálisan irnál, akkor is megértjük. De igy csupa hülyeségnek hat, pedig 90%-ig igazad wan.
Lécci irj rendesen. Egy nyugodt embernek sokkal jobban hixnek, mint egy ordibálo höbörgönek.

citrom01

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #403 Dátum: 2011, Február 07, 21:56:54 »
Ó végre egy normális írás! teljesen igazad van ,a valójában rendkívül nyugodt ember vagyok.

Wolfy

 • Vendég
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #404 Dátum: 2011, Február 08, 10:28:21 »
Én szeretem, ha reménytelen vagyok :) Nekem így jó.

Bigi - nem az a baj, mert engem nem zavarna a nagybetűvel való irogatás, csak még egyetlen mérési eredményét sem láttam tőle, továbbá azzal fenyegetőzni, hogy ilyen - olyan következményei ( pl. polgári peres ) lesznek annak, hogy saját mérései eredményeit, ezen topikban közzéteszi és akkor most meg kell rémülni, mert a figyelő tekintetek mindenkor - mindenhol ott vannak.....és a következmények, továbbá a forgalmazóknál majd jól feljelentem....( nekem az jött le, legjobb védekezés a támadás ) de olvasd vissza mire reflektáltam.
Szóval számomra gyerekes megnyilvánulásnak tűnt a dolog. Egy értelmes - érdekes eszmecserére vevő vagyok, de arra, hogy kostolgassuk folyamatosan a másikat nem igazán. Ha visszaolvasol, nem egy tanácsot adott és próbált segíteni a másiknak m21. Tudod milyen a stílusom és mi a véleménem a forumról, mint amit fennt ecseteltem, s nem a csörték viadala itt a téma, nem is a lufipuffogtatásé, hanem az egyedi-saját gyártású hangfalépítésé. :)
Tippek - ötletek - esetleges pl. munkafolyamat leírás, hangváltók leírása-megbeszélése-ki, mit tapasztalt-mért, amit meg lehetne beszélni, kielemezni, amiből mindenki tanulni tud-még az öreg szakik is. Tán kijavítani logikusabb, ésszerűbb megoldásokra, hátha valakinek jobb - ésszerűbb ötlete lenne. Ehhez pedig nem kellene a másikat imádozni és nyálat cserélni vele, csak tiszteletben tartani az Ő véleményét, max meggyőzni az ellenkezőjéről, ha véleményünk szerint nincs igaza, vagy rosszul látja, de azt normális stílusban.
Szóval én erre próbáltam rávilágítani.