Hi-Fi Piac Fórum

Fórum kategória => Audiofil => A témát indította: Gyufa - 2019, Július 29, 15:26:55

Cím: Vinyl jó minőségű metal lemezek vásárlása
Írta: Gyufa - 2019, Július 29, 15:26:55
sziasztok csoport társak. szeretnék kérni egy kis segítséget én most kezdek csak ismét belefolyni az analóg világba és azt szeretném kérdezni hogy jó minőségű de tényleg jó minőségű Rock Metal LP-et hol érdemes venni rendelni. Előre is köszi a válaszokat.
Cím: Re:Vinyl jó minőségű metal lemezek vásárlása
Írta: istju - 2019, Augusztus 02, 15:51:21
Tisztelt Gyula!
Nos, amit Te tudni szeretnél, az elég jó kérdés...saját (nem teljesen átfogó) tapasztalataim szerint:

a- amennyiben kifogsz egy 170-180g tömegű, újrakevert lemezt(szép számmal lehet kifogástalan állapotúakat kapni nagy bevásárló központok műszaki boltjaiban...celofánosak 6-12 ezer Ft körül átlagban), abban nagy valószínűséggel nem fogsz csalódni,
b- a volt Közép-Kelet európai államok lemezkiadói  között  is vannak üdítő kivételek, például a csehszlovák(Mefekt...) és román(Iris !!!) kiadásúak,
c-nem minden arany, amely "nyugati" préselésű...a Charisma kiadót nem igazán ajánlanám, de lehet, hogy VALAKINEK a berendezésein kifogástalan hangot adnak.

A hol kérdésedre pedig tudom ajánlani pl. a miskolci vasárnapi piacot a belvárosban(kb. 500 LP volt a Spar oldalában lévő standon-nem agyonjátszottak), vagy megbízható boltokat a pesti körúton...ahol jó állapotú lemezjátszó van az üzletben.

Maradok Tisztelettel:istju.


Cím: Re:Vinyl jó minőségű metal lemezek vásárlása
Írta: Gyufa - 2019, Augusztus 31, 12:32:04
köszönöm a választ.