Üdvözletem mindenkihez!
Érdeklõdni szeretnék azoktól akik netán hasonló készülékekkel rendelkeznek, hogy Õk milyen márkáju kábelekkel használják a készüléküket?
Tudom, régi darab,de azthiszem több van benne tudásból, mivel ezidáig kellemes meglepetésben részesített.Jelenleg VDH Firsttel hallgatom, ehhez az összeállításhoz képest szeretnék elõbbrelépni.
Az erõsítõ: Technics SU-V470 (AA osztályú)
CD játszó: Technics SL-PG 440, ill.
Marantz DV 6200 DVD váltakozva
Hangfalkábel: QED sylver anniversary
Összekötõ: VDH The First
Hangfalak: Magnat Vintage 120
Atörténet a következõ:
Mérgemben hagytam abba a hifizést, mivel már ez a rendszerem normál hangfalkábelezéssel, Videoton hangfalakkal a készülékhez kapott összekötõ kábelezéssel kimutatta hogy CD és CD között milyen különbségek vannak.Mondván ha a CD minõsége a leggyengébb láncszem, nemérdemes a készülékeket cserélnem! Hogy ez mekkora hiba volt, csak késõbb jöttem rá! Megfertõzõdvén a DVD "többcsatornáival" vettem egy Marantz SR 5200 receviert. Ehhez vásáoltam a fent említett Magnatokat, mind az öt darabot. Kísérletképen meghallgattam a Technicsekkel is, és akkor ért a meglepetés! Az eddigi mélyhanghiányos rendszerem a Magnatok picinyke hangszóróival akkora dinamikával a régi hanfalaimhoz képest akkora mélyenergiával szóltak, hogy azóta sem kerültek a házimozihoz hangdobozként.Azok egyébként a tetõtérben vannak felállítva. Késõbb hangfalkábeleket vettem, a Qedet és a Monitor fekete&fehérét.Azonban tesztnél számottevõ különbségek nem voltak hallhatóak a két hangszórókábel között. Persze hogy nem, hiszen az összekötõ kábelt akkoriban még nem kezdtem el cserélgetni, csak a késõbbiekben. a meglepetés akkor ért, amikor több márkájú összekötõkábelt kipróbálva a VDH D102 MK III-masát kipróbálva a tér kitárult, tele lett hangokkal.Érdekes módon a VDH Combination nem vál be, ezek után vettem a first-et, amellyel jelenleg hallgatom.
Mivel az erõsítõben/hangfalakban érzésem szerint több van mint amit ezidái ki tudtam belõlük hozni, még az összekötõ fronton próbálkozom.Érdekes látni, amint a nagyfelbontáshoz ajánlják a 100 000 Hz-es erõsítõ átvitelt, amit ez az igen régi erõsítõ is tud, nem beszélve a brumm nélküliségérõl,stb.
Üdvözlettel:SzGy