Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: rendszerfejlesztés  (Megtekintve 2478 alkalommal)

specialfx

  • Vendég
rendszerfejlesztés
« Dátum: 2011, Április 13, 11:15:51 »
Sziasztok!

Egy apró problémám lenne, amiben szívesen fogadnék segítséget, ugyanis a témával kapcsolatban nem vagyok egészen felvilágosulva :)

Van egy kisebb hangcuccom Gemini XGA 3000 típusú végfokkal és (pocsék) Omnitronic dx1022 hangfalpárral. Egy hirtelen lehetőségem nyílt kicserélni az erősítőm Gemini XGA 4000-sre, azért cseréltem le egyébként mert 1: szörnyen jó csere kereteiben zajlott a biznisz 2: nagyon elégedett vagyok az XGA szériával. Még mielőtt összeraktam volna a cuccot felmerült bennem egy kérdés:
mennyire tekerhetem fel a hangerőt a végfokon hogy ne legyen kár a hangfalakban? hisz az előző erősítő 2x150W volt 8 ohmon a 200W-os omnikhoz. ez viszont már 2x250W-os, így kicsit félek a dologtól.
arra gondoltam használom a rajta lévő limiter kapcsolót, csak ennek a működésével sem vagyok teljesen tisztában.

arra kérnélek titeket ha tudtok segíteni a témában, adjatok tippeket az üggyel kapcsolatban... :)

előre is köszi!!

Kismarci

  • Vendég
Re:rendszerfejlesztés
« Válasz #1 Dátum: 2011, Április 13, 16:45:49 »
Válassz ki egy olyan lemezt (pl. remastered), ami ugyanakkora hangerőn eleve hangosabban szól, mint a többi átlag lemez.
Kezd el egy hangosabb résznél lassan felfelé tekerni a hangerőt és ha elkezd torz hangokat kiadni a hangfal (még nem a recsegés, csak nem "tiszta" hang), akkor vegyél vissza egy kicsit és ott a határ.