Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: H/K 970, meg a többi  (Megtekintve 3197 alkalommal)

_pp_

 • Vendég
H/K 970, meg a többi
« Dátum: 2008, Január 07, 12:56:39 »
Sziasztok!

Végignéztem elég sok topicot, de nem találtam ahová írhatnám a "gondomat", így megnyitottam ezt. Ha mégis van ilyen, akkor bocsi.

Szóval, következõ a helyzet: Van egy H/K 970-es erõsítõm, és minnél többet szeretnék megtudni róla. Ez így elég idiótán hangzik, hiszen már van, de -elsõsorban- nem a "hallható" tulajdonságai érdekelnek.

Viszonylag sokat hallottam a H/K avr-ek sorozatos tönkremenetelérõl, pár nappal ezelõtt is. Kicsit elszomorodtam, hiszen azt hittem, h végre megvan az a hang, ami nekem kell - ezért lett az avr-em mellé még egy sztereó erõsítõ is - és erre megint mondta vki, h tönkremennek. Ennek kapcsán szeretném kérdezni, hogy van-e valamelyikõtöknek kimondottan ez a típus (az enyém nem az LE változat, hanem a sima), mióta használja, elégedett-e vele, nem csinál e hülyeségeket, egy (2) szóval megbízható-e, és elromlott-e már valaha, és ha igen, akkor mi volt a baja? Tapasztalt-e olyat, h az erõsítõnek csak az egyik oldala melegszik (bal)? Ez normális-e?

A másik kérdés, hogy akinek van, az milyen hangsugárzókkal használja?

Lehet h kicsit összeszedetlennek tûnik, amit írtam. Ez van.
Válaszaitokat elõre is köszönöm: Pp

tócóvölgyi

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #1 Dátum: 2008, Január 07, 17:46:04 »
Másfél éve  használom , hibátlanul mûködik. Szerintem  így  is  marad.
HK970LE

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #2 Dátum: 2008, Január 08, 09:31:10 »
Köszi a gyors választ. Enyém most múlt 2 éves. Használtan vettem nemrég, és kicsit megijedtem. De igazából  semmi baja, csak az, amit írtam, h aszimmetrikusan melegszik a teteje. De igazából semmilyen más hibát nem tapasztaltam.
Azt megkérdezhetem, h milyen hangfalakat használsz hozzá? Igazából ez az elõ (talán komolyabbnak mondható) audiofil erõsítõm, és nem igazán tudom, h milyen illene - elméletileg - hozzá.

Pp

Arcus

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #3 Dátum: 2008, Január 08, 10:09:35 »
Kedves pp!
Az említett erõsítõrõl én még csak jókat hallottam. Persze hajlamos az ember általában csak az elõnyös tulajdonságait szem elõtt tatrtani... Személy szerint a típusra jellemzõ mûszaki meghibásodásról ezidáig még nem értesültem. Érthetõ a paranoiád, de nem tartom valószínûnek,hogy hibás lenne a széria. Sztm aggodalmad alaptalan! A használt készülék vásárlásnak vannak elõnyös tulajdonságai is, nem törvényszerû, hogy lesajnált készüléket szándékozik birtokolni az illetõ. Elképzelhetõnek tartom, hogy a készüléked átesett a helyes bejáratás szakaszán...ezáltal egyes hibajelenségek, alkatrészkárosodás stb. idõvel már jelentkeztek volna. Amennyiben megbízható és hozzáértõ eladótól vásároltál, talán jobb is mint újkorában és biztos lehetsz benne, hogy hosszú ideig fog szolgálni téged is és talán a következõ gazdáját is :)

AQ1

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #4 Dátum: 2008, Január 08, 17:32:12 »
Waloszinüleg a munkaponti beállitás mászott el a bal csatornán, ezért melegszik a kelleténél jobban ez az oldal. Szerwizben be tudják állitani.

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #5 Dátum: 2008, Január 10, 10:12:46 »
Kedves AQ1!
Nem tudom, lehet hogy semmi jelentõsége, de azért leírom. Az emberke, akitõl vettem, neki most van egy LE változat, és azt mondta, hogy az is aszimmetrikusan melegszik, ugyanúgy a bal oldalán.

Azt nem tudnád esetleg megmondani, hogy hol találok erre megfelelõ szervízt? Így elsõ blikkre nem tertom jó ötletnek egy mezei szervízbe bevinni...
Ja, meg azt, hogy lehet-e baja attól, hogy így is használom.

Válaszaitokat elõre is köszönöm

pp

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #6 Dátum: 2008, Január 15, 11:41:41 »
Kedves Arcus!

Köszönöm a hozzászólásodat és bátorításodat. Nagyon bízom benne, h igazad van és nem hibásak a masinák.
Az elõzõ tulaj mag szerintem rendesen bánt vele, valamennyire ismerem egy másik fórumról. Az meg, hogy esetleg másvalakié lesz, egyenlõre fel sem merült bennem. Ha valóban nem lesz semmi baja, akkor szerintem megteláltem azt, ami nekem kell. Már csak egy táv kellene hozzá, ami rendesen kezeli.

Üdv: pp

Arcus

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #7 Dátum: 2008, Január 15, 15:39:33 »
Kedves pp!

Örülök, ha sikerült a feloldani a borúlátásodat, ezáltal nem fogod helytelenül csökkentértékûként hallgatni a készüléked, egy gyanúsnak tûnõ vélemény alapján. Mindemellett érdemes AQ1 tanácsát fontolóra venned, a saját lelki nyugalmad érdekében is. Az erõsítõd normál üzemû tulajdonságainak megállapítására, esetleg beállítására, ennél nem naon van jobb módszer ;) Persze ettõl még nem lesz hibás a készüléked!

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #8 Dátum: 2008, Január 16, 10:14:06 »
Kedves Arcus,

annyit még kérdezhetnék-e, h szerinted az normális, hogyr bekapcsolás után,amikora relé bekapcsolta a hangfalakat, akkor azok "durrannak" egyet. Olyasmi, mint a videoton 6363-as (remélem pontosan írtam) rádióerõsítõje. Ez a koppanásgátló gyagyája lehet, vagy normális dolog.
Azért kétkedem/kétkedtem egy kicsit, mert röhelyesen olcsón sikerült hozzájutnom.

Köszönettel: pp

Arcus

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #9 Dátum: 2008, Január 16, 10:52:22 »
Relés késleltetésnél  a túlzó mértékû "koppanás" nem megszokott sem a régi, sem a mai példányoknál. Gyanítom, hogy normál esetben a relé üzeme észrevehetõ, de nem "bántó" hatású. Tehát ennek a példánynak nem illõ akkorát "koppani" mint pl egy videotonnak. Persze én a te erõsítõdet nem használtam, de azért okkal feltételezhetõ, hogy a jelenség nem feltétlen normális.

...ha ca.50-60e volt a vételár még nem jelenti azt, hogy naon olcsón vetted volna, inkább ár alatt. Ez csak sacc persze...bocs, ha az árat illetõen tájékozatlan vok.

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #10 Dátum: 2008, Január 16, 11:10:24 »
Na ettõl tartottam én is. Bár megint csak arra tudok hivatkozni, h beszéltem egy emberkével, akinek LE-je van és azt mondta, h az is ugyanezeket csinálja: bal oldalt melegszik és koppan, ha bekapcsolja. Mindent egybevetve talán nem zavaró a koppanás, de a nappaliban lévõ dolby h/k teljesen hang nélkül kapcsol be.
Az árát illetõen meg kb stimmel, amit írtál, de és 20.000 forintért vettem. Most lehet megkövezni...:)

pp

Arcus

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #11 Dátum: 2008, Január 16, 11:42:55 »
A vételár mértéke mindenkinek a személyes megítélésén alapszik. Nyílván ebbõl az információból sem lehet egyértelmûen levonni következtetéseket, a készülék állapotát illetõen...ezért nem is igazán fontos tényezõ. Sztm, ha olcsón jutottál hozzá, eggyel több indok arra, hogy egy alapos átvizsgálást eszközölj valameik márka szervizben.

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #12 Dátum: 2008, Január 16, 11:51:51 »
Hát márkaszervíz szerintem nem lesz belõle - több okból sem, viszont apósom egyik ismerõsét majd ráugrasztom, ha lesz egy kis idõm.

Köszönöm, h foglalkoztál egy kicsit a problémámmal (no meg a hülyeségeimmel). Írok, ha lett valami megoldás.

Üdv: pp

Arcus

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #13 Dátum: 2008, Január 16, 12:16:03 »
nmt!

Szerviz esetén javallom, mérlegeld a kifejezetten a gyártó termékeivel foglalkozó mûhelyek helyzeti elõnyét. Ha pénzt nem is, de idõt biztosan spórolhatsz a szolgáltatással. Továbbá nem árt figyelembe venned, hogy garanciális munkát végeznek, amit valszeg csak "szûz" állapotú készülékek esetén vállalnak.
Tehát, szerviz esetén nem biztos, hogy az egyszerûbbnek tûnõ út járhatóbb...

_pp_

 • Vendég
Vá: H/K 970, meg a többi
« Válasz #14 Dátum: 2008, Január 16, 14:15:22 »
Hát nem tudom. Egy ki városban lakom, és nem olyan egyszerû felugranom Pestre. Az emberkét meg mindenképpen megkérdezem, még mielõtt bármit is csinálnék. Azontúl, h zene- (hifi-) barát javítással is foglalkozik. Volt egy Orion SE 260-asom, recsegõ hangerõpotival. Egész Szegedet körberohangásztam miatta, 3 hónapig hurcibáltam szerelõtõl szerelõhöz, senki nem tudott vele mit kezdeni. A csóka 2 nap alatt megcsinálta.
Ezzel nem azt akarom mondani, h teljesen elzárkózom a szervíztõl, de ha nem muszály, akkor nem utazok párszáz km-t.

Köszönöm a tanácsod. Meglátom még, h melyik lesz a legjobb mo.

pp