Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Ortofon rondo red  (Megtekintve 8614 alkalommal)

aftereight

 • Vendég
Ortofon rondo red
« Dátum: 2007, Március 10, 14:34:19 »
Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem.
Van egy Pro-ject perspectiv-em sumiko blue point No2 hangszedõvel, mely hangszedõt szeretném leváltani. A kiszemelt egy ortofon rondo red, melyet meghallgatni eddig nem tudtam, de valószínûleg hiába is hallgatnám meg egy számomra teljesen idegen rendszerben...
Azért ezt választottam, mert MC és mert jó áron tudnék újat vásárolni belõle (apropó tud-e valaki 55ezer (bruttó) magyar forintnál olcsóbban ilyet?), valamint mert összehallgatam fent említett lejátszómat egy roksan xerxes + ortofonHMC30 -al, majd mikor ismét hazatértem, 1 hétig ki sem szedtem a pro-ject-et a dobozából... :sick:
(tisztában vagyok vele, hogy egy opelt hasonlítottam össze egy aston martinnal, de az ember mindig feljebb vágyik. :woohoo:  )
Gondolom a különbség oka a futómûben is keresendõ, de talán a hangszedõ cseréje hozna elõször nagyobb változást.
Kiegyenlített hangzást keresek, legyen mély meg magas is, és részletgazdagság!  Errõl a hangszedõrõl nem találtam még semelyik fórumon tapasztalati írásokat.
Ha van valakinek tapasztalata vele, vagy tud jó vételt, az kérem írjon ide.
Elõre is köszönöm a hozzászólásokat!

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #1 Dátum: 2007, Március 10, 19:54:32 »
Szia Fftereight!

MM helyett MC.
Ez rendben is van, de mid van az MC-hez.
Egy MC hangszedõ magában valóban nem váltja meg a világot.

Üdv: VBV

aftereight

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #2 Dátum: 2007, Március 10, 20:51:40 »
Üdvözletem Szentgyörgyi Úr! :)

A phono a következõ lépcsõ, de csak szép sorjában, mert sajnos épp nem vet fel a pénz.
Jelenleg egy Krahling Zoli által épített MM phono-m van, melynek hangjával igen meg vagyok elégedve, ámde melynek az MC-re való tovább bõvítése szintén komoly összeg...
egy luxman L550 erõsítõ phono-ját készülök meghallgatni a közeljövõben.
Az MC-re váltás, az már biztos, illetve, hogy az eszköz nehézkes kipróbálása miatt a választás az nehéz lesz! :)

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #3 Dátum: 2007, Március 10, 21:30:07 »
Tisztelt Aftereight!

Köszönöm gyors válaszát.
Hát, igen. Sajnos sokan elfelejtik, hogy az MC-re váltás nem "csak" egy új hangszedõ vásárlásból áll (ami egymagában is komoly tétel). Több fórumon ajánlanak használt MC-trafót. Idõvel talán meg lehet csípni egy elfogadható árú típust, és akkor nem kell átalakítani a meglévõ Krahling Phonot.
Sok sikert, és türelmet tervei megvalósításához!

Tisztelettel: VBV

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #4 Dátum: 2007, Március 10, 21:54:35 »
Remélem nem haragszol meg, ha a Luxman meghallgatáshoz adok némi tanácsot. 2 féle Luxman birtokosaként biztos vagyok benne, hogy a hangjával meg leszel elégedve. Amire viszont nagyon oda kell figyelni, hogy a Luxmanok  kapcsolói, pl. impedanciaváltó,  hajlamosak az oxidációra, kontakthibára.  Ez nekem nagyon sok bosszúságot okozott, elmegy az egyik csatorna, változik a sávszélesség, hangzás. A kapcsoló egy zárt szerkezet, szinte hozzáférhetetlen, (bontás nélkül) és egy szalagos bovden mûködteti. Hallgatás közben forgasd el a kapcsolót oldalirányba és figyeld, hogy nem változik-e a hangkép. MC-re váltáshoz a legjobb megoldás egy MC trafó. Az Ortofonok nagyon jók.

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #5 Dátum: 2007, Március 10, 22:01:19 »

aftereight

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #6 Dátum: 2007, Március 10, 22:42:01 »
Köszönöm a tanácsot! Egy német oldalon sajnos olvastam hasonló problémákat (oxidációra való hajlam) a luxmanokról, és bevallom így, hogy ezt írod, kicsit elvette a kedvem a dologtól...  :huh: hogyan lehet az ilyen problémát orvosolni? illetve, ha megvételkor nem produkálja eme jelenséget, semmi nem garantálja, hogy pár hónap múlva nem kezdi el...
melyik luxman van/volt neked?(közben persze továbbra is várom ortofon rondo red tapasztalatokat  :) )

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #7 Dátum: 2007, Március 11, 06:47:59 »
Tisztelt Aftereight!

Nálam csak egy pár éves Ortofon MC20-Super zenélget, és új szériával nem tudtam fül közelbe kerülni. Ettõl függetlenül szerintem nem sok Rondo Red tulajdonos lehet, aki meg tudná osztani tapasztalatait. Külhoni fórumokon kellene próbát tenni. Hátha....

Tisztelettel: VBV

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #8 Dátum: 2007, Március 11, 07:01:02 »
Semmiképpen se menjen el a kedved a Luxmanoktól, nagyon jó gépek. Van egy C 03-as elõerõsítõm, az évek óta hibátlan. A másik egy L 525 típusú komplett erõsítõ, ez produkálja az említett hibát. Idõnként át kell fújni kontaktsprével a kapcsolókat belül és ezzel karbantartható valamelyest. A barátomnak is van egy C 02-ese és egy 03-asa, de neki nincs semmi rossz tapasztalata. Az L525 jelentõsen melegszik, (jódarabig A osztályban mûködik)talán ezért hajlamosabb az oxidációra. Ha jó az ára és nincs hibája, szerintem nincs nagyobb kockázat. Tudok egy címet, ahol lehet hozzá kapni fénymásolt szervízdokumentációt. Ha szükséged van rá, írj!

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #9 Dátum: 2007, Március 11, 16:54:19 »
aftereight!
Nézd csak meg ezt a Vatera ajánlatot! http://www.vatera.hu/luxman_c_03b_erosito_20710165.html  Rákattintassz, a cím elejébõl kitörlöd a www.hifipiac.hu-t, a végérõl meg a /\'\'\'-t és elindul. Ennél olcsóbban és M.o-ról nem veszel C 03-at. Persze lehet, hogy van rejtett minimálár, ezt nem tudom.

aftereight

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #10 Dátum: 2007, Március 11, 21:45:19 »
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

duofon, valóban elgondolkodtató a linkben látható elõfok. vajon melyiknek lehet jobb a phonója, a c03-nak, vagy az L550-nek?
Egyébként te mit kergetsz a c03-al, milyen végfokot?

ezen az oldalon találtam egy pár szép darabot
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/luxman.htm

az integráltad európai, vagy japán? kérdésem arra vonatkozik, hogy 220V-ról üzemel-e, vagy 110V-ról és van még hozzá egy külsõ táp. Az L550, amit megnézni készülök, az japán piacos, úgyhogy van hozzá egy külsõ táp. nem tudom ettõl mennyire tartsak, mert azzal tisztában vagyok, hogy a táp igen komoly tényezõ, a tuningok is a tápnál kezdõdnek...

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #11 Dátum: 2007, Március 11, 23:04:52 »
aftereight!
Szerintem a C 03-nak van jobb hangja. Nálam legalábbis. Ha elõerõsítõt veszel, késõbb választhatsz hozzá más végfokot is. Az L 525 német piacra készült, 220 V-os. Óriási trafó van benne, 2 x 120 wattot igér  kimenõteljesítménynek. Az elõfok egy Nad rendszerben szolgál, amit LP-k digitalizálásához használok. Nad lemezjátszó, Luxman riaa, menõ manó (3020i) Unitra szélessávú hangdobozok. Jó hallgatni. 2 kimenete van az elõfoknak, a másikat a számítógép fogadja. Jó hallgatózást!

csikar

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #12 Dátum: 2007, Március 12, 16:13:32 »
aftereight írta::
Idézet
Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem.
Van egy Pro-ject perspectiv-em sumiko blue point No2 hangszedõvel, mely hangszedõt szeretném leváltani...

aftereight!
Mi vezetett erre a döntésre? Mi a baj a Sumikoval?

Idézet
A kiszemelt egy ortofon rondo red ... Azért ezt választottam, mert MC ...


A Sumiko is MC, csak magaskimenetû (2,5 mV), a Rondo alacsonykimenetû (0,5 mV), ami tényleg igényel egy trafót vagy MC elõerõsítõt, ami további invesztálást jelent...

Idézet
...összehallgatam fent említett lejátszómat egy roksan xerxes + ortofonHMC30 -al, majd mikor ismét hazatértem, 1 hétig ki sem szedtem a pro-ject-et a dobozából ... Gondolom a különbség oka a futómûben is keresendõ, de talán a hangszedõ cseréje hozna elõször nagyobb változást...


A futómû alapvetõen meghatározza a végsõ hangot. Természetesen egy másik hangszedõnek a hangja más lesz, feljebb lépve a "ranglétrán" várhatóan jobb is lesz, de a futómû alapkaraktere továbbra is rányomja bélyegét a hangzásra. A Roksan Xerxes már hosszú ideje "etalon" és az a gyanúm, hogy a Perspective nem éri el annak nívóját.
Mindezt azért írom le, mert - sajnos - könnyen lehet, hogy a PU cserét övezõ várakozásod nem teljesül(het) maradéktalanul.
Sajnos kicsi az esélye annak, hogy a Rondo Red-et ismeri-használja valaki közülünk.

aftereight

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #13 Dátum: 2007, Március 12, 16:25:36 »
Köszi a segítséget! Épp a c-03 -al próbálom felvenni a kontaktust... nem egyszerû ez a vaterán keresztül :)

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Ortofon rondo red
« Válasz #14 Dátum: 2007, Március 12, 16:28:58 »
Üsd le egy nagyon olcsó termékét és megvan a címe.