Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Nagyfrekis szûrõ /APC/ vagy Hálózati kondicionáló  (Megtekintve 2078 alkalommal)

Draxy

  • Vendég
Nagyfrekis szûrõ /APC/ vagy Hálózati kondicionáló
« Dátum: 2008, Szeptember 16, 20:45:56 »
Tisztelt zenerajongók Dilemám a cimben lakozik:laugh: :laugh: ha valaki rendelkezik esetleg mindkettõvel szivesen venném a véleményét. köszönettel draxy

istvan01

  • Vendég
Válasz:Nagyfrekis szûrõ /APC/ vagy Hálózati kondicionáló
« Válasz #1 Dátum: 2008, Szeptember 25, 19:27:41 »
Draxy írta::
Idézet
Tisztelt zenerajongók Dilemám a cimben lakozik:laugh: :laugh: ha valaki rendelkezik esetleg mindkettõvel szivesen venném a véleményét. köszönettel draxy


Talán azért nem jött eddig hozzászólás, mert a kérdés feltevésed túl általános, vagy inkább nem derül ki te ebben a kérdésben mit tettél, tapasztaltál eddig.

Az már csak egy kicsit zavaró, hogy a két fogalom, nagy frekis szûrõ és hálózati kondicionáló, azok nem egymást kizáró fogalmak, hanem a szûrõ az része lehet a kondicinálónak, a kondicionáló az általánosabb, több féle módszert alkalmazhat.

Egy biztos, a hálózati áram iszonyúan szennyezett, rengeteg harmónikus és nem harmónikus összetevõt tartalmaz. Hifi tápegysége válogatja, ebbõl a koszos 50Hz-bõl hogyan tud szép és tiszta, zavaroktól menetes DC tápfeszültségeket elõállítani.

A kérdést úgy tedd fel inkább, hálózati kondicionáló nagyfrekis szûrõvel, vagy anélkül.

Gumicsont, de érdemes ismételni, a saját tapasztalás dönt el minden kérdést.

Az én tapasztalatom, az aktív áramregenerátorom után készülékenként betettem egy-egy áramban túlméretezett CLCL kétfokozatú fémházas szûrõt (Schaffner és egy ipari fajta) és többszöri oda-vissza próbákon egyértelmû volt, érdemes és szükséges betennem, pedig az aktív PLC-ben is van passzív szûrés. Általában azt hozzák ellenérvként, a passzív szûrõk dinamikát gyengítenek, meg laposabbá teszik a hangot, ez nálam egyáltalán nem volt. A legfontosabb ehhez azért az, hogy ha a készülék 100W felvételû, akkor én 3-5A terhelhetõségû szûrõt tettem be, ha 800W a felvétel, akkor meg 10-16A-est. Ez még mindig nem jelent garanciát a szûrés és hang minõségre, a szûrõt elvileg illeszteni illene a készülék hálózati trafójának primer impedanciájához. Ha ez is megtörténik még ekkor sem garantált a jó hang, de esélyt érdemes adni rá.