Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Monitor sugárzók+aktív mélynyomó  (Megtekintve 3342 alkalommal)

bachata69

  • Vendég
Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Dátum: 2006, Szeptember 19, 11:09:35 »
Sziasztok!

Érdekelne, hogy milyen tapasztalatotok van monitor sugárzók + aktív mélynyomó együttes alkalmazására kizárólagosan zenehallgatáshoz...
Köszönettel!

Üdv

Ronin

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #1 Dátum: 2006, Szeptember 21, 19:23:42 »
Ha sokat költesz rá még jó is lehet. Kevés pénzért rossz lesz az illesztésed és a sub lomha brummogós általában. Sok pénzért már lehetne jót csinálni, de azt is el lehet szépen rontani.

Pl. veszel két Logan Grottót. Mellé valami neked szimpi monitor hangfalat. És olyan erõsítõ kéne amin van olyan lehetõség, hogy ICn fûzd fel a két subot csatornánként. Ez lehet akár úgy, hogy elõfok - sub - végfok, de ha pl. olyan végfokod van, amit sorba lehet fûzni, akkor sokkal jobban jársz, mert nem kell a subot berakni az elõfok, végfok közé. Esetleg sok elõfokon van több elõerõsített kimenet. Az is jó lehet. Innentõl még akár jól is szólhat a rendszer.

Ronin

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #2 Dátum: 2006, Szeptember 21, 19:28:49 »
Jah, amúgy elméletileg 1 subbal is lehetne jó rendszert csinálni, de 2-vel talán egyszerûbb és jobb lesz.

Nekem volt Logan Dynamo + Bower705. Na ott még nagyon lehetett hallani, hogy nem igazán jó az illesztés. A Dynamo nem volt egy rossz sub és zenei is volt, de talán feljebb kellene árban menni, ha igazán jót akarsz. Na meg persze van még sok jó márka, de azok sem olcsóbbak.


Talán még a házilag épített passzív subot lehetne jól illeszteni egy ugyancsak otthoni gyártású monitorral. Viszont ebben az esetben már inkább egy szeparált hangfalról beszélünk.

bachata69

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #3 Dátum: 2006, Szeptember 22, 06:47:59 »
Azon, hogy "rossz az illesztésed" mit értesz?
Esetleg fázisban lesz eltérés,mert van ahol csak 0-180 fok között lehet választani? Vagy a vágási frekvenciát nem olyan egyszerû beállítani vagy a monitorhoz képest lesz "lassú" a mély? Nekem Elektrocompaniet eci-2-m van és dynaudio contour 1.3 mkII csak viszonylag nagy a szoba kb 25 nm2 és kb. 4m a belmagasság. A pre-out kimenetrõl hajtanám meg a szubot. A szubnál meghallgatáskor mire "kell odafigyelni" ?
Köszi az eddigi tanácsot

bachata69

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #4 Dátum: 2006, Szeptember 22, 06:58:36 »
Vagyis szeretném tudni hogy mitõl jó egy szub, mitõl jobb mint egy másik? Meghallgatásnál mire kell figyelni illetve miket kell hogy tudjon. (fázisszabályzás , vágási frekvencia állítás, gyorsaság? stb. ilyesmire gondolok)

Ronin

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #5 Dátum: 2006, Szeptember 25, 00:17:17 »
Attól rossz az illesztésed, hogy hallod a sub jelenlétét. Akkor lesz jó a cumód, ha az egész egyben lesz és nem lehet hallani a subot.

Amúgy ha belegondolsz, akkor a statikusoknak is ez az egyik nagy hibájuk (fõleg a régebbi daraboknak), hogy vagy nem ad le elég mélyet, vagy raknak alá subot, de ott rossz az illesztés (elég sok esetben), vagy pedig nagy a panel, van mély is, de oda már erõmû kell.

Mire kell odafigyelni? Én a helyedben zártat keresnék, ez lenne az elsõ szempont. Mást nem tartanék fontosnak. Innentõl a meghallgatás a döntõ.

Amúgy mennyit is szánsz a ládára?

bachata69

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #6 Dátum: 2006, Szeptember 25, 07:38:05 »
Szeretnék 100e alatt maradni, de függ attól a dolog, hogy meghallgatva hogy tetszik... Talán a Bowers 600 vagy 650-es mélynyomója jó lenne, ezek zárt rendszerûek és használtan beleférnének bõven az árba...

Ronin

  • Vendég
Válasz/Re:Monitor sugárzók+aktív mélynyomó
« Válasz #7 Dátum: 2006, Szeptember 26, 23:02:48 »
600-as BW subok nem túl jók. A tudásukhoz képest azt kell hogy mondjam túlárazottak.
A 700-as subok már jók, de azok is túl vannak árazva és már bõven kifutottak a keretedbõl.

Olcsóbb subok közül max a Dynamo használtan, ami egész jó vétel lehet zenére. Vagy pl. a Phonar PS1000 subja is elég jó. Bár ez reflexes, de ennek ellenére kifejezetten szép hangja van. Zenére is kitûnõ. Bolti ára 250eFt környékén volt/van (már rég néztem). Használtan 100 felett picivel talán meg lehetne kapni. Érdemes lenne eBay-en is körbenézni, mert magyar honban nehéz lesz ilyen subokat találni.

Biztos van még pár jó vétel, csak én olyat ajánlottam amit hallottam is. Érdemes lenne egy kört tenned és meghallgatni pár variációt!