Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: LINN?  (Megtekintve 6503 alkalommal)

nimis

  • Vendég
LINN?
« Dátum: 2006, Május 11, 21:01:26 »
Üdv Mindenkinek!

Idõnként felbukkan a HPM.-ban egy-egy LINN termék, bemutatásuk minden esetben pozítiv, soha rosszat még nem lehett ezekrõl a skót készülékekrõl olvasni. Árfekvésük relatíve kissé magasabbnak tûnik az átlagnál, lehet, hogy a minõségük is ehhez mért?
Konkrét kérdésem és kérésem Hozzátok, kedves Fórumtársak! Lehetõségem nyílna egy használt LINN INTEK 2 x 50 W-os integrált megvételére.
Egyáltalán nem ismerem ezt a típust, sehol, soha tesztjét, bemutatását nem olvastam, nem tudom egyáltalán forgalmazták-e Magyarországon, ha igen ki, mikor, mennyiért? Meghallgattam, tetszett. Összehasonlítva egy C.Audio-val, sokkal jobbnak tûnt! Kérdezem, hogy van-e valakinek ilyen típus üzemben, mi a véleménye errõl az erõsítõrõl. Mi lehet a reális használtpiaci ára, értéke, szóval mennyit szabadna adni érte?
Ha valaki megtisztel válaszával köszönet érte!

   Üdv, Nimis!

Nádasi Zoli

  • Vendég
Válasz/Re:LINN?
« Válasz #1 Dátum: 2006, Május 17, 12:53:43 »
Hi Nimis!

Ja, a Cambridge-nél magasabb kategóriát képvisel, még a szeparált 500-as sem érhet nyomába. Ha jól tudom az INTEK kb. 15 éves konstrukció, hangja inkább analitikus, langyi. Hangszeres mûfajokhoz passzent. Áruk állapottól függõ, 80 és 100 guriga között reálisnak tartom, de láttam már 120-ért is. Fordits figyelmet a speckó hangfalcsatlakozókra! A Limar Audio-t hivd fel, jobban képbe kerülsz.

Üdv, Nádasi Zoli

nimis

  • Vendég
Válasz/Re:LINN?
« Válasz #2 Dátum: 2006, Május 17, 21:06:34 »
Üdv Nádasi Zoli!

Köszi a választ, megnyugtattál, hogy jól döntöttem, amikor megvettem, mert megvettem! Hangzására tökéletesen passzol amit írtál, kissé megszelidíti, finoman lekerekíti a CD bádoghangjait, hangosan és sokáig hallgatható.
Leginkább klasszikusra, zenekarra, operára hangolt készülék, de a szóló zongora és a jazz is kellemesen, telten szól rajta. Eléggé hajtható és sokáig nem keményedik fel a hangja. Úgy hallom a JM Labokkal
megszerették egymást. Valóban érdekesek a hangsugárzó csatlakozók, csak a nem EU szabványos banándugót fogadják és kettõ pár is adott. Nem tudom, mit jelent az, hogy az egyik pár aljzat "switched" a másik aljzat meg "direct"feliratozású. Mi a különbség? Lehet-e kettõs kábelezésre használni ezeket, vagy 4 hangsugárzó meghajtása céljából alakították így ki? Az árat tekintve jóval olcsóbban jutottam hozzá, mint ahogy írtad, állapota kívül-belül kifogástalannak tûnik, lehet, hogy jó vételt csináltam. A készülék manuálja angol nyelvû, a NET-tõl töltöttem le és rendkívül szûkszavú, de amúgy sem tudok angolul. (sajnos!)
Szóval még egyszer köszi, hogy írtál! Ha esetleg tudod a hangfal aljzatok közti kérdezett különbséget és azt még megírod, elõre megköszönöm!

    Üdvözöl, Nimis!