Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: HIFI avagy High End  (Megtekintve 8223 alkalommal)

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4618
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #15 Dátum: 2006, Szeptember 06, 12:25:01 »
s328:

Ezt elég rosszul látod. Én PONT arra törekszem, hogy otthon kiváló körülmények között tudjak kiváló minõségü zenét hallgatni úgy ahogy azt élõben is hallanám, (van összehasonlítási alapom) és nem a high-end berendezések beszerzése.
Egyébként az aki hivatásszerüen foglalkozik hifivel (penna) is hasonló véleményen van mint én mint látom. Igaz ezt nem önigazolásnak akarom felhasználni, csak ha már több ember is közel (vay nagyjából) hasonló véleményen van, akkor abban lehet valami kis igazság.
De ha téged ez a hifi- high end közötti különbség érdekel (ami szerintem hülyeség) akkor valszeg. nem zeneszeretõ (és esetleg értõ) és a zenét hallgató embereket kéne megkérdezned, hanem a gyüjtögetõket, akiknek csak az számít hogy mennyibe került meg mekkorát fog nézni a haver ha meglátja, de a zenét nem hallja. (Max. hallgatja, vagyis hallgatná.)

spivak

 • Vendég
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #16 Dátum: 2006, Szeptember 06, 18:26:07 »
Kedves328!

Nem vagyok biztos benne, hogy a téma kiégésekor okosabb leszel. Ha mindenképpen el kéne helyezni a high endet, én a hifin mint halmazon belülre tenném, és nem feltétlenül annak krémjeként definiálnám. A high end a megszállott zenehallgató (és ezáltal hifibolond) életében a végsõ "hátradõlés". A high end egy csoda, a kompromisszummentes minõség világa, továbbmegyek: egy életforma. Na nem a dolgozó magyar életformája, hanem azé aki vagy beleszületett, vagy már elért arra a szintre, hogy csak az egyetlen és legfontosabb szempont számít, mégpedig az hogy létrehozza azt a "szobát" ahol az "élõ zene" megszólal úgy és akkor, ahogy és amikor NEKI jó. Itt nem számít a pénz, a márkanév stb, csak az érzés, a tökély érzése. Ez pedig nyilván túlmutat a pusztán hallhatón.
És kedves Snipi! Nem lehet sznobnak nevezni, meg hülyének azt akinek megér egy millióval többet egy név. Boldog ember lehet az ilyen.

s328

 • Vendég
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #17 Dátum: 2006, Szeptember 06, 23:16:31 »
Kedves Spivak!

Uff! Jól beszéltél...mondanám "indiánul" mert egyetértek azzal amit mondasz, csakhogy én azt hittem, hogy egy hifi fórumon feltehetem a kérdést, amire a választ keresem. Én imádom a zenét és annak minél magasabb minõségú reprodukálását, de bevallom, "tárgyfetisisztává" váltam kisebb mértékben, mert a reprodukáló készülékeknek esztétikai/ elvárási peremfeltételeknek is meg kell feleljenek. Szépség ( ez inkább funkcionális letisztultság ) tömeg, megépítettség... sztem senki nincs-e fórumon, akinak ez - õszintén !- nem számít.  A vége persze a zene... de a kérdés ennél prózaibb: engem tényleg az érdekel, hogy vajon hol húzódik meg a határ a hifi és a high end között. A kérdést sztem minden fórumozó érti, csak talán mélyebb jelentõséget tulajdonít neki, így valami egész máss összefüggésekre keresi a választ. De mégis... erre a kérdésre ki tudja?!  üdv: s328

s328

 • Vendég
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #18 Dátum: 2006, Szeptember 06, 23:49:33 »
Kedves Snipi!

Pontosan nem vagyok benne biztos, hogy nekem adtál választ, mert nem nagyon értem mire is válaszoltál volna... Azért néhány gondolatot fûznék a Te megjegyzéseidhez is. Sztem egy "hifi rajongó" valójából nem szól másról, mint azon imádatról amivel egy ember a zene és az ahhoz kapcsolódó készülékekkel hobbi,- hivatásszerûen foglalkozik. Ezek a hifisták jövedelemtõl függetlenül szívesen  álmodoznak, gyûjtenek vásárolnak és cserélnek, míg a kórkép amit Te megfogalmaztál a céltalan pénzével villogni vágyó újgazdag szindróma, amely a "hifista" társadalmat sztem nem jellemzi. Úgy gondolom, hogy a soraidból olyan indulat/ elkeseredettség sugárzik, ami talán nem ezen fórumon nyerhet megoldást. Itt beszélgetés, "izgalmas" viták folynak, folyhatnak, melyben gondolatokat cserélnek a résztvevõk. A hétköznapok egyre "savanyúbb" hangulata talán a hifi/high end világából - hobbiszinten- kirekeszthetõ! Üdv: s328

spivak

 • Vendég
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #19 Dátum: 2006, Szeptember 07, 08:57:12 »
Kedves328!

Tisztelem benned, hogy ennyire keresed a választ. Mi megpróbáltuk neked "körbelõni" a vélt igazságot, Snipi is ezt tette mégha valóban volt is némi dolgozói indulat a sorai közt. De sebaj, ez is kell, nekem nagyon tetszett és szerintem bele is fér a fórumba ugyanakkor ne feledjük, lehet hogy neki van igaza. Pont õ világított rá arra, milyen közel vagyunk a kérdés firtatásakor olyan határterületekhez mint a pszichológia és a szociológia. Pedig azt gondolnánk ez egy "technikai sport". Bocs ha off-ra sikeredett a levél.
Spivi

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4618
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #20 Dátum: 2006, Szeptember 07, 15:39:04 »
S328:

Látod megint félreértettél. Válaszoltál az elsõ beirásomra. Amiben nem megfelelõ következtetéseket vontál le. Mint ahogy most sem.
Én egyáltalán nem vagyok elkeseredett meg semmi. Én nagyon meg vagyok elégedve az otthoni berendezéseim hangjával. Sõt! Amióta átgondoltan és megtervezetten átrendeztem a lakásomat méginkább.
Ettõl függetlenül én sosem a high-end készülékek beszerzését tartottam szem elõtt, hanem azt hogy minél jobb hangminõséget érjek el. (Pontosabban nekem minél jobban tetszõt.) Namost én ennél a folyamatnál nem azt néztem, hogy mi high-end és mi nem az, hanem hogy az adott elem nekem tetszõ hangot produkáljon. És ezt teljes mértékben sikerült is elérnem.
Szóval ezért mondom azt, hogy az hogy most mi a high-end meg mi nem az egy teljesen megfoghatatlan dolog, és számomra abszolút lényegtelen.
Engem inkább maga a zene de méginkább a zenével elérhetõ (pontosabban elérni kívánt) hatás érdekel. Fogalmazzunk úgy, hogy az amire a zenét "használni akarom".
És hát ez nem a high-end berendezések beszerzése, vagy nem az hogy egy adott készülék most a piacon (vagy valahol) high-end vagy nem high-end. Ez számomra tökmindegy.
És én úgy gondolom, hogy azon hifistákat sem érdekli ez a dolog akik a zene (zene keltette hatás) miatt hifiznek, és nem a birtoklási vágy vezérli õket.
Hát sajnos ennél jobban nem tudom megfogalmazni a dolgot, talán még csak annyit, hogy szigorúan szvsz. teljesen felesleges azon törnöd magad hogy most mi is high-end meg mi is nem az.
(Idézhetném Huszti Zsolt úr szállóigévé vált mondását : mindenki úgy élvez ahogy akar.)

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:HIFI avagy High End
« Válasz #21 Dátum: 2006, Szeptember 12, 11:30:13 »
s328 írta::
Idézet
Kedves mlaszlo,

Nos, a valóságot Mr Mark Levinson feltételezhetõen nem kívánja nagydobra verni, vagy egyszerûen nem is érdekli, hiszen az õ vásárlói köre nem néz utána a neten. Az õ nevét kívánja megvenni és a vásárlóereje - persze- ehhez bõven megvan.
Egyébként egy számjegyû IQ és erõs ( mondjuk 100%-os) látászavar kéne ahhoz, hogy a REDROSE Music és a DUSSUN által publikált képek hasonlósága nem gondolkodtasson el valakit. ...és akkor még nem beszéltem a Haihuang audio kínai belpiacon árusított hangsugárzójának "redrosemusicosításáról" Ez azért jól látszi nem? Bár persze semmi sem biztos, azért az a nagyon olcsó - mégcsak nem is photoshopos megoldással - odaapplikált RedRosemusic feliratok, meg angol szövegek, ahol az eredeti készüléken kínai írásjelek vannak... Ezt hogyan magyarázod? Üdv: s328Kettõ módon. Az egyik az egyszamjegyu IQ-m és a látászavarom. Bár komoly tapasztalatod ellenére  kicsit zavar, hogy a highend-rõl folytatott értekezésben az az érved, hogy a neten látott képük hasonló. Sok topicot "szétoffoltunk" már a másik fórumon az autók és a hifi összehasonlításával, itt ezt nem szeretném. Bár  érdemes összehasonlítani a Hyundai Sonatat és a Jaguart. Ha neked mindegy, mert hasonló a design, akkor vegyél Hyundait.

A másik magyarázat. A Red Rose Musicot kínában gyártják, kínai mérnökök hathatós segítségével.
Ezért olcsóbb kicsit az ML cuccoknál. Hogy ezt "ezerrel" másolják a kínaiak, és megpróbálják hasonló design-nal eladni, ez teljesen új! Ilyen még nem volt! Hogy megint mások ezzel akarják lejáratni Mr. Levinsont, ilyen sem volt még ebben a konkuranciamentes világban. És amíg vannak olyan IQ bajnokok, akik meghallgatás nélkül pálcát törnek felette, pusztán a látszat alapján, minden meghallgatás nélkül...?