Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hogyan kezdtem  (Megtekintve 9720 alkalommal)

íH5011

  • Vendég
Videoton Minimax, Orion HS 500
« Válasz #30 Dátum: 2006, December 27, 19:53:04 »
Egy UK fórumon (LS3/5a), amit évek óta figyelek, most történik meg elõször, hogy egy magyar termékrõl esik szó, s nem is akárhogyan! Az a négy tag, aki írt róla, egybehangzóan nagyon jónak tartja, sõt, egyikük kiválónak. Ez pedig a kommunista LS3/5a, azaz a Videoton Minimax. 40 font sterlingért adták párját, de úgy tûnik, a kiválóságát nem az árára értik. Kettõnek ma is, vagy húsz év után!, mûködõképes állapotban van, egy pedig az eBayen keresgéli.
Az õ korában egyébként itthon az a hír járta, hogy Angliában meg máshol is nagy sikere van. Ha már akkorában nem figyeltem fel rá – nekem éppen egy Orion HS 500-ason volt, majd pedig bedõltem a hallgatlhatatlannak bizonyult HB1-nek – most szívesen vennék belõle! Nem hai-end, de talán kellemesen szól, akárcsak az én régi böhöm-nagy Orionom. Ha hallották volna ezek a vén angolok, talán arról se lenne rossz véleményük. De azt kétlem, hogy máig megõrizték volna – a mérete miatt.
iH5011

íH5011

  • Vendég
Minimax újra
« Válasz #31 Dátum: 2006, December 27, 21:12:27 »
Bocsánat, hogy visszajövök, de beírtam a Speakers Asylum keresõjébe a Videoton szót. Kaptam 5 eredményt, amibõl egy értékelhetõ, de ez elég elképesztõ, alig hihetõ: ez az egy a LEGJOBB 10 hangsugárzó között sorolja fel a Videoton D132E-t, azaz még a pontos típuszámot is tudja. Egyéb szépeket is ír róla. Persze, õrültek mindenütt vannak, az USÁ-ban is.
(http://db.audioasylum.com/cgi/m.mpl?forum=speakers&n=72043&highlight=videoton&r=&session=)
Hátha ma is van olyan hazai gép, amit 20 év múlva Kínában a világ legjobbjai közt emlegetnek majd.
iH5011

mlaszlo

  • Vendég
Válasz/Re:Minimax újra
« Válasz #32 Dátum: 2006, December 27, 21:27:33 »
T.IH5011!

Mint régi levelezõcimborának, tudnál küldeni egy képet errõl a dobozról? Én nem találtam, de ha ezt adtam kölcsön, azonnal visszakérem! :cheer:

mlaszlo

hetedik

  • Vendég
Válasz/Re:Videoton Minimax, Orion HS 500
« Válasz #33 Dátum: 2006, December 28, 08:17:08 »
Arra azért felhívnám minden lelkendezõk figyelmét,hogy ami Angliában volt kapható Minimax, az nagyon nem azonos a nálunk árúsítottal.
Néhány pár került "feketén" forgalomba.
Hogy csak egy nagy különbséget említsek:Dóm magas volt benne.

wallnut

  • Vendég
Válasz/Re:Videoton Minimax, Orion HS 500
« Válasz #34 Dátum: 2007, Január 03, 08:44:49 »
A minimaxhoz.
Kezemben a Hifi Choice 1992decemberi száma és benne a The Directory:
Itt a Hangfalak rovatban szerepel a teszteltek között egy Videotone Minimax2 hangfal 80 fontsterling párja.
Az itt felsorolt kb.170 hangfal típus közül a leggyengébb (poor)minõsítést kapta a LAB azaz mérési eredményeiért, a SOUND átlag alatti (average minus). de ennek ellenére a megjegyzés:a minõségi osztályához(QC)  megfelelõ a hangja.
Ez is jelzi, hogy az akkori angol piac is elfogadta ezt a minõséget és hangot mert(szvsz)ott sem mindenki hifi,audiofil,vagy hájendista.
Átlag igények meg ott is vannak(voltak).
De azért ne vonjunk le komolyabb következtetést ebbõl a ténybõl.
Nem volt várható,hogy akkor az itthoni technikai színvonal ennél többet tudott volna.
Ez megint csak nosztalgia, mivel nem volt mivel összehasonlítani itt és akkor s így, de bocsánat a képzavarért(vakok közt a félszemû a király).
S ha azt vesszük ezért az árért kint már több jó hangú hangfal is kapható volt s nálunk az ismert okok miatt "áreltérítés" volt, az itthoni ára nem lehet(ett) kiindulási pont.
De gondolom vannak nálam jobban értesültek, hátha Õk tudnak még ehhez hozzátenni.
Üdv,