Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: DAC  (Megtekintve 86840 alkalommal)

Pecás

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #285 Dátum: 2007, December 24, 09:51:37 »
Petr.

Mint írtad párszor próbáltál csak hozzászólni olyan témákhoz,amelyekben szerinted nem igaz állítások,és csúsztatások voltak.Biztos volt ilyen és a jövõben is lesz,mert ebben a hifi világban nincsenek egyértelmû szabályok,ami az egyikünknek beválik,az lehet hogy a másiknak nem,ilyen egyszerû.És amirõl azt hisszük hogy jó és igaz,azt lehet ajánlani vagy akár vitatkozni is róla,de görcsösen ragaszkodni hozzá szerintem butaság.Mégpedig azért mert lehet hogy nincs igazunk,vagy ha igazunk is van akkor is tudomásul kell venni,hogy vannak olyan emberek akiket nem lehet meggyõzni,ha megfeszülünk akkor sem.
Kívülállónak nem tekintünk senkit sem,csak a témákhoz kapcsolódó hozzászólásokat várjuk mindenkitõl,az ettõl eltérõ hozzászólásokat tekintjük kívülállónak.

AQ1-el kapcsolatban,miért olyan nehéz elhinni hogy valakinek megváltozhat a hozzáállása bizonyos dolgokhoz.Az esélyt szerintem mindenkinek meg kell adni ehhez,de lehet hogy csak én vagyok ilyen "régimódi",és ez már nem divat a mai világban.

Boldog Karácsonyt kívánok neked,és természetesen a többi idelátogató fórumtagnak is.

switch

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #286 Dátum: 2008, Február 02, 17:44:08 »
Pár napja már egy Lupus B muzsikál itthon...
Zoli volt olyan kedves, és személyesen hozta el a készüléket, így együtt tudtunk örülni a változásnak...\'szokás szerint\' jó sokat beszélgettünk, már egész késõ volt, mikor elment...

Most elõször ragadtam jegyzetfüzetet, hogy le tudjam jegyezni, mit hallok, hogy minél részletesebb le tudjam írni a változásokat...
Tehát a részletek: a legészrevehetõbb, és legnagyobb változás a hangképben a tisztaságban, és a térben jelentkezett: az utóbbi jelentõsen megnövekedett. Az elsõ dolog ami \'szembetûnik\' a sokkal tisztább megszólalás, az egész hangkép élénkebb, és még élõbb lett. A hangszerek konkrétan definiálható, nagyon pontos helyet foglalnak el a sztereo képben, ami elég stabil lett. Ugyanakkor az egyes hangszerek még jobban elkülönülnek egymástól, még jobban lehet õket figyelni, ha csak egy hangszerre figyelek.
A dinamika is fejlõdött, a nagybõgõ még mélyebbre megy, de ugyanakkor sokkal szilárdabb is lett, még több hangból áll a nagybõgõ, és a mélyeknek is van immár lecsengése. Olyan érzésem van, hogy a \'csend\' és a \'hangok\' közt mintha nagyobb különbség volna...
A szóló hangszerek határozottan nagyobb hangsúlyt kapnak, jobban kiemelkednek a hangszerek közül, és az ének is mintha hangosabb lenne...ezt még szokni kell. A rendszerem erõssége-szerintem-az eddig is a remek énekhang volt. Most még jobb lett az ének, a jelenlét-érzet még jobb.
Az egyes hangszerhangok újabb \'hangokkal\' egészültek ki, a hangszerek \'aurája\', tere még nagyobb: a gitárjáték még gazdagabb, a gitár teste jobban hallható. A rézfúvosok tovább javultak, pl a Kiállítás képin lévõ kürtök el kezdtek \'zengeni\'-itt is olyan plusz infó került elõ, ami közelebb visz a valósághoz.
Persze további finom részletekre is \'fény\' derült egyes felvételeken: pl a Jazz at the pawnshopban az elsõ szám elején eddig nem hallottam, hogy a dobos szépen \'beszámol\' a talpával is...

Az Alces, és a Lupus életem elsõ új hifi készülékei. Szerintem nagyon megérték az árukat, minden egyes forintjukra rászolgáltak, sõt!...Mindkettõt csak ajánlani tudom
mindenkinek...
Fél éve még nem nagyon hittem, hogy nekem valaha ilyen kaliberû \'hangom\'-láncom lesz itthon...az egésznek az elindítója a használtan beszerzett erõsítõm volt, illetve Zoli felajánlása a drótokat illetõsen...úgyhogy itt szeretnék köszönetet mondani Zolinak a remek ár/értékû termékeiért!

Robici

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #287 Dátum: 2008, Február 02, 17:53:32 »
switch: Gratulálok az új készülékeidhez! Ramélem, sokáig fogod õket élvezettel hallgatni! Fél éve még én sem hittem volna, hogy nekem is megváltozik a rendszerem. (Most már csak egy jó lemezjátszó hiányzik)

HKalman

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #288 Dátum: 2008, November 23, 12:30:45 »
Tisztelt Audiofilek !

Van valakinek tapasztalata a CA Magic Dac-al kapcsolatosan. Milyen hangja van
számítogép forrásról USB porton keresztül, illetve olcsóbb CD játszóról koax összekötõvel?
A mûsoranyagot illetõen inkább klaszikus zene hangzása éredekel.
Üdv. Kálmán !

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz:DAC
« Válasz #289 Dátum: 2008, November 23, 12:32:50 »
Kálmán!

Még nem lehet tapasztalata senkinek, csak decemberben érkezik a készülék a forgalmazóhoz.

üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

HKalman

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #290 Dátum: 2008, November 23, 12:34:58 »
MSZ !

Köszönöm a gyors választ.

Üdv. Kálmán !

Sound

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #291 Dátum: 2008, November 27, 23:42:51 »
Szia Kálmán!

Sajnos tapasztalatom még nincs a DAC MAGIC-rõl,de egy WHAT HI-FI tesztet fel tudok tenni neked.(remélem olvasható lesz).Nekem csak ez a rövid kis teszt van meg.A HI-FI CHOICE Szeptemberi vagy Októberi számában van egy bõvebb részletes teszt(hasonlóan jó eredménnyel szerepelt).Ezt nem vettem meg,de utánanézek hátha találok még valahol.Engem is érdekelne ez a DAC.A Cambridge Audio azur 640C CD lejátszóm mellé szánnám.Ezért én is kíváncsian várom a hazai teszteket véleményeket.

Üdv:Zsolt

Sound

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #292 Dátum: 2008, November 27, 23:47:02 »

Sound

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #293 Dátum: 2008, November 27, 23:50:09 »
Szia Kálmán!

  :(  
Próbálkozom.Hogyan tudom törölni az elõzõ \" hozzászólásomat\"?Ha érdekel a csoport teszt.Akkor emailben el tudom küldeni.
Résztvevõk MUSICAL FIDELITY V-DAC,CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC,BERESFORD TC-7510.
Ü:Zsolt

Sound

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #294 Dátum: 2008, November 28, 00:00:05 »
Szia Kálmán!

   

Ü:Zsolt

HKalman

 • Vendég
Válasz:DAC
« Válasz #295 Dátum: 2008, November 28, 18:39:52 »
Szia Zsolt !

      Köszönöm a tesztet. Én az Onkyo DX-7333 típusú CD játszóm mellé szánom a DAC-ot.
 Éppen a héten cseréltem benne komplett mechanikát eredeti Sony lézer kiolvasófejjel.
 Sok CD-t nem ismert már fel, most viszont minden CD-t sokkal szebben játszik.
 A Dacmagic-al szeretném tovább javítani a minõséget. Az különösen tetszik benne,
 hogy koaxkábel mellett USB bemenete is van és hogy a fázis filter változtatható,
 meg az hogy  felkonvertál 24bit/192kHz-re, ha jól tudom. Jó lenne, ha a Hifi Piac
 tesztelné PM vagy MSZ tollából.

Üdv. Kálmán !