Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: DAC  (Megtekintve 86816 alkalommal)

elek

 • Vendég
Válasz/Re:DAC
« Válasz #15 Dátum: 2006, Május 14, 16:32:03 »
Igen, a gyártók az árkategóriának megfelelõ dacot építik be. 1 milla körüli cdjátszókban már jó minõségû dacok és analóg áramkörök vannak.
 De 300 ezer alatt végképp ne számíts semmi jóra semmilyen készüléknél.

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #16 Dátum: 2007, Május 23, 15:48:23 »
Hello.

Én jelenleg egy hivox dac-ot halgatok marantz cd6000ki-vel,ami nem rossz de szeretnék kipróbálni egy analógosabb,melegebb hangú dac-ot is.Találtam is kettõt használtan,melyek talán jók lennének.Az egyik a California audio labs sigma 2,a másik pedig a Godina little big dac.Mi a véleményetek ezekrõl,használtan kb egy árban vannak.

üdv.

elek

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #17 Dátum: 2007, Május 23, 18:35:47 »
az erõsítõd is ludas lehet a dologban, ha nem elég meleg a hang ilyen kánikulában :laugh: Hallgasd meg a cd/dacodat egy sokkal jobb erõsítõn is, mielõtt végképp erdei sétára indulsz ;)

mlaszlo

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #18 Dátum: 2007, Május 26, 22:16:26 »
Szeva Tesó! (most jöttem haza az angyalok városából, bocs!)

Szóval. Bese Attila fan vagyok. Ezért én azt javaslom, hogy a retroaudio honlapján megnézed, mit ajánlanak. Egy szuper belsõ tuning, amire az alapot Te viszed, 120 ezer forint. Ez a csúcs. Ez 8 DAc csatornánként. Külsõ DAC, plusz kábel, plusz késõbbi futómûcsere jóval több, mintha veszel náluk egy már tuningolt lejátszót. Nézz utána. Nekem bejött, és bárki bármit ír, veri a nagy neveket, egész sokáig. Az egy guriga hihetõ? Tényleg így van.

Na szeva.

elek

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #19 Dátum: 2007, Május 27, 00:21:00 »
kicsit soknak tûnik az a 120 ezer.
Ajánlom a www.dddac.de oldalt. Ott is ugyanabból a dac csipbõl tesznek egy csomót párhuzamosan, de nem nyolcat, hanem tizenkettõt. A komplett kit csak kevesebb, mint fele a B.A.-tuningnak.
És legalább úgy szól...

VibaVoice

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #20 Dátum: 2007, Május 27, 22:08:49 »
Szia Elek!

120e ropi nem sok egy tuningért, ha a kívánt eredményt hozza.
De mi van, ha nem?
Bese Úr szerintem is kiváló hangot gyárt, de igen érdekes hangzásvilágot képvisel. Kezdésnek mindenféleképp Alisca Orange cuccot érdemes hallgatni, majd idõvel tovább lehet lépni (nem saját vélemény, vásárlói tapasztalat).

Üdv: VBV

Era

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #21 Dátum: 2007, Május 28, 00:03:14 »
Kedves Pecás!
Nekem vot régebben CAL Sigma II D/A konverterem és most egy Godina Little DAC-ot használok. Nagyságrendi külömbség van az utóbbi javára. Ha használtan hozzá tudsz jutni, ne hagyd ki, mert nagyon jó. Az enyém nem eladó, a félreértések elkerülése végett.

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #22 Dátum: 2007, Május 28, 16:16:54 »
Hello.

Úgy nézki hogy a Godina Little DAC-ot fogom választani egy Micromega futómûvel párosítva.
Ma voltam meghalgatni a készülékeket,és igen meggyõzõ volt amit hallottam,döbbenetes ahogy ez a páros muzsikál.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,hasznos volt.

üdv.

mlaszlo

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:DAC
« Válasz #23 Dátum: 2007, Május 28, 20:54:58 »
Villámgyorsan iszom egyet, mert egyetértek VBV-vel!

Vanos

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #24 Dátum: 2007, November 19, 19:05:34 »
Egy jó DAC-ért szerintem nem kell 100 000-ket kiköhögni. Az E-mu, t.c. electronic stb. elérhetõ áron kínál jó hangú DAC-okat - szerintem.

AQ1

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #25 Dátum: 2007, November 19, 21:55:11 »
Vanos írta::
Idézet
Egy jó DAC-ért szerintem nem kell 100 000-ket kiköhögni. Az E-mu, t.c. electronic stb. elérhetõ áron kínál jó hangú DAC-okat - szerintem.Ebben egéxen addig nem lehecc biztos, amig nem hasonlitottad öxxe egy tényleg nagyondrága DAC-al az
E-mut.
Ha kiwáncsi wagy egy ilyen tesztre, gyere el, hozd az E-mut és összehasonlitjuk a saját DAC-unkal, illetwe egy AN 4 csöwes DAC-al a produktumot.
Ez utobbi uj ára kb 3 milcsi wolt.
A sajátunk egészen pontosan 89e brutto.

Petr

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #26 Dátum: 2007, November 20, 01:12:05 »
Ezek a DAC-ok nagyon érdekes jószágok.

Azt már értem, hogy azért létezik ugyanazt a feladatot ellátó nagyon szimpla pár alkatrészes és roppantul bonyolult áramkörökkel tûzdelt példány mert az egyik egyszerûen csak fordít a másik meg szûr ill. hozzátesz. Ami fura, hogy a gyártók akiknek megvan a technológiájuk különbözõ szûrõáramkörökkel kísérletezni azok szerint az jobb, akik meg csak DIY-eznek azok szerint meg az egyszerûbb... Elég nehéz kiszûrni az igazságot mert az egyiknek marketing szaga van a másik meg egy elfogult vélemény.

Ha olcsó CD lejátszód van akkor azért kell külsõ DAC mert amit több pénzért veszel az jobb, ha nagyon drága lejátszód van akkor meg már naná, hogy veszel külsõ DAC-ot is, hiszen digital kimenete is van... pedig ebben a topikban is leírta valaki, hogy akkor meg már a DAC is jó. :) ördögi kör.

Ezek a 3 meg akárhány milliós DAC-ok nagyon gondolkodóba ejtettek. Mi kerül ennyibe?

Olvastam olyat (javítsatok ki ha tévedek), hogy a hangzást nagyban befolyásolja a clock generátor, merthogy hiába van jó DA chip-ed ha nem stabil az órajel frekvencia. DE ez általában egy olcsó kristály oszcillátor szóval ha ilyennel szerelik az filléres téma, meg egy jó DA IC se értem, hogy miért drága... egy aktuális pentium processzort is megkapsz már 40-50ért és az azért sokkal bonyolultabb számításokra is képes.

gchjhjklk

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #27 Dátum: 2007, November 20, 07:29:19 »
Petr
Egy cd játszó hangját nagy mértékben az alkalmazott futómü minõsége határozza meg. Nem csak a kiolvasási pontosság mert akkor a cyberhom jobb lenne mint a neves gyártók futómûvei pl Audió Note. Sztm teljesen felesleges AN dacot a saját futó mûve nélkül tesztelni ,félrevezetõ teszt eredményt hozhat. Kereskedõnél egyébként se tesztelj mert becsaphatnak és be is szoktak csapni és majd csak évek múlva jössz rá.
Üdv

laposvas

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #28 Dátum: 2007, November 20, 09:02:21 »
g66d25 írta::
Idézet
Petr
Egy cd játszó hangját nagy mértékben az alkalmazott futómü minõsége határozza meg. Nem csak a kiolvasási pontosság mert akkor a cyberhom jobb lenne mint a neves gyártók futómûvei pl Audió Note. Sztm teljesen felesleges AN dacot a saját futó mûve nélkül tesztelni ,félrevezetõ teszt eredményt hozhat. Kereskedõnél egyébként se tesztelj mert becsaphatnak és be is szoktak csapni és majd csak évek múlva jössz rá.
Üdv


Kissé rossz véleményed van a kereskedõkrõl.:blink: Talán te is az vagy?
A DACnak  tudomásom szerint mindegy, hogy milyen futomûre van kötve.
Nekem is többféle DACom is van itthon. Momentán egyikre sem irta rá a gyártó, hogy kizárólag milyen lejátszóra köthetem.;)
Voltam több kereskedõnél is tesztelni és soha semelyik sem akart "becsapni" hiszen én vittem a DAC-ot és nagyon sok helyen nagyon jo hangulatban telt el a nap és baráti légkörben váltunk el egymástól.
Nem ártana azt sem szem elõtt tartanod, hogy a Cyberhome az DVD játszó.
Azaz a szervó motorja kb 100 x pontosabb, mint bármilyen CD játszónak.
Nézz utána nyugodtan.
Az már más kérdés, hogy az említett Cyberhome kiszolgáló áramkörei, analóg fokozata hogyan és miképpen van kivitelezve, megépítve.
De mint futómû, bizony jobb bármilyen CD futómünél.

21st

 • Vendég
Vá: DAC
« Válasz #29 Dátum: 2007, November 20, 09:40:29 »
.