Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: DA. konverter  (Megtekintve 4831 alkalommal)

Fridi

 • Vendég
DA. konverter
« Dátum: 2007, Augusztus 18, 16:39:27 »
Üdvözlök mindenkit.A közeljövöben szeretném CD játszóm hangját (Rotel RCD 951)feljavitani egy külsõ DA konverterrel,természetesen egy elérhetõ árú készülékrõl lenne szó.Sajnos a Hivox Lupuson kívül nem nagyon ismerek más tipust a mostani piacon ebben az árfekvésben.Ez ügyben kérnék tõletek segítséget,és ha van vamilyen ezirányu tapasztalat azt szivesen veszem.

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Vá:DA. konverter
« Válasz #1 Dátum: 2007, Augusztus 18, 18:51:24 »
Több magyar gyártó is gyárt olcsón DA-t. Ezeket meg köll hallgatni.  Nem túl sok ember használ ilyesmit, ergo tapasztalat seincs szerintem túl sok.
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Fridi

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #2 Dátum: 2007, Augusztus 20, 19:58:44 »
A Lupus mellet még találtam egy igen kedvezõ áru DA átalakítót az Ethosz audio álltal gyártott mini DA-at.Más magyar gyártót sajnos nem ismerek akik gyártanának,pedig rá durtam a neten vagy csak én nem találom.!? A baj az hogy kipróbálásra nem igazán van lehetõségem innen Békés megyébõl,elég sokba kerülne le fel utazgatnom Pestre.Ezért érdekelne azon kevesek véleménye kik hasz nálnak valamilyen olcsób külsõ átalakítót.De azért gondolom pl.a Lupust használják egy páran kishazánkban,vagy ez már ennyire extra komponensnek számít?

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 1906
Vá:DA. konverter
« Válasz #3 Dátum: 2007, Augusztus 20, 20:46:41 »
Ezen a fórumon már félve merem ajánlani, de ebbe az ársávba bõven belefér a Vibavoice DAC -jai is.
Kezdetnek talán pocket is megfelel.

penna

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #4 Dátum: 2007, Augusztus 20, 21:12:12 »
Számos profi hangfelvételi és hangutómunka célra szánt DAC-ot lehet venni, amik ráadásul sok esetben A/D konvertert is USB vagy Firewire számítógépes interfészt is tartalmaznak, 100e Ft alatt. Mivel a profiknak ezerszámra adják el őket, ezért  ár/érték/szolgáltatás arányokban verhetetlenek és számos kiváló hangú darab is található közöttük. Egyik ilyen a TCElectronic Konnekt 8 készüléke, ami DAC, ADC, jitter szűrő, preciz órajelgenerátor, 2 bemenetes analóg előfok, analóg hangerő szabályzó, mikrofon előerősítő és jó hangú, két kimenetes fejhallgató erősitő kombinációja, de az Edirol, RME és sok más gyártó termékei is figyelemre méltóak.

fghhgh

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #5 Dátum: 2007, Augusztus 20, 21:18:05 »
Az ethoszt és a vibavoicét is el lehet hozni a kereskedötõl letét ellenében kb 50-80% ért. De ez még nem minden ,feltétlenül valamihez viszonyitani kellene. Nagyon fontos a futómü minösége is ,sokszor egy jobb cd-vel többet javul a hagminöség (pl micromega stage 1, 2 ...futómüként használva) mint egy dupla áru dac-kal. Én is végig jártam ugyan ezt az utat és a végén egy mission Dac5 vettem. Ne higgyél azoknak akik azt mondják ,hogy az utobbi idöben annyit fejlodött a számítástechnika ,hogy nem érdemes régebbi kiadásu Dac-ot venni ez egyszerüen nem igaz. pl Meridiánok ,Audió alchemy ,Roksan ezeket tippnek is felfoghatod ha használtat akarsz venni.

elek

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #6 Dátum: 2007, Augusztus 21, 12:12:13 »
A régi konverterek közül csak nagyon kevés számít jónak manapság. Pl. az Audio Alchemy dacjai közül kizárólag a 3.0 ér valamit, a kisebbeket el lehet felejteni. A Roksan meg a Meridian régi dacja olyan Philips chipre épül, amit már rég nem gyártanak, mert a qtyának sem kéne, egy olcsó Cyberhomeban is jobb minõségû dac van.  A Mission dac5-ben TDA1547 van, érdekes módon a TEAC VRDS10-ben is, amit inkább csak futómûként szoktak használni.
Bármelyik magyar gyártó ad meghallgatásra cuccaiból. A  K.F. által ajánlott, profiknak szánt készülékek alapvetõen jók, de hiányzik belõlük valami amitõl audiofil lehetnének. Falbadugós táp, gagyi mûanyag dobozok, olcsó és gyenge csatlakozók, rossz hangú belsõ kábelek, stb.
Valahogy szervezz meg egy budapesti látogatást, és hallgass meg több helyen is cuccokat, ez jobb megoldás, mintha vennél egy "jónak mondott" használt dacot, ami esetleg mégsem tetszik.

penna

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #7 Dátum: 2007, Augusztus 21, 13:41:28 »
A sztereotipia nem jó tanácsadó, ki kell próbálni õket. Meg kell hallgatni a hazai fejlesztésûeket és a profikat meg a használtakat is és utána dönteni.
Szerencsére 100e Ft alatt igen nagy a választék, van mód jó döntést hozni. Senkinek ne legyen elõitélete se a használt, se a profi elektronikákkal szemben. Persze a korszerû és újakkal szemben se.

TCElectronics Konnekt 24D belsõ kialakítása az alábbi képen, a Konnekt 8 egy picivel egyszerûbb, hiányzik belõle a DSP. Ja és egy csomó zenészeket kiszolgáló boltban meg lehet venni. A tápja a szokásosnál masszivabb.


FELDER

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #8 Dátum: 2007, Augusztus 21, 16:19:44 »
Van egy digitális müholdvevöm amin van optikai hangkimenet amit az AVerõsítõmbe kötöttem szoktam Rádiokat halgatni.Lehetséges volna,hogy Da.konverterre kössem?Javitana a minöségen esetleg?AC3-ba szoktam filmeket is nézni 5.1-be meg rádiokat is!A DA.konverterrel gondolom ez nem volna lehetséges!?

Fridi

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #9 Dátum: 2007, Augusztus 25, 19:34:49 »
Ki a forgalmazója az Audio Alchemynek itt nálunk?Vagy hol kapható,nem igazán találok rá sehol.Állitólag egy nagyon jó kis DAC a 3.0-ás a maga árszintjén.

Zenebarát

 • Vendég
Vá:DA. konverter
« Válasz #10 Dátum: 2007, Szeptember 13, 21:54:10 »
Szerbusztok

Egy kis segítségre volna szükségem. Tudja-e valaki, hogy kis hazánkban ki forgalmazza az angol Audio Note termékeit? Az angol oldalon a Merlin Audio-t jelölik meg, mint distributort. De Sajnos róluk már, nem találni semmit.
Ha jól tudom az AN non-os csöves d/a-kat készít. Van-e valakinek ilyen jellegü-tipusú-rendszerû d/a-val kapcsolatosan tapasztalata?
A segítségeteket elõre is köszönöm.

Tisztelettel: Zenebarát.