Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: csöves erõsítõk -- tanácskérés  (Megtekintve 41738 alkalommal)

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #45 Dátum: 2008, Február 26, 09:23:55 »
Én apámnál hallottam (hallom) az AN J-t, igaz nem sokszor. Igazából nem igazán az én világom, de azért egy dolgot megfigyeltem : amikor az erõsítõben (egy saját építésü 300B csövekkel épült az AN Quest utánépítés) a végcsövek kínairól USA csövekre lettek kicserélve (ez most nem sztereótípia akar lenni, hanem tapasztalat) sokkal de sokkal jobban szólt a rendszer.
Hogy ebbõl mit akarok kihozni : egyszerú, azt, hogy az AN dobozok piszokul kényesek az erõsítõre, és már egy ilyen "kis" változtatás mint a végcsövek cseréje óriási minõségkülönbséget okoz.
(Legyen a piszokul helyett megint kurvára, hogy a revox ezt is kiemelhesse :) )

istvan01

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #46 Dátum: 2008, Június 13, 17:15:50 »
Kaporka.Microstudio írta::
Idézet
.


Tisztelt Fórumtársak!

Tud valaki valami közelebbit az alább belinkelt oldalon található erõsítõkrõl?
Hallotta már valaki valamelyik típust azok közül, amik az oldalon találhatók?
Ezek Magyarországon készülnek, vagy csak a forgalmazó magyar?

http://www.tubeguru.hu/tubeguru.hu/About_Me.html


Minden segítséget elõre is megköszönök, tisztelettel: Kaporka.Microstudio.


Kaporka

A link nem nagyon mûködik, de azért sikerült az about_me oldalt, meg pár fotót elõvarázsolni. Érdekes marketingnek tûnik ennek a Budapesten született John Bindernek a profilja, amit szó szerint is megmutat nekünk. Szóval a DPA erõsítõk „over the world” forgalmazására helyezte a második business-ét az építészet mellett.  Ezeket maga írja a bemutatkozó oldalán.

Arcus

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #47 Dátum: 2008, Július 02, 14:52:57 »
Kaporka.Microstudio írta::

\"de ha pl. el szeretne indulni a Jazz irányába, akkor tényleg keresve sem találna a fentinél jobb párosítást 160 000 Ft körüli áron.\"

érdekes lehet utánanézni egyéb kereskedõi vonalon...\"Nekem volt alkalmam négyszer is meghallgatni ezt az erõsítõt, különbözõ helyeken különbözõ rendszerekben, összesen legalább 18-féle hangsugárzóval párosítva\"

...ha egy mód van rá, a B&W-t ne cseréld le a Swans M1-re szvsz!

Arcus

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #48 Dátum: 2008, Július 02, 15:15:19 »
Kaporka.Microstudio írta::
Idézet
.

ár érték arányban pedig verhetetlen, beleértve a használt csöveseket is.

Kedves Kaporka.Microstudio!

erre azért nem vennék mérget... de a tranyósokat valóban jobb lehet ezesetben kizárni, mert a töredékért vannak már elfogadható alternatívák. Szvsz ez a csövi ippen az a kategória, amiért nem érdemes rá költeni... persze ettõl még szólhat jól :)

T. Arcus

drg66

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #49 Dátum: 2008, Július 02, 15:36:16 »
Sajnos ez a csöves, kínai, és nekem sajnos elõítéleteim vannak a kínai sz... szemben. Lásd …. hasonlító kínai lemezjátszó, már most óriási bukás, úgy zúg mint egy traktor. Ezek a kívülrõl szép (giccses) kínai termékek 367 napig mûködnek tökéletesen, azért eddig, mert egy év garanciát vállalnak rájuk. A tisztelt forgalmazó garancia vállalásáról ne is beszéljünk, már most kijelentette, hogy nem hoz be többet egyes termékekbõl, mi lesz azzal a szerencsétlen vásárlóval, aki megveszi 1-2 száz ezer Ft -ért ezeket a hifi cuccokat és esetleg meghibásodik 1 éven belül. Ezek után élni kíván a csere garancia intézményével, biztos vagyok benne, hogy csalódás fogja érni garanciális jogai érvényesítése közben. A fenti termékek értékelésénél érdemes lenne hosszabb távú szempontokat is figyelembe venni, mielõtt bárki bárkinek is ajánlaná ár-érték szempontból ezeket a cuccokat.

drg66

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #50 Dátum: 2008, Július 02, 16:01:56 »
Ez nem látnoki képesség, csupán érdek nélküli elõre látás. Kína nagyon messze van és egyelõre saját hazánkban, sem mindig tudjuk érvényesíteni vásárlói jogainkat. Ezért sztm. csak megbízható forrásból érdemes vásárolni, fõleg hifit. Ezért Én személy szerint nem tanácsolom senkinek, hogy a kínai hifit ajánlgassa bárkinek is.

Arcus

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #51 Dátum: 2008, Július 02, 16:13:08 »
Kaporka.Microstudio írta::

\"Mivel én magam is csöves erõsítõ vásárlása elõtt álok, ezért szívesen veszem a javaslatait, akár használtban is\"

Engedje meg, hogy ezt a szabadidejére és a kapcsolataira bízzam :) Higgye el, ha most elõkaphatnék a farzsebembõl egy a számára is elfogadható erõlködõt, megtenném. Hiszen tom, hogy menyire fontos a számára! Furi... éppen ezért inkább rá kéne hogy beszéljem :P

\"de kérem, ne olyan EL 34-es csövekkel szerelt erõsítõket javasoljon, mint az egyel ezelõtti hozzászólása alkalmával belinkelt Dynavox VR-70E, hanem inkább olyanokat, amiknek a csövei mégis csak valamiféle Hi-Fi-célra készültek.\"

mindennek van hátránya... a dynavoxnak épp úgy, mint a kínainak. Kinek mi az elõnyös...

\"Ja és ne azzal kelljen kezdenem, hogy az egész csõkészletet le kell cserélnem, mert már a végük felé közelednek.\"

remélhetõleg nem törött állapotban szállítják...

hmm... mielõtt félreértené a hsz-t, semmi bajom a készülékekkel (az ember már ösztönösen elnézést kér a  kínai termékekkel kapcsolatos hozzászólása elõtt :silly: ) Annyi, hogy nem értek teljes mértékben egyet a  megjegyzésével és csak a privát gondolataim osztottam meg, ahogy Ön is. Egyáltalán nem vontam kétségbe a készülék adottságait csak más szemszögbõl próbáltam ecsetelni a véleményét.

Tisztelettel:Arcus

ethosz

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #52 Dátum: 2008, Július 02, 16:54:30 »
Kedves Kaporka.Microstudio!

Két ember munkáját ismerem, s bátran merem is õket ajánlani.
Az egyik Dénes Péter, aki az Ön igényei és pénztárcájanak megfelelõ erõsítõt készít. A másik ember Horváth Tibor, aki szintén az egyéni elvárásoknak megfelelõen készíti el ezeket.
Semmi féle anyagi érdekem nem fûzõdik Õket ajánlani, de úgy látom és tudom, hogy sokkal színvonalasabb termékeket készítenek, kevesebb csili-vili körítéssel.

Amin érdemes elgondolkozni, hogy minden gyári erõsítõn van kereskedelmi, szállítási és marketing költség.
Ha valami nagyon kedvezõ áron van (mondhatni túl olcsó), ott valamit valahol kisporoltak.

Üdvözlettel

magamatajanlom

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #53 Dátum: 2008, Július 02, 17:06:56 »
ne hagyd magad kaporka

arcus vaze hány csövesed volt már eddig szerintem még nem is hallotál csövest csak osztod itt az észt

ethosz

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #54 Dátum: 2008, Július 02, 17:43:19 »
PÜ ment.

Nagyon megfontoltan érdemes dönteni ebben az ügyben (is), mert olvasható volt, hogy csõ csere mit hozott ki az AN rendszerben.
Magyarán jobb csõ többet hoz, s sajnos ez igaz a többi alapanyagra (ellenállás, kondenzátor, táp felépítés, mechanikai kivitel, stb)

Üdvözlettel

Arcus

 • Vendég
Válasz:csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #55 Dátum: 2008, Július 02, 17:46:53 »
cinikus??? :dry:  dehogy... komoan gondoltam, hogy idõ és kapcsolat kérdése, ha nem xeretnénk drágán v rossz állapotban megvásárolni a használt készüléket. Egyébként volt csövim, valszeg lesz is. DP-t pedig nem gondolom, hogy szükséges lenne ajánlani, hiszem a Kaporka Uram is pontosan ismeri a produktumait. egész véletlen egy pointe-sima erõsítõt szándékoztam megvásárolni, de ippen az ehhez hasonló kategóriájú csöves erõsítõk adottságai miatt nem tettem. de mint említettem, ez a saját véleményem... érdemes lenne picit tovább kutakodni és nem feltétlenül az ár/érték arányra koncentrálni. ezt a cinikus dolgot pedig jobb ha minél elõbb kiveri a fejébõl, mert egyáltalán nem állt szándékomba az lenni. számomra érthetetlen ez a reakciója :huh:

istvan01

 • Vendég
Válasz:csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #56 Dátum: 2008, Július 02, 18:03:41 »
Ha szabad megkavarni a topic fonalát….

Korábban kezdeményeztem egy jótékonysági felajánlást Kaporka megsegítésére, akkor volt egy két ajánlás az enyémen kívül is. Most folytatnám azzal, hogy felajánlok alig használt 4db, eredetileg párba válogatott Ei Kt90 csövet Kaporkának, ami ideális Pushpull szuperlineár csöves erölködõbe. Felülrõl kompatíbilis a KT88, 6550-as csövekkel, kevés munkpont állítás kíván. Ha tetszik a dolog, akkor van még másik 4 db tartalék céllal.

Arcus

 • Vendég
Válasz:csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #57 Dátum: 2008, Július 02, 19:07:18 »
Kedves Kaporka!

Tomtom és megértem... ezért jegyeztem meg korábban, ha most azonnal tudnék -számomra reálisnak tûnõ- használt, jó árban lévõ csövit, megosztanám Önnel, ahogy szoktam is ezt tenni (csak ennek valahogy kevésbé marad nyoma). Nyílván más az elvárás akkor, ha most tüstént azonnal mutass egyet, de olcsóbbat a szitu, ha pedig nem, akkor már csakis cinikus lehet az illetõ. Kérem, ha ez így menne, valszeg többet beszélnénk az EB-rõl, mint a hifikrõl :)  Csak hogy ne hagyjam szó nélkül... jelenleg volna egy DIY mullard végfok a kívánt árfekvésben, kiváló szakember ápolásában. A nevét azért nem írom le -függetlenül attól, hogy lehet még örülne is- mert az õ privilégiuma megosztani az információit, legutolsó sorban az enyém. Az oka, hogy ismételten nem ajánlom a készüléket, hogy mûvészet hozzá elõerõsítõt választani és ennek hiányában nyílván nem oldódna meg a hangerõsítés kérdése. Na már most, ha sikerrel járna -sajna többeknek beletört már a bicskája- akkor azzal már tekintélyes hifi láncot építhet. Tehát kockázatos, de ha elhivatott az illetõ és rendelkezik némi forgatható tõkével, nagy valószínûséggel tetemes veszteséget szenvedne a kis erõlködõ (nem azért mert kínai) még ha 3x áron is kínálnák.

Továbbra is õszinte tisztelettel: Arcus

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz:csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #58 Dátum: 2008, Július 02, 19:23:02 »
Kedves Kaporka!

Az említett kínai csöves a Vaterán is kapható 69eFt-ért (azaz kb. 35eFt-ért jött be az országba, mennyi lehet az anygköltsége?). Ha arra gondolok, hogy ebbõlt 2 elfogadható kimenõtrafó sem kerül ki, nem vagyok nagy elvárással az említett készülékkel szemben.
Természetesen nem szólom le a hangját, mert még nem hallottam, de én biztos máshol próbálkoznék.

Tisztelettel,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Arcus

 • Vendég
Válasz:Vá: csöves erõsítõk -- tanácskérés
« Válasz #59 Dátum: 2008, Július 02, 20:06:31 »
magamatajanlom írta::
Idézet
ne hagyd magad kaporka

arcus vaze hány csövesed volt már eddig szerintem még nem is hallotál csövest csak osztod itt az észt


A helyzet az, hogy a megjegyzéseiddel elárulod magad. Lehet, ha máshol van két aranyköpésed körbeugrálnak, de részemrõl a helyzet változatlan. Csak olaj vagy a tûzre ;)