Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Creek v. Naim v. Primare  (Megtekintve 7547 alkalommal)

hifimanus

 • Vendég
Creek v. Naim v. Primare
« Dátum: 2006, Június 22, 13:07:51 »
Sziasztok!
Ha tudtok, segítsetek néhány észrevétellel, tanáccsal az alábbit illetõen. Véleményetek szerint mit érdemes vásárolni: a Creek Classic, a Naim 5i, illetve a Primare 21 sorozatának integrált erõsítõjét és CD-lejátszóját?
Észrevételeiteket az említett rendszerek felbontásával, a (holografisztikus) térleképezésével és szellõsségével, muzikalitásával, illetve
 kiegyensúlyozottságával kapcsolatosan várom.
Melyikre szavaznál, és miért?
Kösz.
H-manus

Snipi

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #1 Dátum: 2006, Június 23, 08:35:26 »
Szia!

Én ezek közül a Naim-ot és a Primare-t ismerem. A Primare nagyon szép térleképezésü nagyon kiegyensúlyozott hangu, minden megvan benne ami kell. Azt is mondhatnám, hogy precízen visszaadja azt ami a felvételen van.
A Naim egy kicsit visszafogottabb hangu talán kissé fakónak is mondhatnám, bár ez igazából nem igaz, inkább azt mondanám, hogy nem annyira fényes  hangu, talán a tere kissé összenyomotabb mint a Priamre-é, bár ez nem biztos hogy hátrány.
Nekem amikor a Naim-ot hallottam az elsõ gondolatom az volt, hogy otthonos hangja van.
Igaz, hogy nem olyan részletezõ mint a Primare, meg nem olyan precíz, viszont valahogy emberibb. Ha érted mire gondolok.
Szóval az egyik egy precíz nagyon szép részletezõ, bár talán kissé hideg száraz hang, a másik talán kicsit kentebb lágyabb lekerekítetebb hang, de ettõl jó.
Szóval a kérdés az, hogy neked melyik tetszik.
Az én ízlésem pont e kettõ között van, tehát nekem igazából egyik sem igazán jönne be, de a hifista embereket megismerve (párat) nagyon sok olyat ismerek akinek az egyik, és olyat akinek a másik hangkép jön be.
De ha mégis ez a kettõ közül lehetne csak választani én valószinüleg inkább a Naim-ot választanám (bár mint mondtam nekem nem igazán jön be) mert az szerintem alkalmasabb a zenehallgatás azon célja elérése érdekében amire én "használom" azt. Én nem a zenei élményt vagy zenei katarzist keresem, hanem inkább a kikapcsolódást, pihenés az idegszálak megnyugtatását. És erre inkább a Naim alkalmasabb.
Persze amit itt leírtam az szigoruan magánvélemény és "én így hallottam" kategória.
Szóval ha inkább ludbõrözni akarsz, akkor inkább Primare, ha viszont a "nyugigumi" effektusra van szükséged az egész napi lótás-futás zríkálódás után, akkor inkább Naim.

halfnote

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #2 Dátum: 2006, Június 23, 08:45:48 »
no ha senki nem mond semmit...

a primarek hangját ismerem. a kérdésben szereplõ naim-ot nem,de NAP250-em volt régebben. a Creek-et nem, de a róla hallottak alapján ebbõl a trióból talán ez nyerne nálam,de hallatlanba nem mondtam semmit. ellenben javaslok még meghallgatásra egy sugden ereõsítõt. ez az árszint kb és számomra kétségtelen,hogy messze a legjobb ilyen árú erõsítõm volt a sugden A21a. Aztán azóta barátságot kötöttem a forgalmazóval és ellesve néhány trükköt,ma már tudom,még jobb is lehetett volna annak idején, de már elment ez a busz,mert triódázok. amire figyelni kell vele, követni kell a forgalmazó tanácsait és akkor n-edik fokára lehet emelni ezt a relatíve olcsó kategóriát. persze nem kápráztat el semmi dörgedelmességgel. nem lehet látványosan demózni,ellenben nagyon simán,szépen (de nem lustán!!!) szól, ami a hosszútávú együtélés egyik alapkövetelménye.

gyártó linkje:  http://www.sugdenaudio.com/range/a21.htm

és még lehet a portálon is fent van a HFP régebbi tesztje az erõsítõrõl+a net tele van vele (www.google.com)

bízom benne,hogy sikerült felkelteni még egy lehetõségre a figyelmed,ami igen jó társ lehet. nekem az volt...

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #3 Dátum: 2006, Június 24, 09:19:16 »
Nekem ezek közül a Creek vagy a Naim lenne a választás. A Primare nem az én világom.
Bár az elsõ kettõ nem egy árkategória ha jól emléxem. Milyen dobozhoz lenne?
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

hifimanus

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #4 Dátum: 2006, Június 24, 10:21:57 »
Sziasztok!
Kösz a válaszokat, ha még vannak észrevételek szívesen fogadom azokat is.
Fél éve vettem egy Creek A50iR erõsítõt, árához viszonyítva kimagasló a teljesítménye, de egy picikét fönnébb lépnék, ezért a kérdés.
Hangfalam egy tuningolt Jamo, de ez lecserélõdne, ha készülékváltásra kerül sor.
Még elgondolkodtam egy csöves erõsítõ változaton is: Cayin, Sophia Electric, Antique Sound Labs, netán az alap JJ integrált erõsítõ jöhetne szóba. De nem tudom, mert ezeket nem ismerem.
Kösz

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #5 Dátum: 2006, Június 24, 16:52:56 »
Manusom azt csinálsz amit akarsz, de én elõször a hangfalat cserélném le.
Azt mi megmondom miért.
Hagyjuk a minõségi kategóriákat.
Szerintem egy rendszer építésénél kiemelten figyelnék a hangfal/erõsítõ párosítására. Ez tapasztalataim alapján igen kényes, de eredményesség esetén igen hálás feladat.
Namármost. Én vennék egy olyan hangfalat ami jó (több rendszeren is jó), aztán hazavinnék pár erõsítõt hozzá. Otthon szóljon jól, és egy erõsítõ még mindíg könnyebben mozgatható, mint egy pár doboz.
Az utód kiválasztásáig meg ugye az a creek is egy igen hallgatható darab.
de te nem én vagy (ha érted mire gondolok)
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #6 Dátum: 2006, Június 25, 13:34:47 »
Kedves hifimanus!

Én is csatlakoznék vackorhoz. Szerintem is elõször kellene a hangfalat lecserélned, mert könnyen lehet, hogy azzal nagyon is boldog lennél a mostani erõsítõddel, ami azért egy nagyon korrekt darab.
Ha jól emlékszem nemrég cserélted le a Rotel RA-01-es erõsítõdet a Creek-re. Miért akarsz máris feljebb lépni? Szerintem az erõsítõ cseréjének itt nem sok értelme lenne. Inkább költsd az arra szánt pénzt is hangfalra és szerintem így sokkal nagyobb javulást érnél el.

Én pl. vettem egy használt Audio Analogue Puccini-t és bizony rá kellett jönnöm, hogy nem tetszik jobban, mint az RA-01, így el is adtam és most is Rotel-t használom.

Üdv:

Péter

trane

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #7 Dátum: 2006, Június 26, 07:52:50 »
hifimanus, a hangfalat télleg le kéne cserélni. nagyon ajánlom a sonido ant-ját: minõségben a dyno contour 1.1-ét übereli (többek között), és könnyen hajtható. ja, és 100 körül van az új!!! ára. de ha mégis inkább a rendszerépítés felé kacsintgatsz, kifejezetten a creek-et ajánlom. a primare - sztem - 1xûen mûhang, fõleg ez a kisebb szériájuk. a naim nattyon jó, de csatlakozom snipihez: térben és részletek terén valszeg lenne hiányérzeted. ugynakkor eszméletlenül magával ragadó a hangja, azt ne mondjam, zenei. de +kell hallgatni mindenképp. viszont a creek-kel nem lesz ilyen gondod: nagyon jók a sávszélei, a közepe, a tere, felbontása, és elképesztõen zenei, fõleg, ha télleg rendszerben gondolod. nagyon jó rockon is, viszont annyira nem hajt, mint a naim. javaslom, inkább 5350se-t prószálj szerezni, olcsóbban lehet, mint a classic-ot, és gyakorlatilag u.a., plusz még 1 felvétel-választója is van. az 50.2 cd-jáccóval pedig beszt@rás :-)

hifimanus

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #8 Dátum: 2006, Június 26, 09:32:24 »
Uraim!
Kösz az észrevételeket, jó érzés látni, hogy vannak még a világon segítõkész emberek.
Szóval, jó kis erõsítõ ez az 50-es Creek, ezzel a tuningolt Jamoval sem rossz. Tényleg, ha hallanátok, nem hinnétek el, hogy most mit tud a Jamo. De, igaz, cserélni kéne már õkelmét.
A dolog úgy fest, hogy haverom behozta a Creek 5350 Classic erõsítõjét, s bizony ez egy kicsikét könnyebben hajtja a hangfalakat, mint az én 50-sem.
A másik dolog meg az, hogy a romániai (Erdélybõl írok) Octave képviselõnél volt alkalmam meghallgatni egy Octave V40-es csövest HGP Nightingale kisdobozokkal. Ezt követõen kezdtem el gondolkodni a csöves variánson is, habár ezekhez még kevesebbet értek, ezért félek egy kicsikét a befürdéstõl.
Azelõtt meg egy Naim 5-ös (nem 5i!) lejátszót, az is szép volt.
Lehet, hogz õszre összejönne egy kis pénz, akkor eladnám a Creek erõsítõmet, meg minden mást, s az alapoktól kezdve építenék fel egy új rendszert.
Mifelénk a Sonido-t nem árulják, a honlapját megnéztem, de ez még édeskevés. Megmondom, szeretem az izmosabb hangú (nem diszkós!) hangú  rendszereket, a Sonido belefér ebbe?
Találkoztam viszont az Etalon honlapján is néhány érdekes erõsítõvel, hangfallal, talán van egy Kreadisk nevû CD-lejátszójuk is. Kedvesek voltak és meghívtak egy bemutatóra. Valszeg õsszel eljutok oda is.
Na, így fest a dolog, még eléggé határozatlan vagyok, habár kezdetektõl fogva a Creek és a Naim felé húz kicsikét a szívem.
Ha még van észrevételetek, írjátok meg.
Ja, nem voltak rosszak a Rotel 02-es készülékei sem, de mikor a Creek-et hallottam, nem volt kétséges a csere szükségessége.
Kösz.

petimre

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #9 Dátum: 2006, Június 26, 21:17:55 »
Hello!

Én tavaly vettem erõsítõt, sokat meghallgattam, s a Primare 30.1 mellett döntöttem. A Naim, Creek, Myriad, Explosure-t is meghallgattam, mind jó, de ami nekem fontos volt a Primare mûfajfüggetlen, szerintem minden jól szól rajta.
Nálam T+A cd adja a jelet, Coincident CST 1 hangfalkábeleim vannak, s Straight Wire Serenade összekötõ.
Most jön a hidegzuhany, mert a hangfal Jamo (d590), de szerintem nagyon jó.., minden stílusban, ha cserélném csak ProAc, vagy Jm Lab Elektra, de ezek mind sokkal magasabb árkategóriák. A Sonido hangfalat nem hallottam még, de nem fogom elszalasztani.
A részletesség, levegõsség szerintem nagyban függ a kábelektõl is, mert hiába a jó erõsítõ, a drót nem az igazi.

Összegezve szerintem jó az erõsítõd, próbálj meg elõszõr más kábelt, nagyon sokat számíthat, s esetleg minden más maradhat..

Ez persze szigorúan magánvélemény, s nem akarlak lebeszélni a vásárlásról, de gondold meg jól, nagy a választék, nagy a kísértés, s semmi nem úgy szól a boltban, mint otthon..

Üdv.

Imre
 ;)

hifimanus

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #10 Dátum: 2006, Június 27, 08:58:24 »
Szia, Imre!
Kösz az észrevételt, meglepõ, hogy Jamo-t használsz.
Egyébként azt még el szeretném mondani, hogy a Jamo E 850-seim a vdH-s átkábelezést követõen legalább anyira, ha nem jobban szólnak, mint a D590-es elõdje, a 7.7-es. Összehasonlítottuk ugyanis a kettõt. Nagyobb hangerõn a 7.7-es mélytartománya mintha bedöglene, nálam, érdekes módon, nem.
Természetesen, ha változik a rendszer, mennie kell a jamo-nak is.
A kábelek, elég jók: Kimber 8TC és Symphonic Line Harmonie interkonnekt, ebbe a rendszerbe találnak.
Meghallgattam a DNM-kábeleket is, de ezek már nem voltak annyira jók nálam, a Jamokkal. Barátomnál a Creek Classic-cal és az Epos 12.2-vel ellenben szépen szóltak. Szinte holografisztikus nála a tér, nálam, a hangfalak elhelyezése okán is, nem éppen annyira definiált. Õ egy Cambridge 500 SE, én egy Sony XA3ES jelforrást használok.
Nálam még feszültség-stabilizátor és egy DIY szûrõ is (fotója a DIY szekcióban látható)mûködik.
Szóval, a rendszerem elég vegyes összetételû, noha ez nem feltétlenül jelnthet hibát.
De úgy gondoltam, nulláról újrakezdem, oszt kész.
Üdv,
H-manus

petimre

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #11 Dátum: 2006, Június 27, 11:00:29 »
Szia!

Hát nekem is van egy pár E850-em, amit nekiadtam az öcsémnek, õ Sony rendszeren hallgatja.
Nem tudom milyen lehet átkábelezve ez a hangfal, de alapban össze sem lehet hasonlítani a D590-el.
Az ismerõsümnek is van 707-ese, amiben alul kettõ mély van egymással szemben, s tényleg ahogy mondod túl felkeményedik a mély nagyobb hangerõn, a D 590 más rendszer,  föld felé áll egy 8"-os mély. Ez sokkal puhább, zeneibb mélyeket ad - szerintem, nagy hangerõn is.
Volt nekem is kimber 8TC, de nálam nagyon mélyen szólt-nekem nem jött be, de lehet az átkábelezés  miatt neked pont ez jó.
Na, akkor sok szerencsét az új rendszer építéséhez, izgalmas lesz biztos, s általában teljesen más, mint amit elõszõr tervez az ember...

Üdv.

Imre ;)

trane

 • Vendég
Válasz/Re:Creek v. Naim v. Primare
« Válasz #12 Dátum: 2006, Június 28, 07:20:21 »
hifimanus, ha mond neked valamit a king crimson, belga, ill. led zeppelin, akkor aszondom, ne aggódj a sonido ant képességeit és tudását illetõen :-) nálam ez hajtotta+ az igen komoly rendszeremet, plusz jópáran lecserélték a dyno 1.1et erre...