Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: CD összevetés  (Megtekintve 2706 alkalommal)

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
CD összevetés
« Dátum: 2011, Szeptember 19, 10:34:36 »
Sziasztok!

Van egy (vagyis kettő) Marantz Cd-52-es CD játszóm a 3. és 4. számu hifi láncomban. (Az 1-es és 2-es láncból kerültek ki, amikor oda jobb - legalábbis újabb - Cd játszókat vettem.)
A bajom az, hogy már mind a kettő az utolsókat rúgja (a fikókmechanika forgatókereke van már szétcsesződve) és - legalább az egyiket - le akarom cserélni.
Igazából már meg is lenne, hogy mire ,csak nem tudom, hogy mi a különbség a két cd játszó között, mert az interneten talált belső fényképek és külső alapján nem nagyon  tudom eldöntei. Meg nem is nagyon értek ahhoz hogy fénykép (de még "élőben" sem) alapján a belvilágból meg tudjam határozni ezt.
Szóval a két jelöltem a Marantz CD-63 vagy CD-67. (vagy ezek valamilyen verziója).
Az volna tehát a kérdés, hogy ezek közül melyik a komolyabb melyik milyen stb. stb.
Mondjuk 30eFT-nál többet nemigen szánok rá (mint mondtam ez a harmadik vonalbeli láncomba kéne). Nem tudom pl. hogy mind a kettő kijönne pl. ennyiből.

Aztán még jelöltem valami közepes (ami belefér ennyibe) Denon CD- játszó. (Valami DCD 6... vagy 7... ami belefér .. mondjuk DCD-655 vagy 685 stb.)
Igazából a Denon most nem kérdés, a kérdés inkább a Marantz CD-63 és CD-67 közötti különbség lenne. Mondjuk szubjektív véleményeket is szívesen veszek, de inkább az érdekelne, hogy kategóriában hogy viszonyulnak egymáshoz, melyik mikori konstrukció mikor gyártották ezt meg azt, és hogy annó mennyi volt az ára ilyesmi érdekelne.

Köszönöm.

pali923

 • Vendég
Re:CD összevetés
« Válasz #1 Dátum: 2011, Szeptember 23, 14:02:31 »
Sajnos a konkrét kérdésedre nem tudok válaszolni, de talán nem baj, ha leírom, amit tudok ezekről.
Nekem Arcam Alpha5 cd-játszóm van (most romlott el éppen), ugyanez a cdm9 mechanika van benne, mint a Marantz52-ben, és én is úgy vettem, hogy réz fogaskerék volt benne a fiókhoz. Ez típushiba. Működött, de nagyon hangos volt, ezért vettem az ebay-en egy műanyag kereket (mindig lehet kapni, most is van 12-13€ körül), és sk. kicseréltem. Jól szét kellett hozzá szedni, de még én is meg tudtam csinálni. Vagyis ha meg vagy elégedve a géppel, ez a probléma megoldható.
Valamilyen Denon 6xx cd-játszóm volt, ez volt az első cd-m. El is voltam, vele egy ideig, de miután visszaraktam egy közepes H/K után, kiderült, hogy nagyon vékonyka tudása van, mintha függöny mögül szólt volna. Vagyis nem ajánlom nagyon.
Aztán volt egy Marantz63-as gépem, ezt szerettem, a szokásos szöveggel nyugodt, analógos hangja van, jól lehet vele együtt élni, sokáig hallgatható, nem műfajérzékeny. Vannak belőle MKII meg valamilyen Signature változatok, azok állítólag sokkal-sokkal jobbak. 67-tel sajnos nem tudom összehasonlítani.
Ezután vettem egy Arcam Alpha gépet, ez a Marantz 63-nál nagyságrenddel szebben zenél, pedig elég régi darab, én inkább ilyesmi gépet vennék. Most is ezt hallgatom, mert az Alpha5 alaplapcserére szorulna, sajnos. Nagyon jó kis gép ezek, és ma már kis szerencsével olcsón beszerezhetők.   
Persze ezt csak én gondolom...

pali923

 • Vendég
Re:CD összevetés
« Válasz #2 Dátum: 2011, Szeptember 29, 11:00:26 »
Ha már itt tartunk: Snipi! nem ismersz Győrben ügyes kezű cd-szerelőt? Olyan kéne, aki nem csak egy lézercserét tud megcsinálni...

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
Re:CD összevetés
« Válasz #3 Dátum: 2011, Szeptember 29, 13:29:30 »
Sajna nem. Nekem is szükségem lenne rá.

pali923

 • Vendég
Re:CD összevetés
« Válasz #4 Dátum: 2011, Szeptember 29, 13:40:32 »
Kár. Most találtam egy szakembert Tatabányán, aki állítólag tényleg mindent tud, a cd-met is elviszem neki, de jobb lett volna egy helyben.