Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: CD - lejátszó vásárlás  (Megtekintve 18600 alkalommal)

Vértes

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #30 Dátum: 2006, Május 24, 11:27:01 »
Kedves rahan, magam nagyon nagyra tartom a Linnt, Sondekestõl együtt, de attól tartok az elméletileg lehetségeshez képest az sem ad le úgymond 100 százaléknyi információ mennyiséget. Hangügyben, Magyarországon, jelenleg egyetlen "száz százalékos" megoldást ismerek, a "márkát" úgy hívják, hogy Mûvészetek Palotája hangversenyterem. Méltán tartozik a világ néhány legjobbja közé. De maradva még a százalékoknál: a klasszikus lánc-analógia teljes csõdje akkor tapasztalható, amikor van egy klasszikusan középszerû rendszerünk, tengelyében egy viszonylag jobb minõségû erõsítõvel ezt kicseréljük egy klasszikusan kíváló minõségûre és megdöbbentõen jobb és szebb lesz a hangzásvilág. Ez sem a saját teóriám, hanem profi szakemberek sokszor, nagyon sokszor idézett megállapítása, annak bizonyságaként, hogy a mégoly erõsnek látszó elméletek is hibádzanak itt-ott, meg amott. De ezért érdekes és rejtélyes az audiofilia világa (is).

Vértes

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #31 Dátum: 2006, Május 24, 11:39:53 »
Kedves Spivi, magam inkább azt mondanám, hogy a  jó felhallgató is "kõkeményen kimutatja" a kimutatandó dolgokat. És ugyanennyire "kõkeményen" kimutatja  a jó hangszóró is! Mert hogy a füles is, meg a hangfal is - ha egyébként minden rendben van - bizony, bizony "hihetetlen részleteket fed fel..." Üdv.: Cs.

Rahan

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #32 Dátum: 2006, Május 24, 20:36:13 »
Vértes írta::
Idézet
Kedves rahan, magam nagyon nagyra tartom a Linnt, Sondekestõl együtt, de attól tartok az elméletileg lehetségeshez képest az sem ad le úgymond 100 százaléknyi információ mennyiséget.


Szerintem sem. Akadt némi irónia az írásban...
Egyébként, szerintem, ha ennél a %-osdinál tartunk, akkor érdemes lenne a %-okat összeszorozni, és az alapján ítélni, de még akkor sincs benne a kompatibilitás, a szubjektum meg tökéletesen hiányzik.

Persze a százalékosdinak nagy hátránya, hogynem tudjuk, mi is a 100 egy adott készülékfajtánál...

Visszatérve az eõsítõre, ezt még nem próbáltam. Egyszer volt részem egy kis hallgatózásban, ahol egy Cyrus 1-es szólt, egy audio note hangfallal. Ha hallottatok szar hangot, az ennél nagyságrendekkel jobb volt. Valami iszonyat, mit mûvelt a kettõ együtt. Aztán kicserélték az audio note-ot egy mission 760-asra, és szinte csodát tett. Egyszeriben elviselhetõvé vált a dolog, nem kellett kirohanni a szobából. Persze megvoltak a maga korlátai, de kimondottan kellemesen szól (az elõzõhöz képest mindenképpen). Aztán meghallgattuk a 760-ast egy csöves erõlködõvel, és nem történt semmi különös, más volt, de hogy jobb-e?
Aztán végül ráakasztották az erölködõre az audio note hangfalat, és hirtelen minden helyre került. Tényleg jól szólt.

Persze ez kicsit kiélezett dolog volt, a Cyrus 1 és a csöves egymásra mutogattak, de jól látszott, hogy egy rossz párosítás mi csúfságot tud mûvelni a zenével...

spivak

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #33 Dátum: 2006, Május 25, 09:19:19 »
Kedves Vértes!

Teljes mértékben egyetértek veled, mindössze azért közelítettem a fejhallgató oldaláról, mert könnyebb vele boltról boltra járni, emellett egy igen rövid jelút mellett folyhat a teszt ha CD játszót keresünk, és másunk még nincs. Ezenfelül igen drága hangfal és erõsítõ kombináció az, amelyik ugyanúgy képes leleplezni egy forrást mint egy jó füles. Másrészt egy fülessel kiiktatom a boltok eltérõ akusztikai tulajdonságaiból fakadó buktatókat. Nekem egy Sennheiser HD 580-asom van, nagy az impedanciája tehát bátran köthetõ az RCA kimenetre, mindig jobb hangot produkál, mint az erõsítõn és hangfalon átesett jel. Természetesen az alacsonyfrekvenciás hangok  hullámhosszukból fakadóan csak nagy térben jöhetnek ki jól (hangfalakkal).
Üdv:Spivi

Vértes

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #34 Dátum: 2006, Május 25, 11:32:51 »
Kedves Pivi, egyetértésünk abszolút kölcsönös, a jelek szerint.  Ez a fejhallgatóval való demózás nagyon jó ötlet. 300 ohmos a Sennheiser 580-as impedanciája? Mert a honlapjukon már nem találom ezt a típust. S ha rákötöd az RCA kimenetre, akkor tényleg megy a buli? Elõre is kösz a választ és üdvözlet Cs.

spivak

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #35 Dátum: 2006, Május 26, 19:34:17 »
Kedves Vértes!

Sajnos a Sennheiserem papírjait nem találtam, de majdnem biztos vagyok benne, hogy 300 Ohmos. Gyárilag (sajnos) kis jack-kel szerelik. Ez nálam 1 napot élt, levágtam és RCA dugókkal helyettesítettem, mert akkoriban egy egyetemista számára a legolcsóbb audiofil megoldásnak a jó CD-jó füles kombináció tûnt.(többfõs albérlet) A hangerõszabályzás azonban csak úgy megoldott, ha a CD szabályozható kimenettel bír, ez viszont nem evidens. Kipróbálni viszont ki lehet a CD-ket mert a tapasztalataim szerint a fix kimenetekrõl pont jó , nem bántóan nagy hangerõvel szólalnak meg a készülékek. Én hosszú zenehallgatás után sem tapasztaltam még enyhe melegedést sem a saját CD-m kimenetén. Egy 300 Ohmos füles szerintem egybõl nem tehet tönkre egy készüléket, legfeljebb ha gyorsan, sokat melegszik, fel kell függeszteni a tevékenységet.
Üdv:Spivi

koii

  • Vendég
Válasz/Re:CD - lejátszó vásárlás
« Válasz #36 Dátum: 2006, Június 01, 10:50:56 »
Szia svga!
Bocsi de nekem szükségem lenne egy hasonló alap régi CD lejátszóra.
Meg van és működik még?
Tönkrement a mini HIFI -m CD váltója és most nincsen lé új vételére.
A Mini HIFI AUX bemenetére kötném hogy azért addig is hallgathassam a lemezeimet.
Köszi
Imre