Attól még hogy egy lejátszóban DVD mechanika van, a többi elektronikát CD-re hegyezik ki, ezért két közel azonos árú CD és DVD lejátszó közül mindig a CD fog szebben szólni.
Szerintem az ár váltószáma 1,5-2 körül mozog, vagyis 100.000 Ft-os CD hangja kb. 150-200.000 Ft-os DVD lejátszónak felel meg. (Bár erről már voltak komoly viták, eltérő vélemények ezen a fórumon is.)
Félreértettél!!!
Én nem a DVD mechanikás CD kontra DVD lejátszó közti különbségről beszéltem, hanem a CD mechanikás CD kontra DVD mechanikás CD közti különbségről.
Az evidens, hogy a DVD lejátszókban többnyire a képi megjelenítés a lényeg, ráadásul azokat többnyire amúgy is a HM erősítő dekóderén keresztül használják "sokpontegyben" ezért nem is fektetnek nagy hangsúlyt sem a beépített DACra sem az analóg áramkörökre.
Viszont ha zenehallgatáskor ezeket megkerülve a digitális jelet nem egy mozi DAC-on, hanem egy zenehallgatásra optimalizált külső DAC-on keresztül hallgatjuk, többnyire igen jó hangminőséget kapunk.
Ha pedig elég bátrak vagyunk egy öreg masinát venni, akkor egy régi Philips CDM1, CDM4, CDM9 vagy CDM12.1 mechanikás kütyü a jól megépített dacjával pár ezer forintért komoly meglepivel szolgálhat. Yah, és lőheted őket a vetyerán 8-10-12eFt-ért rogyásig!
Egyébként én ma már nem vennék drága CD játékost.
Volt....
Aztán egy 100 eurós aprócska DAC egy öreg (bár a maga idejében komoly) Samsung lejátszóval párosítva legyőzte az 1500.- GBP árú masinát!

De nemrég egy milliós láncba kíváncsiságból bekötött ősöreg Philips CD101 is komoly meglepit okozott!
De nem kell elhinni, ki kell próbálni.