Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Analóg hangú CD-játszó  (Megtekintve 4459 alkalommal)

Aldous

  • Vendég
Analóg hangú CD-játszó
« Dátum: 2009, Április 15, 18:42:08 »
Sziasztok!

A következõben szeretnék tanácsot kérni.

Olyan CD - játszót szeretnék vásárolni, amely a maga idejében (mondjuk ezelõtt 10-30 évvel) az audiophil felsõ szegmensében kiemelkedõnek számított, különösen az analógos hangzás és hangszer-különválasztás terén. Egy Audiolab 8000A támogatásával JMLab Opium hangfalpárnak \"küldene\" fõleg instrumentális komolyzenét, blues&free jazz-t, valamint klasszikus hard rockot.

Kb 65 000 Ft-t szánnék rá.

Idáig egyetlen \"tippet\" kaptam, ez a Marantz CD 6000 OSE KI Signature volt.

Bármely tanácsot, észrevételt szívesen veszek, lévén a témában teljesen \"kezdõ\" vagyok.

Purist

  • Vendég
Válasz:Analóg hangú CD-játszó
« Válasz #1 Dátum: 2009, Április 16, 19:59:17 »
Aldous írta::
Idézet
...olyan CD - játszót szeretnék vásárolni, amely a maga idejében az audiophil felsõ szegmensében kiemelkedõnek számított, különösen az analógos hangzás és hangszer-különválasztás terén.
Kb. 65 000 Ft-t szánnék rá...a témában teljesen \"kezdõ\" vagyok.

Hello,
nos Én nem vagyok kezdõ, és igazán tudom milyen(ek) az analóg hangZÁS(ok), de megkérdezem TE tudod e? A helyzetet megbonyolít(hat)ja azon TÉNY, hogy függetlenül attól ANALOG, eltérõ HANGZÁSA van a masterszalagnak és az LP-knek, az SP-knek, de továbbmenve a 1st pressingnek, a direct pressing-nek, a direct metal masteringnek-nek, a stamperek-nek, a demo quality-knak, a megkülönböztetett colourDOT copy-knak, az import copy-knak, a domestic copy-knak, a szûz vinylite korongoknak, a recycled/ újrahasznosított vinylite korongoknak, hovatovábbnem az egyes HANGMÉRNÖKÖK munkájának így pl. az 1930-40-es évek, az 1950-es évek, a 60-as évek, a 70-es évek, a 80-as évek stb. felvétel-készítései technikájának majd mastereléseinek...de az egyes futómûveknek, a hangkaroknak, a hangszedõknek (movingmagnet, movingcoil, movingiron, electret condenser, dynamiccoil, photoelectric, straingauge stb.) és ezek kombinációjának is stb. ... kiegészítve ezeket egyedi izolációs platformokkal, phonostage-el, phonokábelekkel stb., valamint a láncunk minden elemével ... így eljutva a komplett rendszerig ... nos ragazhatjuk elég sokáig, DE természetesen le is  EGYSZERÛSÍTHETÕ az igénylistánk és az elvárásunk ...
<< ÍGY VÉGÜL - függõen az akusztikus körülményektõl IS -,a FORRÁStól indulva a signal, a komplett rendszerünkön át, és a hangfalak által interpretálva, a kapott analog HANG némileg mindig MÁS; ...  az pedig már külön fejezete az audiophiliának, hogy ezen REPRODUKÁLT hang(zás)ok az élõzenei PRODUKCIÓ megszólalásához milyen mértékben közelítenek >> ...
Ha van gyakorlatunk és tapasztalatunk, akkor észleljük az analog hang(zás)ok közötti különbözõségeket, és ezt/ezeket a digitálisra vonatkoztatva közel korrekt választ tudunk adni IGÉNYÜNKRE;
viszont ha nincs, akkor olyan pályára tévedtünk, ahol definiálni illik, NEKÜNK mi is az AZ ANALÓG(OS) HANG(ZÁS)?
<< Fõleg KEZDÕ lévén, van e tapasztalatod és AZ SZÁMODRA mit jelent? Én a magam értelmezésében tudom mit kereshetsz...de ITT AZ A FONTOS: TE mit is keresel pontosan? >>

Más:
65000 Ft ...
Meglehetõsen korlátos tényezõ...

a valamikori felsõ kategória - akkor is és most is használtan beárazva, drágább ettõl, és meglehetõsen körültekintõ és szerencsés válogatásra lesssz szükséged...Persze EZT majd a definiált igényeid pontosabban megmondják ...
Példával szemléltetve az Én FORSELL Transportom és AUDIO LOGIC Dac-om (volt) a valamikori felsõkategória egyik reprezentánsa, és SZÁMOMRA **általánosan az LP-hez közelítõ megszólalás** csúcsa, de a kombó ára ... hogyismondjam ... neragozzuk!
Hogy valami kézzelfogható iránymutatást IS adjak, Nekem kapásból a 16bites NOS Audio Note CD2 és a 47Lab használt és olcsóbb Transport + DAC kombinációja ugrott be ... analógosabb hangzásra, mert használtam ilyeneket (igaz a 47Lab drágábbjait plus PSU-kal kiegészítve, de hallottam a kisebbeket is.)
Egyébként bõvítheti a választékot a LECTOR .06, a JohnTucker-féle EXEMPLAR mod. Denon(ok), az Alex Peychev-féle APL HiFi mod. Denon(ok), az Electrocompaniet EMC-1UP, az Underwood. mod. Raysonic CD-128, a REGA Apollo, a Resolution Audio CD-50 vagy Opus21, a Dan Wright-féle mod. Modwright Sony(k) és Denon(ok) ... de éppen a Consonance Linear120 és annak Dac+Transport változata is (akár).
A fentieket többször, több JÓ rendszerben hallottam ... viszont nem ismerem az audiolab-ot és a hangfalaidat, sem a kábeleidet stb. ...sem a rendszered ámblokk ... a rendszer-szinergia pedig mindenképp FONTOS (LESZ), mikor a CDP-t beilleszted a rendszeredbe, ugyanis:
<< bármennyire is KÉPES a FORRÁS analogosabb megszólal(tat)ásra a DIGITÁLIS forrásfelvételrõl ... a rosszul összeállított rendszer EZT az *idillt* eltorzít(hat)ja... >>  
Szóval bõ a választék ...
De 65000 Ft-ból?
Nemtudom ...

üdv. Jani

tench

  • Vendég
Válasz:Analóg hangú CD-játszó
« Válasz #2 Dátum: 2009, Április 16, 23:56:15 »
Sziasztok!

Aldous, ha kb 60-70 ezred van cdjátszóra, akkor én
egy Sony vagy Denon mod-ra szánnám el magam.
Persze, ha van rá lehetõséged mindenképp érdemes meghallgatnod
a rendszeredben, mert bármily jól szól pl a szomszédnál, egyáltalán
nem biztos, h nálad is jól fog.
Én egy Pesten modolt Denonon hallgatok zenét, és együtt tudok élni vele:)

Kicsit off, de az analóg témához kapcsolódik.
Kedves Purist, te milyen LP- k beszerzését ajánlod kezdõ vinyl- gyûjtõnek,
mint pl én vagyok? :)  
Fõleg dzsesszt, és komolyzenét, ritkábban rock- ot hallgatok.
A kérdés fõleg a hangminõségre irányul. Melyik nyomás a jobb a keleti v.
a nyugati? Vagy van itt is, ott is jól sikerült LP?
Esetleg van e az évjáratnak jelentõsége?

üdv.:

tench

Pecás

  • Vendég
Válasz:Analóg hangú CD-játszó
« Válasz #3 Dátum: 2009, Április 17, 08:11:41 »
Szia.

Látogass el az Alisca Orange-hoz,Bese úr több módosított cd-játszót is be tud mutatni neked az említett árkategóriában,és az esetleges kiválasztott otthoni meghallgatása is megoldható.
Jó az a Marantz is amit keresel,nekem is volt,de azért én összevetném a Bese úrnál található készülékekkel,csak hogy halld a külömbségeket.

Ui:Ne vásárolj semmit sem otthoni meghallgatás elött.

Purist

  • Vendég
Válasz:Analóg hangú CD-játszó
« Válasz #4 Dátum: 2009, Április 17, 11:31:00 »
tench írta::
Idézet
...kicsit off, de az analóg témához kapcsolódik.
Kedves Purist, te milyen LP- k beszerzését ajánlod kezdõ vinyl- gyûjtõnek,
mint pl én vagyok? :)  
Fõleg dzsesszt, és komolyzenét, ritkábban rock- ot hallgatok.
A kérdés fõleg a hangminõségre irányul. Melyik nyomás a jobb a keleti v.
a nyugati? Vagy van itt is, ott is jól sikerült LP?
Esetleg van e az évjáratnak jelentõsége?

üdv., tench
kösssz a kérdést!
a választ az analog lemezjátszó topicban hamarosan megadom.
Jani

bbuffy

  • Vendég
Válasz:Analóg hangú CD-játszó
« Válasz #5 Dátum: 2009, Április 17, 12:02:41 »

Arcus

  • Vendég
Válasz:Analóg hangú CD-játszó
« Válasz #6 Dátum: 2009, Április 17, 20:26:43 »
Hello-hello!

Nekem ose le és módosított 304 lejátszóm is volt korábban... a részletekbe nem mennék bele, hiszen az \"átépítés\" mértéke is befolyásoló tényezõ, de a módolt retróhoz képest a 6000-es model egy kellemes háttérzenész volt csupán számomra. Persze ez ízlés kérdése, de Pecás javaslatát megerõsítve, jó alternatíva lehet a módosított készülékek alternatívája ebben az árban gyártótól/évjárattól független.