Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Állóhangfalacska komolyzenéhez  (Megtekintve 7238 alkalommal)

Nem elérhető Snipi

  • Old hifi group
  • törzstag
  • ******
  • Hozzászólások: 4585
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #15 Dátum: 2008, Szeptember 08, 10:57:00 »
Igen. Az S3-as zártabb magasa ami nekem nem tetszik. Az S2-es sokkal nyíltabb. Az is igaz, hogy kényesebb, de szerintem nekem egy kiváló erõsítõ hajtja meg a 602-est így nincs vele gondom. (Az igaz, hogy amikor más erõsítõ volt rákötve, és volt rá kötve néhány a hangja nagyságrendekkel gyengébb volt mint a \"saját\" erõsítõjével, talán az egy Arcam Alpha kivételével.)
A 601 S3-am tényleg nem kényes annyira az erõsítõre, de cserébe nincs az a tér és jelenlét érzet amit az S2-es produkál. Nekem ezen kívül van még egy régi 630i-m is (ami elvileg a 603-as elõdje, és a 603 S1-nél nagyságrendekkel jobb volt, mert összehasonlítottuk annó) de annak olyan elsöprõ ellentmondást nem tûrõ basszusa van, hogy csak ritkán szoktam használni és akkor is csak halkan mert nem szeretem a basszustulgengést.

Ami a KEF-et illeti én is hallottam az IQ széria nagyobbik állódobozát, és nekem is nagyon karcos éles volt a magasa. (Durvára.) Szerintem ez nem kifejezetten a fémdóm miatt van, mert pl. a B&W-knek nincs ilyen magasuk. Egyébként nekem volt régen egy KEF dobozom lágy dómmal (az annó legendás T27-es dóm volt benne) és az is fémesen csillogóan (ma már karcosnak mondanám) szólt, de akkor még huszonéves versenyzõ voltam és pont ez tetszett benne. Még az utána következett - már említett - 630i-nek is valamivel szelidebb magasa volt (pedig annak is elég csillogó) mint a KEF-nek. Szerintem a KEF-nél valahogy úgy szoborják meg a váltót, hogy ezt a prezensztartományt és annak felsõ részét kiemelik valamiért.

A Tannoynak meg valszeg. nem mindegy, hogy milyen erõsítõvel meg. Én is hallottam a hifi barlangban a TD8-at de nekem piszokul nem tetszett, se ott se máhol. Viszont az R2-öt ott is hallottam (egy másik alkalommal) és ott is tetszett nagyon. Igaz, hogy ott azon voltam meglepõdve, hogy 300eft alatt (az egész lánc tokkal vonóval belefért) ilyen hangot lehet csinálni. Nem azt mondom, hogy non plusz ultra volt, de nagyon tisztességes hang, amiben minden a helyén van nem vesz el nem tesz hozzá, és hát fõleg hogy ilyen \"olcsón\"\'.