Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Állóhangfalacska komolyzenéhez  (Megtekintve 7237 alkalommal)

attilla

 • Vendég
Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Dátum: 2008, Augusztus 17, 23:33:19 »
Tisztelt fórumtársak

Hangfalválasztáshoz kérek némi segitséget,szubjektiv tippeket. Polkaudio Rti  6 polcsugárzóimat szeretném kisebb állóhangfalra cserélni, mivel hangsulyosabb mélyhangokra vágyom,egyébként nincs más problémám a Polkaudioval.Az erõsitõ és a cd lejátszó egyaránt NAD.  Max 90 ezer forint a felsõ határ, tisztában vagyok vele, hogy lényegesen nem kapok ezért élethübb hangzást, mint a Polkaudio polcsugárzóval, szeretnék a Polkaudióhoz hasonló karakterü hangfalat, természetesen a nagyobb méret miatt mélyebb hangokkal, fõleg komolyzenéhez, meg néha popzenéhez. A fém magassugárzóval rendelkezõ hangfalaktól valahogy idegenkedem, a KEF IQ széria éppen a sziszegõs magasai miatt nem jött be, ezért váltam meg a régebbi KEF IQ 3 hangfalamtól. A hosszú távu hallgathatóság nekem nagyon fontos szempont

A TANNOY FUSION 3 ,a MISSION M 33, és a POLKAUDIO TSI 300 állóhangfalakkal szemezgetek, sajnos csak az interneten, mivel most nincs lehetõségem meghallgatásra a fõvárosba utazni.
 Ha van  valakinek valami tapasztalata ezekkel a hangfalalakkal, megköszönném, ha megosztaná velem

KisMarci

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #1 Dátum: 2008, Augusztus 18, 20:44:19 »
Szia attila!

Nekem Rti-10 frontjaim vannak (hozzá Denon AVR3806 + DVD2930), és van egy-két zene, amit még semmilyen más hangfalon nem hallottam szebben szólni! Fõleg a konga, tam és egyéb mélyebb ütõs hangszerek hangjait adja vissza valami csodálatosan!

A Denon hangzásvilága nem áll messze a NAD-tól és mindkettõhöz ajánlják a WHARFEDALE hangfalakat is, igaz nem kifejezetten komolyzenéhez, de azoknak is szép mélyeik vannak, ráadásul nagyon jó ár/érték arányban kaphatók.

attilla

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #2 Dátum: 2008, Augusztus 18, 23:21:51 »
Köszönöm a válaszodat, tényleg meg kellene fontolni a Wharfedale Diamond 9-es sorozatát, habár a cég olcsóbb állóhangfalai állitólag inkább ütõs pop-rockhoz valók, és nem kifinomultak a komolyzenéhez. Lehet inkább egy tisztességes basszusu polcsugárzó inkább elérhetó lenne árban mint pl. a Wharfedale Pacific Evo 2 10, ha nem is olyan kifinomult, mint a Polkaudiom, amely egyetlen hiányossága számomra a kicsit gyenge mélytartomány, egyébként minden másban nekem megfelelõ preciz, de hosszu távon is hallgatható, dinamikus hangfal

KisMarci

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #3 Dátum: 2008, Augusztus 23, 13:23:58 »
Eszembe jutott, hogy esetleg jó megoldás lehetne az AE, Acoustic Energy hangfalak.

Nem elérhető Kovács Emil

 • újonc
 • *
 • Hozzászólások: 15
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #4 Dátum: 2008, Augusztus 23, 14:16:53 »
attilla írta::
Idézet

fõleg komolyzenéhez, meg néha popzenéhez. A hosszú távu hallgathatóság nekem nagyon fontos szempont

A TANNOY FUSION 3 ,a MISSION M 33, és a POLKAUDIO TSI 300 állóhangfalakkal szemezgetek,Szia!

Nagy csoda lenne ,ha tudnánk neked segíteni ebben.:)
Ilyen árkategóriában nem sok olyan hangfal van ,ami a kívánságaidat kielégíti.:unsure:
Méghozzá nem is kicsi igényeket támasztasz elé.

Tudnia kell a komoly zenét hosszú távon!!!???? ,de azért jó lenne ,ha poppal is meg lehetne olykor hajtani.
Ennél a hangfalaknál nagyobb hangerõn a magasbahúzás ,több mint valószinû.
Nekem ezen feltételek teljesítése reális nézeteim szerint a közép kategóriától indul.
Sõt ott sem minden megy simán.
Az meg ,hogy mindenevõ hangfal ,ilyen nem sok létezik.

Mindegyiket valamilyen hangzásvilágban gyártják ,hallgatva más mûfajban csak megalkuvás ,hogy hogyan mûködnek.
SZVSZ.:S

Maradj a Tannoynál a Mission populárisabb doboz ,de hajthatóbb is egyben.
A Polkaudiot én még nem hallottam jónak...


Üdv : Emil

attilla

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #5 Dátum: 2008, Augusztus 23, 20:48:53 »
Köszönöm a válaszokat marad a Tannoy Fusion 3 , úgy gondolom hosszu távon sem fárasztóak a magashangjai erre gondoltam,nem szoktam amúgy sem bömböltetni ,a popzene teljesen másodlagos,  az A E sajnos elég drága nekem állóhangfalban .Sajnos ebbõl a pénzbõl kell kihozni a legjobbat, vagy ha úgy tetszik a Legkissebb Rosszat

Nem elérhető Kovács Emil

 • újonc
 • *
 • Hozzászólások: 15
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #6 Dátum: 2008, Augusztus 23, 21:00:53 »
attilla írta::
Idézet
Tannoy Fusion 3 , úgy gondolom hosszu távon sem fárasztóak a magashangjai erre gondoltam a popzene teljesen másodlagos

Sajnos ebbõl a pénzbõl kell kihozni a legjobbat, vagy ha úgy tetszik a Legkissebb RosszatAttila!
Jól döntöttél szerintem.
Ám vigyázz vele ,mert kényes a kábelekre ,nem beszélve arról ,hogy mivel hajtod...
Próbáld a Marantzokat ,nagyon jók együtt.

Kevés pénz : gyenge hangminõség ,ez nem szabály ,de általában igaz...


Üdv : Emil

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #7 Dátum: 2008, Augusztus 25, 10:49:50 »
Szia!

Ha nem idegenkedsz a használt cuccoktól akkor tudnám ajánlani (nekem nincs, és nem is ismerek olyat akinek van, de szokott lenni apróban itt-ott) az ugyancsak Tannoy, de R2-öt. Az egy nagyon jó hangú doboz, és a NAD-okkal szárnyalna. Én a múltkor apróban láttam 80eFt-ért. Marad 10eft-od, abból meg tudsz venni QED (nem tudom a pontos típusát) hangalkábelt, mert az szvsz. pont passzol a NAD-Tannoy R2-es pároshoz.
Szerintem egy ilyen doboz nagyságrendekkel jobb a Fusion 3-nál, ami hallomásom szerint nem is annyira igazán való komolyzenéhez (szerintem).

attilla

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #8 Dátum: 2008, Augusztus 31, 20:56:21 »
Köszönöm a tippet, nyomozom a Tannoy R 2-õt, most az merült fel bennem, hogy esetleg érdemes e nagy méretü állványos h.sugárzót venni, amelyeknek talán a méretnél fogva kicsit erõsebb a mélytartománya pl a Wharfedale Diamond 9.3 elég nagyocska, és ha van olyan jó, mint a kissebb agyondicsért rokona a 9.1, akkor jó lehet talán

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #9 Dátum: 2008, Szeptember 01, 11:51:55 »
Szia!

Szerintem a Wharefadale nem kifejezetten komolyzenéhez való hangsugárzó. De persze azért meg kell próbálni. De szerintem a Tannoy jobb. Meg ha nagy monitort akarsz, akkor még ott van a B&W 602 S2. (Vigyi nem S3! az nem olyan). Nekem is olyan van, és én is túlnyomórészt komolyzenét hallgatok rajta. Szerintem arra kiváló. És basszusa is van dögivel.

attilla

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #10 Dátum: 2008, Szeptember 02, 20:18:42 »
A Wharfedale tényleg nemigen való komolyzenéhez. Köszönöm, utánnanézek a Bowernek, habár valahogy a fém magassugárzókkal eléggé bizalmatlan vagyok, némely közülök hosszu távon fárasztó, ezért pl a KEF IQ 3 nekem nem jött be

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #11 Dátum: 2008, Szeptember 03, 09:25:43 »
Ja igen a fém magassugárzó! Ezt már írtad bocs. Bár igazság szerint a 2000 utáni 600 S2 -tõl szériás B&W-knek már nincs olyan bántó (???) magasuk mint a régebbieknek (mondjuk szerintem a régieknek sincs) mivel a Nautilus csõ sokat számít. A \"csöves\" B&W-k magasára inkább az ördögi kifejezés illik szerintem. Mivel van és gyönyörû (szerintem) viszont abszolut nem bántó (már akit bánt). Viszont az legújabb B&W-kkel már vigyázni kell (S3 és utána, kivéve a 7xx 8xx, de hát azok drágák) mert ezek már inkább házimozis \"csimmbummhangszórók\".

De szerintem a Tannoy R2-nél jobbat ennyi pénzért nem kapsz, és ahhoz még az erõsítõd is passzolni fog. (MIvel a B&W-hez nem tudom megy-e a NAD- ha jól emlékszem ilyen erõsítõröl volt szó. Az Arcam az tuti jó hozzá, de az nem tudom mennyire hasonlít a NAD-hoz.)

attilla

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #12 Dátum: 2008, Szeptember 05, 14:19:10 »
Sajnos Tannoy R 2-t nemigen lehet találni, most azon gondolkodom, hogy talán a Monitor Audio BR 2 jó választás lehetne, amiket róla olvastam, állitólag tisztességes a basszusa, és hosszu távon is hallgatható, nics olyan hosszu távon fárasztó érces hangja mint a KEF IQ 3 nak, árban is még elérhetõ.Valószinüleg inkább való komolyzenéhez, mint a Wharfedale Diamond vagy EVO sorozat
Mi a véleményetek a kis Monitor Audioról, jó lenne ha valaki megirná a szubjektiv véleményét róla

Boubacar

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #13 Dátum: 2008, Szeptember 05, 18:17:43 »
Komolyzenéhez a fémdómosok szerintem sokkal jobbak, egyedül a nõi énekhang az igazi gyengéjük, ahol a többi dóm mindig jobban szól, de nekem az is helyrekerült egy Hivox Alces szûrõ bekötése után. Fémdómost csak akkor szabad venni, ha tényleg tiszta jelet kap végig a láncon. B&W 603s3-am van, volt 602s2-m is, amit Snipi ajánlott, de annak azért érezhetõen nehezebben kezelhetõ magasai voltak, az s3 sorozat kicsit szelídebb, de összességében zártabb is a hangja, az s2 többet mutat meg, de kicsit kényesebb.
A Tannoy R2 totálisan más világ, nekem brutálisan nem jött be, fõleg a számomra dongó mélyei és a levegõtlen, sokat elnyelõ magasai miatt, komolyzenére biztos nem venném meg. Igaz a Hifibarlangban nekem egyedül a Tannoy TD8 tetszett, arra mondtam az eladónak, hogy ez már kezd hasonlítani az otthoni 602s2-re.:))
Másrészt, ha a mélytartományt kicsit gyengének érzed, azt más úton bõven be lehet még hozni - én teljesen elképedtem a saját rendszerem fejlesztgetése közben, hogy mennyire nem a hangfalon múlik elsõsorban a erõs, mély, telt basszus, hanem a forráson, az erõsítõn, a kábeleken. Szóval ha szereted a Polkod, lehet érdemesebb a többivel kísérletezni elõbb. Pl. a Pennánál kapható Caig ProGold kontakt javító folyadékától úgy megjöttek a pincemély hangok, hogy csak néztem.

attilla

 • Vendég
Válasz:Állóhangfalacska komolyzenéhez
« Válasz #14 Dátum: 2008, Szeptember 05, 22:08:08 »
Köszönöm az észrevételeket és a tippeket, sajnos tényleg igaz, hogy az erõsitõ és a cd lejátszó is fõszereplõ lehet a jobb mélyátvitelben, de ezeket sajnos most nem áll módomban cserélni. A fémmagassugárzóktól azért idegenkedem, mert az egyszer volt Kef IQ 3  hangfalam hajlamos volt a sziszegésre énekhangoknál, kiválló minõségü cd lemezek esetén is, hangjából hiányzott némi melegség, rettentõen preciz és analitikus, habár biztosan vannak egész simulékony, selymes fém magassugárzók is, ugy tudom a Monitor A. BR 2-ben is fém a magassugárzó.
 Arra a következtetésre jutottam, hogy állóhangfalat komolyzenéhez nem érdemes keresni ebben az árkategóriában, megfelelne egy 100 ezer forint alatti monitor, örülnék, ha kapnák még néhány tippet, az eddigiek mellett, amelyeket nagyon köszönök.
  Szerintem a jelenleg meglévõ Polkaudio Rti 6-osom  sem inkább pop-rock müfajhoz való, nem az a durvamély basszusu döngetõs fajta, inkább  dinamikus, részletezõ, levegõs hangu,egy kicsit több mély kellene,  talán nem teljesen semleges, de éppenezért szeretem, mert van némi melegség a hangjában, hosszu távon sem csinálja ki az ember idegeit egy hegedüverseny