Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Alisca Orange modifikalas  (Megtekintve 9002 alkalommal)

mlaszlo

  • Vendég
Alisca Orange modifikalas
« Dátum: 2006, Június 30, 17:55:08 »
Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat.

Lassacskán, évek alatt egy számomra teljesen hallgatható rendszert sikerült beszereznem, két nagyon jó barátom hathatós irányitásával. Sztereó rendszer, amiben csak a cd játszó maradt az ún. „kommersz” kategóriából: egy SONY CDP-XB930 QS. Ezt egy barátom kicsti megtuningolta, a kimenõ fokozat IC-it komolyabbakra cserélte, belenyúlt a tápba is, cserélhetõvé tette a hálózati kábelt stb. Csak a DAC-hoz nem nyúlt hozzá, mert azt mondta, ahhoz nem ért. A lejátszó nagyon szépen muzsikált, eltûnt a Sonyra jellemzõ sértõ magas, kellemes mélyei lettek, bár ahogy fejlõdött a cucc, úgy érzetem, nincs partiban a többiekkel. (európai árakon 3-4 ezer eurós hangfal, erõsitõ és egész jó kábelek a partnerek.) Ekkor döntöttem el, hogy lépek, veszek egy komolyabb cd játszót hasonló kategóriában. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor akadtam cikkek százaiba, hogy miért jobb a külsõ DAC, miért jobb futómûnek egy SACD-t is játszó DVD lejátszó, továbbá, hogy a 16 bites DAC-ok hozzák a legszebb hangzást, mindenféle szûrõ nélkül. Elkezdtem levelezgetni, érdeklõdni, hogy az én lejátszóm jó-e futómûnek, de nagyjából vagy semmilyen infó, vagy csak olyan jött vissza, hogy nyugodtan eldobható, mert a Current Pulse DAC egy nagy adag sz.... és ezzel együtt az egész lejátszó is az. Nagyjából az itthon gyártott legtöbb DAC-ot külcsönkértem és kipróbáltam hozzá, de semmilyen javulást nem tapasztaltam. Vagy csak annyira minimálisat, amiért az ember nem ruház be.

Ekkor bukkantam rá az ALISCA ORANGE honlapjára. Bese Attila neve már ismert volt elõttem, de nagyjából annyit tudtam róla, hogy egy Mágus, szent megszállott. A honlapot végigolvasva felvettem vele a kapcsolatot, aminek a vége 120 e Ft-os árajánlat lett egy csatornánként 8 DAC-os megoldásra. Eddig mindenki az órajelgenerátorát akarta megtuningolni, kicserélni a lejátszómnak, Õ volt az elsõ, aki azt mondta, semmi értelme. Igaz, azt is mondta, hogy a DSP-n kivül, ami a jelet leveszi a cd-rõl,  semmit nem hagynak benne, mert az jó, de a többi csapnivaló.

Lényeg a lényeg, amikor hazavittem a lejátszót és bekötöttem a rendszerbe, leültünk, és a feleségemmel együtt nem hittünk a fülünknek. Én hiszek abban, hogy a rendszer tagjainak meg kell szokniuk egymást, a bejáratásról nem is beszélve, de olyat szólt a rendszer igy is, hogy alig hittem el. Egy legendás barátom szavaival élve: újradefiniálta a zenét.  Mindezt 120 ezer magyar forintért. Akkor, amikor egy erõsen közepes, csatornánként 1 (egy!) DAC-os készülék 340 e Ft-ba kerül. Eddig az erõsitõm cseréjén is gondolkoztam, mert nem hozta a rendszer azt a hangzást, amit szerintem kellett volna. Most már eszemben sincs lecserélni, és el sem merem képzelni – azaz nagyon is el tudom – hogy mi lesz akkor, ha új csöveket veszek az erõsitõbe a jelenlegi háromféle ócska helyett, ha átrendezem a szobát a hangfalakhoz mellékelt kézikönyv és egy akusztikai tanácsadó szerint, valamint ha külön tápvezetéket kap az egész rendszer, külön kismegszakitóval.

Addig is mindenkinek ajánlom az Alisca Orange céget Bese Attilával és a munkatársaival együtt, és a megspórolt pénzen egy-két nagyon jó üveg whisky vagy konyak, esetleg vörösbor mellett kellemes zenehallgatást kivánok.

Vértes

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #1 Dátum: 2006, Július 09, 16:19:17 »
Kedves mlaszló, na! Azért csatornánként külön-külön DAC-os készüléket jóval olcsóbban is lehet kapni és nem használtan, hanem vadonat újat. Például DENON DCD 755 AR aminek egészen elképesztõek a zongorahangjai és az egész egy nagyon tisztességes gép, jól észlelhetõ analógos szinezettel. Százezer alatt. Üdv.: Cs

AT.

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #2 Dátum: 2006, Július 09, 23:39:23 »
Idézet
Azért csatornánként külön-külön DAC-os készüléket jóval olcsóbban is lehet kapni és nem használtan, hanem vadonat újat.


Ez igaz. De hallottad is a Bese féle gépet? ;) Mert az, hogy van olcsóbban, az nem jelenti azt, hogy jobb is ;)

mlaszlo

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #3 Dátum: 2006, Július 10, 21:13:34 »
Kedves Vértes!

Szivesen meghallgatnám az általad irt Denont akár nálad, akár nálam, mert az a tapasztalatom, hogy 300 e Ft. alatt igen gyenge cd lejátszók készültek és készülnek a mai napig. NYilván nem a 20 e Ft-os DVD játszók hangját hozzák, de közel sem érik meg az árukat, ha összehasonlitjuk õket egy olcsóbb, de szakszerûen modifikált készülékkel.Hallgattam már több, közel milliós, vagy drágább lejátszókat is a saját rendszeremen.  Persze, azok már nem rosszak, sõt, de egymillió magyar forinról beszélünk!!! A két kategória között az én gépem tuningja tökéletesen megtalálta az idális középutat a ráforditott pénz és a hangzás minõsége között. Nagyon sokat kellene befektetnem, hogy érdemben javuljon a hang. Azt az összeget pedig már egy phonora és egy lemezjátszóra fogom.

Köszi a hozzászólást!

mlaszlo

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #4 Dátum: 2006, Július 10, 21:20:10 »
Bocs, még valami.

Mindennél van jobb, másképpen szóló, és végül is kinek, mi tetszik? De. Szivesen elviszem máshoz is meghallgatni, meghallani a különbségeket. És egy másik topicban fel is ajánlottam, hogy akár nálam is meg lehetne hallgatni...

Hogy is mondjam szépen..., nem túl sokan vállakoztak eddig rá. Arc nélkül könnyebb levelezni, mint azt mondani, oké, lássuk -halljuk - a medvét?

Egyébként könnyebb.

AT.

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #5 Dátum: 2006, Július 10, 22:44:25 »
mlaszlo írta::
Idézet
Hogy is mondjam szépen..., nem túl sokan vállakoztak eddig rá. Arc nélkül könnyebb levelezni, mint azt mondani, oké, lássuk -halljuk - a medvét?

Egyébként könnyebb.


Hát nem ezt szoktam én is mindig mondani? ;)

Ps.: Amúgy, nekem is Bese által is modifikált CD lejátszóm van, tehát tudom, hogy kb. mirõl szólhat a tiéd is  :woohoo:

hifimanus

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #6 Dátum: 2006, Július 13, 10:53:38 »
Sziasztok!
Engem is érdekelt a téma. E-mailben kértem némi infót a CD-játszóm esetleges modifikálásval kapcsolatosan.
Ez kb. két hete történt.
Az Alisca Orange azóta válaszra sem méltatott.

eghbor

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #7 Dátum: 2006, Július 14, 23:20:15 »
én többször váltottam velük email-t az elmúlt két hétben a a-bese@vnet.hu címen. aznap vagy 1 napon belül kaptam választ

flp_robert

  • Vendég
Válasz/Re:Alisca Orange modifikalas
« Válasz #8 Dátum: 2006, Július 14, 23:57:32 »
Üdv mindenkinek!
Az Alisca Orange-el kapcsolatba csak annyit, hogy nekem is rendszeresen válaszoltak az e-mail-jeimre.Azóta már tuningolták az erõsítõmet és most készülök lépni valamit CD játszó ügyben.Mindvégig nagyon tisztességes bánásmódban volt részem, ugyhogy én is csak ajánlani tudom õket mindazoknak, akiknek nem túl vastag a pénztárcájuk, de szívesen vinnének több életet a hi-fi láncukba.
További kellemes muzsika hallgatást az uraknak, és esetleg a hölgyeknek, ha vannak köztünk! :)