Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: A világ legdrágább \"cuccai\"  (Megtekintve 6180 alkalommal)

debug

  • Vendég
A világ legdrágább \"cuccai\"
« Dátum: 2007, Július 11, 23:08:46 »
Íme két link, egyik lista a világ legdrágább hangfalainak, másik a legdrágább erõsítõinek a listája:
http://www.higherfi.com/spkrlist/speakerlist.htm
http://www.higherfi.com/amplist/amplist.htm

E fórumtémát végülis érdekességképpen nyitom, nem sok embernek adatik meg, hogy ilyen berendezéseken hallgasson zenét, pedig de jó is lenne... Álmodozni jó dolog, én is ha belegondolok, hogy egy ilyen dolgokból összeállított cuccom lenne, egész nap csak elõtte ülnék :D Úgyhogy várom a véleményeket, álmokat :) ki mit venne, ha nyerne a lottón például, meg egyáltalán, hogy egy "pár 100 milliós" cucc milyen lehet, hogy szólhat, stb.

istvan01

  • Vendég
Vá:A világ legdrágább \"cuccai\"
« Válasz #1 Dátum: 2007, Július 14, 08:30:03 »
Szép kis hazánkban valószínû nagyon kevesen vannak akik láttak-hallottak élõben ezek közül egyet is valahol, de hogy birtokolni hát azt kevésbé hiszem. Mit tudhatunk mi ehhez hozzászólni, esetleg valamelyik szaksajtó mit írt le ezek valamelyikérõl, vagy mit gondolunk azokról akik ezt megengedhetik maguknak?

Bennem rögtön felmerül az, hogy aki $100.000 kiadhat egy erõsítõre, amihez persze hozzá illõ többi elem kell, az vajon csak pézt költ, mert megengedheti, vagy tudja értékelni is a benne lévõ kiemelkedõ kunsztot.

De baj van ám a kiemelkedõ jelzõvel, mert ezek a cuccok nem azért ilyen árúak, mert ennyi a tudásuk a piacon versenybe lévõ társaikhoz képest. Ezek jelentõs része olyan feltupírozott zászlóshajó, ami csak azért született, hogy megmutassák, náluk ez a felsõ mérce. Van közöttük olyan is ami igazából egy új technológia prototípusa, amire sokat költöttek, persze jóval többet is mint az árcédulán látszik, de reklámnak az is segít, ha hozzátesznek még egy két nullát, például a Cabasse gömb(alakú)sugárzója.

Elvétve lehet találni reálisnak tûnõ tesztet, ahol néha kiderül, meztelen a király, én olvastam a WAVAC erõsítõje az árához képest meglehetõsen gyengén teljesít. Szemre megítélve meg az AN-E Sogon tûnik úgy $108.000-ért két egyszerû hangszóró egy egyszerû szögletes fadobozban???

Ha mégis választani kellene én a nagy Krellt választanám annak ellenére, hogy csöves párti vagyok, az Avalon Sentinel társaságában, igaz a DÉMÁSZ-tól kérni kellene 3x35-40A-re felnövelt csatlakozást.

Üdv István

switch

  • Vendég
Vá:A világ legdrágább \"cuccai\"
« Válasz #2 Dátum: 2007, Július 14, 14:40:29 »
Nekem sajnos nincsenek átfogó ismereteim a high-end aktuális világáról, így nem tudom, milyen drága, csúcsmodell, stb készülékek vannak mostanság a piacon.
Én leragadtam az Audi Note Ongaku-nál, meg a csiga alakú BW Nautilusnál...utóbbit volt szerencsém hallani is az Atrium Hyattban anno...
Szóval az álomlistám élén az a Nautilus áll...