Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: A csöves erösítök tudatmódosító hatása  (Megtekintve 7105 alkalommal)

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4529
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #15 Dátum: 2007, Július 30, 07:43:14 »
Ez a "marketing" szöveg nagyon jó. Szerintem pont Vibavoice úr nyomja a marketing szöveget. Sajnos elég sántán hangzik egy olyan tollából ilyesmi aki hifi készülékek forgalmazásával, mi több gyártásával foglalkozik. Ide a véres bökõt, hogy õ nem árul, nem gyárt (hogy miért azt inkább haggyuk, de van róla elképzelésem) csöves erõsítõt.
Ezen a dohányzás nem dohányzás összekötése csöves erõsítõvel dolgon is piszok jót röhögtem. Ugye ez csak vicc volt. Mert ha nem akkor ott súlyos gondok vannak. (Bár nekem van egy pszihiáter haverom tudok neki szólni ha kell ...) Én ismerek néhány hifis embert köztük sok olyat aki csövest hallgat és sok olyat aki félvezetõst. Agyam sötét mélyében kutatva kettõ emberke rémlik fel aki dohányzik de õk mindketten félvezetõs erõsítõt hallgatnak. (Nem-nem ezzel nem megcáfolni akarom az amúgy is állati nagy marhaság teóriát csak érzékeltetni akarom, hogy ez mekkora nagy állati marhaság.)
(Egyébként én is füstmentes vagyok.) Szóval ilyet szembrebbenés nélkül leírni ... hát ez nem semmi.
Hozzáteszem nem vagyok a csöves erõsítõk tántoríthatatlan híve, hallgatok elég sok félvezetõset is, és ezt örömmel teszem, de ezt a sok ... nem is tudom minek nevezzem dolgot már nem bírtam szó nélkül hagyni.

Ez már röhej.

elek

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #16 Dátum: 2007, Július 30, 18:05:09 »
Akinek van csöves és félvezetõs erõsítõje, ismeri jól mindkettõ hangzását, az végezze el a következõ egyszerû kísérletet. Kapcsolja be félvezetõs erõsítõjét legalább egy órával a kísérlet elõtt, hogy üzemmeleg legyen. Szóljon is valamilyen zene rajta, akár kis hangerõn. Tegye a csöves erõsítõt a félvezetõshöz közel. Az óra elteltével tegyen fel lehetõleg tiszta akusztikus zenét, és hallgassa figyelemmel. Majd a szám végeztével kapcsolja be a csöves erõsítõ hálózati kapcsolóját, mást ne csatlakoztasson a csöves erõsítõhöz. Várjon 2 percet, majd hallgassa meg újból az utolsó számot a félvezetõs erõsítõn keresztül.
Nem fog ugyanúgy szólni...
A szám végén kapcsolja ki a csöves erõsítõ hálózati kapcsolóját, és várjon egy percet. Most hallgassa meg újból a már jólismert zenét.
Nem fog ugyanúgy szólni, mint az elõbb...
Miért?
Lehet találgatni...
Az viszont erõs túlzás, hogy bármiféle egészséget  károsító hatása lenne a csöves erõsítõnek, kivéve hirtelenen emeléskor a derékfájás...B)

istvan01

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #17 Dátum: 2007, Július 30, 20:37:11 »
Hello Elek

Nem akarom elbagatelizálni a javaslatodat, nálam amikor még KT90 PP csövesem volt, akkor egymás mellett próbáltam összehallgatni azt az ONKYO integra DS898-al direct pure stereo állásban, de nagyon elszomorított az ONKYO hangja, így nem voltam képes sokáig tesztelgetni. Amit leírtál azt én teljesen természetesnek tartom, az elektromossággal mûködõ hifi és nem hifi berendezések egymás közelében zavarhatják egymást, általában negatív értelemben. Ez többnyire készülék függõ, és két irányban történik a zavarás.

A készülékek elektromágnes teret hoznak létre, ez lehet hangfrekis, több megaherzes (CD vagy D osztályú erõsítõ) és 50-100Hz a nagyobb teljesítményû tépegységbõl származóan. Árnyékolással lehet csökkenteni, amihez a vas, réz és mumetál anyagok a legjobbak.  

A zavarás jelentõs tud lenni a 230V hálózati feszültség irányából is. Itt elsõsorban a transzformátor és az egyenirányító elemek a fõszereplõk. A hálózati szûrõk és regenerátorok, vagy akkumulátoros táplálás a segítség.

Az a legjobb, ha teheted, kapcsolj ki a zene helységben minden felesleges villamos fogyasztót, de még a másik szobában is. A számítógépek nagy ellenségei a zenehallgatásnak, a hûtõszekrények és klímák kompresszorai meg különösen.

Ha nálad ez a fajta teszt úgy végzõdött, hogy a két készülék együttes bakapcsolásával volt jobb hang akkor nagyon csodálkoznék.

Üdv István

elek

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #18 Dátum: 2007, Július 30, 23:23:59 »
Igen, a teszt azt mutatta, hogy kellemesebb volt úgy hallgatni egy félvezetõs erõsítõt, ha be van kapcsolva mellette egy csöves végfok.
nem kötelezõ elhinni, de aki teheti, próbálja ki...
persze egy felettébb kellemetlen hangú félvezetõs erõsítõt nem fog megkedveltetni ez a kísérlet...

penna

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #19 Dátum: 2007, Július 31, 15:18:37 »
Hasonló taasztalatom nekem is volt a kilencvenes évek közepe táján, de csak addig, amig a csöves cucc hálózati tápja nem dupla c-s vagy toroidos trafó volt. Ha ezekre cseréltem a normál hálózati trafót akkor már semmi hatását nem lehetett észlelni a szomszédos elektronikán.

Azt viszont mind a mai napig érzem, ha egy kapcsoló üzemû tápos tesco gazdaságos DVD játszót beteszek a rendszerbe. Elég ha bedugom a konnektorba bekapcsolom és máris karcosabban, visitósabban szól a rendszer. Ehhez még csak DVD-t sem kell beletenni. Ugyanilyen tapasztalatom van a különbözõ wifi routerekkel is, ha van egy két-három méter távolságban bekapcsolva sokkal fárasztóbb a zenehallgatás. A notebookról üzemelõ otthoni rendszerem is akkor szól a legemócionálisabban, ha a notebook akkuról megy és a kapcsolóüzemû tápja nincs be sem dugva. Filléres kapcsolóüzemû tápokat sajnos nem tudok tolerálni a zenehallgatás közben. Szigorúan SZVSZ és YMMV.

penna

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #20 Dátum: 2007, Augusztus 01, 16:51:30 »
Halált okoz a lézernyomtató?

    * Magyarósi Csaba - magyarosi@mail.index..hu

| 2007. 08. 01., 14:00 |

Ausztrál tudósok szerint a nyomtatókból távozó apró részecskék ugyanolyan veszélyesek lehetnek, mint a cigaretta. De legalább három módon végezhet velünk a mobiltelefon, gyilkolhatnak a számítógépek, és az emberiség létét fenyegetik a laptopok.

Az ausztrál Queenslandi Egyetem kutatói rájöttek, hogy a lézernyomtatók legalább olyan veszélyesek, mint a cigaretta. A több gyártó több típusának bevonásával végzett kutatás szerint a printerekbõl származó kemikáliák komoly kockázatot jelentenek az egészségünkre nézve. A megállapítás a vizsgált nyomatók harmadára igaz.
Bejut a tüdõbe

"A szerkezetekbõl távozó apró részecskék bejutnak a tüdõbe, és ott ugyanolyan roncsoló hatással vannak, mintha valaki cigarettázna" - mondta el Lidia Morawska, a Queenslandi Egyetem professzora.

Összesen 62 nyomtatót vizsgáltak, ezek közül 17 bocsátott ki jelentõs mennyiségû részecskét. Több informatikai eszközzel is elvégezték a kísérleteket, de úgy találták, hogy csak a printerek jelentenek kockázatot.

Egy amerikai szaklap azt követeli, hogy az illetékes szervek minél elõbb komoly szabályozást vezessenek be, addig is azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy azok csak jól szellõzõ helyen nyomtassanak.

Ha el is készül a szabályozás, marad egy rakás kütyü, ami halált okozhat. A legkézenfekvõbb például maga a mobiltelefon, amirõl biztosan senki sem meri állítani, hogy nem okoz agyrákot vagy szemrákot több évtizedes használat után. Számos kutatás szólt ugyan már arról, hogy a mobilok teljesen veszélytelenek az emberre nézve, de akkor mit szóljunk ahhoz a svéd kísérlethez, ami bebizonyította: aki hat éven át napi egy órát mobilozik, azoknál 240 százalékkal magasabb az agytumor kockázata, mint új-guineai embertársaiknál?


De a mobil nemcsak ezért képes ölni, az Utahi Egyetem pszichológusai például kimutatták, hogy vezetés közben beszélgetni majdnem olyan kockázatos, mintha ivás után vezetnénk. A kutatások szerint nincs különbség aközött, hogy kihangosítóval, vagy anélkül telefonálunk, beszélgetés közben úgy viselkedünk, mintha a vérünk alkoholtartalma elérné a 0,08 ezreléket. Ez Magyarországon az ittasság határa, úgy tudjuk elérni ezt az állapotot, ha letolunk egy üveg sört, és várunk két órát.


A kísérlet szerint mobilozás közben az ember lassabban vezet, lassabban reagál, a balesetveszély megnõ, de a kockázatokat magunk is kipróbálhatjuk. Beszélgessünk vezetés közben öt percet (persze csak kihangosítóval), aztán utólag próbáljuk meg felidézni, hogy merre jártunk, mi történt a csevegés alatt. A legtöbb ember nem emlékszik majd szinte semmire.

A másik kockázatot a vezetés közbeni sms-ezés jelenti, sokan okoztak pötyögve balesetet, sõt, halált, nem egy ember ül börtönben, amiatt, mert ötvenes tempó mellett küzdött a T9-cel.

De nemcsak a mobilok pusztíthatják a sejtjeinket. Bár még egyetlen kíséreltnek sem sikerült bebizonyítania, cáfolni sem sikerült megnyugtatóan, hogy a wifi-hálózatok nem terhelik meg a szervezetet. A brit szakértõ, Dr. Lawrie Challis mindenesetre arra kéri  a szülõket, hogy ha egy mód van rá, ne tegyék ki a vezetéknélküli hullámok sugarainak gyerekeiket, nehogy utólag derüljön ki, hogy emiatt második, majd harmadik fej nõ az emberre.

Veszélyben a világ

A laptopok más módon is képesek veszélyeztetni az emberiséget. A kihalás szélére sodródhat a nyugati társadalom (és Negroponténak hála most már egész Afrika is) a túlzottan melegedõ laptopok miatt. A tudósok kimutatták, hogy ha a férfiak az ölükben tartják a hordozható számítógépüket, és azok szokás szerint felmelegednek, súlyosan károsodhatnak a spermák. Nem véletlenül vannak testen kívül a herék, mutattak rá tudósok arra, hogy a hímivarsejtek szeretik a hideget, ellenben nem szeretik a meleget.

A forróságot lehet még fokozni a Sony akkumulátoraival. A cég ugyan már visszahívta termékeit, és azokat biztonságosra cserélte, ráadásul eddig senki sem sérült meg komolyabban, lehet, hogy használnak még néhányat a gyulladós akkumulátorokból. Ha nem vigyáznak, bármikor hamuvá éghetnek ezek a felhasználók, és a probléma nemcsak a Sony laptopjait érinti, mert a telepek belekerültek például az Apple, meg egy rakás gyártó gépeibe.

De máshogy is ölhet a számítógép. Egy kínai fiú például levette a ház oldalburkolatát, hogy a melegben jobban szellõzzön a processzor, meg a többi. Aztán véletlenül hozzáért a lába valamelyik részegységhez, mire a konfiguráció halálra rázta a húsz éves sanghajit.

Ölni még nem ölt, de képernyõket, csillárokat, arcokat zúzott már be a Nintendo Wii távirányítója. A problémát az okozta, hogy a játékosok túlságosan beleélték magukat a hadonászásba, és gyakran olyan erõs mozdulatokat végeztek, hogy a kontroller kicsúszott a kezükbõl, a rögzítõszalag meg elszakadt. A Nintendo rövid gondolkozás után kicserélte a biztonsági kötelet, de aki az elsõk között vásárolt, és nem szerezte be az új szalagot, az közvetlen életveszélyben van, folyamatosan.

De nem lehetnek nyugodtak azok az iPod-tulajdonosok sem, akiknek pacemakerük van. Egy 77 alany bevonásával végzett kísérletbõl kiderült, hogy a mellkastól néhány centire mûködõ lejátszó az alanyok felénél interferenciát okozott. Többnyire csak kisebb zavar támadt a szívritmus-szabályozóban, de egy alkalommal mûködni is elfelejtett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pacemakeres betegeket nemcsak az iPod zavarhatja, bármilyen elektronikus kütyüt kockázatos a mellkasukon tartaniuk.

http://index.hu/tech/hardver/holn070801/

Visnu

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #21 Dátum: 2007, Augusztus 03, 18:06:43 »
Sziasztok!

Van valami ebben a dologban, mert 12 órája ülök a gép elött és keresem hogy ki csinálja a CLASSIC nevezetû csöves erõsítõket.
 A kép táron találtam képeket róla Hajdu Z néven és azóta ezt nyomozom.

http://kep.tar.hu/hajduz/50253967/20820554#2

Régi nagy vágyam egy csöves erõsítõ és ezek a darabok külsõre nagyon megtetszettek.
Ha Valaki tud valami infót, hogy ki csinálja õket és mi az elérhetõsége köszönettel venném ha elküldené.

Üdv

istvan01

 • Vendég
Vá:A csöves erösítök tudatmódosító hatása
« Válasz #22 Dátum: 2007, Augusztus 08, 13:00:14 »
Egy igazán tudatmódosító csöves ketyere, de nem vákuum, hanem túlnyomásos. Erõsítõ ez, akusztikus elven mûködik, mint ahogy minden tölcséres sugárzó erõsítõ is egyben, saját hanggal, minden egyéb nyavalyával.

Aki nem hisz a basszus tölcsérekben, vagy mégis hisz és úgy gondolja, hogy le lehet sugározni a 20Hz-et egy 80 centi hosszú, 40cm szájnyílású tölcsérrel, az téved. Minden kétkedésre itt a megoldás.
19m hosszú, 10-500Hz tartomány, max level 145dB/20m MOAS rotary compressorral, kevés torzítással. Elég messzire el tud hallatszódni, úgy 15km.

Egy kicsit nehéz szállítani, de ha sikerül beépíteni ebbõl kettõt, és véletlenül megpöccintjük a potit, akkor vagy a házunk fog összeomlani, vagy a szomszédokat fogjuk kiírtani.

http://web.archive.org/web/20000610064936/http:/www.arl.mil/ARL-Directorates/ISTD/aat/MOAS.htm

István