Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Zene ~100 eFt-ért?  (Megtekintve 4668 alkalommal)

laji

 • Vendég
Zene ~100 eFt-ért?
« Dátum: 2007, Április 26, 07:05:01 »
Kedves társalgó("fórum")társak!

Elõrebocsájtom: hajlandó vagyok nagykanállal belapátolni bármiféle lehurrogást, ha a végén azonban segítetek. :) A számítógépes oldalakon azt se tudják, mi az a zene, itt pedig alulról lógok ki a sorból - de hát a trabantosoknak is kell egy társalgó... :)

14 éves lányom szobájába keresek zenét. Jelen pillanatban 100 eFt-ot tudok / vagyok hajlandó áldozni rá (jó - ha minden törik-szakad, esetleg kissé feljebb mehet, legf. 150-ig). Most van rá ideje, s most van itt az ideje, hogy megkedveltessem vele a komolyzenét, hagyományos rock-ot, jazz-t (a zongora már elõkészítette a talajt) - e nélkül szerintem nem lehet teljes értékûnek nevezni az emberi létet, mondjon bárki bármi mást is. Tehát jobb most egy ilyen szintû (hifis szemmel nézve bóvli) szerelés, mint egy évvel késõbb mondjuk 500 e körül. Szeretném azonban, ha egy év múlva ez a mostani befektetés nem lenne teljesen kidobott pénz.

A szobája 14 nm, 2.5 m belmagasság. A szempontjaim, fontossági sorrendben:

1. Minél egyenletesebb ("lineáris") hangkép, mivel ami miatt hajlandó vagyok áldozni, az a komoly zene.

2. Kell azért némi basszus is (értsd: jó lenne, ha beleférne egy mélynyomó is). Egyrészt hogy hallgatható legyen Bach orgonazene, valamint Pink Floyd, Deep Purple stb. is. Másrészt a lányom csak akkor fogja tényleg szeretni és használni a szerkót, ha az õ elvárásainak is megfelel. Életkorából adódóan ez az a rágógumi +dobgép +agyalágyult_önistenítõ_zenegyilkoló_dídzsík_belecseszerintése +zenepótlékként_seggriszálás_a_képernyõn +és_vagy_repnek_nevezett_agymenés /minusz_dallam(ez_ugyanis_tilos) keverék, amit a mai agymosott fiatalok tévesen a zenével azonosítanak, s ehhez is kell mélyhang.

3. Kényelmi szempontból nélkülözhetetlen a távirányító. Ha esetleg nem vörösalattis ("infrás"), hogy a tisztelt felhasználó ne kényszerüljön állandóan egy szögmérõt is használni mellé - tehát ha rádiós, az csak hab a tortán.

4. Legyen képes mp3 állományokat lejátszani (újra-?)írható nagylemezrõl (DVD+R/RW, DVD-R/RW). A komolyzenei gyári kislemezt ("CD") úgyis beleteszi a zenegép olvasójába, a rágógumi"zené"nek pedig még az mp3 alak is szinte túlzás. Így pedig egy 4.37 gigás nagylemezen bõséges mennyiséget be tud tenni a gépbe ahhoz, hogy az hosszú órákon keresztül játsszon. Viszont nagyon kéne olyan lehetõség a gépen, hogy az így beadott mp3-özönbõl a gépen szerkeszthessen lejátszójegyzékeket ("lejátszólistákat"), hogy ne kelljen annyiféle lemezt kiírogatnia, ahány különbözõ sorrendben szeretne zenét hallgatni.

5. A fejleszthetõség végett nagyon hasznos lenne olyan bemenet, ami szükséges a DAC jelének fogadásához (nem tudom, ez milyen kell legyen). Így ugyanis a késõbbiekben némi további beruházással rákapcsolhatnám a családi rádiós hálóra, s az én gépemrõl úgy könnyedén hozzáférhetne több száz gigányi mp3-hoz.

6. Ha rezgésszám-alapú ("FM") vevõ is belefér, az nem hátrány. Szalagjátszó ("magnó") viszont igazán felesleges.

Mielõtt bárki annyival intézné el a választ, hogy ez ennyi pénzbõl képtelenség, hadd mondjam el: amíg nem gyûlt össze a pénzem tisztességes zenegépre (mivel ezt az egész házra terjedõ egységes rendszerként szeretném, ez milliókba lesz), addig igenis képes vagyok még Mendelssohn e-moll (Op. 64) hegedûversenyét, ami pedig ugyancsak próbára teszi a magashang-átvitelt, valamint Bach d-moll toccata+fuga-ját (mélyhangok) is élvezni (sõt! andalogni) a következõ közönséges mezei szereléssel: Pentium 1.6 MHz, halk Coolink hûtõk (2 eFt/db), Sound Blaster Live! 5.1 hangkártya (ma 6 eFt), Altec Lansing ATP3 hangszórók (2×3utas+mélynyomó; ma már csak 16 eFt - isteni ár/érték arány!). Legfeljebb néha, úri jókedvemben :) felteszem az egész tûrhetõ minõségû Pioneer fejhallgatóm. A lányomnak azonban táskagépe van, alaplapi hangkártyával és rádiós csatlakozással, tehát különálló zenegépre van szüksége.

Összefoglalóan, gyakorlatilag egy 20 eFt körüli csili-vili bóvli kéne, de hangminõségben (s így árban) feltekerve 100 eFt-os szintre, s az említett feltétellel (mp3 olvasás nagylemezrõl). Tudom, ez nem egy hifis honlapra kéne kerüljön, de mást nem találtam - s hátha vannak valakinek tapasztalatai e téren (is). Most fogom magam, délelõtt bejárok pár boltot meghallgatni, mire számíthatok, de igazából nagyon jó lenne a segítségetek. Cserébe ígérem, utána ugyanilyen részletességgel hajlandó vagyok megosztani a tapasztalataimat, gondolva más érdeklõdõkre is. Még annyit: mivel végül is a hifi csak eszköz, a lényeg a Zene, így egy jó ötletet adva talán másoknak is módjuk nyílik e segítség révén olyan szerkót venni, amivel (legalább belépõszinten) komolyzenét is hallgathatnak, nemcsak rágógumit.

Elméletben használt cuccra is kapható vagyok, fõként ha még jótállásos (amúgy a lemezlejátszófej miatt elég rázós a dolog), de Egerben igen kicsi lehet a választék, Pestre pedig emiatt felruccanni 10 eFt + 1 nap meló - többe van a leves, mint a hús (mert mi van, ha nem tetszik? menjek újra?). Vagyis, valószínûleg marad a bolti új.

UI
Bocs a hosszúságért. Elvem: jó választ csak jó (=részletes) kérdésre várhatok.

laji

 • Vendég
Kiegészítés
« Válasz #1 Dátum: 2007, Április 26, 07:55:09 »
Reggel suliba fuvar alatt beszélgettem a lányommal (legalább ilyenkor naponta... :) ). Remélem, fél-egy éven belül összejön a DAC is, s akkor majd a merevlemezrõl lehet ömleszteni az mp3-at, s a lejátszójegyzékeket is a gépen el lehet készíteni. Ezt figyelembe véve, ha szükséges, kieshet az a feltétel, hogy mp3-at játszhasson le nagylemezrõl (DVD). Azt mondta, addig beéri azzal, hogy kislemezen tesz be mp3-at. Így már talán az is szóba jöhet, hogy egy belépõszintû toronyból megvenni a lejátszót, erõsítõt és hangfalakat. Továbbra is marad a távirányító szükségessége, ahhoz ragaszkodik. S ilyen felállás esetén nem hátrány, ha esetleg egyszerre több (3-5) lemezt be tud zabálni a gép.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:Kiegészítés
« Válasz #2 Dátum: 2007, Április 26, 08:41:38 »
Egy szaxofon tanár ismerõsöm Panasonic SC-PM91DE mikro hifi tornyot (Mikro torony DVD lejátszóval, 2 db Bi-amp 3 utas hangfal, 160 Watt teljesítmény, 5 lemezes DVD/CD váltó,DVD-RAM/Video/Audio/-R/-RW/+RW/+R, CD-R/-RW, MP3, WMA, JPEG lejátszás, kettõs Re-Master digitális erõsítés, egykazettás magnó, RDS tuner, AUX bemenet, távvezérlés, stb) használ, nagy megelégedettséggel pár hete. Nagyjából minden leírt feltételnek megfelel, plusz DVD-Audiot is lejátszik és bruttó 80e alatt van az ára. Külsõ DAC-kal nem fejleszthetõ, de egyebekben minden olyat tud, ami le lett írva. Kellemes hangú szerkezet, ismerõsöm a gyári hangfalkábeleket kicserélte valami filléres tömör rézdrótra, a hangfal alá gyártatott maradék anyagokból egy golyós alátétet szintén fillérekért és nagyon elégedett vele.

Az eggyel kisebb, olcsóbb változata a SC-PM71SD nem DVD hanem cd váltós, viszont van benne SD kártya lejátszási és AAC felvételi lehetõség is, lejátszik ráadásul AAC és wma tömörítéseket is az mp3-on kívül. Ezt még nem hallottam, de valószinûleg nem lehet túl nagy különbség.


laji

 • Vendég
Pioneer?
« Válasz #3 Dátum: 2007, Április 26, 09:05:50 »
Köszönöm az ötletet - ha egy zenetanár használni tudja, akkor olyan nagyon rossz nem lehet  ;)

Megyek a boltokba, csak elõtte még egy kérdés. Most fedeztem fel a Basys honlapján, 80 helyett 30-ért hajigálják az ember után, úgyhogy még az se kár, ha egy év múlva ideiglenes használatra a konyhába kerül  :)

Pioneer N-A4900 mini-hifi torony
79.900 helyett
29.900Ft (akciós ár)
Két-kazettás, cd-s mini hifi rendszer. Teljesítmény: (RMS, 1 kHz, 6 Ohm) 2 x 100 W. RDS AM/FM tuner. 24 memóriahely.
3 utas hangfalak.
Méretek: 270 x 320 x 339 mm

Itt: http://www.basys.hu/outlet/pioneeroutlet/audio-video/egyebtermekek/n-a4900mini-hifitorony

Mit gondoltok? Esetleg ismeri valaki? Nagyon csábító az ára...

Utólagos beírás: egy orosz honlapon találtam az ármozgására (!). Már 2005-ben is csak 46 eFt volt. Úgy tûnik, a Basys a régi jó szatócscsellel él... ;)  Nézem inkább a Panasonicot.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:Pioneer?
« Válasz #4 Dátum: 2007, Április 26, 22:16:18 »
A feleségem egy kb 4 éves hasonlóan kicsi  és egyszerû Panasonicot használ és amellett, hogy semmi baja nem volt soha vele még tetszik is neki a hangja. Ha valaki sztereó erõsítõként is jól használható AV receivert keres, a Panasonic SA-XR55-tel nem fog mellé nyúlni, valami bruttó 80e volt utoljára az ára. Én is használtam egy idõben egy olcsó Pana DVD-vel (talán S27 volt?) és Castle Richmond 3i hangfallal. Nem volt a világ teteje és látványosan nem hívta fel magára a figyelmet a hangja sem pro, sem kontra értelemben, kirívó hibák nélkül lehetett sokáig egyfolytában hallgatni anélkül, hogy hiányérzetet hagyott volna az emberben. Furcsa módon vagy 400 óra kellett ahhoz, hogy bejáródjon, az elsõ 3-4 hétben dö9glött volt, de aztán szépen kinyílt a hangja.

laji

 • Vendég
Panasonic
« Válasz #5 Dátum: 2007, Április 26, 22:39:30 »
Ma végül is nem sikerült eljutnom a boltokba, holnapra marad. Figyelembe véve azonban, hogy a Pixmaniánál rátaláltam 55 e-ért, valószínûleg ez lesz (mármint a kistorony). Amint megérkezik, beszámolok. Jól jött tehát a segítség, köszönöm szépen.

UI
Annyit azért engednem kellett neki, hogy a fa hangszórókat lefújhassa fekete festékkel. ;)
Remélem, ez észlelhetõen nem befolyásolja a hangminõséget. Ha tévedek, javítsatok ki!

laji

 • Vendég
2+1 hangszóró 50-ért?
« Válasz #6 Dátum: 2007, Április 27, 00:12:19 »
Felbuzdultam a sikeren (köszönöm, Penna!), meg a tervezetthez képest meg is takarítottam 50 eFt-ot, úgyhogy sûrû bocsánatkérések közepette újabb segítségért kuncsorognék... :) Ezzel már nem akartam volna a T. társaságot zaklatni, de ahogy felmentem a http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ lapra, rögtön megadtam magam - képtelenség ekkora választékból tapasztalat nélkül jót venni.

Tehát, úgy gondoltam, hasonlóképp ideiglenes jelleggel a nappalit is behangosítanám. Itt csak könnyûzenérõl van szó, ha társaság jön. 11×7 m, 3 m belmagasság. Adott egy olcsó Dimarson nagylemez("DVD")játszó (DMP-376), ami ráadásul lejátssza a nagylemezrõl is az mp3-at. Úgy gondoltam, 50 eFt erejéig rákötnék 2 hangszóróból + 1 mélynyomóból álló (gondolom, erõsítõs [="aktív"]) hangszórórendszert - mégiscsak jobb lesz, mint ami a Samsung szennyláda ("tévé") beépített kis hangszóróin kijön. Figyelembe véve, hogy ez gyakorlatilag kizárólag könnyûzenéhez lesz, meglehetõs jelentõsége van a kellõ mélyhangnak.

Annyira járatlan vagyok e téren, hogy még csak azt sem tudom, a lejátszó melyik kivezetését kéne használnom. Gondolom, a következõ 2 valamelyike jöhet szóba: "Koaxiális audió kimenet - 0,5 V (P-P) 75 ohm" vagy "Analóg audió kimenet - 2,0 V (rms)" (sajnos, ez utóbbinál még csak illesztési ellenállást ["impedanciát"] sem említ). Azt se tudom, vajon a lejátszó értelmesen lecsökkenti-e kétcsatornásra az alapból 5.1 hangot? (5.1 hangszórórendszert nem szeretnék.) Annyit gondolok, hogy a coax talán csak erõsítõre mehetne.

Tudna valaki egy jó ötletet adni, milyen hangszórókat vegyek?

UI
Tkp. persze még az is kérdés, érdemes-e 50 eFt-nyi hangszórót kötni egy 10 eFt-os DVD-lejátszó hangkimenetére - magyarán lehet, hogy nem megy ki ehhez kellõ minõségû jel a lejátszóból, tehát olcsóbb hangszórókat célszerû hozzávenni? (Ezen nem keserednék el... ;) ) Inkább csak a légtér kellõ behangosítása miatt merült fel bennem ilyen összeg. Bár, az utcát semmiképp sem akarnám kihangosítani, még egy buli esetén sem (kinyírnának a szomszédok :) ).

laji

 • Vendég
2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #7 Dátum: 2007, Április 27, 07:09:28 »
Végigolvasgattam a többi tárgykört itt a honlapon, meg átnézegettem a nagylemezlejátszó kimeneteit. Ezek után kissé pontosulnak a kérdéseim.

1. A coax valóban csakis erõsítõre mehetne ki? Az biztos, hogy pl. a számítógépem Altec Lansing ATP3-ja (meg ugyanennek utódja fiamnál, a VS 4121) nem jöhet szóba. Azoknál ugyanis a hangkártyáról (mely ugye ez esetben az erõsítõ) egyetlen kis jack-en keresztül megy a hasonmódú ("analóg") jel az Altec (tovább-)erõsítõs ("aktív") mélynyomójára, s az adja már tovább a leosztott (és tovább erõsített) jelet a 2 közép/magas sugárzóra. Persze, ha lenne kis jack-es fejhallgató-kimenete a lejátszónak... - de nincs.

2. Ha a lejátszó 5.1-es hasonmódú ("analóg"), már erõsített kimeneteit használom, akkor eleve kiesik az olyan mélynyomó használata, ami maga is továbberõsít ("aktív")? Mivelhogy az a mélynyomó maga akarná továbbadni a jeleket a többi hangszórónak, márpedig az azoknak szánt jeleket a lejátszó keresztváltója a többi hangszórókimeneten küldi ki. Vagy van olyan továbberõsítõs mélynyomó, ami csak a saját rezgésszámaival foglalkozik, s a többi hangszóró meghajtását szépen ráhagyja a lejátszó erõsítõjére?

3. Akár továbberõsítõs, akár nem ("passzív") mélynyomó lesz a rendszerben; s az elsõ kérdésre tagadó lesz a válasz (tehát saját erõsítõ nélkül csakis az 5.1 kimeneteket használhatom): mi történik akkor, ha a 6 kimenetbõl csak 3-at használok - két elülsõ + mélynyomó? Nem okoz ez jelvesztést? "Érzékeli" ezt a lejátszó keresztváltója, s csak a hagyományos kétcsatornás+mélynyomó jeleket küldi ki? Vagy ugyan nem, de ne foglalkozzak az elvészõ 3 további csatorna jelével? Bár, ez nem tûnik valószínûnek.

4. Vagy, figyelembe véve, hogy az egész úgyis csak ideiglenes megoldás, s ha majd lesz lé az egész ház "bezenésítésére", akkor úgyis mindent el kell adnom - induljak ki abból, hogy az átlag (késõbbeni) vevõm inkább az 5.1 hangszórórendszert kívánná? S ez esetben jobban járnék, ha nem különcködöm, hanem szépen megveszem a hozzá illõ minõségû 5.1 rendszert, amibõl kismillió különfélét kínálnak? Kezdek arra hajlanak, hogy tán ez a helyes felfogás. Ez esetben a kérdésem annyi maradna, hogy a 10 eFt-os mezei Dimarson lejátszóhoz hány eFt-ig érdemes elmenni a hangszórórendszerrel, s milyen gyártmányt vegyek?

Már azt is köszönöm, ha valakinek volt türelme végigolvasni a hozzászólásom... :)

istvan01

 • Vendég
Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #8 Dátum: 2007, Április 27, 08:00:55 »
Laji

Válasz helyett

Én most nem a kérdéseidre kívánok válaszolni, hanem a problémádra mint jelenségre és ezért most elnézést kérek ha mégis mást vártál.

Az általad felsorolt igények és szempontok, a bizonytalanság, tapasztalat és ismeret hiánya így elsõ olvasatban irdatlan méretû hegynek tûnik számodra, amit a segítségünkkel le szeretnél gyõzni, meglehetõsen gyorsan és nagyon fontos, olcsón. Írod, hogy ez csupán a lányod belépõ szintû hifije lenne, te magad készülsz egy komolyabb házi rendszer kialakításra. Javaslom neked, ha komolyan élvezni akarod majd a zenét (filmet) akkor szánjál rá több idõt az eszközök mûködésének, illesztésének megismerésére és kiválasztására. Az idejáró fórumtársak majd mindegyike ezt valamilyen szinten gyakorolja, része a hobbijának. Én ezt a tanulást középiskolás korom óta folytatom, 25 év elteltével is még nagyon sok mindent nem ismerek, de jó vele foglalkozni.

Ha téged nem érdekel ez a megismerési folyamat, akkor bízd magad egy megbízható kereskedõ tanácsaira, amiért természetesen garanciával is tartozik, de ezt csak a komolyabb rendszer kialakításánál vedd igénybe. Az olcsó és gyorsan hozzáférhetõ univerzális belépõ rendszerhez a penna (Koscsó Feri) javaslatát, mint kategóriát nagyon jónak tartom, de ettõl azért ne várj csodát.

István

laji

 • Vendég
Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #9 Dátum: 2007, Április 27, 08:41:23 »
Kedves István!

Egyetértek minden mondatoddal. Pont az említettek miatt örülök Feri segítségének - 90 % az esély, hogy az a Pana lesz a lányomnak (a Panasonic ügyfélszolgálaton egy nagyon kedves úr is úgy tájékoztatott, hogy ezt azoknak szánták, akik ennyit hajlandók áldozni rá, de komolyzenét szeretnének hallgatni).

Ifjonti koromban bõszen benne voltam e dolgokban - HiHi Magazin, Vass Csaba könyvei. Most viszont, ha egy ideiglenes megoldás kedvéért belebányászom magam ismét a szakirodalomba, akkor a késõbbiekre tervezett tisztességes rendszert el is felejthetem - nem marad idõm pénzt keresni rá. :) Márpedig zene kell, fõként így friss válás után (épp ez vitt padlóra anyagilag is pillanatnyilag, na meg a házépítés), hogy a zene kicsiholjon belõlem annyi életkedvet, amennyi a munkához elengedhetetlen.  :(

Abban bízom, hátha valaki (talán ismét Feri) "megdob" egy hasonlóan jó gyors ötlettel. Ha sikerül emberileg/anyagilag talpra állnom, a ház teljes "bezenésítése" ügyében úgyis megjelenik majd újra itt a társalgókban - akkor már "joggal" ;)  S akkor majd tényleg a kereskedõre bízom, hogy tervezze meg az általam megálmodottakat.

Nem is lenne most semmi ilyen gondom, ha annak idején, mikor még panelben voltunk, volt drága b. nejem nem dobatja ki velem bagó pénzért a kitûnõ (kifejezetten ezért utaztam Münchenbe 1988-ban) Fischer hifitornyomat, mondván, kell neki a hely a szobakerékpárjához... :( Na, hálistennek, most már ilyen szempontok nincsenek. :evil:

UI
Na, beszéltem a Dimarsonnal. Szóval, a lejátszóban nincs végfok (a szennyládán meg nincs hangkimenet), úgyhogy erõsítõ nélkül nem megy a dolog. Így viszont a kérdésem/kérésem is tiszta és egyszerû lett: milyen erõsítõ +2.1 hangszórókat ajánlanátok ehhez? Figyelembe véve tehát fõként azt, hogy ne legyen feleslegesen túl jó, amit ez a mezei kis lejátszó nem tudna benne érvényesíteni (magyarán feleslegesen kidobott pénz lenne a minõségre). Ha viszont helyesen gondolom, hogy itt végül is csak a lemezolvasó adott (ami még ennyi pénzért is lehet talán emberinek nevezhetõ?), s a minõség zömét a vásárlandó erõsítõ meg a hangfalak adnák, úgy 50 eFt-ig elmennék a szebb hang végett. Ötletként akár egy gyártó nevét is szívesen fogadnék, aki tûrhetõeket alkot ebben az alsó sávban.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #10 Dátum: 2007, Április 27, 22:05:15 »
laji írta::
Idézet

Abban bízom, hátha valaki (talán ismét Feri) "megdob" egy hasonlóan jó gyors ötlettel.


El kell keserítselek, szinte semmi tapaszatalatom nincs ebben a kategóriában, teljesen véletlen, hogy eszembe jutott a zenetanár ismerõsöm esete. :-)

Azért persze majd erõsen fogok kutatni az emlékezetemben, ha megtisztelsz azzal, hogy kiváncsi vagy a javaslatomra :-)

laji

 • Vendég
Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #11 Dátum: 2007, Április 29, 19:19:02 »
Köszönöm addig is az elõzõ ötletet. Döntõnek bizonyult - mint kiderült, Egerben egyáltalán nincs semmi értékelhetõ picitorony; a legjobb egy 25 eFt-os Sony zeneközpont volt... Úgyhogy már meg is rendeltem a Panasonic-ot a Pixmániától.
Az erõsítõ+hangszórókkal meg jobb híján azt teszem, hogy beleolvasgatok itt az írásokba, s megnézem, hogy a leggyakrabban emlegetett gyártók valamelyikétõl találok-e 50 eFt-tal bezárólag valamit. Gondolom, kb. úgy kell nézegetnem, hogy ebbõl 20 az erõsítõre, 30 pedig a hangszórókra jusson (fiatalkori emlékeim alapján).

sandor1024

 • Vendég
Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #12 Dátum: 2007, Április 29, 21:25:41 »
Helló Laji!Bocsáss meg,hogy bele szólok!De esetleg használtban nem gondolkozol?Sokszor nagyon jó darabokat lehet találni pici pénzért.Őszintén kívánom neked,hogy mielőbb lábra állj minden téren!!!Üdv.Sanyi!

laji

 • Vendég
Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #13 Dátum: 2007, Április 30, 23:12:11 »
Szia, Sándor!

Igen, körülnézek használtak közt is - csak most hirtelen el lettem havazva melóval, úgyhogy valószínûleg pár nap múlva (addig meg hátha lesz még õtlet is :) ).

cashman

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:2+1 hangszóró 50-ért? - 2.
« Válasz #14 Dátum: 2007, Május 25, 15:02:28 »
Szerintem az ilyen fröccsentett gagyi cuccokra nem érdemes költeni, mert semmire sem jók, csak pénzkidobás!

Viszont hasonló igényeket kielégítõ jóminõségû rendszereket már sokan gyártanak.
Pl: Marantz CR-401 (Alu elõlap, Sub kimenet, MP3, RDS)
http://www.hifibarlang.hu/index.nfo?tPath=/hifi_barlang/hazi-mozi/av_erositok-_marantz/&article_hid=5017&prk=29222366253

Mellé pedig Mordaunt Short MS902i hangfalak (MDF doboz, Alu elõlap):
http://www.hifibarlang.hu/index.nfo?tPath=/hifi_barlang/hangsugarzok/hangfalak/mordaunt_short/avant_i_series/&article_hid=5115&prk=84477598833

Ha jól emlékszem szettben is kaphatók (CD Reciver+hangfalak)akcióban 89990Ft.

Mellé venni kell egy Cyberhome DVD lejátszót (SACD, alu elõlap): http://www.nightcomp.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=153&option=com_virtuemart&Itemid=26

A legolcsóbb sub pedig pl: a Heco Beta 20A 34990Ft
http://www.avplanet.hu/Betasub%2020A

Összesen tehát kihozható 150480Ft-ból kihozható a kívánt rendszer amire még rá is lehet nézni évek múltával is!