Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: www.dalok.hu  (Megtekintve 1982 alkalommal)

hali

  • Vendég
www.dalok.hu
« Dátum: 2007, Január 09, 07:54:46 »
Elindult egy zenei letöltös magyar honlap, www.dalok.hu. 99 ft plusz afa egy dal, s 1200 ft plusz afa egy lemez. Elõzmények
A hagyományos CD terjesztés több éve csökkenõ eladásokat produkál és ez a tendencia nem is látszik megváltozni. Ezzel egyidejûleg az internet lassan felváltja a fizikai kereskedelmet, de mindeddig a felhasználók többsége illegális forrásból töltötte le kedvenc zenéit. Ezt a fõleg zenészeknek kárt okozó gyakorlatot az utóbbi években külföldön visszaszorították a jogvédõk és az olcsó, széles választékot kínáló legális áruházak. A tendencia megfordulását ott látványosan illusztrálja az internetes zeneeladásból származó bevételek ugrásszerû növekedése. Ezt szem elõtt tartva elhatároztuk, hogy itthon is készítünk egy weboldalt, ami terveink szerint sokkal több, mint egy zenebolt.

A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülõ non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekrõl szóló információkhoz jutni.

Több okunk van arra, hogy azt gondoljuk, a Dalok.hu más lesz, mint a \'többi\':

Zenészkontroll
Az oldalt a Zenészszakszervezet hozta létre. Üzemeltetõje a szakszervezet közhasznú, non-profit társasága, a Magyar Élõzene Mûvészeti (MÉZ) Kht.

Nyilvánosság
A Dalok.hu a nyilvánossághoz jutás alternatív eszköze. Tudjuk, hogy a mai piaci helyzetben egyre kevesebb zenész talál megfelelõ kiadót, terjesztõt. Mi ingyenes bemutatkozási és értékesítési lehetõséget kínálunk minden zenész számára, aki a Dalok.hu segítségével közönségét keresi. Így olyan felvételeknek is nyilvánosságot adunk, amelyek másként nem jutnának el a közönséghez.
Tisztában vagyunk azzal, hogy egy bolt forgalma a látogatottságától függ, ezért reklámmal és a média más eszközeivel azon igyekszünk, hogy idevonzzuk az érdeklõdõket.

Árak
Komoly eszközöket fordítunk az oldal népszerûsítésére, ugyanakkor magunk hasznot nem várunk tõle. Kihagyjuk a profitérdekelt terjesztést, így áraink anélkül lesznek alacsonyabbak, hogy a zenészeknek kevesebb jutna. A Zenészszakszervezet szavatolja, hogy a zenészek minden egyes vásárlásról teljes körû elszámolást kapnak.

Jogok
Nem erõltetjük a hosszú távú elkötelezettséget - a zenészek bármikor levehetik dalaikat az oldalról. A Dalok.hu nem kér kizárólagosságot sem - az itt forgalmazott dalok esetenként máshol is beszerezhetõk.