Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: vaktesztek  (Megtekintve 8215 alkalommal)

szgy

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #15 Dátum: 2007, Március 26, 22:43:38 »
Helló Péter!

Ha gondolod szerzünk neked (HIFI összefogásban) olyan összekötõt, amely szól olyan rosszul, hogy észrevedd a különbséget! :woohoo:

Üdv: Gyula

nimis

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #16 Dátum: 2007, Március 27, 21:15:29 »
Üdv Mindenkinek!

Csak annyiban csatlakoznék az elõttem nyilatkozókhoz, hogy Davis és Szabolcs véleményével értek egyet. A hangzásbeli különbségeket hálózati kábel, hangsugárzó vezeték, összekötõ esetén valóban nem mindig lehetséges azonnal meghallani. A jobb kábel valami olyan pluszt ad, amit egyszer csak meghallasz azon a cd-n, dvd-n, vagy bakeliten, (stb.) amit addig nem hallottál.
Fordítva is igaz a rosszabb komponens elvesz valamit, amit addig meghallottál és egyszer csak az valami hiányozni kezd a hangzásból. Ezek a (+) vagy (-) különbségek nem mindig feltûnõek, van hogy csak a sokadik meghallgatáson "jönnek elõ". Ezzel összefüggésben javaslom a hálózati "kismegszakítók" hangzásbéli különbségeivel és saját-hangjaival kapcsolatos értekezés elolvasását. Azon még én is elhûltem, de lehet, hogy igaz!

      Üdv, Nimis!

penna

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #17 Dátum: 2007, Március 27, 22:08:51 »
Radikális a véleményem:

sem a vaktesztnek, sem általában a cserélgetéses, azonnali összehasonlításon alapuló teszteknek semmilyen értelme nincsen! Pont.

Csak az eszközzel történõ hosszabb idejû, legalább egy-két hetes élményszerzésnek van értelme. Sok éves tapasztalatom, hogy akik gyorsan órák alatt vagy egy-két nap alatt, összehasonlítással és nem együttéléssel tesztelve hoznak döntést, azok sokkal többször cserélnek eszközt, mint azok akik nem hasonlítgatnak, hanem hallgatnak.

Ugyanis a vakteszt és a tesztelés általában semmiben nem hasonlít arra az állapotra az ilyenkor fennálló körülmények összessége miatt, mint amikor otthon az ismert körülményeink között zenét hallgatunk. Másképpen mûködik az agyunk, amikor hasonlításra és véleményalkotásra vagyunk késztetve és másképpen, amikor zenét hallgatunk. Már legalábbis, ha otthon tényleg zenét és nem eszközt hallgatunk.

 :P

Davis

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #18 Dátum: 2007, Március 28, 07:31:05 »
Radikális, de igaz. Én is pont errõl beszéltem.

Seneca

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #19 Dátum: 2007, Március 28, 09:43:38 »
Az én tapasztalatom is az, hogy hosszútávon az a jó komponens, ami elsõ hallásra nem produkál semmi különlegeset, ellenben mikor egy hét után kiveszem a rendszerbõl nagyon kezd hiányozni.

Vakteszt, A-B teszt szerintem egy nagy görcsös erõlködés, ami nem ad igazán értékelhetõ eredményt.

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #20 Dátum: 2007, Március 28, 14:17:29 »
Sziasztok!

Értem én az álláspontot, miszerint egy rendszerrel "együtt kell élni", hogy megítélhessük. Csakhogy, a vaktesztek azt próbálják kimutatni, hogy észre lehet-e venni a különbségeket vagy nem.

A Penna-féle álláspontot azért nem tudnám 100%-ig támogatni, mert

1. a legtöbb hifi-kereskedõ nem teszi vagy nem is teheti lehetõvé, hogy a vevõ haza vigyen egy (eseteleg több) teljes láncot, majd azt otthonában ízlelgesse

2. ha egy rendszert sokáig hallgatunk, akkor egyszerûen hozzá szokunk az adott hangzáshoz, egy idõ után akár kellemesnek, jónak halljuk azt, amit elõször esetleg kevésbbé jónak hittünk.

Ettõl szerintem azért mérvadóbb/reálisabb az, hogy bekötnek mondjuk két különbözõ kábelt és - anélkül hogy tudnám mikor melyik szól - ide-oda kapcsolgatnak és meghallom a különbséget vagy nem.

Üdv

Péter

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #21 Dátum: 2007, Március 28, 14:41:54 »
Hello olahpeter.

Szerintem amelyik rendszert elõször kevésbé halljuk jónak, azt késõbb még rosszabbnak fogjuk hallani.Amelyik meg elõször kellemes, az a jobbik esetben még jobb lessz,ahogy hozzá szokik a fülünk,a rosszabbik esetben meg elviselhetetlen.

üdv.

roberto

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #22 Dátum: 2007, Március 28, 15:09:31 »
Pecás és olahpeter áll szerintem legközelebb az igazsághoz. Ha például egy átlag autó után beülök ugyanannak a gyártmánynak a legerõsebb és ráadásul tuningolt változatába és nem érzem, hogy jobban megy, akkor az két hét múlva se fog jobban menni, csak legfeljebb beképzelem. Ezek a tények pedig az elsõ öt percben, hacsak nem az elsõ öt másodpercben kiderülnek. Az öt másodpercet is komolyan gondolom, ha akkora a két meghallgatott rendszer között a különbség.

Üdv.
És elnézést, hogy autós témával hozakodtam elõ, de lehet sokaknak tisztább lesz a kép ezáltal.

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #23 Dátum: 2007, Március 28, 15:19:16 »
olahpeter írta::
Idézet

2. ha egy rendszert sokáig hallgatunk, akkor egyszerûen hozzá szokunk az adott hangzáshoz, egy idõ után akár kellemesnek, jónak halljuk azt, amit elõször esetleg kevésbbé jónak hittünk.

Ettõl szerintem azért mérvadóbb/reálisabb az, hogy bekötnek mondjuk két különbözõ kábelt és - anélkül hogy tudnám mikor melyik szól - ide-oda kapcsolgatnak és meghallom a különbséget vagy nem.

Üdv

Péter


Péter!
El kellene dönteni, hogy magadat akarod-e tesztelni vagy az adott készüléket/kábelt? Nagyon nem mindegy!!!
Hidd el a rossz hanghoz, ha már az ember megtapasztalta egyszer a jót, nem olyan könnyû hozzászokni.
Csak ott van az, hogy egyszer már igazán jó hangot is kellene hallani, és sajnos ennek az itt fórumozók közül sokan híján vannak. Elnézést, nem sértésnek szántam, sokszor csak szerencse kérdése az egész, és tényleg nehéz dió elkérni a készülékeket otthoni meghallgatásra. Valószínûleg Nálad is hiányzik ez a tapasztalat, az itteni írásaidból legalábbis nekem úgy tûnik.
Üdv: fidelity

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #24 Dátum: 2007, Március 28, 15:33:35 »
roberto!

Az autós példa sokszor nagyon jó, csak egy nagy bökkenõ van vele minden esetben! NINCS ETALON!!! Csak egymáshoz lehet hasonlítgatni õket, míg a zenehallgatás az ugye kicsit más, van valamilyen, a készülékektõl függetlenül képzõdõ eszménykép, a Hang. Ezért nem lehet megszokni egy torzan, rosszul szóló valamit, mert természetellenes. Egy teljesen piros színben pompázó tévét sem tudsz megszokni. Megszokhatnád esetleg, de amikor nem nézed mindig szembesülsz a valósággal.
Míg az autónál nem gond, ha nem húz annyira, majd esetleg megszokjuk. Nem annyira zavaró.

Üdv: fidelity

istvan01

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #25 Dátum: 2007, Március 28, 19:53:59 »
Kezd ez a teszteljünk ne teszteljünk kérdéselemzés eltávolodni a lényegtõl. Itt mindannyian, zene fogyasztók és ehhez berendezést kínáló kereskedõk keressük az optimális ár-minõség-funkcó-pénztárca optimumot. Amikor felmerül, hogy érdemes lenne egy láncszemet a saját rendszerünkben kicserélni, vagy bõvíteni, akkor ehhez célszerû egy stratégiát mindenkinek követni. Ennek a stratégiának több lényegi támpontja van, az egyéni ízlés és igényesség kérdése, hogy ki mennyire veszi ezeket komolyan, mennyi idõt és fáradtságot szán a döntés elõkészítésre. Minél nagyobb értéket képvisel a kiszemelt rendszerelem, annál jobban megtérül az elõkészítés, mi több ez a fajta foglalatosság külön élvezetet is okozhat. Az elõkészítés momentumai az én stratégiámban:

·   Egy fõkomponens kiválasztására a felmerüléstõl a berendezés megrendeléséig vagy véglegesítésig minimum 6hónap, de inkább 1év szükséges.
 
·   Nem szabad egy márkánál, egy konkrét típusnál leragadni az elején  

·   El kell olvasni több szakfolyóirat megélhetési ítészeinek véleményét. Arra nagyon kell ügyelni, az újságok ebbõl élnek, igyekeznek nagyon óvatosan fogalmazni, ha valami nem stimmel, vagy egy adott kategóriánál már nem illõ dolgot tapasztalnak.

·   Az Interneten én magam rendszeresen figyelek kb 6-7 angol nyelvû újság web-es változatát.

·   A világhálón kialakultak olyan fórumok, amik gyártó-kereskedõ független szervezetként érdek nélkül gyûjtik a felhasználók önkéntes véleményeit, szóbeli és pontozós értékeléseit. Ezeknél fontos azért szûrni, ugyanis aki már birtokosa egy berendezésnek, az igyekszik ezen beírásokban a saját döntésérõl igazoló módon nyilatkozni.

·   Rendszeresen figyelni kell a nagyobb audio fórumokat, én az www.audioasylum.com –ot tartom az egyik leginformatívabbnak, de azért olvasgatom az itthoniakat is.

·   Az ebay is nagyon informatív tud lenni, no nem vásárolni rajta, hanem figyelni, hogy milyen készülékektõl igyekeznek megszabadulni, vagy milyenekre van nagyobb kereslet, persze a lehetséges okok figyelembe vételével.

·   Ma már majd minden gyártó gyûjti és viszont közli a saját berendezéseirõl szóló szakcikkeket, értékeléseket. Itt megint mûködnie kell az infószûrõnek.

·   Érdemes elmenni az audio kiállításokra, valami hangot azért ott is lehet tapasztalni a nagy nyüzsi ellenére.

·   Ha sikerül olyan ismerõst találni, akinek van olyan, vagy közel hasonló berendezése, akkor elmenni hozzá, ha van elég bizalom, akkor kölcsönkérni tõle, de állítom ez a lehetõség már nagyon keveseknek adatik meg.

·   Következnek a kereskedõknél történõ bejelentkezések, mármint azokhoz akiknek van bemutató készülékük. Itt azért már nagy bajok szoktak lenni. Egyik hazai kereskedõ sem képes bemutató termében a teljes képviselt márkák minden darabját megmutatni, jobb esetben egy másikat, egy hasonlót. Ha mégis van valami hallgatásra alkalmas berendezés, akkor jön az a fázis, hogy a hozott és ismert zenével megkóstoljuk a berendezést, egyiket-vagy másikat, még nem tudjuk igazán melyiket, még szóba sem jöhet, hogy megkérdezzük, melyiket vihetnénk haza 1-2hétre letét ellenében, vagy csak úgy. Lám-lám ezen a ponton képtelenség meg lenni a néhány perces tesztek, vagy próbák nélkül, és tök mindegy, hogy ezt vakon, vagy vaksin végezzük. A helyzetet bonyolitja a csak külföldön elérhetõ márkák, amiknek nincs hazai képviseletük.

·   Ezután még elmegyünk ide-oda, kereskedõrõl-kereskedõre járunk, futunk egy kört az interneten, de a begyûjtött olvasmány és hallott infók alapján érlelni kell a tapasztaltakat.

·   Ezután megszületik a döntés, rávesszük az egyik kiszemelt típus kereskedõjét, hogy elvinnénk haza a bárányt. Jön a válasz, ez éppen nincs, csak akkor, ha megrendeljük. Ha megrendeljük, akkor már nagyon nehéz lesz úgy hazavinni, hogy, bocsi, ez mégse, add el másnak.      

Azért a stratégiának illik annyira jól mûködni, hogy a „ megrendeled akkor hazaviheted” effektus ne okozzon kínos magyarázkodást. Nekem eddig mindig szerencsém volt, még csak kétszer volt olyan, hogy hazavittem csupán meghallgatni, de még egyszer sem kellett nemleges válasszal visszaadni. Emellett tanúsítom, én 2-3-évenként ruházok be egy-egy komponensre, kábelre és így a teljes rendszerem kb 20-évenként cserélõdik le.

Két okból írtam le talán fölöslegesen is ilyen hosszan a módszeremet. Az egyik, hogy a vakon vagy nyíltan teszteljünk fõleg saját célra, ez egy nagyon kis szelete a döntési stratégiának. Mindamellett már korábban írtam a vak tesztelésben szerintem többet lehet hibázni.
A másik pedig az, hogy Koscsó Feri ortodox módon ellenez mindenfajta összehasonlítást, a gyors tesztet (mihez képest gyors?) azt meg kimondottan útálja. Elfogadom, neki ez a meggyõzõdése, de Feri ha megengeded, most idézek a szomszéd hififalu fórumból egy beírásod:

…én nem vagyok híve a rapid összehasonlításoknak, mert pontosan annyit ér az eredményük, amennyit. Akik egy-két hét együttélés után vásárolnak berendezést, azok az én tapasztalataim szerint sokkal kevesebbszer cserélik eszközeiket, mint azok, akik a "húzzukki-dugjukbe-kurvajó-leverte-jjooobbbbb" iskola követõi.
 
Az itteni HI-FI PIAC tesztlemez topicban meg ezt írtad:

A korábbi rendszerem elemeit tényleg nem tudtam kipróbálni, mert senkinek nem volt belõlük idehaza egy darab sem soha. Ezért aztán a nehezebbik (talán drágábbik) utat kellett választani, sok mindent elolvasni (a sorok között is), elmenni a gyártókhoz és velük elbeszélgetve megérteni, hogy hogyan is mûködne, amit venni akarok….

Amit te magad akkor nem tudtál megvalósítani ezt most tõlünk egyedüli módszerként vársz el. Aki mégis kénytelen a rövid teszteket is komolyan venni azokat talán nem kéne a "húzzukki-dugjukbe-kurvajó….” kategóriába sorolni.

Bocs, ha hosszú voltam

István

Seneca

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #26 Dátum: 2007, Március 29, 09:00:41 »
Pecás és Roberto,

"Szerintem amelyik rendszert elõször kevésbé halljuk jónak, azt késõbb még rosszabbnak fogjuk hallani" - írta Pecás

Én nem arról beszéltem, hogy a jobb hangzás helyett a rosszabbat választom, hanem azt tapasztaltam, hogy amelyik elsõ fülelésre túlontúl lehengerlõ, attól hosszú távon általában besokallok.

Roberto autós gyorsulási példája pedig ott sántít egy kicsit, hogy a zenei hangzás annyira nem paraméterezhetõ mint egy menetteljesítmény. Mégha fizika is mind a kettõ.

Ha az autónál maradunk, az alábbi hasonlat talán jobban konvertálható a topic témájához:

Van egy órám, hogy eldöntsem melyiket választom:
egy dögös sportkocsit, vagy egy kényelmes sedant.
Beülök a sportkocsiba és tépek egy órán át. Biztosan euforikus hangulatban kászálódom ki belõle, mert fantasztikusan gyorsul, üvölt, remeg a V8-as, érzem a bordáimon, hogyan tart az ülés, piszokul fekszik az úton stb. Baromi nagy élvezet.

A sedan kényelmes, szép, korszerû, de nem ájulok el tõle, azt mondom, hogy ide nekem betonszaggatót.

Az enyém lett. Élvezkedem vele, rúgatom a lámpánál, bõgetem a motort, becsajozom vele stb.  

Aztán elmúlik az eufória és mondjuk el kellene mennem vele Athénba. Araszolok vele a balkáni autópályán a dugóban, egy fél nap után kezd zavarni az erõs motorhang, nyomja az oldalamat a sportülés, szorít a négypontos öv, kirázza lelkemet a kemény sportfutómû. Két jó csaj stoppol az út szélén, de csak egynek van hely, így a mindkettõ marad stb.

Mögöttem a sedan kényelmes utasterében, kellemes a klíma, halkan szól a jó zene, hûvös italt kortyolgat, a pilóta. És fûzi a hátsó ülésen heverészõ két bomba jó csajt, aki az elõbb nem fért be hozzám. Látszik rajta, hogy nem várja a dugó végét, míg nekem már baromira elegem van.

Egyszóval nem egy paraméter alapján döntök, hanem egy halom benyomás, tapasztalat ismeretében tudok hozni felelõsségteljes döntést. Vagy kapkodok és lehet, hogy megbánom.

Én nem engedem meg magamnak azt, hogy az elsõ pillanat élménye alapján határozzak. Ez a hifire hatványozottan igaz. Természetesen csak akkor, ha hosszútávon gondolkodom. Márpedig én azt teszem.

Én abban sem hiszek, hogyha van egy bicegõ rendszerem, akkor egy idõ után nem vágyom jobbra, mert megszokom a rosszabb hangzást. Pontosan a hosszú békés együttélés alatt jön ki egy rendszer hangkaraktere. Ha egyre több felvétel meghallgatása után is hiányzik valami, vagy éppen túl sok, vagy egyre többször nyúlok ahhoz a néhány lemezhez, ami a számomra tetszõ hangzást produkálja, akkor ott valami baj van. Velem az, hogy készüléket hallgatok és nem a zenét, a készülékkel meg az, hogy a nem olyan a hangzás, hogy lekössön a zene. Ezek összefüggnek.

Persze ez már üres filozofálgatásnak tûnhet, de ez teljesen természetes ebben a mûfajban, ahol az érzékek döntenek (vagy legalábbis kellene, hogy döntsenek) a mérhetõ fizikai paraméterek helyett.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #27 Dátum: 2007, Március 29, 10:00:37 »
Idézet

A másik pedig az, hogy Koscsó Feri ortodox módon ellenez mindenfajta összehasonlítást, a gyors tesztet (mihez képest gyors?) azt meg kimondottan útálja. Elfogadom, neki ez a meggyõzõdése, de Feri ha megengeded, most idézek a szomszéd hififalu fórumból egy beírásod:

�én nem vagyok híve a rapid összehasonlításoknak, mert pontosan annyit ér az eredményük, amennyit. Akik egy-két hét együttélés után vásárolnak berendezést, azok az én tapasztalataim szerint sokkal kevesebbszer cserélik eszközeiket, mint azok, akik a "húzzukki-dugjukbe-kurvajó-leverte-jjooobbbbb" iskola követõi.
 
Az itteni HI-FI PIAC tesztlemez topicban meg ezt írtad:

A korábbi rendszerem elemeit tényleg nem tudtam kipróbálni, mert senkinek nem volt belõlük idehaza egy darab sem soha. Ezért aztán a nehezebbik (talán drágábbik) utat kellett választani, sok mindent elolvasni (a sorok között is), elmenni a gyártókhoz és velük elbeszélgetve megérteni, hogy hogyan is mûködne, amit venni akarok�.

Amit te magad akkor nem tudtál megvalósítani ezt most tõlünk egyedüli módszerként vársz el. Aki mégis kénytelen a rövid teszteket is komolyan venni azokat talán nem kéne a "húzzukki-dugjukbe-kurvajó�.� kategóriába sorolni.


István,
Nincsen itt semmi titok vagy konspiráció, egyértelmû amit írtam. Ha valamit ki lehet próbálni, mert van belõle valakinek idehaza, akkor arra kell törekedni, hogy együttéléssel és ne egy-két óra alatt próbáljuk ki - ez különösen a hangfalak esetében fontos.
Az én példám a saját Avantgarde Trio tölcséres hangfalam megvásárlására vonatkozik, amibõl részben nem volt itthon egy darab sem, részben meg mivel 680 kg a becsomagolt, fakonténeres szállítási súlya, nem nagyon mozgatható. Ezért kénytelen voltam a gyártóhoz kiutazni és ott többféle elrendezésben, elektronikával majd\' három napot kint töltve sokféleképpen kipróbálni. Örök hálám Holger Fromme-nak, hogy ennyi idõt rám szánt anno. Ha valaki olyasmit akar venni, ami idehaza nem elérhetõ, akkor nem marad más, csak az általad is leírt gondos információgyûjtés. Ma már, szemben a 8-10 évvel ezelõtti állapotokkal, szinte minden kapható ezért aztán sokkal nagyobb az esély a kipróbálásra. Én térden állva szoktam könyörögni azoknak, akik el akarnak valamit vinni tõlünk kipróbálásra, hogy legalább egy hétre vigyék és az esetek többségében sikerül meggyõzni is õket szerencsére :-)

magdagabor

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #28 Dátum: 2007, Március 29, 23:18:12 »
Sziasztok!

Bocs, ha offline leszek, talán a "Hogyan halgassunk zenét?" topicba illene az észrevételem, de innen ragadtam ki a következõt:

Seneca írta:

"Ha egyre több felvétel meghallgatása után is hiányzik valami, vagy éppen
túl sok, vagy egyre többször nyúlok ahhoz a néhány lemezhez, ami a
számomra tetszõ hangzást produkálja, akkor ott valami baj van.
Velem az, hogy készüléket hallgatok és nem a zenét, a készülékkel meg az, hogy a nem olyan a hangzás, hogy lekössön a zene. Ezek összefüggnek."

Egyszer elvittem egy CD-met az egyik hazai gyártó bemutatótermébe hallgatózásra.
Fülelgettünk egy ideig, aztán a végén összegzésképpen a boltos srác megállapította, hogy nem is rossz a felvétel...

Arról, hogy maga a ZENE, amit hallottunk és amiért bekapcsoltuk a készülékeket, na hogy az milyen volt, arról szó sem esett...
Pedig egy akkor nemrég megjelent új formáció anyaga volt, abszolút egyedi és nehezen kategórizálható muzsika, amit azóta is nagyon szívesen hallgatok.

Mélyebb elemezgetésre nem kerülhetett sor, a Hi-Fistának elég az hozzá, hogy "nem is rossz felvétel" (nem ér ám megsértõdni senkinek :)

Talán addig nincs is nagy gond, amíg nem így éljük meg a zenehallgatást...

Üdv.
Gábor

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:vaktesztek
« Válasz #29 Dátum: 2007, Március 30, 10:05:28 »
Gábor!

Bocs, de ezt a "számonkérést" miért nem ott a helyszínen tetted, meg az illetõnél.
Sõt az is lehet, hogy csak udvariaskodott, és baromira nem tetszett neki maga a zene. Mint potenciális vevõnek mit mondjon? Ezt az egy dolgot megdicsérte, és lehet hogy nem is hazudott.
Az is lehet, hogy "megélhetési hifista" az illetõ és nagyon utálja (már) amit csinál. Fárasztó dolog ám a sok hifista hülyeségeit, elméleteit, kitalációit naponta meghallgatni, tolerálni. Ezen Te most ugye nem fogsz ezen megsértõdni, mert   saját elmondásod szerint szerencsére nem vagy hifista. Bár ennek ellentmondani látszik az a tény, hogy a Hifipiac szerkesztõségét már meghívtad berendezésed tesztelésére, röpke pár napos hifis múlt után. Sõt vaktesztre, bár azt hiszem ezzel a fogalommal sem vagy egészen tisztában.
Szerinted igen jó mulatság lenne vizsgáztatni a HFP szerkesztõségét egy vakteszten különösen hogy ott a lehetõség a kaján örömre, ha esetleg megbuknak azon. Nos szerintem ez a felvetés egy nagyon kezdõ "nemhifista" részérõl, ha nem is ízléstelen, de kicsit furcsa.
Üdv: fidelity