Üdv Mindenkinek!
Szerintem jó irányba haladunk, már csak Feldernek kellene felfognia, hogy ki van rúgva. Végleg.
Etalon zenei élménynek nem csak Mûvészetek Palotája, Mátyás templom, vagy Zsinagóga belli rendezvény számíthat. Nálam a teljes pálfordulást két élmény okozta, amit egy napon volt szerencsém átélni. Ez a nap egy szép, verõfényes, kora õszi vasárnap volt. Eredetileg csak a gyerkõcöket vittük ki a Városligetbe egy kicsit "játszóterezni", de a játszótéri „szendergésbõl” egy távolból hallható, soha nem hallott magas hang cincogása riasztott fel. Rövid keresgélés után rátaláltunk az érdekes hang forrására, ami egy fûre telepedetett Krisna gyülekezettõl származott. A hangszerek: kézi fújtatós harmónium, 2-3 húros, pengetõs hangszer, pár aprócska dob, és pár táncoló lányka, akik újaikra kötött 3-4cm átmérõjû cintányérokkal kísérték saját mozdulataikat. A gerincig hatoló magas hangok ezekbõl az aprócska cintányéroktól származtak. Eszméletlen jó volt hallgatni (és látni) a csapatot (Hollandok voltak), és egyben komoly lecke is volt a füleimnek. De ennyi egy napra nem volt elég. Alig fél óra múlva Skótdudás zenekar állt fel az Állatkert bejáratánál, és nem kis meglepetésünkre, „zenei sétára” indultak a ligetben. Ezt az élményt le sem lehet írni. 15-20 skótdudás, 8-10 pergõdobos, pár pikulás, és egyéb zenész akkora hangerõvel bírtak, hogy az a tér, ahol elvonultak, gyakorlatilag kiürült. A történelmi leírások szerint a skótdudát fegyvernek is használták, amit nem is csodálok. Ha éjszaka egy ilyen zenekar belopakodott az ellenség táborába, és rázendítet, nem hiszem, hogy bárki is a fegyveréért nyúlt volna. Ekkora hangzavarban az embernek inkább menekülni van kedve. Mindezek után hazamentünk, bekapcsoltam a hifimet (a 2000-es High End Show nyertes rendszere volt), és nagyon elszomorodtam (egy hét alatt mindenem eladtam).
A zene lelke egész máshol található, mint azt sokan hiszik. A lélek nem a mélyhangok mennyiségében, nem a magasok csillogásában, és nem a készülékek súlyában, vagy árában található. Az igazság, mint mindig, a legegyszerûbb megoldásokban él, csak rájuk kell találni. Aki nem hiszi, járjon utána

)
Minden jót Mindenkinek: VBV