Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Új csoda a láthatáron - Oppo  (Megtekintve 17365 alkalommal)

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #90 Dátum: 2007, Október 20, 16:56:29 »
Egyetérek Pecással, s Felder kérlek, ezt írtam neked is, mikor írtad, hogy "elõszõr én üssek, akkor nem bánt VBV...." S tessék mi lett belõle, én mondtam, hogy kár ütni!

Foglalkozzon mindenki a hifivel, de kultúráltan, s akkor lesz hozzászólás is, meg nyugalom is!

Nem az odamondásoktól fog eldõlni, melyik hifi a jobb, s szerintem nem is az a célja a fórumnak, hogy eldöntsük melyik a legjobb!

A cél a tanács, s a segítség!, hát maradjon így továbbra is...

Imi

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #91 Dátum: 2007, Október 20, 17:09:22 »
Semmi nem lett belöle csak a nevem változott!:lol:(Részemröl)Meg több pénzem marad a hifire mert nem veszek többet Hifipiacot ennyi változott!:lol:

VibaVoice

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #92 Dátum: 2007, Október 20, 17:17:35 »
Szia Norisz!

A Fõutcán vonuló karnevál valós hangszereire visszatérve, tapasztalataim szerint nem kell milliókat költeni egy eredeti hangzást megközelítõ rendszerre. Sõt! Minél drágább komponenseket választ magának valaki, annál távolabb kerül a valóságtól. Ha belegondolsz, majd minden gyártó arra törekszik, hogy egy perc alatt meg lehessen különböztetni termékét más gyártó termékétõl, ami nem megy máshogy, csak úgy, hogy egyedi hangzásvilágot alakítanak ki maguknak. És a baj itt kezdõdik. Ami egyedi, az nem lehet eredeti, hiszen ez a két dolog kizárja egymást. Azon készülékek, amik egyediségükkel hivalkodva mások elé helyezik magukat, nem csak a többi készüléktõl kerülnek távol, hanem az eredeti hangtól is, és még drágák is. Ezzel nincs is baj, hiszen ha valaki az eredeti hangok helyett a mesterségesen létrehozott (egyedi) hangokat részesíti elõnyben, nagyon boldogan hallgatja rendszerét. A gond ott kezdõdik, mikor el akarják hitetni másokkal, miszerint kizárólag az Õ rendszerük alkalmas zenehallgatásra, minden más cucc torz, sávhatárolt, dinamikátlan, és legfõképp olcsó (ami nem is lehet jó).

Üdv: VBV

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #93 Dátum: 2007, Október 20, 17:27:05 »
Vegyen mindenki kisrádiot!Occsó és hangja azonos a valódi hangszerekével!:lol:Vicc az egész!!!

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #94 Dátum: 2007, Október 20, 17:33:38 »
Én pont az ellenkezöjét tapasztalom!Szerintem az olcsó cuccokat direkt csinálják rosszabbra,hogy a drágábbaknak is legyen helyük a piacon!

Robici

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #95 Dátum: 2007, Október 20, 17:59:24 »
Idézet
Szerintem az olcsó cuccokat direkt csinálják rosszabbra,hogy a drágábbaknak is legyen helyük a piacon!


Szerintem viszont egyáltalán nem így van. Az olcsóbb termékek azért rosszabbak az esetek többségében, mert egyszerûen olyanra sikerültek. A legtöbb gyártónál az a lényeg, hogy minél kisebb legyen az elõállítási költség, így szinte mindenen spórolnak. A legtöbb vevõnél az ár a lényeg, az agresszív reklám pedig elhiteti velük, hogy amit vettek, az nagyon jó. Néha azért vannak kivételek.

 Ezzel kapcsolatban elsõ kézbõl ismertetek egy kis történetet, ami tavaly esett meg: apukám egy hölggyel beszélgetett és szóba került a Tesco egyes termékeinek silány minõsége. Erre a hölgy így reagált: az õt nem érdekli, mert az ár a mérvadó! Az ember inkább megvesz x forintért 2 kilogramm kétes minõségû húst, ha olcsó, mint ugyanannyi pénzért 1 kiló jó minõségût (aztán mivel el vannak telve az emberek, a 2 kiló hús fele úgyis kidobásra kerül). De akkor sem számít. Tisztetet a kivételnek.

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #96 Dátum: 2007, Október 20, 18:06:31 »
Én kivétel vagyok!Ami nem izlik azt minek vegyem meg ha ugy is kidobom?Tudnék olyan márkákat mondani ahol a drágább cumoba is ugyan azok az alkatrészek vannak mint az olcsoba csak más, jóbb megoldásokkal!

fghhgh

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #97 Dátum: 2007, Október 20, 18:25:54 »
Tisztlet VBV
Sztm hifi-ben nem lehet általánosítani és elvek ,elképzelések alapján megitélni készülékeket. Az olcsó és a drága hifi is lehet hangzáshû. Pl heybrook HB1 (hangfal) a középtartománya az a hangtartomány ahol az emberi hang (ének) megszólal kifejezeten hangzáshü volt ,ezt gondolom sokan elismerik mivel hallották.
De mégis a hangfal teljes hangképe nem volt tökéletes ,néha idegesítõen szólt. Tapasztalataim azt mutatják ,kb 20 éve hallgatok zenét ,hogy az olcsóbb készülékek teljes hangfrekvenciás sávból csak egy bizonyos részt képesek hangzáshüen reprodukálni (pl a középsávot) és a teljes hangkép kompromisszum eredménye. Amit megfelelõ erõsítõ esetleg kábel választással lehet a természetes hang írányában változtatni ,nem szinezni ,mert az sztm. is zsákutca ,bár lehet ,hogy kellemes eredménnyel jár. Minél jobban sikerül egy hangfal annál inkább megalkuvás mentes ,de drágább is. Már csak a kisérletezés (egyesek szerint fejlesztés) miatt is. Ha az általad annyira favorizált pocket rendszer kompromisszum mentes hangot produkálna nem kellet volna drágább készülékeket is "fejleszteni". De nyilván a 640 eFt-os VBV 3 hangfal nagyságrendekkel jobb ,természetesebb hangot produkál ,mint a pocket amit Én is hallottam és nekem nem tetszet.
Üdv mindenkinek ePali

fghhgh

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #98 Dátum: 2007, Október 20, 18:26:02 »

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #99 Dátum: 2007, Október 20, 18:53:33 »
ePali!Az a 640ezer forintos is ha ugy vesszük olcsó mert az 1pár hangszoró benne 64ezer forint a doboz meg sima furnérozott forgácslap!A komplett hangfalpár munkadij nélküli anyagköltsége 85ezer forint/pár a gyártó szerint!

norisz

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #100 Dátum: 2007, Október 20, 19:15:57 »
Nem tudom VBV nekem ami bejött az audó kereskedésekbe mindig a legdrágább elektronikák lettek a francba:( így maradtam az átlagos kategóriába:))))))

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #101 Dátum: 2007, Október 21, 09:41:56 »
Szabocs!Nem jösz Fonó bulajba?

Arcus

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #102 Dátum: 2007, Október 21, 13:02:07 »
MSZ! Sztm óvjad az energiatartalékaidat, úgy tûnik most rajtad a sor…  :laugh:

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #103 Dátum: 2007, Október 21, 13:50:34 »
Szia Felder!

Szerintem próbálj meg kulturáltan viselkedni, s véleményt nyilvánítani, mert az ilyen viselkedéssel csak ellenszenvet szítasz!

Pedig a hifi egyik szegmensét te képviseled, s hifimániás vagy te is, nagyon hasznos tag is lehetnél, de nem  így!

Legyél olyan, mint az elején, mikor beírtál, közvetlen, s barátságos!


Imi

Yamahás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #104 Dátum: 2007, Október 21, 15:26:04 »
Na megjöttem!Most mi volt a baj?Arcus kérsz sütit?:lol: