Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Új csoda a láthatáron - Oppo  (Megtekintve 17277 alkalommal)

trr

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #30 Dátum: 2007, Október 15, 09:40:19 »
Pecás írta::
Idézet
Sziasztok.

Most már értem hogy a 169$-ból hogyan lesz 50-60eft,nem kell tovább magyarázni,fõleg nem vitatkozni rajta.
Vásárolni egyébként sem szándékozom a készülékbõl,esetleg akkor elgondolkodom rajta, ha azt látom hogy a vásárlók tömege forgalmi dugót okozott az üzlet elött ahol árulják.:)

Szép napot mindenkinek.


Nem vezettem félre a vásárlókat, hanem elírtam. (a 981-es árát néztem véletlenül a 980 helyett)
1000 bocs mindenkinek...

Az árat majd Saca megmondja...

VibaVoice

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #31 Dátum: 2007, Október 15, 10:49:23 »
Tiszteltem Uraim!

Érdekes közjátékokat olvashattam pár hozzászólással ezelõtt.
Pár zeneszeretõ embernek nem jött be sem a CyberHome DVD játszó, sem a Pocket DAC. Érdekes. Tudtommal pár száz CyberHome tulajdonos teljes megelégedéssel használja készülékét, és ami a Pocket DAC-ot illeti, az ingyen reklámnak köszönhetõen több Pocket DAC zenél csöpp hazánkban, mint MF+ML CD játszó együttvéve, és kifejezetten magas a megelégedettségi mutató. És ez nem minden. A Pocket DAC hangzása csaknem azonos a 47Lab Shigaraki DAC-éval (400e), a Godina olcsóbbik DAC-ával (220e), az Ethosz alap DAC-ával  (45e), és még több tucat GC alapon nyugvó D/A konverterrel. Ezek szerint minden TDA1543-as IC-vel felépített D/A konverter torz, mély, illetve magas hiányos, még az Altman Attraction DAC is (420e), ami szintén TDA1543-ra épül. Valami itt nincs rendben, és ezt nem csak én érzem. Talán itt lenne az ideje annak, hogy mindenki oda sorolja be zenei ízlését, ahova való, és mindenki azzal foglalkozzon, mitõl boldognak érzi magát. Azon kritikák, miket páran tapasztalat, ízlés, üzleti irigység, vagy ki tudja milyen alapon nyugodva jelenítenek meg, csak rontják az általános megítélést, és tévútra vezetnek.
Csak apró szösszenetként szeretném megjegyezni, hogy azon párak, kiknek egyetlen olcsó Hi-Fi komponens sem jött be, nem zenét, hanem drága rendszert hallgatnak. Nem egy esetben volt szerencsém „igényes” rendszert fülügyre venni, és majd minden esetben leesett az álam attól, hogy mennyire színezett, unalmas, gatyalobogtatásnál többre képtelen cuccokat magasztalnak az egekbe, és miért? Mert a tulajdonos mellkasán szétreped az ing, annyira büszke szánalmas, ám rém drága rendszerére, és fel sem merül benne az, hogy amit hallgat, az rossz is lehet. A legtöbb 2-3-4 millás rendszer minõsége épp hogy csak eléri a 40 ropis „Tescos” házimozi rendszer minõségét, de a sznobizmus süketté, vakká, és mindenhatóvá teszi az embert. Ez épp olyan, mint a 30millás terepjáróval közlekedõ autós, kinek se záróvonal, se piroslámpa, se parkolni tilos, se senki, se semmi nem számit, hiszen 30 milláért nem csak autót vásárolt, az utat is megvette magának. Balkán ez, csak nem merjük bevallani.

További szép napot kívánok minden olcsó, ám gyönyörû hangot hallgató Zenebarátnak: VBV

fghhgh

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #32 Dátum: 2007, Október 15, 12:47:23 »
Kedves Szentgyörgyi László VBV
Miért vagy ennyire felháborodva? Ahogy nem tetszik mindenkinek Liszt vagy Beethoven ,nekem nem tetszik a pocket dac hangja és a cyberhome multijátszót  a hangja alapján szerény készüléknek itélem meg.
Ettöl Én még lehetek igényes zenehallgató ember ,aki nem csak otthon hallgat akusztikus zenét hanem élõben komolyzenét is. És pont ezért állítom ,hogy a komplett pocket rendszer hagjának semmi köze nincs a hangzáshûséghez ,egy alul felül sávhatárolt teljesítményhiányos és hallhatóan torz hangzásképet prudukáló készülék. Ezt a véleményemet bárki elött vállalom ,de ettöl még mi lehetünk haverok ,forumtársak ,beszélgetõ partnerek és folytathatunk építõ jellegü eszmecserét bármiröl a forumon belül ,egymás emberi tulajdonságainak megitélése nélkül is.
VBV kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.
A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs. Ja, bocs ez már szakmai ártalom!

fghhgh

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #33 Dátum: 2007, Október 15, 12:47:32 »

Pecás

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #34 Dátum: 2007, Október 15, 13:20:59 »
VBV

Én nem értek hozzá,nem vagyok szakember de,a többi mütyürnek ami egy dac-ban található az ic-én kívül,annak nincs köze a végeredményhez?Azért kérdem mert ha nincs,akkor elszaladok venni egy Ferrari motort, beépítem a Trabantomba,és lesz egy Ferrarim.:)
Egyépként meg miért gondolod azt hogy akik másképp közelítenek a zenéhez mint te,függetlenül attól hogy drága,vagy olcsóbb rendszerrel rendelkeznek,hogy azok csak sznobok lehetnek?Szerintem ez a kifejezés inkább rád illik,ugyanis te nem tudod elfogadni azt,hogy más igazság is létezik a tiéden kívül.

Na elég a reklámból mára,beszéljünk hasznosabb dolgokról.:silly:

Üdv.

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #35 Dátum: 2007, Október 15, 19:10:09 »
Kedves VBV, s kedves Többiek!

Szerintem elég parttalan a \'marakodásotok\', s fõleg azért mert egy dac-on, s egy olcsó "futómûvön" tört ki köztetek a nézeteltérés...

Én személy szerint a lánc felépítését egy jó hangfallal kezdeném, mert akármilyen is a dac, vagy a futómû, egy jól megépített hangfal nélkül a hang lehet gatyát lobogtató, vagy csak operaének is..., s szerintem nem is a hangszórókon múlik leginkább, hanem a dobozon, s a keresztváltón...

Most, hogy elkészült a hangfalam ébredtem rá mi is zenét hallgatni, mert abban tényleg VBV-nek adok igazat, hogy sok drága rendszer csak nadrágszaggatásra jó, de ha azokról levennénk a kisker, nagyker.... hasznát,  az adót, meg amit a bejáratott márkáért kell fizetni,  akkor már nem is olyan drága rendszerek..

A vitátok akkor lehetne érdemi, ha mindenki azonos rendszeren hallgatta volna a kérdéses elemeket!

Szeirntem a rendszer egyes elemeirõl értelmetlen az elmérgesedõ vita, rendszereket lehet kritizálni, rendszerben kell gondolkodni, nem beszélve arról, hogy mindenkinek más a füle, s aki több évig döngõ zenét hallgatott, azt lesz  a legnehezebb meggyõzni, hogy nem ott kezdõdik a zene szépsége..

Magam is így voltam, a Jamo döngött búgott, küzdöttem ellene részleges sikerrel, tetszett is meg nem is, s amikor beállítottam az új hangsugárzókat, azt hittem abban nincs mélysugárzó, pedig láttam benne a két 26 cm-es seas-t. Aztán hallgattam ,s egyre jobban tetszett, most már imádom, azt mutatja meg amit a lemezre felvettek, igazi zene van végre nálam...mintha élõt hallgatnék - persze ez nem objektív vélemény, mindenkinek a sajátjához húz a szíve..

De ezt szavakkal úgysem lehet leírni, hallani kell, s érezni, mindenkinek ilyen érzést kívánok a marakodás, s gúnyolódás helyett, nem csak itt, hanem a többi topic-ban is!

Üdv.

Imi

fghhgh

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #36 Dátum: 2007, Október 15, 19:37:33 »
Petimre
Nekem nagyon tetszik a hangfalad és az egész berendezés. De mit szólnál hozzá ,hogy ha VBV le szólná a berendezésedet úgy hogy meg se hallgatta? semmit sem tud róla ,söt nem is érdekli és mindenképpen azt hangoztatná ,hogy az Õ 100 eFt-os pocket rendszere 10* jobb müszaki paraméterekkel rendelkezik ,te meg tévúton jársz.
Nem küldenéd el a pi...-ba?
Milyen hangváltót használsz ,érdekelne?
Üdv ePali

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #37 Dátum: 2007, Október 15, 20:07:05 »
Hello ePali!

Elküldeném, de privibe, s nem reagálnék többet a gúnyra, mert marakodás a vége nyilvánosan, ami nem a topic célja.. Pesze megértem, hogy a privibe elküldés meg nem elégíti olyan szinten a düh keltette vágyat, de.....

Más:

A keresztváltót is az Ethosz Bt csinálta én nem értek hozzá, de az alkatrészekrõl tudok talán felvilágosítást adni:

Két keresztváltó van benne hangfalanként, külön a mélynek, s külön a magasnak, amit tudok róluk:

a tekercsek coil-foil rézlap légmagos tekercsek Mundorf gyártmányúak - nagyon durván néznek ki, a felsõ regiszternél Mundorf Supreme kondik, a mélynél MCap és Solen kondenzátorok, illetve a caddock ellenállások...
Cardas kábelezés, WBT csatik

Ja, s a doboz szerkezet sem mndennapi, ebbõl is adódik a hangfalankénti kb 70 kg-os tömeg!

Ha több érdekel, hívd az Ethosz Bt-t, neten megtalálod az elérhetõségüket, én hülye vagyok hozzá sajna, különben én csináltam volna!

Üdv.

Imi

FELDER

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #38 Dátum: 2007, Október 15, 20:07:22 »
ePali!Külön hangváltó van a mélynek és külön a középmagasnak.COIL-FOIL rézlap Mundorf Supreme kondik,légmagos tekercsek.A mélynél MCap és SOLEN kondik meg CADDOCK ellenállások.CARDAS belsö kábelezés.Made in Puklics Józsi  

FELDER

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #39 Dátum: 2007, Október 15, 20:10:23 »
Persze Imi mert gyorsabban irsz mint én mi?;)Imi készülhetsz mert ha ezt meglátja VBV tuti fikázza majd mert többutas és ö meg 1utas fan!Szerintem kezdhetsz gyurni!:lol:

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #40 Dátum: 2007, Október 15, 20:32:57 »
Gyurok Vazze! Az fikázza aki akarja, én hallgatom, nekem jó, oszt jó van!

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #41 Dátum: 2007, Október 15, 20:40:08 »
Szerintem VBV nem csak egyutas fan, csak többutasban több a gagyi, mint az egyutasban, abban pedig igaza van szerintem, hogy az egyutas tölcsérese lever több többutast, fõleg azért az árért!

Imi

FELDER

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #42 Dátum: 2007, Október 15, 20:49:49 »
Imi!Nem igy gondoltam a gyurást!Ne alázkodj meg neki!Csapj oda!

FELDER

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #43 Dátum: 2007, Október 15, 20:54:29 »
Gyere csodatöcsér leverlek mint vak a poharat vazze!<-IGY KÖ EZT CSINYÁNI HE!!!

petimre

 • Vendég
Vá:Új csoda a láthatáron - Oppo
« Válasz #44 Dátum: 2007, Október 15, 21:07:37 »
Ok, ha VBV idecsap én odacsapok, felcipelem Pestre a hangfalat, s összehasonlítjuk az egyutas tölcsérrel...

De még ide sem csapott, elõre ne ítéljünk meg senkit, én sosem feltételezek rosszat senkirõl elõre, engem még nem bántott soha, s hihetetlen, de van ám igazság is a szavaiban, mégha nyers is általában!

Imi