Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: tûbeállítás  (Megtekintve 2354 alkalommal)

cepa

  • Vendég
tûbeállítás
« Dátum: 2009, Március 14, 12:03:22 »
Hitachi HT324 lemezjátszón hogy kell beállítani a tût. Aki tudja segítsen.

perlaci

  • Vendég
Válasz:tûbeállítás
« Válasz #1 Dátum: 2009, Március 17, 22:56:04 »
Üdv
A tût nem lehet beállítani. Gondolom betétet cseréltél és ezért vetõdik fel a kérdés. Nem ismerem így fejbõl a gépet és nem tudom miket lehet ott állítani. Egy kép felülnézetbõl sokat segítene. De rákereshetsz e használati utmutatójára mert ott le szokták írni ezt a mûveletet.

eszeky

  • Vendég
Válasz:tûbeállítás
« Válasz #2 Dátum: 2009, Március 22, 17:21:26 »
pioneer pl 200 lemezjátszóm van.
tudja valaki a gyári értéket.a beállításra értettem.vagy inkább kísérletezzem ki?
eltekergettem a súlyt a karon mert áttakarítottam az egész készüléket és a végén láttam hogy többszõr körbefordúl a súly.nem állítottam még be soha.azt tudom hogy a lebegést kell elõszõr állítani utána jön a rátét stb...
ha esetleg valaki letudná írni megköszönném.
üdv.

Purist

  • Vendég
Válasz:tûbeállítás
« Válasz #3 Dátum: 2009, Március 22, 21:19:15 »
eszeky írta::
Idézet
...kísérletezzem ki?
eltekergettem a súlyt a karon...nem állítottam még be soha.

Üdv.,
EZ ÍGY NEHÉZ ÜGY:) ...
Természetesen értem mire gondolsz, de AZ amit Te keresel az a PU-hoz tartozó információ és nem a TT-hez és nem is a karhoz...Ámbár a karon található a kalibráló súly, de a VTF/ downforce érték a hangszedõhöz tartozik.
Mindazonáltal a hangkar + hangszedõ a TT-n statikus és dinamikus balanszot alkot, és egységben kezelendõek.
Anélkül, hogy lényeges lenne a hangszedõd típusa, általánosan /ámbár NEKED pontosan KELLENE tudnod a PU-od VTF értékét, amely specifikáció hiányában az a cartridgedb.com PU/kar/TT adatbázisból kikereshetõ!/:
a kisérletezgetés jó dolog, és meglehetõsen tanulságos, ha az a cél, hogy gyakoroljunk. Sajnos azonban több kárral is járhat a tapasztalatlanságunk (barázdafal és tû sérülések)...
A fenti megjegyzésedbõl kiindulva AZT az általad kérdezett *munkamorált* segítség nélkül, nem fogod tudni jól végrehajtani. Természetesen minden igény és hozzállás kérdése, ezért ezen állításom pusztán személyes véleményemet tükrözi, mert mindenki úgy és olyan igénnyel állít be bármit ahogy tudja/szeretné/akarja...
SzóvalSzerintem:
elsõ segítség: AKI megtudja manuálisan JÓL csinálni; VAGY
második segítség: mûszerrel, azazTÛERÕMÉRÕVEL; ugyanis:
ÉN NEM javaslom, hogy bármit is **lebegtess és csavargass** úgy, hogy alapszintû ismeretekkel sem nagyon rendelkezel. Ilyen esetben sokkal egyszerûbb és célszerûbb DIREKT erre a célra szolgáló mûszer segítségét igénybe venni, minimális befektetéssel. Nemtudom pontosan mennyi lehet forintban, de pl. egy Shure SFG2 (Stylus Force Gauge2) saccperkábé 20££. Azt, hogy hol tudsz ILYENT vagy AKÁRMILYENT beszerezni Magyarországon nemtudom, de errõl általában a vinyl-el foglalkozó boltoknak ill. DJ boltoknak nagyobb fogalma van mint pl. a vákuumos lemezmosással kapcsolatban.  
Lényeges és megfontolandó tanács:
HA úgy döntesz, hogy tûerõmérõvel állítod be az IDEÁLIS FÜGG. KÖVETÕ ERÕT, akkor a hangkar - counterweight típusától és viszonyától függõen AJÁNLOM, hogy  - ha a súly kellõen súlyos és engedi akkor - a kívánt tûerõ adatot úgy **érd el**, hogy a súlyt a pivot felé csúsztatod és NEM csavarod az érték/dial-skáláján...UGYANIS minél közelebb van a counterweight a pivot központjához, annál inkább redukálódik a counterweight inertia. Ez röviden és egyszerûen azt jelenti, hogy a kar mozgása gyorsabban és könnyebben képes követni a record barázda spirálját.
És ha ezzel megvagy, a TT SET-UP JAVA még hátravan...lenne...a VTF korrigálása csak egy lépés az utcahosszban; ismét a kulcsszó: IGÉNY kérdése!

üdvözlettel,
Jani