Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: írási sebesség  (Megtekintve 6696 alkalommal)

Hatomi

  • Vendég
írási sebesség
« Dátum: 2006, Október 21, 09:35:45 »
Üdvözlet mindenkinek!

Tanácsot kérnék! Tudom nem tisztességes illegális másolásokat végezni, de sajnos az árpiac és a ritkaságok magas bekerülési árai miatt kénytelen vagyok ehhez a módszerhez folyamodni. A kérdésem lényege: számítógépen milyen sebességgel ajánlatos írni, hogy közel azonos maradjon a minõség? Melyik softwert célszerûbb használni, a Nero v. CD Clone?

köszönet minden információért
Califax

kRc

  • Vendég
Válasz/Re:írási sebesség
« Válasz #1 Dátum: 2006, Október 21, 13:51:13 »
Üdv!

Az írási sebességet mindig a lehetõ legkissebre állítsd, amit a program enged. Ez lemeztõl és/vagy az írótól függ.

Clone-nak csak a DVD-s részét használtam, cd-ket Nero-val írtam, nekem soha nem volt vele semmi gond.

olahpeter

  • Vendég
Válasz/Re:írási sebesség
« Válasz #2 Dátum: 2006, Október 21, 15:14:30 »
Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz. CD-íráshoz a NERO kitûnõ. Az írás minõsége azonban nagyban függ az íródtól is. Ha pl. már gyenge a lézer (mert mondjuk öreg), akkor értelemszerûen nem tudja olyan jól beleégetni a piteket a fényérzékeny rétegbe.

Szerintem 4-szeres sebesség az ideális a mai írókkal és szoftverekkel. De nekem még a 8-szorosan írt lemezekkel sem volt soha semmilyen problémám egyetlen lejátszón sem.

Üdv

Péter

KisMarci

  • Vendég
Válasz/Re:írási sebesség
« Válasz #3 Dátum: 2006, Október 22, 14:06:50 »
Az ideális írási sebesség 4-12 között mozog. A szoftver ebbõl a szempontból lényegtelen. A Nero újabb variációit pl. csak azért adják ki, hogy felismerje a legújabb CD/DVD írókat, de az írás metódusa évek óta ugyanaz.
Inkább az író számít, amiben a Plextor a legjobb, utána Pioneer, Nec, a sor végén pedig az LG, Samsung... stb, de a legfontosabb az alapanyag, vagyis maga a CD/DVD. Ezek közül is a legdrágábbak azok, amiken jelzik, hogy hanganyagra lettek kifejlesztve. Ha lehet, ebben is kerüld a legolcsóbb márkákat.
Szoftveresen a közel tökéletes másolatot (másolásvédelemmel együtt) úgy lehet létrehozni, ha "klónozod" az eredeti anyagot. Ehhez létre kell hozni az eredetirõl egy úgynevezett "image" (kép) fájlt, amit aztán kiírhatsz az új alapanyagra. Ennél a módszernél minden egyes bit megközelítõen ugyanoda kerül az új lemezen, mint az eredetin. A tökéletesség azért nem érhetõ el, mert olvasásnál gyakran létrejönnek olyan hibák, amiket a szoftver automatikusan kijavít, viszont az alap másolásvédelem pont iyen szándékos "hibákból" áll.

sklopp

  • Vendég
Válasz/Re:írási sebesség
« Válasz #4 Dátum: 2006, Október 30, 13:18:45 »
Audio vagy egyéb cd másolásához (klonozásához) nálam a legjobban a CloneCD vált be. Ez a program semmi mást nem tesz hozzá vagy vesz el az eredeti anyaghoz-ból, pitrõl pitre átírja az eredeti anyagot. Márkás audió lemezek másolásánál megfelelõ (jobbféle) lemezek és olvasó-író készülék használata esetén gyakorlatilag nincs hallható különbség. Ezt állítom sok-sok évi audiofil zenehallgatóként, igencsak jó berendezéseken. Az írási sebességet illetõen, tapasztalatom szerint pl. Plextor írókkal a 4X sebesség még hibátlan eredményt ad.

oliszkit

  • Vendég
Válasz/Re:írási sebesség
« Válasz #5 Dátum: 2006, November 02, 14:39:45 »
Szerintem a képfájl készítéses cd másolás nem túl jó.
Az eac -t használd inkább. Itt további info:
http://hzhefti.uw.hu/audio/eacgrab/index.html

psuser

  • Vendég
Válasz/Re:írási sebesség
« Válasz #6 Dátum: 2006, November 09, 15:51:06 »
Ez egy király program , bár most egyik ismerõsöm azt mondta hogy a Roxio Easy CD Creator-t használta ( most van fekete memorex-black cd-nk ) és direktben másolta egyikrõl a másikra és jobb lett a hang mint ha begrebbelte volna .

Várom a véleményeket.