Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: sztereó magazin \"tesztjei\"  (Megtekintve 6730 alkalommal)

JOCÓ

 • Vendég
sztereó magazin \"tesztjei\"
« Dátum: 2006, Augusztus 19, 10:06:17 »
üdv Mindenkinek!
Nemtom ki olvasta a 2006/7-8. as Sztereó magazinban megjelent subtesztet, de nekem sikerült felidegelni magam rajta több okból is.
A cikk egy 2 oldalas képpel indul ahelyett, hogy rendesen leírná Cserép úr, hogy hogyan folyt a teszt, milyen szobában, milyen erõsítõvel, hanganyagokkal, kábelekkel.
A cikk tele van szóismétléssel, plusz ha már szépen megmérték a frekimeneteket a hangszórón, meg a reflexnyíláson is akkor nem kéne azzal szöges ellentétben hallottakat írni, pl. az AE nem megy igazán mélyre: ehhez képest 10 hz-tõl dolgozik.
A Monaudio subjában a ventillátor csak kicsit hallható zenénél, s ajánlott vétel lett, ehhez képest a Clarusból hallott olyan hangokat, amit a többibõl nem, tehát val jobb a hangja, mint a többinek, gondolná az ember, mégsem kapott jaánlott vétel címet. Hogy van ez, nem a hang számít?
Én ezek közül több ládát is hallottam, de az AE és a Clarus is kiemelkedõen jó, bár más filozófia alapján készültek.
A Velodyne lett a tesztgyõztes, amit nem vonok kétségbe, mert még nem hallottam, de mondjuk azt nyerhetik az elõfizetõk, ergo rosszat semmiképp nem írhattak róla, val nem is az.
A teszten ahllottak kb 4-5 mondatot foglalnak el az amúgy se túl sok szövegbõl, ez nem teszt!
Lehet hogy nem etikus ezen a portálon egy másik lapot kritizálni, de mivel egyikhez sem tartotom, ezért írtam ezt ide is le.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4613
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #1 Dátum: 2006, Augusztus 21, 09:57:01 »
Én már többször elmondtam, hogy az ilyen tesztek hogyan mennek. Egy gyártó mondta egy ismerõsömnek. Õ azt mondta, hogy egy best buy 100.000 Ft-tól az alatt meg ajánlott vétel. Szóval kb. így megy.
De ezen kívül is (ha ez netán nem igaz) feltehetõleg marketing (de legalábbi kereskedelmi) megfontolások vannak mögötte, és nem pedig valós teljesítmény.

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #2 Dátum: 2006, Augusztus 21, 21:33:07 »
Azért tartom kicsit felháboritónak az említett újság értékeléseit, tesztjeit, mert borzasztóan összezavarják a nem elég rutinos olvasókat-hallgatókat.

Ahogy egyik korábbi, igen híres hozzászólásomban leírtam, volt olyan olvasó, aki a tesztjük alapján vett egy Philips DVD9000-t, majd teljes meggyõzõdéssel azt írta, hogy neki a dvd-lejátszója legalább egy 400 ezres cd játszó hangját produkálja - mivel ezt írták róla. Ez egészen addig rendben van, amíg meg nem hallgat egy valóban annyiba kerülõ cd játszót. Aztán jön az anyázás, ha van füle.

Ha nincs, akkor tényleg jól járt.

tomi

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #3 Dátum: 2006, Augusztus 26, 17:15:05 »
Azt a cikket én is többször elolvastam amiben a Philpis Cineo DVD-9000-est magasztalják az egekik, hogy az milyen samplingot tud, stb, hogy mezei CD-bõl SACD-t kreál, stb-stb. Mai napig komolyan foglakoztat a dolog, most meg azt olvasom, hogy nem. Hát akkor, hogy an is vagy ez?
a Philips Cineo tesztjét a cseh Stereo/Video-ban s elolvastam - igaz ott semmi ilyet nem állítanak. Még csodálkoztam is rajta, hogy biztos valamelyik zöldfülû újonc tesztelte a gépet s nem tudthatta, hog valójában mit is hall.....
Kérek mindenkit szóljon hozzá, ha van mit szólnia. Köszönöm.

schwarz

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #4 Dátum: 2006, Augusztus 29, 10:42:35 »
Magam is 156 cm "magas" volnék, ezért nyugodtan irhatom: nézd meg a teszt készitõjét bármelyik, közös képen. Figyeld meg a kicsit vastagabb talpú cipõjét, a fejtartását ( ha elromlana a fényépezõgép, és tartania kellene magát, sebészi beavatkozásra lenne szükség), valamint képzeld hozzá, hogy ha jót ír, megkapja a készüléket "tartós bérletbe".

A What Hifi piszkosul lehúzza, még a Denonok mellet sem állja meg a helyét. Nekik jobban hiszek még ha az amerikai cuccokat ki is hagyják
az életükbõl.

Akkor?

RomZol

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #5 Dátum: 2006, Augusztus 29, 14:31:42 »
Sziasztok!

Az említett dvd teszt megállapításai valóban elég "érdekesek", különösen annak fényében, hogy én annakidején (kb. 1,5 éve) összehasonlítottam a philips dvd963sa játszómat (ami mellesleg azért egy elég tisztességes dvd játszó és a 9000-es elõdje) egy hybrid sacd lemezzel (Eden Atwood: Waves, Groove Note kiadó) a ma már lassan a 10. évét taposó Yamaha cdx-890 cd játszómmal. A Yamaha  körülbelül 100e Ft-ot kóstált újonnan. A berendezés többi része: Arcam Alpha 8R/8P, BW DM602, + VdH kábelek. Nem mondom, hogy ezt teljes értékû összehasonlításként kellene kezelni, de a lényeg: a Yamaha a lemez cd rétegével "agyonverte" a philipset, ami az sacd réteget olvasta. Ez a különbség cd-upsamplinggel pedig még nagyobbnak tûnt.
Szóval, ezzel csak azt akarom mondani, hogy meglepõdnék, ha 2-3 év alatt annyit fejlõdött volna a technika, hogy míg a 963-as nem ér utol egy 100e Ft-os cd játszót, a 9000-es partiban lenne a mai 3-400 ezres gépekkel.

tomi

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #6 Dátum: 2006, Szeptember 01, 18:43:08 »
1. Mitõl jó ennyire még mindig  egy majdenm 10 éves Yamaha CD-játszó? Vajon mi a titka?  Megközelítenéd, nekem ezt egy CD-játszó témában viszonylag laikusnak is? Illetve mit ajánlanál az ócsárolt Philips (Cineos 9000) helyett, mondjuk ugyanannyi pénzért a Yamahától vagy valaki mástól? Tényleg érdekelne.
2. Éa az up-sampling ezek szerint tényleg nem mûködik?
Köszi.

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #7 Dátum: 2006, Szeptember 01, 20:30:31 »
Es mitol jobb meg mindig a bakelit?

Mert azt meg zenere terveztek, me\'g a Yamahat is, de a Philipset nem. Egyebkent nem ocsaroljuk, csak azt szeretnenk megertetni, hogy soha nem lesz egy 100e Ft alatti dvd jatszonak "400e Ft-os" cd ja\'tszo hangja. Miert? Mert a "400 e Ft-os" cd jatszoban csak a zenere koncentraltak, a 100e Ft-os dvd lejatszoban meg a dvd-re, sacd-re, majd a cd-re. Harom dolgot tud egyharmad aron! Gondolkozz!

Egyebkent meg ha neked teszik a Philips, akkor semmi baj, neked az jon be.

De mar kb. ezerszer leirta sok ember, koztuk en is, hogy menj el egy olyan magyar ceghez, akik vallalnak tuningot. Ok meg tudjak mondani, hogy mibol lehet viszonylag keves penzbol jo hangot kihozni. Ajanlom az Alisca Orange-ot.

tomi

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #8 Dátum: 2006, Szeptember 01, 21:06:15 »
Köszi. Némileg okosabb lettem. Azaz sokkal. Ez így igaz, ahogy írod, de én valahol többet vártam a magyarázattól, mint azt, hogy azt zenére tervezték a másikat meg nem. Na mindegy.
A Philips meg nem jön be nálam, mert még csak nem is láttam nemhogy hallottam. Csak a cikk szerint olvasottak alapján kérdeztem amit kérdeztem.
Az Alisca Orange-ra rákerestem...valami ilyet is találtam:

"szedtem már szét talicskanarancsot, mert egy barátom felhivott, hogy a kisfia leszerelte a hangerõpotit a kölcsön be kapott erõsitõrõl.
valami tda1515 vagy tda73xx autóba való végfok IC-k voltak benne, elta kiváltókapcsoló volt a bemenetválasztó és 2 db piher poti volt benne.
minden összekenve kátránnyal., az ic-k is.
ellenben a földpont korrekt volt, a tömör huzalozás is."


ugye nem erre gondoltál?

Amúgy én konkrét tippet vártam, egy CDP márkanevet és típust.
Köszi.

no comment, no biasing

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #9 Dátum: 2006, Szeptember 02, 09:51:39 »
100e Ft alatt Cambridge Audio Azur 640-es /ha jol emlekszem /, Harman/Kardon szinten nem tudom, de keress ra. Kicsit tobbert nekem nagyon tetszett az Audio Analogue Paganini cd jatszoja. Most lesz nyilt hetvegejuk, keress ra szinten.

A narancstalicska zsenialis. Igy probaljon meg az ember segiteni...

RomZol

 • Vendég
Válasz/Re:sztereó magazin \"tesztjei\"
« Válasz #10 Dátum: 2006, Szeptember 02, 10:31:16 »
Kedves Tomi!

Hozzászólásommal nem azt akartam elhitetni, hogy a Yamaha Cd890 világverõ készülék lenne, csak arra akartam rávilágítani, hogy egy hasonló árú, korrekt cd játszót sosem fog elverni zenén egy dvd/sacd/bármilyen player. Tehát aki már hallott 3-400eFt-os cd játszót, csak mosolyog az olyan állításokon, hogy ezek hangját egy 100eFt-os multiplayer megközelítheti.

És ha már itt tartunk: szerintem az sacd-nek, mint formátumnak sincs igazán létjogosultsága alapkészülékekben. Egyszerûen ezek nem tudják kihozni az sacd-kben rejlõ lehetõségeket. Ezért cseréltem most én is egy Denon DCD-1500AE-re, és azért mert a Yamahánál cd-n is jobban teljesít. (viszont ez már 180eFT)

És hogy miért szól jobban egy cdp, mint egy multiplayer? Ugyanannyi költségbõl kevesebb alkatrészt kell kihozni, így nem nehéz belátni, hogy a kritikus helyekre igényesebb alkatrészek kerülhetnek és korrektebb megépítés valósítható meg. Hangban ez az esetemben úgy jelentkezett, hogy a Yamaha sokkal természetesebben, levegõsebben, mégis egységesebben szólalt meg. Persze, ezt elég nehéz elmagyarázni, hallani kell! (Az upsampling természetesen javít valamit a lejátszó hangzásán, de ettõl még nem lesz kategóriákkal jobb masina belõle.)

De hogy konkrét ajánlásokkal is szolgáljak cd játszó vásárlásához: 100e Ft környékén érdemes lenne meghallgatni a Denon új 700-as cd játszóját, mert a nagytestvére is igen jó és bíztató sajtót kapott a kicsi is. Illetve ebben az árkategóriában szinte kötelezõ meghallgatni az idevágó NAD és Marantz(cd5001se)típusokat is, illetve a Harman Kardon HD970 lejátszót.

A többi már csak ízlés kérdése.

Üdv.: RomZol