Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: PS_Audiotol Magyarul  (Megtekintve 26332 alkalommal)

juhász attila

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #60 Dátum: 2007, Január 11, 17:31:02 »
Duofon !
December végén vettem és akkor volt egy akciójuk 4-et fizet 5-öt kap. Szerintem hívd fel a forgalmazót hátha szerencséd lesz.
szia attila

juhász attila

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #61 Dátum: 2007, Január 11, 17:32:26 »
Duofon !
December végén vettem és akkor volt egy akciójuk 4-et fizet 5-öt kap. Szerintem hívd fel a forgalmazót hátha szerencséd lesz.
szia attila

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #62 Dátum: 2007, Január 11, 19:40:55 »
Tisztelt Fidelity!

Ugyan kicsit megkésve, de elolvastam az Omega-500-ról írt véleményét, és nem csalódtam.
Nem Ön az elsõ, aki pontosan ugyan azon hangzásbeli hiányosságokra hivatkozik, amit mások épp jelentõs javulásként említenek (igen komoly rendszerek birtokában), és megint mások szerint az Omega-500 nem csinál semmit.
A kérdés az, hogy kinek van igaza?
Mindenkinek.
Mindenki egy adott hangzásvilágot tart elfogadhatónak, és minden más hangzásvilágtól megpróbálja távol tartani magát, méltán félve a fertõzéstõl.
Kinek a Pap, kinek a Papné.

További kellemes zenehallgatást kívánok: VBV

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #63 Dátum: 2007, Január 11, 21:19:27 »
Kedves VBV!
Nem tudom mióta váltottunk át magázódásba, de biztos meg van annak az oka is, mint ahogy nem csalódott a véleményemben sem.
Továbbra is érzek egy kis gunyoros lekicsinylõ felhangot a kommentárjában. /Lehet hogy ez a stílus köszön vissza az Omega 500 hangjában is? Ettõl nem õszinte a hangja?/
Higgye el elég komoly rendszer birtokában vagyok én is. Tapasztalataim szerint inkább a "szerényebb" rendszereknek válik hasznára az Omega 500, de szerintem itt le is zárhatjuk ezt a témát és talán újra tegezõdhetnénk. ;) ;)

istvan01

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #64 Dátum: 2007, Január 16, 18:13:43 »
Egy kicsit késve, de megkaptam a Harvester-t. A szokásos enyhe bizalmatlansággal kezdtem dugdosni ezt a kütyüt a közelemben elérhetõ konnektorokba. A bekapcsolt számítógép mellé dugva sûrûn pislogni kezdett. Félelmemet valamelyest megalapozta, hogy sajnos olvastam a PSAUDIO Power-Forum-on egy két negatív véleményt, volt aki mindenképpen vissza kívánta küldeni a megvásárolt Harvester-eit.

Pár perc alatt kiderült, ez velem nem fog elõfordulni. Nekem csak egy Harvester dolgozik és leghatékonyabb a Hifi berendezések Furutech elosztójában. A lakás ezen fázisán lényegében nem volt más fogyasztó, csak a hifi berendezés, azalatt a két óra alatt amíg próbáltam, egyszer sem villant a kisütõ LED. Ennek ellenére a zenei minõséget így is javította, finomabb felbontású dinamika és sötétebb (csendesebb) háttér irányába módosult a zene. Az MA-recordings a felvételeit általában kis templomokban követi el, és megnyugtató volt hallani a templom ablakain átszûrõdõ halk utca zajt és madárcsicsergést.

Aki már fogta a kezében ezt a készüléket, az észrevehette, nagyon óvatosan kell megfogni a kihúzáskor, mert nagyon könnyen szétcsúszik a Shuko adapter és a fix amerikai villa. Gyerekektõl távol kell tartani, könnyen megrázhatja az áram. Illendõbb lett volna az EU-ban adapter nélküli kivitellel megjelenni.

Üdv István

juhász attila

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #65 Dátum: 2007, Január 16, 18:57:26 »
PSAUDIO  !!!
Kedves Juhász László

Van egy aktív szûrõm (nem PSAUDIO ) amin ugyan három csatlakozó van de ha több berendezést is beledugok akkor nem hogy használna hanem inkább ront a hangon.
Viszont ha csak a KORSUN V8 erõsítõmet járatom az aktív áramellátóról akkor jó és nem búg az erõsítõm trafója.( Most így használom ) Tehát akkor az aktív szûrés sem a legjobb megoldás ? Azt mondta már több ismerõsöm is aki ezt a tipusú aktív tápszûrõt használja hogy csak egy készûléket lehet bele dugni.
A HARVESTER azt mutatja hogy a kijövõ áram tiszta és a kijáratába dugva nem villog, viszont a hálózatot visszafertõzi mert ott sok zaj jelenik meg . ennek a jelenségnek mi az oka ???
Várom válaszát Köszönettel Juhász Attila

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #66 Dátum: 2007, Január 17, 09:41:12 »
Szia Attila!

Tényleg, most jut eszembe van olyan aktív szûrõ amelyiknek hiába van több kimenete igazából csak egy-egy készülékhez ajánlják.:(  :(
De honnan tudod, hogy "visszafertõz" a hálózatba?

Üdv: fidelity

Ufolj

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #67 Dátum: 2007, Január 17, 17:37:28 »
Tisztelt HiFi Rajongok!

Nagy orom a szamomra,hogy ujra idot talaltam a forumhoz, mivel az elmult hetek CES lazaban sajnos elvetve tudtam csupan.
Orulok, ha a Noiseharvester jo tapasztalatairol olvashatok, es kulon megkoszonom valamennyi hasznalotol erkezo pozitiv velemenyt is.
Ha lenne negativ azt is megkoszonnem egyebkent , csak nem akkora orommel. ;)
Tobb tiz ezres darabszamrol szolhatok amit ertekesitettunk az elmult nehany honapban.
A PS Audio egyik, sot batran mondhatom a legsikeresebb termeke.
Szazalekosan kevesebb mint 1% azoknak a a szama akik nem talaltak hasznosnak es igy azt hiszem nem is kell tobb magyarazat hozza.
Az Istvan adapteres megjegyzese sajnos helytallo.
Az adapterek igy szerezhetok be es mi kenytelenek vagyunk azzal a formatummal beerni, ahogyan azokat gyartjak.
Az europai shuko aljzatokhoz kulon szerszamozasra lenne szukseg es a ceg "management" dontese az adapterek mellett szolt.
Az Attila kerdesere illetve megjegyzesere reagalnek most.
Az aktiv szurok illetve regeneralok tulajdonkeppen pontosan ugy jellemzhetok mint a z eromuvek generatorai.
Ha megvizsgaljuk a szinuszos halozati jel tisztasagat ott kozvetlenul azoknak a generatoroknak a csatlakozasi pontjainal, akkor minden bizonnyal egy nagyon szep es tiszta valamit talalunk.
Azonban a raaggatott terhelesek es azok "visszarugasai" akar mar par meterrel odebb is lathatova valhatnak.
Tehat ugyan igy kepzeljuk el a mi regenaralo keszulekunk is.
Ha mondjuk ugyan arrol a keszulekrol uzemeltetunk egy CD lejatszot es egy TV keszuleket is, es mivel ez utobbi nagy valoszinuseggel kapcsolo uzemu tapegysegrol uzemel, nagy dinamikus lokesekkel(a sotetebb es vilagosabb kepek fuggvenye pl.)zajos visszahatasokkal az arram forrasa fele.
Elmeletileg az lenne a legtokeletesebb megoldas, ha minden keszuleknek egyedileg eloallitott tiszta forrasu jelet tudnank biztositani. Legalabbis szem elott tartani, hogy soha ne hasznaljunk azonos kimenetrol mondjuk nagy terhelessel kuzdo keszuleket(TV, Vegfok,stb)es egy eloerositot vagy egyeb mas alacsony jelszintekkel mukodo keszuleket.
-
Gyakran elofordulo problema az amikor egy par tized voltos (es esetenkent meg nagyobb is sajnos)egyen feszultseg alakul ki a halozat Nulla es Fazis pontjai kozott.
Mivel ez egy elomagnesezest okoz a transzformatorok vasmagjaban igy azok romlott hatasfokal, melegedessel es bizony zajjal is "tiltakoznak" az ellen.
A mellekelt igen egyszeru kapcsolas amit itt megosztok veletek talan segit megannyiotok transzformator zaj problema kikuszoboleseben.
Ha foldelesbol adodo problema lenne akkor a dioda parost(a diodak nagy aramu alkatreszek es jol kell birjak a rajtuk athalado terheles aramat!) celszeru a "Nulla" oldalan elhelyezni.
Azonban figyelmebe ajanlom mindazoknak akik nem jartasak es gyakorlottak a villanyarammal valo magikus tenykedesek teruleten, azok mindenkeppen keruljek az en kapcsolasommal valo elso probalkozasaikat! ;)
Barati udvozlettel,
Laszlo

Ufolj

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #68 Dátum: 2007, Január 17, 17:40:48 »
A kep merete meghaladta a csatolhatosaget.
Most itt lesuritve mellekelem.
Elnezest.

juhász attila

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #69 Dátum: 2007, Január 17, 19:12:14 »
Fidelity !

Nagyon egyszerû, megnézem a harvesterrel hányszor villan fel egy perc alatt. Ha  az aktív szûrõt ugyanarra a fázisra dugom akkor vadúl kezd villogni a harvester.
Természetesen oda-vissza kipróbáltam mert én sem akartam hinni a szememnek.
Most a harvester igazolta amit már sokan mondtak, és én is hallottam .
szia attila

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #70 Dátum: 2007, Január 17, 20:59:59 »
Szia Attila!

Na ez nekem eszembe sem jutott.:cheer:

Üdv: fidelity

juhász attila

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #71 Dátum: 2007, Január 18, 10:57:34 »
PS AUDIO Kedves Juhász László !

KÖSZÖNÖM !
Ez a diódás ötlet nagyon jónak bizonyult,már el is készült és nem búg a Korsun trafója !
Nagyszerû mert évek óta veszõdöm a hálózati zavarokkal és még eddig ez a legjobb. Ezt még elkövetem több berendezésemen ugyanis van aktív studiómonitor hangfalam és az is érzékeny a hálózatra. Tehát mégegyszer nagyon szépen köszönöm. Most megyek és felvásárolom a diódákat.
Köszönettel, üdvözlettel, Juhász Attila

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #72 Dátum: 2007, Január 19, 09:53:05 »
Szia Attila!

És milyen a hang a diódákkal?

fidelity

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #73 Dátum: 2007, Január 19, 10:30:20 »
Szia László!

Alkalmanként nálam is elõfordul, hogy minden elõzmény nélkül búgni kezd az erõsítõm trafója, aztán abbahagyja (mechanikai zaj, a hangszórók csendesek ugyanakkor). Mindeddig nem sikerült megszüntetnem, lehet, hogy a diódás módszer beválna? Nem igazán értem a kis kapcsolás mûködési elvét (Két ellenkezõ irányú párhuzamos dióda elméletileg egy darab drót - 0,6-0,7 V). Pár mondatban leírnád?

üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:PS_Audiotol Magyarul
« Válasz #74 Dátum: 2007, Január 19, 10:56:24 »
Kedves László!

Csatlakozom Szabolcshoz, nekem is van ilyen jellegû problémám, és én sem értem az általad javasolt kapcsolást /igaz nem is értek az elektromos kapcsolásokhoz/, de szeretném valakivel kiviteleztetni, egy próbát gondolom megér.

Üdv: fidelity