Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Neotech kábelek – infót kérek  (Megtekintve 12678 alkalommal)

laszloi

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek – infót kérek
« Válasz #15 Dátum: 2005, Szeptember 22, 09:38:01 »
Sziasztok!
Borzasztóan örülök, hogy terítékre került ez az örök dilemma a kábelekrõl! Jómagam számos õrjítõ délelõttöt, délutánt, majd éjszakát fordítottam a fülelésre, s õszintén - a végén már azt sem tudtam mikor, melyik tetszett. Volt olyan, hogy 5 kábelt próbáltam, s a végére már megutáltam azokat a zeneszámokat, melyek áldozati bárányként kerültek a teszt asztalára.Sajnos az emberi fül tehetetlensége igen nagy, s az auditív felejtés percek kérdése (orvos létemre ezt sajnos tudom, naponta mérünk süketszobában halláskárosodott betegeket, s nézzük a görbéket). Sokszor azt vettem észre - nem tudom ezzel Ti hogy vagytok - hogy teljesen mást hallottam pl. egy hétköznap délután, mint pl. ugyanazon rendszeren vasárnap délelõtt, vagy este 10 óra után.Néha az ember nem is hallja, hanem  "érzi", hogy mintha ez valahogy másként szólna, s sokszor nehéz a megfelelõ szavakat hozzárendelni a képhez.Pl. "érdes" hangzás, erre alig van angol szinoníma, vagy azt a szót, hogy "csípõs" nem is tudom más nyelven beszélõvel megértetni. No de vissza a kábelekhez; egy nagy-nagy ember azt írta egy "HiFi tippek és tanácsok" jegyzetében: "ha igen jó a rendszered akkor hosszabb (1 m) interconnect és rövidebb (1.5-2 m) hangszóró kábel az ideális, ha gyengébb a rendszered rövidebb interconnect (o.6 m) és hosszabb hangszóró kábel ajánlatos (3 m)" - ezt nem én, hanem egy profi kábelgyártó megul (v.d.H.)írta. Ennyit a kábelekrõl, az általuk okozott fejfájásokról, azok megoldásának végtelen módozatairól. Köszönöm a türelmeteket.

zoli

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #16 Dátum: 2005, Szeptember 22, 10:45:47 »
Sziasztok!

Nem nagyon értek egyet a rendszer árának-kábel árának összehasonlításán alapuló szabályokkal.  elõzõ rendszerem egy Cambridge audio páros volt, kb 80 EFt cd játszó, 50 EFt erõsítõ (épp elfogyott a pénzem) és amikor interkonnektet kerestem elhoztam meghallgatni egy csomót. Ebben az amatõr rendszerben félelmetes különbségek voltak hallhatók az interkonnektek között, és végül is az egyik legdrágábbat (neotech KHS-184 ) vettem meg mert olyan hatással volt a rendszeremre, hogy azóta is csodálkozom. Persze felmerülhet hogy miért nem erõsítõre fodítottam azt a +30 EFt-ot, hát azért mert ennek a márkának a nagyobbik modellje nem hozott annyi javulást a rendszerben mint ez az interkonnekt, fõleg úgy hogy az erõsítõ eladása persze veszteséggel járt volna.

Viszont a kábel erõteljesen rendszerfüggõ, találtam olyan NAD rendszert amelyben ez az interkonnekt bántóan szólt, oda nyugodtabb hangú réz kellett.

Egy jótanács: erre a kábelre fokozottan vonatkozik a bejáratás(megszokás:)) jelensége. Elsõre kicsit éles lehet a hangja, de idõvel (24 óra elteltével is) sokat finomodik, de a sávszélesség nem vész el.

Tehát én arra bíztatok mindenkit, hogy merészen, költséghatárokon túl is halgassa meg az interkonnekteket, szerintem a türelem garantált eredményt hoz.
A hangfalkábelekrõl kicsit más vélményem van, egy alap szint után én már nem hallom a különbséget pl.: egy 2000Ft/m és egy 6000Ft/m között...
lehet hogy bennem van a hiba:))
Zoli.

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #17 Dátum: 2005, Szeptember 22, 18:31:51 »
Sziasztok!

@Zoli

Tetszik, hogy a kábel bejáratása mellett zárójelben megjegyezted azt is, hogy \'megszokás\'  ;) mert azért azt, hogy egy kábelt be kelljen járatni, nem igazán tudom elképzelni.

Üdv

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #18 Dátum: 2005, Szeptember 23, 09:49:10 »
Akkor szomorú vagyok!
Egyszerû kipróbálni ezt a dolgot. Végy egy kábelt, Hallgasd otthon változatlan rendszeren amíg megszokod a hangját (legalább 1 hónapig), majd vigyél haza egy "szûz" példányt belõle. Ennyit a megszokásokról.
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

norbi

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #19 Dátum: 2005, Szeptember 27, 21:43:26 »
Üdv Mindenkinek!

Azt szeretném tudni a tapasztaltaltabbaktól, hogy mennyi idõt vesz igénybe egy kábel bejáratása és kb. mennyi ideig használható minõségromlás nélkül?! Az is érdekelne, hogyan ápolhatjuk értékes kábeleinket, itt fõleg arra gondolok, hogy érdemes-e néhány centit visszavágni évente az oxidáció miatt!

norbi

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4830
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #20 Dátum: 2005, Szeptember 28, 08:59:12 »
Kedves Norbi!

Ami a bejáratást illeti arra azt szokták mondani, hogy kb. 100 óra. Tehát kb. 1 vagy 2 hónap attól függõen, hogy milyen rendszereséggel halgatja az ember. Nekem tavaly egy erõsítõ bejáratása májustól júliusig tartott. Szerintem ez alapul vehetõ a kábeleknél is meg minden másnál. Az, hogy mennyi ideig használható nem tudom, de nekem van olyan kábelem ami már legalább 15 éves, és nincs neki baja.
Ami az évenkénti visszavágást illeti szerintem azt semmiképpen nem szabad megtenni, már csak azért is, mert a "jobb" kábelek gyárilag vannak szerelve, és ezek általában nem forrasztva hanem ponthegesztve vannak, és akkor pont:) ezt tennéd vele tönkre. Még az is lehet, hogy az oxidáció pont:) jót tesz neki. (Ez persze lehet, hogy butaság, de én itten a hifiben mindent el tudok képzelni.)

Vértes

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #21 Dátum: 2005, Szeptember 28, 14:35:25 »
Kedves Norbi, az iménti infót csak megerõsthetem. Úgy 100 óra mindenképpen kell a bejáratáshoz, viszont a berendezésekhez - tapasztalatom szerint - legalább 150-200 óra kell. Kábelt tönkretenni? Hát lehet, például baltával, erõvágóval, kalapáccsal a csatikat, lehet próbálkozni sósavval, kénsavval is, de normál körülmények között a tisztességesen elkészített kábel nem megy tönkre. Legfeljebb erkölcsileg! Üdv., Vértes Csaba

norbi

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #22 Dátum: 2005, Szeptember 28, 21:33:22 »
Köszönöm a hozzászólásokat, nem nyírbálok!

Ördög

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #23 Dátum: 2005, Szeptember 28, 22:29:24 »
Csak kapkodom a fejem milyen éppkézláb témák vannak itten kéremszépen. Megosztom veletek a tapasztalatomat. Na nem azért, hogy bárkit is übereljek, hanem mert ez már túl megy a képzelgés határán és kiváncsi vagyok a véleményetekre.
 Történt egyszer, hogy nyakamba vevén a nagyvilágot eljutottam a bajor fõvárosba. Mint más rendes munkás ember én is soppingolással múlattam az idõt esténként. Így akadtam egy svájci gyártó összekötõ kábelére amit meg is vettem átszámítva 8500 ft-ért. Állat aranyozott csatik akkorák mint egy buzogány, koaxiális kábel vastag mint a hajókötél. Gagyi madzag a kukába új a hejére, teszt. Minden rendben nem hiába fizettem. Nem akarok itt elcsépelt jelzõket szórni: jobb volt és kész. Én már többet nem veszek interkonnektet, gondoltam. Mígnem egyik barátom unszolására kipróbáltam valami szokatlant. Hozzávalók 2 személyre:-2*1m M.N.C. ofc mikrofon kábel, -olcsó aranyozott csatik,- s.k. megszerelve, árnyékolás egyik oldalon bekötve, próba. Az élmény leírhatatlan! Ahoz tudnám hasonlítani mintha eddig zárt ablakok mögött hallgattam volna a muzsikát, azóta sem térek magamhoz. Mind ez 1500 ft-ért. Szerintem ezt a rejtélyt csak Mulder és Scully ügynök tudja megoldani.

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #24 Dátum: 2005, Szeptember 28, 23:14:02 »
Fõleg Mulder...
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Bogyo

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #25 Dátum: 2005, Október 23, 12:12:01 »
Tisztelt audiofil barátaim!
Én 1980-ota vagyok megfertözve a ezzel a "betegséggel" személyes tapasztalataim arra vezettek kábelügyben,miután vagy 2 tucat kábelt probáltam ki föleg az utobbi idöben hogy a kábelek ára erösen meghatározza mimöségük milyenségét.Különféle márkás gyártók kábeleit hallgatva jutottam erre a végsö következtetésre:Van den hul,Monitor,Siltech,Neotech...stb.Ez feltétlenül érzékelhetö egy minöségibb erösítö-hangfal láncon pl:100-150eft erösitö,100-150eft hangfal,35-50eft hfkábel.Végigprobálva az interconnecteket:4000ft-50000-ig hasznos tanulságok jöttek:minél feljebb haladtam az árkategorián annál több részlet levegösség,teresség,letisztult-nyugogtság,jelent meg!Az igazi áttörés: a 20-30eft kategoria táján jelentkezett itt már kezdtek megjelenni azok az igenfinom részletek,nüánszok, amik a zenefelvétel jelenlétérzetét,élövé teszik,és a hangtisztaság is jelentösen növekedett!De igazából csak érezni lehetett és nem határozottan érzékelni!Olyan érzetem volt hogy most lesz jó de mégsem lett!Följebb emelve a "tétet", végre amit csak érezni ,sejteni lehetett valosággá vált!Biztos vagyok benne hogy 50eft feletti kábelek ezen a téren még többet nyujtanak(kérdés milyen áron)ezek a kábelek már nagyobb dinamikaátmeneteket játszi  könnyedséggel,precizséggel,nagyvonalúsággal jelenitenek meg!Mindezeket a részleteket kettõs hangfalkábelezéssel értem el úgy hogy a hangfalak biamplifikálva voltak jominöségü kábellel,valamint a hanfalak belsö kábelét kicseréltem 10000ft/m-es hangfal kábelre(a hangfal belsökábelcsere hatalmas változást hozott).Természetesen minden készülék és hangfal alatt Soundcare tüskék vannak(a tüskék beszerelésével is érezhetöen nött a minöség).A biamplifikálás olyan minöségi emelkedést jelentett hogy mindenkinek ajánlom!Véleményem szerint nincsenek csodák, vagyis vannak csak meg kell fizetni!Az összekötökábeleknél legalább a 35-50eft kategoria az ami már tényleg kiválló,itt már a hangzásbeli külömbségek sem akkorák mint a 10-20eft-nál,nehezebb is választani közülük nagyon hasonlóan szólnak, az izlés dönt!Hangfalkábeleknél 8000-10000ft-nál kezdödnek az igazán jó kábelek!Ez a tapasztalatom természetesen az összehangoltság nagyon fontos!
(Pontatlanságomat korigálandó:Az interconnecteket 0.8m /pár szerelt állapotban értelmeztem, a hangfalkábeleket pedig méter árban!)

cashman

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek – infót kérek
« Válasz #26 Dátum: 2006, Október 10, 23:31:51 »
Tiszteletem!

Szereltem már 1456-ost és 154-est is.
Fõként a 1456-ot tudom ajánlani, ilyen áron nem igazán furdul elõ hasonló minõségû kábel (UP-OCC-SPC-OFC) alapanyag!!! Érdekessége továbbá, hogy réz harisnával árnyékolt 4szeresen szigetelt Bi-wire hangfalösszekötõ!
Szerinem az egyik legjobb Neotech kábel, egyszerûen nem tudok rossz tulajdonságot írni róla!!! Néha a kevesebb több!!!
Szereletlen méter ára: 8746Ft
Sztereó ajánlott vétel!!!
link: http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=csoportok&csoport=62

A 154-es SPC alapanyagú 4szeresen szigetelt szimmetrikus összekötõ, jó a magasátvitele, közepe!!
Szereletlen méter ára: 2923Ft
Sztereó ajánlott vétel!!!!
link: http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=csoportok&csoport=6

RCA interconnect-nek a Neotech NA-12165-öt tudom ajánlani!
link: http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=csoportok&csoport=9

Hivatalos forgalmazója: Kácsa audio
1149 Budapest, Fogarasi út 19.  
Tel. (1) 220-9100 Fax: (1) 220-9101
E-mail: kacsa@kacsa-audio.hu
Web: www.kacsa-audio.hu

Ha esetleg valakinek szüksége van egyedi igények alapján, jó minõségben szerelt Neotech kábelekre akkor én tudok segíteni!!
palko_zoltan@freemail.hu
Tel:06302913760