Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Neotech kábelek – infót kérek  (Megtekintve 12263 alkalommal)

hifimanus

 • Vendég
Neotech kábelek – infót kérek
« Dátum: 2005, Szeptember 01, 11:43:40 »
Helló mindekinek!
Kis segítséget, információt szeretnék kérni:
tud-e valaki információkkal szolgálni a Neotech KHS 154 interconnect, illetve az
NS 1456-os hangfal-kábel minőségét, teljesítményét, különböző hifi-márkákhoz való passzolását illetően?
Ár/érték-arányukat tekintve melyik másik kábelgyártó termékeivel vannak egy súlycsoportban?
Megállják-e helyüket egy kb. 400 ezer ft-os rendszerben?
Kösz,
hifimanus

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #1 Dátum: 2005, Szeptember 02, 09:56:34 »
Hallgasd meg, vesd össze másokkal, és mindent tudni fogsz.
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Gabesz

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek – infót kérek
« Válasz #2 Dátum: 2005, Szeptember 03, 20:21:21 »
Neotech 154-et már használtam, a VdHul D102 sárga klasszikus interkonnekt kábelemet cseréltem le erre. Jelentös javulást hozott dinamikában és részletezésben, azonban egy idö után bántó volt az élcessége, ezért lecseréltem. Minden kábel természetesen rendszerfüggö, azonban a saját tapasztalatom is igazolja azt a vélekedést, hogy sajnos a rendszer árának kb.20-30%-át illik az összekötö kábelekre fordítani ahhoz, hogy a rendszer úgy is szóljon, ahogy tud. A jelzett árat figyelembevéve barátkozz meg te is ezzel a gondolattal, és ez irányban keressél. Egy jobb kábel adott esetben meglepöen több élvezetet tud adni (persze ehhez próbálgatni kell, összehasonlítási alap kell).

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #3 Dátum: 2005, Szeptember 04, 09:56:46 »
Ja, de még mindíg nem osztottad meg velünk, mid van...
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

hifimanus

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek – infót kérek
« Válasz #4 Dátum: 2005, Szeptember 05, 12:50:00 »
Hellóztok!
Igaz, nem mondtam, hogy mim van...
Szóval: Rotel 02-es széria, Jamo E 850-es hangfalak, vdH D 102 használok én is, ellenben hangfalkábelt kölcsönöztem: vdH 352-esről és The Wind MK II-ről van szó. Ezekkel a rendszer OK volt, volt dinamika, sebesség, hangszínpad stb., csak nagyobb hangerőn a közép/közép-magas tartomány „előre jött”, kissé harsányan szólt. Legalábbis nekem. A hangfalkábeleket vissza kellett adnom, ezért morfondírozgattam a Neotechen. Egy gyanúsan olcsó Neotech hangfalkábelhez hozzá is jutottam (fekete, lapos köpenyben bi-wiring vezetékek, két vastagabb és két vékonyabb). Magasai és a középtartomány oké, csak a mélytartománnyal van gond: a basszus nagyon mély, megszalad, nem bírja kordában tartni, a tempója n. lassú, dinamika dettó. Ezért gondoltam az előbb említett modellekre, vajon megfelelnének-e?
Sajnos, nincs hol meghallgatnom azokat, nem Mao-n élek.
A szabály a 10-30%-al régóta ismerős, csak most a pénz is gond.
Szóval, aki ismeri jól a vdH-t és a Neotechet, tanácsoljon.
Kösz.

Vértes

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek – infót kérek
« Válasz #5 Dátum: 2005, Szeptember 12, 16:07:33 »
Kedves Hifimanus! Nagyon nehéz megbízható tanácsot adni, még úgyis, hogy Neotech ügyben nagyon érintett vagyok. Az audiofil rendszerem minden kábelét lassanként erre a márkára cseréltem. Nem azért mert ennél nincs jobb, ajjjaj, dehogy nincs, de nagyon sok melóval és nem kevés pénz árán kellett megtanulnom, hogy a kábelek (is) nagyon rendszerfüggõek. Nemrégiben, szelíd eladói erõszaknak engedve, föltettem egy méregdrága Nordost interconnektet, történetesen a már használt Neotech helyett. Álomszép mélyek, ha lehet még csodálatosabb magasak és a közepe mindennek összeomlott. Annyira nem akartam hinni a fülemnek, hogy három napig próbálgattam, barátkoztam a hangzással, ám hiába, végülis visszamenekültem a Neotechhez. Pedig a két kábel, úgymond "szakmai rangját" tekintve, közös Galaktikán sem lehetne. Hát ezért nehéz az audiofília, s minél jobb rendszert sikerül összehoznia az embernek, annál nehezebb a dolog. A Neotech legnagyobb forgalmazója a Fogarasi úton található, kicsit tovább a Tescótól (nem írom a cég nevét, mert nem tudom, hogy mi itt a reklámetikai helyzet...), ott némi foglaló ellenében símán adnak akár négy különbözõ hangfalkábelt is, egy hétre, próbálgatni. Más kérdés, hogy ebbe meg bele lehet õrülni. De mgéri! Üdv.: Vértes Csaba

sanya

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek – infót kérek
« Válasz #6 Dátum: 2005, Szeptember 13, 18:08:02 »
A Neotech kábelek ugyanolyanok,mint bármely más gyártó kábelei.Vannak köztük jók és kevésbé jók egyaránt,bár ez nagyon rendszerfüggõ.Érdemes kipróbálni a KHS-184 vagy a KHS 188 színezüst összekötõket,nekem bejöttek!Méterük 35,ill.45 ezer körül kapható és tiszta,teres és részletezõ a hangjuk.Az NS-1456 hangfalkábel ugyanilyen karakterrel bír,érdemes próbálkozni!

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #7 Dátum: 2005, Szeptember 18, 14:55:53 »
Szia hifimanus!

Nem tudom, hogy a rendszered esetén van-e értelme nagyobb összegeket kábelekbe beleölni. Nekem is hasonló készülékeim vannak: Rotel RA-01, Cambridge Azur 640C és ASW Cantius II hangafalak. Hát én tök õszintén megmondom, hogy nem hallok különbséget egy mellékelt "gagyi" és a 4000 forintos Neotech összekötõkábelem között. A 4000-et én is rászántam, de nem azért, mert szerintem jobban szól, hanem azért mert a minõségi dugókkal és a szebb kábellel sokkal jobban mutat a készülék. Lehet, hogy velem van a baj, de nem hiszem, hogy ha bekötött szemmel odaültetnénke a saját rendszerem elé, akkor különbséget hallanék kábel és kábel között. Ugyanígy nem hallok semmi különbséget a kb. 10e forintos Monster hangfalkábelem és egy "filléres" Monitor kábel között.
Egy készülékben olyan hosszú úton megy keresztül a jel, hogy nem hiszem, hogy pl, az a rövidke összekötõ kábel annyit befolyásolna. Legyenek jók a dugók (kontaktus miatt) és kész. Szerintem az is hülyeség, hogy normál 2-3 méter kábelhosszok esetén újnyi vastagságú kábelekre lenne szükség. Egy fúrógép vagy hajszárító igencsak nagyobb teljesítményt vesz fel, mint ami a hangfalakhoz megy és csak meg kell nézni, mennyire vastag a kábel, ami azt az energiát szállítja. Szerintem (de ez csa kaz én véleményem) ezek a dolgok a voodoo kategóriába sorolandók, amivel viszont óriási pénzeket lehet akasztani. Én pl. a szaklapok munkatársait is szívesen beülteném egy vaktesztr és megnézném, hogy valóban tudnak-e különbséget tenni kábel és kábel között.
Egyébként ilyen teszteket már számosat végeztek (lásd pl. www.hifiaktiv.at) és az eredmények mondhatni siralmasak voltak.

Üdv mindenkinek: Peti

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #8 Dátum: 2005, Szeptember 18, 15:13:55 »
Olahpeter!

Minden rosszindulatot és piszkálódást félretéve mondom: ha ez igaz, komoly gondok vannak a rendszeredben!
Nekem valamikor  a Pioneer rádióerõsítõm is megmutatta a különbséget a gyári és egy valamirevaló között!
(Ekkor fertõzõdtem meg igazán  :evil: )
Most hallgattunk egy ismerõsömnél Eicmhannt, és igen meggyõzõ volt!
Mark Levinson 390/Pass250/Thiel 6.0, és tényleg jól szerepelt (mindkettõnk megdöbbenésére!)- ezt is meghallgathatjátok. Ausztrál gyártó, Magyarországon még nem annyira ismert. De jó cuccok.
Infó: www.amtron.hu
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Vértes

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #9 Dátum: 2005, Szeptember 19, 14:39:32 »
Kedves Olahpeter! Sajátságos a véleményed, de mindenképpen tiszteletben kell tartani. Olyannyira, hogy neked nem is szabad egy fillérrel sem többet költeni kábelekre, mint amennyibe a berendezésed közönséges "összedrótozása" kerül. Sok fáradságtól szabadulsz meg és sok pénzt spórolhatsz. A hangzás meg - neked - úgy is mindegy. Vértes Csaba

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #10 Dátum: 2005, Szeptember 19, 21:11:46 »
Üdv Mindenkinek!

Örülök, hogy azért nem feszítettetek rögtön keresztre  ;)
@vackor

Lehet, hogy nem a rendszeremmel van komoly gond, hanem a fülemmel. Bevallom, igazán drága kábelt nem hallottam még, de azok között, melyeket már említettem tényleg nem hallok különbséget. Tehát, ha most valaki kicserélné az összekötõkábelemet egy gyári tyúkbélre, akkor biztosan nem mondanám, hogy ... hoppá itt valami nem stimmel.
Ugyanúgy nem hallottam pl. különbséget (az otthoni rendszeremben) a régebbi Onkyo DX-7333 és a mostani Cambridge Azur 640C cd-játszó között.

Valamit azért csak hallok, mert pl. mikor az Onkyo integráltat lecseréltem a Rotelre, akkor rögtön észrevettem, hogy olyan részletek jelentek meg a muzsikában, melyeket korábban észre sem vettem. Azt is azonnal észrevenném (vakon is) ha a hangfalamat kicserélnék, ez tuti. De a kábeleim és a cd-játszóim között én még nem hallottam (észrevehetõ) különbséget.

Nem állíthatom, hogy nincsenek, mert még sem milliós cuccokat sem pedig több tízezer vagy akár százezer forintos drótot nem hallottam. Én csak - a rovat indítójának rendszereét figyelembe véve - és a saját tapasztalataimból kiindulva nem fektetnék nagy összegeket kábelekbe, mert ha az ember már az elején vesz egy annyival drágább hangfalat, esetleg erõsítõt, akkor szerintem sokkal nagyobb minõségjavulást fog elérni, mint a kábeltuninggal. Én pl. azt sem hiszem, hogyha két üveg közé golyót helyezek, majd erre a cd-játszót, akkor annak jobb lesz a hangja.

De ennek objektív méréséhez valójában sok résztvevõs vakteszteket kellene végezni. Ha ezt egyszer saját szememmel látom, akkor elhiszem.

Egy teszt lehetne pl. a következõ:
van egy adott rendszer, melyet meghallgat vki, úgy ahogy van, majd valamilyen csodaalátéttel. Ezután az embert kivisszük a szobából és bekötött szemmel visszavezetjük. Persze a rendszerben semmit nem változtatunk meg. Kíváncsi lennék, hogy így hány százalékos pontossággal tudná megmondani, hogy a készülék alatt van-e az alátét avagy nincs. Mert tényleges hangzásjavulásról akkor beszélhetnénk, ha ez az ember 100 százalékos bizonyossággal, vakon megmondja, hogy ott van-e az alátét, vagy nincs. Tényleg kíváncsi lennék. Nekem ez a voodoo tuning kb. olyan minha vki azt mondaná, hogy ma jobban megy a kocsija, mert tegnap lewaxolta és most kisebb a légellenállási együtthatója  :whistle:

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #11 Dátum: 2005, Szeptember 19, 21:25:03 »
Olahpeter,
Ne keverd a jót a drágával.
Drága nem egyenlõ a jóval. Jó lehet olcsó is drága is (és fordítva). A kettõ nem olyan szorosan függ össze, mint az a hozzászólásodból kiolvasható.
Bár mindíg írom, hogy mindíg a jó kütyü az alapja mindennek, szerintem a kiegészítók adják meg a pluszt a rendszerbe - attól futják ki magukat.
a két erõsítõ közötti különbséget hallottad tehát nem benned van a hiba.
De ha bármi gond lenne a rendszereddel, legalább tudod, hogy a gépeken kell elõször túllépned... B)
Üdv,
vackor
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #12 Dátum: 2005, Szeptember 19, 23:30:41 »
Kedves olahpeter!

Ezt írtad:
"Egy készülékben olyan hosszú úton megy keresztül a jel, hogy nem hiszem, hogy pl, az a rövidke összekötõ kábel annyit befolyásolna. Legyenek jók a dugók (kontaktus miatt) és kész. Szerintem az is hülyeség, hogy normál 2-3 méter kábelhosszok esetén újnyi vastagságú kábelekre lenne szükség. Egy fúrógép vagy hajszárító igencsak nagyobb teljesítményt vesz fel, mint ami a hangfalakhoz megy és csak meg kell nézni, mennyire vastag a kábel, ami azt az energiát szállítja."

A hang nem csak puszta energia, annál jóval több. Egy borzasztóan összetett jel, amelyet szinte lehetetlen modellezni. Ha egy - pl. összekötõ - kábel nem jó, az nem azért van mert relatíve nagy az ohmos ellenállása, hanem a vezetõ anyagának minõségén túl esetleg az impedanciája (induktivitása, kapacitása) sem passzol az adott rendszerhez. Fõleg az olcsóbb rendszereknél jellemzõ a "kábelérzékenység", ennek oka éppen a kimeneti/bemeneti fokozatok tökéletlensége, illesztetlensége (a kimenõ és bemenõ impedanciának egyezni illene ahhoz, hogy ne lépjenek fel reflexiók a kábelben). Ennek okán szoktuk javasolni a  különféle produktumok otthoni körülmények közötti meghallgatását, és mintegy 80%-os pontossággal az ismerõsök, barátok is ugyanazokról a tapasztalatokról számolnak be.
Azt is el tudom képzelni, hogy Te nem hallod az apróbb eltéréseket, ez még nem jelenti azt, hogy nincsenek is. (Pl. az Onkyo és a Cambridge azért eléggé eltérõ karakterû)  
Vannak "voodoo" jellegû dolgok is a hifiben szép számmal, ezeknek tényleg nem kell bedõlni, de a említett alátétek nem ide tartoznak.

üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4585
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #13 Dátum: 2005, Szeptember 20, 09:03:59 »
Egy kicsit off, amit írok, mert nem Neotech kábelekkel kapcsolatos, de azért olahpeter írásához talán van valami köze. Kb. másfél éve eldöntöttem, hogy rendszer fejlesztést, bõvítést hajtok végre. Most jutottam el az utolsó fázisig, ami a meglévõ interkonnekt kábelek cseréjét jelentette (volna). Elõzetesen (sajnos nem saját, illetve mostani rendszerben) pár kábelt már össze tudtam hasonlítani, és ezek közül a legjobbnak a Kimber PBJ bizonyult. Ekkor úgy döntöttem, hogy én is ilyet fogok venni. Természetesen a minap próbára kölcsönkértem egy ilyen kábelt. Alapvetõen két rendszeremen próbáltam ki. Az egyiken a kissebben egyértelmüen a régi interkonnekt bizonyult jobbnak, míg a nagyobbik rendszeremen már nem volt egyértelmü a dolog, talán valamivel részletezõbb volt a Kimber, talán egy hajszálnyivan teresebb - talán - viszont a felsõ tartomány annyira elõtérbe tolakodott, hogy végül úgy döntöttem nem kötöm meg ezt a kompromisszumot a csak kissé részletezõbb, és teresebb hangért. Így is már elég "szöszözõs" a rendszer, bár én ezt szeretem benne. Szóval végül úgy döntöttem, hogy maradok a régi kábeleim mellet. Ja! Ezek a kábelek valamikor a 90-es évek elején, 80-as évek végén - már nem tudom pontosan - lettek véve (az illetõ neve most nem jut eszembe Bay ... ?) és 500 Ft volt métere. Igaz akkor ez az 500 Ft sokkal többet ért mint ma 500 Ft. De úgy gondoltam, hogy a kompromisszum (túl sok magas) + többtízezer forint (kb. 60.000 a 3 darab drót) nem éri meg nekem.
Szóval tényleg nem biztos, hogy az olcsóbb mindig rosszabb.

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:Neotech kábelek � infót kérek
« Válasz #14 Dátum: 2005, Szeptember 20, 15:31:32 »
Sziasztok!

Elõször is szeretném elmondani, hogy jól esik, hogy ilyen normálisan álltok itt hozzá a dolgokhoz, mert tulajdonképpen tényleg az történt,  hogy elfogadtátok a véleményemet, ami már nagy szó, ha azt vesszük, hogy némelyik fórumon mi megy  manapság.
Én is elfogadom amit modtok, mert ti úgy érzitek, ahogy és az általam említett \'nagyszabású\' vaktesztet persze még nekem sem állt módomban elvégezni. Lehet, hogy egyszer eljön az a nap, hogy én  is meghallok valami különbséget két kábel között, aminek - tök õszintén - tényleg örülnék.

De szerencsére nem csak én gondolom úgy, hogy egy x árú rendszerben nem érdemes akár x/4 összeget sem kábelre költeni (úgy körülbelül), tehát ha mondjuk az erõsítõbõl, cd-játszóból és hangfalakból álló rendszer mondjuk 400e forintba került, akkor én biztosan nem kezdenék el 50 ezer forintos kábelekkel kísérletezni.
Persze, abban én is benne lennék, hogy kibróbálok mondjuk 5-féle 5-10e közötti összekötõ kábelt és - ha hallok köztük különbséget  :) - akkor a nekem legjobban tetszõt választanám.

Üdv Nektek

Péter