Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Meghallgatás  (Megtekintve 3676 alkalommal)

mlaszlo

  • Vendég
Meghallgatás
« Dátum: 2006, Július 01, 22:31:25 »
Szia Szabi!

A topic eleje leginkább Neked - Nektek- szólna. Engem nagyon zavarnak, a "szerintetek melyik a jobb cucc, melyik a jobb választás, mi a tuti tipp" topicok, mivel azt sugallja, hogy a ma nemzedéke sokszor sajnálja az idõt a meghallgatásra, és várja azt a segítõ jobbot, aki azt mondja: "ez a legjobb, ezt vedd meg, ne szarozz".

Van-e arra lehetõség, hogy a nálatok meglévõ cuccokat havonta egy-két alkalommal meg lehessen hallgatni? Hogy elõzetes bejelentkezés alapján sokan bekerülhessenek, és meghallgathassák, hogy hogyan is kell szólnia egy, az alapnál kicsit jobban szóló cuccnak? Nagyot dobna az egész hifi-kultúrán.

Tovább megyek. A kedves, Hifipiacot olvasók, akik már kicsit komolyabb lakásban élnek, és komolyabb cuccot hallgatnak, nem látják-e annak lehetõségét, hogy idõnként, elõzetes bejelentkezés, egyeztetés után, hétvégéken fogadjanak embereket- és véleményeket-, akik meghallgatják a felajánlott készülékeket, élnek a lehetõséggel, esetleg hoznak magukkal saját készülékeket, és véleményt cserélnek?

Én nyitott vagyok erre. Azaz lennék. Ha kell, elsõnek. Még mindig megbízom a hifiõrültekben, remélve, hogy semmi károm nem származna ebbõl.

Szabi! Látod az email címemet, levelezzük le, csak hogy kicsit elõrébb vigyük az egész folyamatot, az ifjabb, és a még tanulni, változni hajlandó zenebolondok érdekében.

mlaszlo

Nem elérhető MSZ

  • Administrator
  • törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Meghallgatás
« Válasz #1 Dátum: 2006, Július 02, 16:57:37 »
Szia Laci!

Van erre lehetõség, sõt szívesen is vennénk vállalkozó kedvû hifibarátok részvételét a teszteken is, ez csak szervezés kérdése. Aki kedvet - és tehetséget - érez magában, nyugodtan hívjon, keressen.
Szimpla meghallgatásoktól sem zárkóztunk el soha, ahogy ez a programunkba illeszthetõ, megoldjuk.

A hifibarátok összejövetelei is biztosan elõbbre vinnék a hifi ügyét, könnyebb lenne eligazodni a márkák "erdejében" és talán a megfelelõ számú utánpótlást is segítene megteremteni, egy kis ízelítõ után nem hinné azt az ifjú nemzedék, hogy az iPod a világ teteje. Csak valahogy el kellene indítani a folyamatot...
Majd privátban is kereslek.
üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

mlaszlo

  • Vendég
Válasz/Re:Meghallgatás
« Válasz #2 Dátum: 2006, Július 05, 22:03:09 »
Mivel eddgi MSZ-en kívül senki nem reagált, ezért csak ennyit még az egészhez.

A komolyabb lakás alatt azt értettem, hogy van legalább egy olyan kanapé, ahol egynél több ember le tud ülni. A komolyabb cucc pedig azt jelenthetné, hogy nem egy AIWA center, vagy nem egy dvd-lejátszó, házimozi erõsítõ, Sony hangfal szett. Egy belakott lakásban a precíz meghallgatószoba csodáit, a méregdrága akusztikai elemeket vélhetõen elkerülhetnénk, viszont mivel nem akarjuk feltétlen eladni a saját cucainkat, talán valamivel közvetlenebbek, "egy szinten lévõbbek" lehetnénk. De ha nem, hát nem.

Marad a " mondjátok meg, melyik érné meg a három, húszerezer forintos dvd játszó közül high-end cd játszónak?"

Szabi! Ha van rá mód, én tényleg nagyon szívesen meghallgatnám a készülékeiteket. Biztos, hogy akár az elhelyezés, akár az akusztika terén jóval nagyobb a tapasztalatotok, mint nekem. Én az elsõ Videoton rádiós magnómat pont húsz éve kaptam, az elsõ Technics tornyom 15 éve raktam össze, de úgy érzem, hogy csak 1-2 két éve kezdem tudni, hogy mi az a hangzás, aminek az eléréséért dolgozom. Szerintem ehhez minden segítség jól jön. Nekem.

flp_robert

  • Vendég
Válasz/Re:Meghallgatás
« Válasz #3 Dátum: 2006, Július 06, 17:07:50 »
Sziasztok!

Először is hadd mondjam el, hogy meglepődtem azon amit Laci javasolt, de végül is egészen jó ötletnek tűnik.˝Több szem többet lát, több fül többet hall˝-mondhatnánk.:)
Bár az igaz, hogy én más korosztályt képviselek, de én is próbálkozom a maximumot kihúzni a pénztárcámból annak érdekében, hogy minnél nagyobb élmény legyen a zenehallgatás.A Laci által már említett márka termékei ott sorakoznak az álványomon és biztosan ki lehet hozni belőlük még többet egy kis tapasztalatcserével.Úgyhogy ezennel jelezném, hogy szívesen csatlakoznék én is a tapasztalatcserélők körébe.
Üdv.

proera

  • Vendég
Válasz/Re:Meghallgatás
« Válasz #4 Dátum: 2006, Július 14, 14:02:10 »
Sziasztok!
Elõzetes egyeztetés után szívesen látunk akár meghallgatásra, akár tesztre minden Hifizõt www.proera.hu , de akár szívesen megyek erõsítõt, hangfalat tesztelni. Minden meghallgatás komoly tanulságokkal járhat, tanulni pedig mindíg érdemes.
üdv
BK

mlaszlo

  • Vendég
Válasz/Re:Meghallgatás
« Válasz #5 Dátum: 2006, Július 22, 21:48:59 »
BK or Proera!

Nem jön be az oldalatok!

Három vagy négy napja próbálom megnézni!

KisMarci

  • Vendég
Válasz/Re:Meghallgatás
« Válasz #6 Dátum: 2006, Július 22, 23:57:40 »
Nekem jön.