Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: potméter kontakt tisztítás  (Megtekintve 7473 alkalommal)

Hatomi

  • Vendég
potméter kontakt tisztítás
« Dátum: 2006, Június 09, 21:20:45 »
Sziasztok!

Tippekre volna szükségem!
Van egy 27 éves ITT 8033 Receiverem, a filter kapcsolóknál, kapcsolási zörej lép fel. Kitisztítottam sûritettlevegõvel, kontaktsprayel, egy-két napig jó, de utána újra tapasztalható a jelenség. Valószínûleg a kapcsolóval nincs gond, inkább valami lerakódás lehet. Állítólag a németek  Corega tabbssal és vízzel kevert oldatot használnak. Lehetséges? További ötleteket kérek!

svga

  • Vendég
Válasz/Re:potméter kontakt tisztítás
« Válasz #1 Dátum: 2006, Június 10, 08:31:47 »
jó lenne egy fénykép egyáltalán milyen ez a kapcsoló.
a kontaktusokat látni kellene,de valószinű réz lehet.a rezet pedig hiába fujod be spray.el
2000-es finomságú /szemcsézetű/ vizes csiszolópapirral finoman polirozd át az érintkezőket,azután fújd le kontaktspray-vel hogy az oxidációt amennyire lehet késleltesd.
Persze ez mind feltételezés hiszen nem tudjuk milyen kapcsolóról van szó.de egy biztos a süritett levegő nem fog használni.+ + a csúszófelületekre is rárakodik az idők folyamán a kosz és pld nyomógombok esetén nem tud a rugóerő érvényesülni,mert nem mozog a fészekben könnyedén...ezeken a helyeken mondjuk alkohollal le kell mosni a felületet és teflonos tisztitó oldattal lehet súrlódásmentesiteni. ezt jól túlbonyolitottam...
üdv svga

penna

  • Vendég
Válasz/Re:potméter kontakt tisztítás
« Válasz #2 Dátum: 2006, Június 17, 11:34:01 »
A híres amerikai CAIG termékei között biztosan találhatsz olyanokat, amik segítenek a probléma megoldásában. Mivel  mi vagyunk a hazai disztribútorai, ezért a raktárunkon lévõknek az ára fenn van a honlapunkon. Nagyon sokan vesznek belõle profi videós szervizek is, nem a legolcsóbb, de egyike a leghatékonyabbaknak.

Koscsó Ferenc
Penna