Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: magyar garancia vs. Eu garancia  (Megtekintve 28829 alkalommal)

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #45 Dátum: 2006, Június 25, 11:54:02 »
bj13 írta::
Idézet
Uraim!

Huszárruhákat, kutyabõröket, árpádsávos zászlókat, Nagymagyaroszág térképeket, nacionalista téveszméket kérjük a ruhatárban leadni!
Maradjon a Hi-Fi!!!
(Perzse, csak AkiT érnint!)


Ok, kezdheted - nekem nincs :)

bj13

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #46 Dátum: 2006, Június 25, 11:56:55 »
Nekem nem is volt!
 :laugh:  :woohoo:   :evil:
No, akkor hajrá HI-FI! :cheer:

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #47 Dátum: 2006, Június 25, 13:18:26 »
bj13 írta::
Idézet
Nekem nem is volt!
 :laugh:  :woohoo:   :evil:


Akkor ebben is hasonlítunk ;) [Bár én erre nem vagyok büszke, csak egyszerûen ez a helyzet]

Idézet
No, akkor hajrá HI-FI! :cheer:


És ebben is egyetértünk  :woohoo:

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4644
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #48 Dátum: 2006, Június 26, 08:30:27 »
Nem akarok vitatkozni AT-vel, mert mint azt a mellékelt ábra mutatja nem is lehet.
Csak egyetlen dolgot jegyeznék meg. Immár 18 éve dolgozom azon  területen ahol pont az ilyen árrés-profit és egyéb ehhez kapcsolódó dolgokkal foglalkozom. Így már láttam egyet s mást. De tudom, hogy én nem értek hozzá és AT mindig mindent mindenkinél jobban tud. Ez egy  viselkedésfajta nekem is vannak ilyen ismerõseim.
Részemrõl a téma egyszer és mindenkorra lezárva.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #49 Dátum: 2006, Június 26, 10:30:46 »
Nem AT-t védem, hisz magam is alulmaradtam a vitában vele szemben  :P  de sok igazság van abban amit ír.
Gondoljatok csak bele.
A kedves szürkeimportõr, aki nagyon olcsón adja a cuccot, keres egy rendes árrést (felülrõl 20-30%), ebbõl szinte csak a szállításra költ, az APEH nem is jegyzi. A hivatalos formában mûködõ vállalkozás is csak 50%-al dolgozik (többnyire), ebbõl fenntart egy bemutatótermet (fizet egy-két alkalmazottat is, amivel ugye munkahelyet teremt), ahol meghallgathatod, amit venni akarsz, Áfa-t, társasági adót, szja-t, munkaadói járulékot, munkavállalói járulékot, egészségügyi hozzájárulást, TB-t, nyugdíjjárulékot, kultúrális járulékot fizet, ezzel is hozzájárulva a költségvetési büdzséhez.
Elárulom, nem marad neki annyi, mint a szürkéknek.

Más kérdés, hogy a bevételeibõl egy forintot sem adózó csempészt is ellátják a kórházban, ha beteg, kap családi pótlékot stb. abból, amit a tisztességes emberek befizetnek az államkasszába

Ammennyivel a szürkeimportõrnél olcsóbban vásárolsz, majd kifizeted emelt adók, emelt gázár, és egyéb sarcok formájában, ennyi biztos. Akkor most el lehet dönteni, megéri-e a nem hivatalos (és nem tisztességes) kereskedõk zsebét tömni!!!

Nem hiszem el, hogy ezt csak AT látja át.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #50 Dátum: 2006, Június 26, 13:59:58 »
MSZ írta::
Idézet
Nem hiszem el, hogy ezt csak AT látja át.


Nem, már legalább ketten vagyunk :lol:

Re: Snipi

Hát, én az ilyen komoly érveket tényleg nem szoktam figyelebevenni:

"Csak egyetlen dolgot jegyeznék meg. Immár 18 éve dolgozom azon területen ahol pont az ilyen árrés-profit és egyéb ehhez kapcsolódó dolgokkal foglalkozom."

:evil:

Az úgy gondolommal nem tudok mit kezdeni, a névtelen vádaskodásokkal szintén nem.

Innentõl kezdve valóban igaz, hogy:

"Nem akarok vitatkozni AT-vel, mert mint azt a mellékelt ábra mutatja nem is lehet."

Érvek híján valóban nem.

Lui

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #51 Dátum: 2006, Június 26, 23:04:49 »
Üdv Mindenkinek!

Jó sokat írtál ismét AT Úr!
Én most rövid leszek, mert ma elég fárasztó napom volt. Jó lett volna egy-két alkalmazott akik dolgoznak helyettem.http://hifipiac.hu/components/com_simpleboard/emoticons/tongue.png
:P
Komolyra fordítva a szót, nem tudom honnan szerzed az infóidat, újságokból, vagy TV-bõl, de ezek közül egyik sem hiteles forrás, az 100%.
A vám nem szünt meg. A vámellenõrzés mégjobban nem szünt meg. Országosan területileg bárhol ellenõrizhetnek. Az viszont igaz hogy a nyugati határon csak szúrópróbaszerüen van vámellenõrzés. És nincsenek jelen "látványosan" a vámosok.
A schengeni határ nem azt jelenti hogy nem kell útlevél! Nemhogy útlevél, de még vízum is kell! Ha nem is pont a magyaroknak, de mondjuk ez is attól függ, hogy meddig akarsz tartózkodni az éppen kiválasztott országban. EU nem egyenlõ Schengeni Tagállamok. Ezt tudtam edig is.

Ez a számlás-kifizetõs-válalkozósdi ismerõs, a családomban is van válalkozó, és a "számlagyûjtögetés" sem áll távol tõlem. Mindegy nem érdekelnek a válalkozók ilyen szempontból sem, mert ez is eléggé "súlytja" õket, ha mondjuk számla ellenében "leírhatják" az ebédjüket, a tankolásukat, pár új ruhát, stb. Ezen kár vitatkozni. Te csak a "kellemetlen" részét sorolod állandóan. Én nem vagyok válalkozó, de mégis elviszi az adó+a többi a fizetésemnek majdnem a felét. Mégsem siránkozok hanem inkább dolgozok. Pedig olyan jó lett volna, ha csak legalább egy évig lettem volna adómentes. Vagy ha a kocsimat amivel munkába járok, "támogatással" tudtam volna megvenni.
 Attól mert neki több pénze lesz nem fog többet adni az alkalmazottjának. Sõt inkább 4 vagy 6 órában dolgoztat, és évente "frissiti" õket, hogy "kényszerbõl" igénybevehesse a bértámogatást!
Hagyjuk ezt a témát, mert nem egyoldalról nézzük!

Amúgy nagyon tetszik az aláírásod. Mármint az idézet. Attól hogy én úgy gondolom, hogy tudok annyit mint te, szerintem még nem vagyok beképzelt, vagy nagyképû!!! Fõleg nem szenvedek önbizalom túltengésben. Ez inkább fordítva van, mert te érzed úgy hogy mindenki felszines ismeretekkel rendelkezik, de te szerencsére pontosan naprakész vagy az infókkal és ezért k**va nagy vállveregetés járna neked. Hát nem vagy naprakész ez tény! Sõt mégcsak nem is vagy pontos! Pl. vám és Schengen.
Én ha nem tudok valamit akkor odaírom, hogy "tudomásom szerint". Mindegy.

Amit a MSZ írt az korrekt, és szerintem sem a  fél-illegális helyeken kellene vásárolni. De! Ha valaki csak ennyit engedhet meg magának, és így is örömet szerez vele a családjának akkor az nem hiba. Pl. egy "mateszokol" márkáju házimozi rendszer karácsonyra 10 ezerért, tud akkora örömet okozni, mint egy másfél millás szupercucc. Igaz nem ugyanazoknak az embereknek, és nem ugyanannyi ideig. (minõség, éllettertam, stb)
Mások az igények, érdekek, szempontok.
Alapjaiban egyetértek veled MSZ, az elõbbit ne vedd kötekedésnek.

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #52 Dátum: 2006, Június 27, 01:37:27 »
Idézet
Én most rövid leszek, mert ma elég fárasztó napom volt.


Mi lett volna ha még rá is érsz? :)

Idézet
vagy TV-bõl, de ezek közül egyik sem hiteles forrás, az 100%.


Még jó, hogy itt vagy nekünk :)

Idézet
A vám nem szünt meg. A vámellenõrzés mégjobban nem szünt meg. Országosan területileg bárhol ellenõrizhetnek. Az viszont igaz hogy a nyugati határon csak szúrópróbaszerüen van vámellenõrzés. És nincsenek jelen "látványosan" a vámosok.


Fogalmad sincs, hogy mirõl beszélsz :( Az Unión belülrõl volt szó. Tekintettel arra, hogy Magyarország NEM csak az unioval határos, ezért természetesen van Vám és Pénzügyõrségünk. És természetesen van ennek megfelelõ ellenõrzés is, ahol azt ellenõrzik, hogy a szállítmányok legálisak-e.

Jelzem, még évekkel a behozatal után is érdeklõdhet az APEH az után, hogy az ÁFÁT(!) befizették-e az EU-ból EU adószámmal behozott termékek után.

De sebaj :)

Idézet
A schengeni határ nem azt jelenti hogy nem kell útlevél! Nemhogy útlevél, de még vízum is kell!


Hová kell nekünk te nagyon okos? Már útlevél sem kell... (Nem árt jópár unios országba)

Idézet
Ha nem is pont a magyaroknak


Értem. Szóval akkor te eddig a kínaiakról beszéltél? Bocs, eltévedtem! Azt hittem, magyarok vagyunk...

Idézet
de mondjuk ez is attól függ, hogy meddig akarsz tartózkodni az éppen kiválasztott országban.


Addig tartózkodsz, amig jólesik. Sõt, az országok többségében már annyit is dolgozhatsz, amennyit jólesik. Sõt, akár már feketén is dolgozhatsz, mert két éve ki sem utasíthatnak ezért, sõt meg sem bûntethetnek téged - csak a munkáltatót.

No, sebaj :)

Idézet
EU nem egyenlõ Schengeni Tagállamok. Ezt tudtam edig is.


Csak fogalmad sincs róla :)

Idézet
ha mondjuk számla ellenében "leírhatják" az ebédjüket, a tankolásukat, pár új ruhát, stb. Ezen kár vitatkozni.


Nincs mit vitatkozni rajta, szemmel látható, hogy hülyeségeket beszélsz. Jobb ha tudod, hogy az ebédet NEM LEHET leírni. A jelenlegi szabályozás szerint ALKALMAZOTTNAK adható vagy meleg, vagy hideg étkezési hozzájárulás (pár ezer Forint értékben havonta), azaz, "mint vállalkozó" pontosan annyit vehet igénybe, amennyit alkalmazottként adhat valaki az alkalmazottjainak. DE LE NEM ÍRHATJA. (KIV: Ha repi költségbe belefér. Ez egy 10.000.000 Ft-os NETTÓ bevételû éves vállalkozás esetén 50.000 Ft(!) nem vicc, ötvenezer Forint egy évben.)

A tankolást amúgy végképp nem írhatja le. Ráadásul ha személyautod van vállalkozóként, akkor még "autoadót" is fizetned kell(!) érte, ami akár havi 10-30 ezer(!) Forint is lehet. Ugye, errõl sem volt fogalmad sem? A tankolás persze hogy leírható, ha van hozzá útnyilvántartás, node, most meg mirõl beszélsz? Arról, hogy amit munkára fordít, az leírható az adóalapból? Miért, mi mást kellene még tenni?

Új ruhát (gondolom a ruházati hozzájárulásra gondolsz) már kb. tíz éve(!) nem lehet leírni. Amúgy, az alkalmazottaknak adott munkaruhát igen. De azt a vállalkozó is "mint alkalmazott" veheti igénybe, és szintén pár tízezer Forint évente.

És ideje lenne megértened valamit. LEÍRNI CSAK A BEVÉTELEKBÕL LEHET. Azaz, amit megkerestél, abból lehet a megkeresésre fordított tételeket leírni.

Persze, mondhatod, hogy neked ez nem áll a lehetõségedre. Igaz. De neked nem is kell minden egyes bevételed után adót fizetned. Mint ahogy nem is teszed.

Az átlag ember a fizetésén kívül nem fizet adót a bevételei alapján. A vállalkozó meg minden egyes bevétele után fizet. Sõt, akkor is fizet, ha nincs bevétele. Sõt, akkor is fizet, ha valamit elront... véletlenül.

EZ a nagy különbség.

Idézet
Te csak a "kellemetlen" részét sorolod állandóan.


Én ugyan nem soroltam. Csak megemlítettem, hogy a vállakozás sokkal keményebb dolog, mint ahogy a dilettáns, hozzá nem értõk képzelik. Egyszerûen fogalmuk sincs arról, hogy a vállalkozás nem arról szól, hogy begyûjtjük a pénzt, majd jól elcsaljuk és királyként élünk...

EZ csak a látszat. Mármint, az a látszat, ami a köztudatban él a magukat gennyesre keresõ vállalkozókról.

A valóság azonban - sajnos - teljesen más.

A valóság az, hogy akikrõl beszélsz... AZOK AZ ADÓCSALÓK. Akik egyébként pofátlan módon "vállalkozóknak" hívják magukat, holott a vállalkozásuk alapja valójában fõállásban az adócsalás, illetve az adó elcsalása általi versenyképesség.

De tudod, ez az összemosás kb. azzal azonosítható, mint az, hogy a pénztáros az ABC-ben egy rabló, mert elveszi a pénzedet.

És tudod, pont az a baj, hogy errõl a VÁSÁRLÓK tehetnek, akik ELVÁRJÁK az adócsalók árait(!), mert õket ugye sajnálni kell(!), majd utána megnyúznák azokat akik még megpróbálnak dolgozni(!), vállalkozni és pénzt csinálni belõle. Sõt, utána még nekik esnek, hogy miért olyan drágák! 100%-os haszonkulcs, meg még több... nevetséges.

Tehát, miközben tudják, hogy adócsalóval üzletelnek (ami egyébként Magyarországon is bûncselekmény - csakhát, ki nem sz*rja le? Úgysem kapnak el. Úgysem foglalkoznak vele. És tényleg nem.), aközben rákényszerítik arra a többi kereskedõt is, hogy lejjebb vigye az árát. Ami jól látható a budapesti döbbenetes bezárt mennyiségû üzlet mellett. Mert a kereskedõ NEM bírja ezt az unfair versenyt.

És miért nem? Azért nem, mert nem képes arra, hogy a nyakát kötélbe dugás nélkül is továbbra is fenntarthatóvá tegye azt, hogy "ügyeskedve, okoskodva, magyarkodva" nála olcsóbban  vásárolhasson a "szegény alkalmazott", mint mondjuk a kínai piacon.

Ennek megfelelõen tehát a VPOP nem egy lakattal és egy életfogytiglan táblával megy ki a kínai piac ajtajának a becsukására - hanem odajár vásárolni. A Fõváros mit tesz a kínai piac NYILVÁNVALÓ adócsalása ellen? Fizetõssé teszi a környékét! Az egész városban ingyenes szombaton a parkolás -> kivéve a kínai piacok környékét. Elvégre, neki is jár belõle egy kis pénz...

Oszt, persze nem szabad bezárni, mert akkor a szegények hol vásárolnának?

És a kör bezárul. SZABAD a lopás, szabad a rablás, szabad, sõt (indirekt és direkt módon) támogatott az adócsalás. Sõt, példának vannak állítva az adócsalók, és meg akarják nyúzni a még életben maradt kevés valódi vállalkozót.

És ehhez lelkesen tapsol a buta többség, hiszen azt mondják, vegyük el azoktól akiknek van! Éljen a padlássöprés, éljen a kommunizmus! Könyörgöm! Amikor lehet tudni, hogy van több millió ember aki egy fillér adót sem fizet, akkor nem õket kellene meglátogatni?

Amikor van egymillió minimálbéres vállalkozó, aki mégis megél - akkor õket ellenõrzik?

NEM.

Deklaráltan irány az EVA-s vállalkozók ELLEN! Mert õk a nép és az állam ellenségei, mert dolgoznak! De leginkább, mert van pénz. Sokkal egyszerûbb elvenni, mint dolgozni és utánajárni a csalóknak.

És tudod mi a vicc?

A nép két pofával röhögve fog ennek asszisztálni, hiszen végre megnyúzzák a burzsujokat, és végre nem a szegény "nyomorgó kisembereket" fogják bántani, akik éppencsak kitermelik a minimálbért... vagy még azt sem.

Tudod te, hogy ma Magyarországon több tízezer vállalkozás van, ami még csak adóbevallást sem ad be? Foglalkoznak velük? NEM!

Elsõ az ellenség! Akinek pénze van!

LOPJUK EL!

Ameddig ilyen abnormális gondolkodás van az országban, addig esély sincs arra, hogy kimásszunk a sz*rból.

EZÉRT mondtam azt, hogy a hatalom számára az a legfontosabb, hogy MINDIG legyen ellenségkép. MOST az ellenségkép a vállakozók. Az a "megfoghatatlan" tömeg, akit amúgy magyarosan és szívbõl lehet gondolkodás nélkül útálni.

Mert addig legalább senki sem foglalkozik a tõkésekkel.

A vállalkozók bántása viszont azért iszonyatosan ostobaság, mert Szlovákia a szomszédban van. HA TÉNYLEG odamennek, akkor aztán ki fog adót fizetni? Mit gondolsz, kiket fognak akkor majd megnyúzni? Ha már nem lesz vállalkozó az országban, akkor természetesen majd a Luikat fogják megnyúzni.

Idézet
Én nem vagyok válalkozó, de mégis elviszi az adó+a többi a fizetésemnek majdnem a felét.


Hmmm... Majdnem a felét? Minimálbéren vagy bejelentve? Mert ha nem, akkor segítek neked. Ha állami alkalmazott vagy - akkor SEMMIT sem visz el tõled az állam, hiszen az összes adód csak papíron létezik. Soha meg nem kapod, soha senki nem termeli ki. "VIRTUÁLISAN ADÓZOL".

Ha viszont magánvállalkozásnál dolgozNÁL, akkor viszont a cégednek pontosan MINIMUM(!) 2x-4x annyiba kerülnél, mint amit te látsz a pénzedbõl. Mert a többit elviszi az állambácsi.

Bizony! És ha ott dolgoznál, akkor tudhatnád, hogy azt a cégednek biza ki KELL termelnie. És nem mondhatja állam bácsinak, hogy bocs, most nem volt bevételem -> akkor is fizetnie KELL.

Idézet
Mégsem siránkozok hanem inkább dolgozok.


Harcos népünk gyõzni fog! :) Hol is hallottam már ezt? ;) Mégis, te nagyon okos emberke, szerinted a vállalkozók mit csinálnak? Ülnek otthon és a f*rkukat vakargatják?

Csak halkan, csendben, nehogy a sötétben bújkáló ellenforradalmárok is meghallják - segítek neked... õk a TÕKÉSEK, a BANKÁROK, POLITIKUSOK, õk azok, akik ülnek a pénzen, és uralkodnak rajtad. A vállalkozók - óh, mi szégyen kimondani - dolgoznak... mert ha már nem dolgoznak, akkor nem vállalkozók, akkor már tõkésekké váltak. Vagy, jellemzõen inkább... csõdbe mentek és bedobták a törölközõt.

Dehát, a tõkésséget is csak a tökösök érthetik meg :)

Idézet
Pedig olyan jó lett volna, ha csak legalább egy évig lettem volna adómentes.


Nofene! Volt erre lehetõség? Segítsél már ki, hogy úgy az elmúlt 15 évben ki lehetett egy évig adómentes? Mert én nem emlékszem erre... (Elõtte valóban volt rá lehetõség bizonyos esetben és csak nagyon kis pénzek esetében - amikor amúgy még sokkal egyszerûbb és olcsóbb volt adózni mint manapság.)

Idézet
Vagy ha a kocsimat amivel munkába járok, "támogatással" tudtam volna megvenni.


Te ténylet többet tudsz mint én :o Milyen támogatást vehet igénybe egy vállalkozó az autovásárláshoz? Lemaradtam valamirõl... :o

Kisegítesz? Minden ilyen tippre vevõ vagyok, mert szerintem meggazdagszom abból, hogy ezt elmesélem a vállalkozóknak :)

Idézet
Attól mert neki több pénze lesz nem fog többet adni az alkalmazottjának.


Ezt a hülyeséget honnan szeded össze? A vállalkozó kétféleképpen alkalmaz valakit.

1.) A vállalkozónak szüksége van valakire, akibõl kevés van. Abban az esetben annyit fog fizetni, amennyit az alkalmazott kér.
2.) A vállalkozónak szüksége van valakire, akibõl Dunát lehet rekeszteni. Ebben az esetben ugye a legkevesebbet fogja fizetni. És? Még mindig többet fizet annál, mintha az alkalmazottnak nem lenne munkája, nemde?

MELYIK ESETBEN zsákmányol ki a vállalkozó? Melyik esetben nem annyit fizet, mint amennyit az alkalmazott munkája ér?

Tudod, ez a k*va nagy különbség az állami és a magánszektor között. Mert az utóbbiban azért számít a hozzáértés is. És az adott esetben a fizetéseken is meglátszik. Csak az állami szektorban van az, ahol "elvárják" a munkáért a magasabb fizetést - amúgy, minden teljesítmény nélkül. Mert jár. Mert a vállalkozóknak is van, tehát nekik is jár.

De ez ugye a retrokádárista filozófia lényege: Ha a németnek van, akkor nekünk is jár... csak most a németek helyett a vállalkozó van ott.

Hiába, útálkozni, irígykedni nagyon tudunk.

Csak gondolkodni nem.

Attól félünk, mint a tûztõl.

Idézet
Sõt inkább 4 vagy 6 órában dolgoztat, és évente "frissiti" õket, hogy "kényszerbõl" igénybevehesse a bértámogatást!


Jajj... :(

A 4 vagy 6 órában dolgoztatás pár éve már egyáltalán nem éri meg. Tekintettel arra, hogy a járadékok fix értékûek lettek, ezért kb. tök mindegy, hogy 8, vagy 4 órában jelentesz be valakit, mert pár ezer (szó szerint pár ezer!) Forint lesz csak az eltérés a két fizetés között. Ki az a hülye, aki pár ezer Forintért fele annyi idõre vesz fel valakit?

A 4 óra nem jó az alkalmazottnak sem, mert nem számít be a nyugdíjba, a 6 óra határeset, de kb. semmire sem jó.

Tudod, ha legalább azt írtad volna, hogy 12 órában dolgoztat... Bértámogatás? Például Budapesten gyakorlatilag nem létezik. Hátrányos térségekben persze igen, de ott meg miért baj, ha valaki munkát ad az embereknek?

Egyébként, ismét csak súgok neked valamit.

A bértámogatás nem azt jelenti, hogy a vállalkozónak PÉNZT ADNAK, hanem azt jelenti, hogy elég KEVESEBB adót fizetnie. Nem ebbõl fog tehát megélni, nem fogja ezt tudni zsebretenni. Pontosan azért, mert ezt a pénzt NEM LÁTJA. És azért nem, mert az állam TUDJA, hogy azon a környéken egyébként még a bérek járadékait sem lehetne kitermelni.

De sebaj :)

Idézet
Hagyjuk ezt a témát, mert nem egyoldalról nézzük!


Hát, ez az egy biztos.

Mert, hogy te honnan nézed, arra leginkább azt lehetne mondani, hogy éppen most meséled el azt az élményed, amit egy bekormozott szemüvegen keresztül hallottál egy sötét alagútban egy némától.

Idézet
Attól hogy én úgy gondolom, hogy tudok annyit mint te, szerintem még nem vagyok beképzelt, vagy nagyképû!!!


:) Update mode on :)

Idézet
Hát nem vagy naprakész ez tény!


Hát, ha egy ekkora szakértõ mondja :) Majd igyekszem felnõni hozzád :) Ennek érdekében máris frissítem az aláírást, hogy sohase feledjem el, hogy kivel beszélgetek ;)

No, maradjunk annál, hogy Peace - és hagyjuk ezt a témát. Nem vagyunk egy súlycsoportban, és nem érzem jól magam ilyenkor.

Nomeg, idõm sincs ennyi félinformációt és tévedést kijavítgatni.

Nincsenek népnevelési ambícióim sem, tehát inkább maradjunk abban, hogy ez az egész beszélgetés nem való ide, tehát zárjuk le békében :)

Peace, ok? ;)

Nem elérhető Giorgio12

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 5412
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #53 Dátum: 2006, Június 27, 10:05:00 »
Tisztelt AT. és a Többiek!

Nem túl régóta olvasgatom a fórumot, a hi-fi témával, a megboldogult HFM megszûnése után alig foglalkoztam. Úgy alakult, hogy meg fogom ajándékozni magam egy új erõsítõvel, ennek kapcsán keveredtem ide.
Valószínûsíthetõ, hogy AT. nem fogja a fórumlátogatók népszerûségi listáját vezetni mostanában.
Ezzel együtt (sajnos)az a kép, amit a megyar valóságról lefestett SZÍNIGAZ!, ezt mint tönkrement magyar (nagyon)kisvállalkozó bizton állíthatom!
Ha mindezt kicsit barátságosabb formában adná elõ, gyanítom több ember elgondolkodna rajta, így inkább csak ellenérzéseket gerjeszt, pedig okos gondolatok!!!!
Amúgy is nehéz, ismeretlen embereknek, még egy közös hobby kapcsán is eszmét cserélni, hisz lehetõségeink annyira külömbözõek. Egy kis barátom innen a fórumról boldog az új NAD 3020-val, másnak a berendezése többszöröse az autóm áránek.
Ja! Számomra kicsit fura, ha valaki soronként kivesézi mások gondolatait, mégsem az ÍTÉLÕTÁBLA
elött állunk, ne legyen ez ilyen véresen komoly!
További szép napot! Üdv. Gyuri
 ;)
Arcam Alpha 3 tuner - Arcam Alpha 7R erősítő - Arcam Alpha 8 CD játszó - VIFA Drabálka hangsugárzó.
És még sokan mások....

spivak

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #54 Dátum: 2006, Június 27, 10:14:12 »
Élmény ez a téma! Apám...itt aztán ürül a gõz!
Komolyra fordítva: Kedves AT és MSZ! Ti tényleg azt hiszitek, hogy csak józan belátás kérdése hogy hol vásárolunk? Minden valamire való magyar ember szivesen eltartaná a becsületes vállalkozóit, ha végtelen mennyiségû pénzbõl gazdálkodhatna. Ha ennél kevesebbõl gazdálkodik, még mindig áldozna egy kicsivel többet, ha a kereskedõ megérdemelné! De aki nyitott szemmel jár, látja, hogy a magyar árcédula irreális. Ez az igazság. Én nagyon sok készüléket vásároltam már össze életemben, itthon is, külföldön is. Nem tudom a magyar kereskedõt annyira támogatni, hogy 2.5x-es árat fizessek, mert én személy szerint kemény munkával keresek keveset. Apropó Hifibarlang... Tetszett a barlang, a tálalás, de a köszönésemet sem érkezéskor, sem távozáskor nem fogadták, a két eladó végig egymással vitatkozott 10m-rõl, a vásárlás alatt egyszer sem néztek rám, pedig kb 50e Ft-ot hagytam ott. Soha többé nem teszem be oda a lábamat. Szóval lehet hogy bunkó a magyar, de szegény, és még mindig nem veszik sehol emberszámba. Õ csak fizet, de még csak vissza sem köszönnek neki.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #55 Dátum: 2006, Június 27, 10:50:25 »
spivak írta::
Idézet
Nem tudom a magyar kereskedõt annyira támogatni, hogy 2.5x-es árat fizessek


Snipi 200%-os árrésrõl beszél, Te 2,5x-es árról. Szeretném, ha nem csak puffogtatnátok, hanem leírnátok a tényeket. (hogy a többiek is félár alatt vásárolhassanak :P ) De komolyan, típus, ár és kereskedõ megjelöléssel legalább egy készüléket írj!!!

Én nem állítottam, hogy minden kereskedõ úgy viselkedik, ahogy illene, csak rá akartam világítani a nagy magyar valóságra, ahogy AT is tette. Számomra is kicsit kioktatónak tûnik, de nagyrészt egyetértek vele.
Hosszútávon sokat hozna az országnak - és a benne élõknek - ha hanyagolnák a mutyit. Persze ezt legfelül kellene elkezdeni  B)
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

spivak

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #56 Dátum: 2006, Június 27, 11:42:15 »
Üdv MSZ!
A legkomolyabb különbséget akkor tapasztaltam, amikor az autómba kerestem cd-lejátszót. Németországban a JVC SH-909-es típusát 290 Eurós akciós áron vettem meg amikor az itthoni ára 169e Ft volt. Elnézést, a különbség nem 2.5x-ös, csak 2.44x-es az akkori 240 Ft/Euro árfolyammal számolva. Vettem már Panasonic dig. kamerát, nem magamnak, megbízásból, a típusra a fene sem emlékszik, de 110e Ft helyett 250 Euroért. Ha már HiFi, Yamaha RXV 4.. (belépő AV erősítő) 149 Euroért, Canton Ergo 902 LE (állódoboz) 470 Euro/pár (itthoni ár a honlapjukon).
Kétségtelen hogy ezek raktáráruházak, de a kiszolgálás során igazi VEVŐnek érzed magad!!!
Ők sokat adnak el, kis árréssel, de mindenki odajár. Hosszú távra terveznek. Mára a hifi ezeknél is háttérbe szorult, előtérbe a mozi került, de néha remek áron szórják a "kommersz" hifit.

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #57 Dátum: 2006, Június 27, 14:04:29 »
K.Gyuri írta::
Idézet
Ha mindezt kicsit barátságosabb formában adná elõ, gyanítom több ember elgondolkodna rajta, így inkább csak ellenérzéseket gerjeszt, pedig okos gondolatok!!!!


Köszönöm :) és elnézést a hangnemért, de "sajnos" írásban minden másképpen néz ki :(
 
"Egy kis barátom innen a fórumról boldog az új NAD 3020-val, másnak a berendezése többszöröse az autóm áránek."

És én simán el tudom képzelni, hogy a NAD3020-al boldogabb az ismerõsöd :)

"Ja! Számomra kicsit fura, ha valaki soronként kivesézi mások gondolatait, mégsem az ÍTÉLÕTÁBLA elött állunk, ne legyen ez ilyen véresen komoly!"

Ez "sajnos" nálam megszokás még régesrégrõl, amikor ez volt a netikett, hogy nem csak írunk valamit, hanem azt is megadjuk, hogy mire írjuk. Ennek anno az volt a logikája, hogyha ugye szóban beszélünk, akkor erre "könnyû visszakérdezni" (Ezt most mire mondtad?), de itt erre nincs mód. Ezért írom így, hogy amit írok, azt ARRA a részre mondom, és nem az egészre.

Ez azért fontos, mert például amikor olyat írok, hogy valaki "hülyeségeket beszél", azt ennek megfelelõen sohasem "globálisan" kell érteni, hanem KONKRÉTAN ARRA, és csak arra, amire ezt írom.

Idézet
További szép napot! Üdv. Gyuri
 ;)

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #58 Dátum: 2006, Június 27, 14:17:41 »
spivak írta::
"akciós áron vettem meg"
"Kétségtelen hogy ezek raktáráruházak"
"Õk sokat adnak el"
"néha remek áron szórják a "kommersz" hifit.

A válasz ott van a fentiekben! Ezért drágább nálunk minden. Mert nem akciós árat néznek az emberek, mert nem raktáráruházat várnak, és mert alig tudnak eladni valamit. És a listaárakat MINDIG az akciós termékek árával vetik össze...

Azaz, a többség úgy számol, hogyha a fenti feltételekkel valami ennyibe kerül, akkor mindennek ennyivel kellene arányosan olcsóbbnak lennie. Azaz, azoknak a termékeknek is, amik sohasem voltak akciósak, azaz olcsóbbak.

Csak "nálunk" egybõl le szokás vonni a következtetést: Ha valami lehet ennyivel olcsóbb is, akkor mindenen ekkora az árrés, tehát minden lehetne ennyivel olcsóbb.

EZ a nagy tévedés!

(NEM a tiéd - mielõtt félreértenéd -, csak ide írtam, mert itt kapcsolódik a fonalhoz :) )

*

Amiben igazad van: "a kiszolgálás során igazi VEVÕnek érzed magad!!!" és "Hosszú távra terveznek."

EZ sok esetben valóban hiányzik tõlünk. És igaz, hogy EZÉRT IS kevesebb a forgalom. És igaz az is, hogy ez is sokat segítene.

Ám sajnos te is tudod, ez NEM számítana. Hiába kedves, hiába tervez hosszú távra - ha nem vásárolnak nála, akkor nem tud olcsó lenni :(

A gond ott van, hogy egy raktáráruházban nem vársz el választékot - egy kereskedõnél meg igen. Ha tehát egy kereskedõnél nincs tízféle hangfal, akkor felháborodsz. Ha viszont a raktárban van egy, akkor örülsz ;)

Amúgy pedig, más ám az a piac, amin az átlagfizetés 2x-4x annyi, mint nálunk - és ráadásul nem 1-2 millió ELVBEN fizetõképes ember van, hanem 50-60 millió GYAKORLATBAN fizetõképes ember.

Szvsz értelemszerû, hogyha ugyanazt akarod minõsében nyújtani, amit az 50-60 milló fizetõképes emberke igényel, akkor azt az 1-2 millió esetében vagy nem lehet, vagy csak drágábban lehet.

Azaz, a német piac valójában több százszorosa(!) a Magyarországinak. Azaz, több százszorosa a megszerezhetõ profit is. Ehhez képest akár a száz százalékos haszonkulcs is nudli.

Ami persze a vevõt - részben helyesen - nem érdekli. De ettõl még a tényekkel illene tisztában lenniük, azaz azzal, hogy ez nem a kereskedõ meggazdagodási vágya miatt van, hanem azért, mert kis ország - kis foci, kis gazdaság, alacsony minõség.

BTW: Saját - számtech - szakterületen egyébként azt látom, hogy igény sem nagyon van. Jellemzõen az ócsó, vidékre jó lesz típusú megrendelõkkel találkozik az ember - olyannal, akinek pénze ÉS igénye van, azzal gyakorlatilag nem.

Azaz, akinek van pénze, az nem igényes, aki igényes lenne, annak meg nincs rá pénze. Ettõl sem egyszerû a kereskedelem Magyarországon.

"kis árréssel"

Hiszed te :) Miért gondolod, hogy kicsi az árrés? Csak azért, mert ott olcsóbb a termék? ;)

Amúgy, egyetértünk :)