Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: magyar garancia vs. Eu garancia  (Megtekintve 28752 alkalommal)

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #30 Dátum: 2006, Június 19, 12:23:23 »
Snipi!

Ez 200%-os haszonkulcs azért egy kicsit túlzás. Nem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy létezik ilyen, de nem ez az általános, hidd el.
Fõleg az EU óta azért elég nehéz lenne valamit is eladni ilyen drágán.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4613
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #31 Dátum: 2006, Június 20, 07:38:49 »
Hááát.
Én több olyan terméket tudnék most felsorolni aminél ez áll.
Mert ugye pl. amiben 30.000 ft az anyag és 50.000 a termeleõi ára és 130.000-ért adják (plusszáfa) az azért üti a 200%-ot. Meg ami nél ugyanez 20.000-el kezdõdik a vége meg 110.000 annál is.
A legjobb az ami ker. áron 170.000 (világpiaci ár) és a "kedves" magyar kereskedõnek van pofája odaírni rá, hogy most "akciósan csak" 495.000 Ft.
Akkor ebbõl melyik nincs 200%?

(És ez csak így kapásból 2 perc alatt hozott példák.)

Ez kb. olyan mint amikor az autókereskedõ elenged 500.000-1.000.000 forintot az autó árából, meg beszámítja a régit meg még mittomén mi, azt még így is van zsíros haszna a három és fél millás autón.
Akkor hogy is van ez?

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #32 Dátum: 2006, Június 20, 08:33:25 »
Nyugodtan írd le melyik termékrõl van szó, mert így elég homályos  :(  és a tisztességes kereskedõkre is rossz fényt vet.
Egyébként az árrés hivatott fedezni a cég komplett mûködését, adókat, a tulaj fizetését, reklámokat, demokészletet stb. A hazai gyatra forgalom és a szürkeimportõrök tömege mellett ez 20-30%-ból nem megy. Aki még nem próbálta ki a vállalkozói "létet" annak fogalma sem lehet az egészrõl.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

ugyes

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #33 Dátum: 2006, Június 20, 10:18:27 »
Snipi!

Az autókereskedős példád nem volt jó. 2-4 millió Ft-os kategóriában a "zsíros haszon" max. 8-10 %. Abból engednek pl. neked. Az igaz, hogy további 4-8%-ot kapnak a lízingcégektől, de csak akkor, ha 1 évnél hosszabb a tényleges futamidő.
Az érzéseidet megértem, mert magam is érzékelek hasonló aránytalánságokat a hétköznapokban, de egyetértvén Szabolccsal, ha pontosabban fogalmazol -> jobban megértenek -> kevesebb érzékenység.
Visszatérve az audióra, az elmúlt 2-3 évben sokan már ua. irányáron adják a termékeket, mint Európában. (példa és nem reklám: LINN)
Más kérdés, hogy pl. milyen EUR/HUF árfolyammal számolnak.
Ui: az autós példa valódi, családtagom egy kereskedésben pénzügyes.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4613
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #34 Dátum: 2006, Június 23, 08:23:29 »
Szabolcs : háát nem írom le kikre gondoltam. Nem azért mintha félnék a bosszujuktól (bár biztos megpróbálnák, fõleg az egyik mert az olyan) hanem mert nem akarok nyilvánosan rossz hírét kelteni senkinek. (Nem, nem rágalmazásra gondolok, mert ott lényeg a valótlan és ez igaz.)
Ami az autós példámat illeti én nem tudom, hogy 8 vagy 10%-ot fognak rajta a kereskedõk, csak azt látom, hogy rengeteg kedvezményt adnak rá bizonyos esetekben, és még úgy is van rajta hasznuk. Nos ha egy autót 2.900.000-ért árendegménnyel is megéri eladni, akkor mennyi hasznon volt rajta amikor még 3.600.000-ért adták. Erre sem fogok konkrét példát írni. Igaz, hogy a kedvezménnyel (akció) a vevõ is jól jár, de errõl csak az ugrik be nekem, hogy wazze mennyi haszon van egy ilyen tragacson, ha ennyivel olcsóbban is megéri.

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #35 Dátum: 2006, Június 23, 21:03:15 »
Snipi írta::
Idézet
AT : az alapvetõ probléma csak a számaiddal van.


Snipi. Ezek a számok PÉLDÁK voltak arra, hogy miért lehet például Denon/Yamaha, azaz "kommersz" erõsítõket olcsóbban venni feketén.

Komolyan azt hiszed, hogy egy 100 kFt-s nagyságrendû erõsítõn BÁRKINEK lehet 100, meg 200%-os haszonkulcsa? Na ne viccelj már :(

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #36 Dátum: 2006, Június 23, 21:08:26 »
Snipi írta::
Idézet
Ami az autós példámat illeti én nem tudom, hogy 8 vagy 10%-ot fognak rajta a kereskedõk, csak azt látom, hogy rengeteg kedvezményt adnak rá bizonyos esetekben, és még úgy is van rajta hasznuk.


Tipikusan a halvány fogalmad sincs semmirõl, de mégis osztod az észt esete.

Mikor fogod, fogjátok már fel végre, hogy az árrés (fognak rajta) nem egyenlõ a profittal (haszon)?

Wazz, egy autokereskedõnek fenn kell tartania egy szalont, ki kell képeznie az embereit, meg kell vásárolnia(!) a készleten lévõ autokat, royaltyt kell fizetnie, és még az adókat és millió egy dolgot.

EZT kell neki fedeznie az autoban lévõ árrésbõl. Azután pedig nyilván nem tûnt fel még az sem, hogy az akciókat az esetek többségében MAGA A GYÁR adja, azaz bárhová mész be, mégis megkapod. Van olyan ami publikus, és van olyan, ami "privát beetetõs" - ilyenkor nem a kereskedõ enged valójában, hanem a gyártó.

Úgyhogy ideje lenne nem mások zsebében turkálni, hogy mit mennyiért éri meg eladni.

Ha akarod, akkor csináljad, szabad országban élsz. Aztán amikor majd meglepõdsz, akkor majd hívj meg egy italra.

De nagyon szépen megkérnélek, hogyha ennyire nem értesz valamihez, akkor ne akarjál benne okosnak látszani :(

Kezdem igazán szívbõl gyûlölni ezt a fifikás magyar vagyok én, engem nem b*sztok át címû mentalitást, aminek hála a pénz úgy áramlik ki az országból, mint még soha a történelembõl.

És miközben a Balaton kihal, a horvátok röhögnek a markukba, miközben a kiskereskedelem megdöglik a multik degeszre keresik a zsebüket, mert a hülye magyar nem jön rá arra, hogy azért van sz*rban az ország, mert mindenkinek ad pénzt - aki nem magyar.

Mert akkor ha át is verik, legalább ügyes volt.

Lui

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #37 Dátum: 2006, Június 23, 22:25:05 »
Tisztelt AT!
Szerintem mindenki elhiszi, hogy Te vagy itt a legokosabb. Nem kellene újra bizonygatnod, mert ezt már megtetted pár hónappal ezeleõtt egy másik témával kapcsolatban.
:whistle:
 Miért kell mindenkit lenézned, még akkor is ha nem értenek a dologhoz, és más a véleményük mint a tied?
Miért baj ha valaki nem magyarországon akarja elkölteni a forintjait? Tudtommal Te is utaltál ilyesmire pont ebben a témában.:
"De mondd meg õszintén, ha én bemegyek a német metroba és veszek húsz Denon erõsítõt, amit itt eladok -> milyen jogszabályt, vagy szerzõdést sértettem meg ezzel? Mert én hirtelenjében egyrõl sem tudok - és nagyon meglepne, ha akárcsak egyrõl is tudnék."
Ja vagy hogy neked lehet, mert Te kereskedõ vagy? Vagy ne adj Isten válalkozó? Hát azokat meg tényleg nagyon sajnálni kell, mert szegények alig tudnak megélni a minimálbérbõl, merthát ugye mindegyiknek annyi a jövedelme mire mindent kifizet. Legalábbis az adóbevallásban.
:silly:
Legalább pont ilyenekért ne röhögtesd ki magad.  Mert ha nem menne egy válalkozás, akkor nem élne a tulajdonosa kiskirály módjára!!!
Mindenki ott vásárol ahol tud, és azt vesz meg amire pénze van, vagy amit akar.  :whistle:
Arra adj választ, amirõl kérdeznek, és ne alakisd át a témát az éppen aktuális hangulatodnak megfelelõre!

KisMarci

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #38 Dátum: 2006, Június 24, 10:24:14 »
AT. írta::
És miközben a Balaton kihal, a horvátok röhögnek a markukba.[/quote]

Kedves AT!
A Balaton azért halt ki, mert az a "nembasztokátmagyarvagyok" vállakozó egy nyári szezon alatt akarta megkeresni az egész évre valót + villát + 2-3 7-es BMW-t, ami nem 100%-os haszomkulcsot jelentett, hanem 2-300-at!!!
Ezen nem a horvátok röhögnek, hanem a németek, akik el is szoktak innen, viszik máshova a pénzüket. És ez nem kiáramlás.

A témához részemrõl már csak annyit: nem sajnálnám azt a haszonkulcsot, ha az tényleg vissza lenne forgatva értelmes dolgokba, és nem a veszteséges vállakozást mûködtetõ tulaj 18 millás BMW-ébe.

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #39 Dátum: 2006, Június 24, 12:35:28 »
Idézet
Nem kellene újra bizonygatnod, mert ezt már megtetted pár hónappal ezeleõtt egy másik témával kapcsolatban.


Bezzeg te már sokkal többet tettél le az asztalra, és megvan az okod arra a hatalmas nagy arcra, amit felvettél :)

Vigyázz, le ne essen rólad ;)

Idézet
Miért kell mindenkit lenézned, még akkor is ha nem értenek a dologhoz, és más a véleményük mint a tied?[/U][/I]


Ó, nem nézek én le senkit. Itt vagy például te, akirõl egybõl eszembejutott Okoska Törp, aki egy nagyon aranyos kis okoskodó figura - csak az esetek többségében hiába okos - mégse lesz igaza.

Engem tehát nem zavar ha másnak más a véleménye, engem az az általános hülyeség és útálat zavar, ami teret nyer ebben az országban, és aminek ezek a hozzászolások a tünetei.

Idézet
Miért baj ha valaki nem magyarországon akarja elkölteni a forintjait?


Nem baj. Mindenki ott költheti el, ahol csak akarja. Ez nagyon helyes. A baj az, hogy nem ésszel költik, hanem két kézzel. Azaz, azt sem veszik észre, hogy Magyarországról MEGY KI A PÉNZ, miközben IDE NEM ÉRKEZIK. Ez azt jelenti, hogy az államnak csökkennek a bevételei, amit ugye csak adóemeléssel, vagy kedvezménycsökkentéssel tud ellensúlyozni.

Ergo, egyre kevesebb pénzed lesz majd, amit akár máshol is elkölthetsz.

Ma már szinte sportot ûznek az emberek abból, hogy hogyan tudják a legtöbb pénzt elpocsékolni, rablókhoz, adócsalókhoz, profitot külföldre vivõkhöz juttatni.

Amúgy, ha kell, ha nem alapon. Ha 1 Ft-al olcsóbb egy multi, akkor már megy a roham a hülye szemellenzõs magyartól a multihoz.

Ez van.

Idézet
Tudtommal Te is utaltál ilyesmire pont ebben a témában.:
"De mondd meg õszintén, ha én bemegyek a német metroba és veszek húsz Denon erõsítõt, amit itt eladok -> milyen jogszabályt, vagy szerzõdést sértettem meg ezzel? Mert én hirtelenjében egyrõl sem tudok - és nagyon meglepne, ha akárcsak egyrõl is tudnék."
Ja vagy hogy neked lehet, mert Te kereskedõ vagy? Vagy ne adj Isten válalkozó?


Nem, te vagy a nagyon hülye.

Ami persze nem baj, mert jogod van hozzá.

Egyébként, jól látható a fenti idézetbõl az, hogy mennyire nem tanítják manapság meg sem az olvasást, sem a szövegértést.

Az említett rész egy szövegkörnyezetbõl kiragadva úgy került terítékre, ahogy még az ellenkezõje sem lenne igaz.

Azt írtam, hogyha ez nem törvénytelen. Nem azt, hogy ezt csinálom.

De ha csinálnám, neked akkor sem lenne semmi közöd hozzá. Mert ez nem 1948, amikor kezdõdik a kulákosodás, az impreialistázás kedves munkás-paraszt osztály, és a nyúzzuk meg a kulákokat, ideje a padlássöprésnek ideje.

Már többször írtam (ebbõl is látszik az olvasni tudás hiánya), hogy nem vagyok sem hifivel foglalkozó vállalkozó, sem kereskedõ.

Világos?

Remélem így már érthetõ volt.

Viszont tényleg gyûlölöm a tehetségtelen dilettánsokat, akik azon élvezik ki a sikertelenségüket, hogy másokat irigyelnek, és legszívesebben elérnék, hogy megdögöljön még a tehene is - hogy legyen egy jó napja.

Idézet
Hát azokat meg tényleg nagyon sajnálni kell, mert szegények alig tudnak megélni a minimálbérbõl, merthát ugye mindegyiknek annyi a jövedelme mire mindent kifizet. Legalábbis az adóbevallásban.


Te nagyon hülye!

Ez a tipikus komcsi szöveg. Szörnyû! Hát b.meg, ha ilyen jó vállalkozni, akkor miért nem csinálod? Ha ilyen könnyû, akkor miért nem teszed? Mert még ennyi eszed sincs?

Mert hozzáértésed az biztosan nincs.

Elsõsorban a vállalkozónak a személyi jövedelemadó (amirõl itt zavarosan hablatyolsz)a LEGKISEBB tétele az adózásában. Ezen kívül ugyanis még legalább 12-15 féle(!) adónemre fizet folyamatosan. Szinte felsorolni sem lehet, hogy mennyire.

Ha alkalmazottja van, akkor pedig azután is fizeti ezeket. És ha véletlenül még marad nyeresége, akkor azt még terheli az osztalékadó, a személyi jövedelemadó és a TB is.

De te csak álmodj királylány, hiszen sokkal egyszerûbb fröcsögni, mint gondolkodni.

Idézet
Legalább pont ilyenekért ne röhögtesd ki magad.


Wazz, rajtad már sírni sem lehet, mert annyira szánalmas vagy. De tudod, nem azért amit mondasz, hanem azért mert tényleg így is gondolod.

Idézet
Mert ha nem menne egy válalkozás, akkor nem élne a tulajdonosa kiskirály módjára!!!


Akasszuk a vállalkozókat! ITT AZ IDEJE! Éljen a jelenegi propaganda, ami minden okok okozójának a népnyúzó vállalkozókat tartja! Le velük! Harcos népünk gyõzni fog! Éljen a megbonthatatlan munkás paraszt szövetség, ami többet nem fogja magát kizsákmányoltatni az elnyomó osztállyal!

Irány a padlás, söpörjük ki!

Kiskirály módra vállalkozás vezetõje? Te nagyon... Az országban van 3 millió vállalkozás, de ebbõl jó ha pár tízezer van, ami nem kényszervállalkozás, hanem tényleg mûködik is.

És elárulok neked egy titkot. Alig pár ezer lehet, amiben tényleg jól él a tulaj. A többi nagy pénz nem a vállalkozásban van, hanem a politikai kapcsolatokban, a nagy multik kiszolgálásában, és a haveri körben, a bankoknál, pénzintézeteknél.

Ott valóban gennyesre keresik magukat a felsõbb vezetõk. Mint "alkalmazottak".

De a vállalkozók - azok pont nem. Esetleg néhány tulajdonos - de az meg már "tulajdonos", és nem "vállalkozó".

De sebaj. Dögöljenek csak meg, attól majd minden rendbejön. Ja, hogyha õk megdöglenek, akkor az alkalmazottaik elveszítik az állásukat? Semmi baj... majd õk jobban is tudják majd csinálni :(

Idézet
Mindenki ott vásárol ahol tud, és azt vesz meg amire pénze van, vagy amit akar.  :whistle:


Aztán meg sír, hogy miért nem elég a pénze arra, hogy megvegye amit akar. Ja tudom, olyankor jön az a szöveg, hogy vegyük el másoktól, mert TE megérdemled.

Hát nem. Ha van valaki, aki nem érdemli meg, az pont az olyan, mint amilyen te vagy.

Idézet
Arra adj választ, amirõl kérdeznek, és ne alakisd át a témát az éppen aktuális hangulatodnak megfelelõre!


Kedves Okoska törp, te próbáltál meg alattomosan témát változtatni. A téma arról szólt, hogy mi a szürke import. Mi a garancia.

Én arról beszéltem.

És te írtad erre a kommunista kiáltványt.

Bocs öreg, de hagyjuk. Tudod mit? Ne akard bizonygatni, hogy okos vagy, inkább elhiszem. És maradjunk ennyiben.

Ps.: Magyarországot nagy betûvel írjuk te nagyon "magyar".

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #40 Dátum: 2006, Június 24, 12:53:12 »
Idézet
A Balaton azért halt ki, mert az a "nembasztokátmagyarvagyok" vállakozó egy nyári szezon alatt akarta megkeresni az egész évre valót + villát + 2-3 7-es BMW-t, ami nem 100%-os haszomkulcsot jelentett, hanem 2-300-at!!!


Éljen a kommunizmus! Le a 7-es BMW-vel! Le a kizsákmányoló szobáztatókkal, a nép ellenségeivel... Ugyan már... nézted az árakat? Nem. Tudod mirõl beszélsz? Nem. De piszok jó dolog bemondani a "frankót", amit mindenki tud.

Amióta nem járnak erre a németek, azóta a fenti állítás már régen nem igaz, de tudod, még akkor sem lehetett belõle 7-es BMW-t venni, amikor jöttek.

Ez a haszonkulcs meg...

Wazz, írd már meg nekem, tanulatlan parasztnak, hogy mit jelent az a fogalom, hogy "haszonkulcs".

Csak tudod, hogy mûvelõdni tudjak egy kicsit, mert már nagyon rámfér egy ilyen mûvelt és tanult embertõl :)

Szóval, hogy is jön ki a balatoni szobakiadónál a 2-300%-os haszonkulcs?

Köszönöm a segítséget :)

Idézet
Ezen nem a horvátok röhögnek, hanem a németek, akik el is szoktak innen, viszik máshova a pénzüket. És ez nem kiáramlás.


A németek azért jártak ide, mert itt tudtak találkozni a kelet- és nyugatnémetek. Amikor egyesültek, akkor erre már nem volt szükség.

Ez egy óriási veszteség volt a Balatonpartra nézve, de ez még önmagában nem lett volna halálos csapás.

A halálos csapás az volt, hogy a magyarok sem járnak már oda, mert az már "nem sikk". Most "horvátba" kell menni, mert mindenki odamegy... persze az új mûködömmel édesem, meg a 7-es BMW-vel...

Egyébként, nem azt mondom, hogy a balatoni szobakiadók nem hülyék - mert azok. Nem azt mondom, hogy reális az ár, mert sokszor nem azok. Nem védeni akartam õket, mert nem arról volt szó.

Arról van szó, hogy két kézzel és lábbal ássuk a sírját az országnak, és utána csodálkozunk. És min?

Hát, hogy vajon az az "ócsó netes" kereskedõ miért jár 7-es BMW-vel? Hát azért barátom, mert õ nem fizet adót, és így megmarad a pénze a 7-es BMW-re. Vagy csodálkozunk azon, hogy a szomszédnak mibõl van 7-es BMW-je. Hát abból, hogy a Horvátországban az adócsalt pénzébõl vett nyaralójában adócsalással, és egy fillér adó befizetése nélkül nyaraltatja... a magyarokat. Akik ezért egyébként alig a 2x-esét fizetik ki, mintha a Balatonra mennének, de õk ugye "rafkósak", akiket nem lehet átverni, hiszen a Balatonon egy apartman az drága 100 kFt/hét, bezzeg Horvátországban csak 70 kFt/hét! Akkor nem vernek át! Irány Horvátország, nem számít, hogy majd 30 kFt(!) az autopályadíj, vagy 30-40 kFt a benzin, azaz nem baj, hogy összességében 130-140 kFt fizetünk ki, de legalább nem azt a burzsuj magyart támogatjuk!

Az dögöljön meg!

Azután meg csodálkozunk, hogy vajon Horvátországban mibõl építenek autopályákat?

HÁT EBBÕL A PÉNZBÕL. Mert a hülye magyar a horvát autopályaépítést támogatja. Itthon inkább megy a kerülõutakon, mert a 4 napos díj az rablás, de a 30 kFt/út, az megéri.

Utána meg csodálkozik, hogy emelkedik a gáz ára, hogy egyre többe kerül minden és közben egyre kevesebbet fog keresni.

És ahelyett, hogy felnézne, hogy ezt pont ez az ügyeskedés okozza, inkább abban gondokodik, hogy hogyan lehetne elvenni azoktól azt, amije van, elvégre, neki is jár ez.

Kicsit bandita szemlélet, de ténykérdés, hogy az elmúlt 16 év errõl szólt. A vegyük el, ami jár.

A dolgozni, az kissé divatjamúlt lett.

Idézet
A témához részemrõl már csak annyit: nem sajnálnám azt a haszonkulcsot, ha az tényleg vissza lenne forgatva értelmes dolgokba, és nem a veszteséges vállakozást mûködtetõ tulaj 18 millás BMW-ébe.


Én meg nagyon örülnék neki, ha nem beszélnétek hülyeségeket. Ebben az országban van 10 millió ember és kb. pár száz (talán pár ezer, a tízéveseket is ide számoljuk) darab 7-es BMW.

Dehát, sajnos gondolkodni és irígykedni egyszerûbb. Annyira egyszerû, hogy le sem mész megnézni a Balatonra, hogy mennyi ház elõtt áll a tulaj 7-es BMW-je.

Tudod mit? Segítek, de csak a te kedvedért ;) Én most jártam a Balaton környékén. Nemhogy BMW, de még auto is alig volt.

K*rva nagy baj van az országban, ti meg másra sem tudtok gondoolni, csak a másik 7-es BMW-jére.

Ps.: Nekem nincs, nem is volt, és valószínûleg nem is lesz. Szokásosan már megint nem azért írok valamit, mert érintett vagyok, hanem hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy mennyire nonszensz, amit írtok.

KisMarci

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #41 Dátum: 2006, Június 24, 13:36:28 »
Apám... ez nem semmi!

Kiszálltam.

Lui

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #42 Dátum: 2006, Június 24, 23:58:58 »
Na jó estét AT Úr!

Nem kezdem úgy rögtön mint te, hogy lehülyézem a másikat. Nem parasztozlak le, és nem nevezlek írástudatlannak meg olvasni nem tudónak sem. Pedig ha már te olyan jól tudsz olvasni, és "szövegérteni" akkor legalább belátnád, hogy te úgy gondolod, hogy azt mondassz mindenkire amit akarsz, akár le is hülyézheted.
"De mondd meg õszintén, ha én bemegyek a német metroba és veszek húsz
Denon erõsítõt, amit itt eladok -> milyen jogszabályt, vagy
szerzõdést sértettem meg ezzel? Mert én hirtelenjében egyrõl sem tudok
- és nagyon meglepne, ha akárcsak egyrõl is tudnék."
Ismét idézlek mert szerinted én nem értek itt ebben a szövegben valamit. Szerinted téged nyugodtan beengednek a határon 10 erõsítõvel a kocsidban??? Attól hogy Magyarország az EU tagja az nem jelenti azt, hogy megszünt a VÁM ellenõrzés! 10 erõsítõ akár már kereskedelmi mennyiségnek is számíthat, és nem biztos hogy nem kell érte fizetni semmit. De ha nem kell érte fizetni akkor megint csak te vagy a hunyó, mert azért mentél ki a 10 erõsítõért, hogy olcsóbb legyen. Vagy ezt sem jól értelmezem? De ha nem lesz olcsóbb, akkor csak jobban esik pár száz kilóméterrõl elhozni azt amit itt is meg lehet venni? Vagy mostmár tényleg igazad van mert nem értem, hogy mire volt jó akkor ez a példa. Mindegy ezért megint lehülyézhetsz. http://hifipiac.hu/components/com_simpleboard/emoticons/tongue.png
:P

A témát nem én ferdítettem el! Nézd meg a címet! Te kezdtél el kioktatni mindenkit az import, a nyereség, a válalkozók, meg a feketepiac fogalmáról. A kérdés az volt alapvetõen, hogy mi a különbség az EU garancia, és a magyar garancia között!

Nem az volt a kérdés, hogy mire van szüksége az országnak a fellendüléshez. Vagy hogy miért röhögnek a horvátok a markukba, miközben kihal a Balaton. http://hifipiac.hu/components/com_simpleboard/emoticons/dizzy.png
:S

Vagy nem értem mi a bajod. Nem bírod a kritikát? Nem vetted észre hogy a múltkori témában is magadra maradtál? Nem akartak tovább vitatkozni veled, mert csak neked lehet igazad.

Én nem nézek le senkit, mert olyan amilyen! Nem nézem le mert gagyi kínai cuccokban jár, vagy mert csak "muzikcentert" hallgat, és csak trabantra futja neki. De nem is szoktam sajnálni senkit túlzottan, mert engem sem sajnálna senki, ha nehezen menne az életem.
Fõleg nem sajnálom a válalkozókat, akárhogy is "kampányolsz" értük. Majd ha lesz minimálbéresek bálja, meg részmunkaidõsök bálja, meg munkanélküliek bálja is a válalkozók bálja mellett! Szegényeknek olyan rossz hogy van közöttük olyan is nem kevés, aki "kényszervállalkozó". http://hifipiac.hu/components/com_simpleboard/emoticons/blink.png
:blink:
Hát ha én nem akarok valamit akkor nem is kényszeríthetnek rá, hogy márpedig csinálnom kell!!! Kényszervállalkozó. Hát mondj már erre egy olyan példát ami tényleg kényszer! Nem tudok ilyet. Csak akkor lehetek kereskedõ, ha vállalkozó vagyok? Ez érdekes, mert kocsit is csak akkor vezethetek, ha van jogsim.
De én sem vagyok válalkozó, és nem is akarok az lenni. Hiába sztárolod õket, nem egy nagy szám azzá válni! Van itt már elég válalkozó.
De majd elfelejtettem a lényeget. A legjobban azért "sajnálom" õket mert alkalmazottat kell tartaniuk. Hát ez szörnyû, sõt mi több egyszerüen iszonyú! Mire kifizeti az alkalmazottját, (nem bejelentve, lom pénzekkel) addigra már alig marad neki egy kis jövedelme. (a minimálbéres dolog ide szólt volna, az adóbevallással kapcsolatosan) Hát ha olyan nagy teher egy vagy esetleg több alkalmazott akkor saját magunknak kell megcsinálni azt amit az alkalmazottra bíznánk.Ennyi. Vagy annyit kell beválalni amennyivel elbírunk saját erõnkbõl is. Nem sajnáltatni kell magunkat, hanem dolgozni! Jól néznék én ki ha egy alkalmazottat küldenék be magam helyett dolgozni.

És a kezdésed. Az hogy ki menyit ért valamihez, az nem abból válik nyílvánvalóvá, hogy mennyit beszél. Nem mondtam hogy én annyira értenék bármihez, de annyira biztosan mint te! Attól hogy te sokat írogatsz ebbe a fórumba,attól még  nem fognak veled egyre többen egyetérteni. Attól hogy valaki tanult ember, nem biztos hogy ugyanolyan intelligens is.

A kisbetûs magyarországot tényleg elnéztem igazad van.Nekem nincs nagyarcom! Aki ismer tudja. Te állítod be úgy az egészet hogy csak az a helyes amit te mondassz.
Mi az hogy kommunista kiáltvány? Hát mit képzelsz te magadról?
Természetesen azt amit akarsz, mert nagy ívben tesz(n)ek rá!http://hifipiac.hu/components/com_simpleboard/emoticons/laughing.png
:laugh:

És van itt még ez a kelet- meg nyugatnémet összetalálkozás amit a Kis Marci-nak írtál. http://hifipiac.hu/components/com_simpleboard/emoticons/blink.png
:blink:

Mostmár nem is tudom eldönteni hogy milyen különleges végzettséged lehet neked. Politikus, jogász,marketing menedzser, történész, vagy csak egszerûen polihisztor?

Hogy lehet összehasonlítani a Balatont, a Horvát-tengerparttal? Semmiben sem hasonlítanak, esetleg mindkét helyen lehet nyaralni.Ennnnnnyi AT. Úr!!!!

bj13

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #43 Dátum: 2006, Június 25, 06:59:10 »
Uraim!

Huszárruhákat, kutyabõröket, árpádsávos zászlókat, Nagymagyaroszág térképeket, nacionalista téveszméket kérjük a ruhatárban leadni!
Maradjon a Hi-Fi!!!
(Perzse, csak AkiT érnint!)

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:magyar garancia vs. Eu garancia
« Válasz #44 Dátum: 2006, Június 25, 11:52:34 »
Idézet
Szerinted téged nyugodtan beengednek a határon 10 erõsítõvel a kocsidban???


Igen. Senkinek semmi köze sincs hozzá. Amióta Magyarország az EU tagja, azóta NINCS VÁMOLÁS, nincs vámügyintézés a MAGÁNforgalomban. A kereskedelmi forgalomban természetesen van, de a téma ugye nem errõl szólt. (Ott sem vámot kell fizetni, hanem regisztrálni kell az árut).

Idézet
Attól hogy Magyarország az EU tagja az nem jelenti azt, hogy megszünt a VÁM ellenõrzés!


Pedig, de. Az egészen kivételes termékektõl (alkohol, benzin, cigaretta, gépjármû, stb...) eltekintve nincs vámolás, mivel az a szabály lépett életbe, hogy az áfát ott kell megfizetni, ahol megveszed az árut (kiv: EU adószámmal kereskedve), és nincs vám a tagállamok között.

Azaz, te most azzal kevered a dolgokat, hogy még nem vagyunk a schengeni határok között, vagyis útlevélellenõrzés még valóban van. Az is igaz, hogy szúrópróbaszerûen megnézhetik a csomagtartód is, de ennek a vámhoz éppen nincs köze. Az megszûnt.

Idézet
10 erõsítõ akár már kereskedelmi mennyiségnek is számíthat, és nem biztos hogy nem kell érte fizetni semmit.


Mondom én, hogy okoskodsz :( Értsél meg végre valamit: NINCS VÁM. Megszûnt! De tudod mit? Megkérdezlek ezúttal is, szerinted mégis miért, és milyen jogcímen kellene érte fizetni valamit?

Idézet
De ha nem kell érte fizetni akkor megint csak te vagy a hunyó, mert azért mentél ki a 10 erõsítõért, hogy olcsóbb legyen. Vagy ezt sem jól értelmezem?


A gyöngébbek és a te kedvedért akkor mégegyszer, szájbarágósan elmondom:

NEM VAGYOK HIFI KERESKEDÕ. NEM JÁRTAM NÉMETORSZÁGBAN DENON ERÕSÍTÕT VÁSÁROLNI.

Idézet
De ha nem lesz olcsóbb, akkor csak jobban esik pár száz kilóméterrõl elhozni azt amit itt is meg lehet venni?


Még gyöngébbek kedvéért beidézem, hogy leírtam, még a mélynyomómat is a Hifibarlangban vettem meg, drágábban, mint amennyiért a neten hirdetik.

Mert szerintem fontos, hogy azok a cégek, amik ezzel foglalkozzanak, azok fenn tudjanak maradni.

Idézet
Vagy mostmár tényleg igazad van mert nem értem, hogy mire volt jó akkor ez a példa.


Arra, hogy elmagyarázzam azt, amirõl a kérdés szólt. Eredetileg. Mielõtt elkezdted volna kiforgatni.

SEMMI sem tiltja azt, hogy Németországban bemenjél a Metroba és megvegyél húsz erõsítõt, majd azt Magyarországra hozva eladjad.

Azaz, megteheted, hogy kereskedõként NEM a magyar disztribútortól vásárolsz, hanem egy német áruházban.

AZONBAN a Németországra érvényes garancia természetesen nem válik okvetlenül érvényessé Magyarországra. Azaz, azért, hogy ez a készülék megjavuljon, ha elromlik, azért a márkaképviselet NEM vállal garanciát -> csak a kereskedõ.

Így már érthetõ?

Idézet
Nézd meg a címet! Te kezdtél el kioktatni mindenkit az import, a nyereség, a válalkozók, meg a feketepiac fogalmáról.


Olvastad a témát? Nem. Hogy szólt a kérdés, amit valaki TÖBBSZÖR feltett, de nem kapott rá választ? Hát úgy, hogy "valaki magyarázza már el, hogy mi a különbség a fekete, a szürke, meg a fehér kereskedelem/vám" és társai között annak fényében, hogy mi a különbség a garanciák között.

EZT tettem. És most olvassad vissza, hogy mit is vágsz ezúton is a fejemhez: Azt, hogy elmondtam VALAKINEK (akit veled szemben ez érdekelt), hogy mi a különbség az import, a nyereség fogalmáról.

Amibõl egyébként ékesen kiderült, hogy bár fogalmad sincs róla, hiába meséltem el, mert azt inkább veszed kioktatásnak - hiszen TE tudod az igazat. Neked nem kell elmondani! Neked nem kell hozzá érteni!

Bõven elég, hogy jogod van beszélni róla, ennek ellenére is ;)

Idézet
A kérdés az volt alapvetõen, hogy mi a különbség az EU garancia, és a magyar garancia között!


Azt is elmondtam. Nem vetted észre?

Idézet
Nem az volt a kérdés, hogy mire van szüksége az országnak a fellendüléshez.


Igen, abban igazad van, hogy erre tényleg nagy ívben sz*rik mindenki. Ebben tehát igazat adok neked. Errõl beszélni eleve csak butaság lehet. Fõleg olyankor, amikor ez még témába is vág.

Idézet
Vagy hogy miért röhögnek a horvátok a markukba, miközben kihal a Balaton.


"Kezdem igazán szívbõl gyûlölni ezt a fifikás magyar vagyok én, engem nem b*sztok át címû mentalitást, aminek hála a pénz úgy áramlik ki az országból, mint még soha a történelembõl."

És erre hoztam ezt példának. Hogy észre se veszi az ország, az emberek, hogy mennyit lehetne MAGUNKON segíteni, ha magunkkal törõdnénk. Ez csak egy valóban nem idevágó megjegyzés volt - ám mégis jól látható, hogy telibetalált, hiszen meg is jött rá a várt válasz:

"A Balaton azért halt ki, mert az a "nembasztokátmagyarvagyok" vállakozó egy nyári szezon alatt akarta megkeresni az egész évre valót + villát + 2-3 7-es BMW-t, ami nem 100%-os haszomkulcsot jelentett, hanem 2-300-at!!!"

És innentõl indult be a már szokásossá vált, a mindenért a vállalkozók az okok.

De ha óhajtod, és hogy értsed, megírhatom ezt a fordítottjaként is:

A Balatont kényelmesen le akartuk jómagyar módra húzni, nem fejlesztettünk, nincs infrastruktúra. Gyakorlatilag még mindig nem közelíthetõ meg autopályán, Németországból kifejezetten hatalmas kerülõvel érhetõ csak el.

Ha esik az esõ, nem lehet semmit csinálni.

A házak úgy néznek ki, mint egy nyomornegyed, mert az igénytelenségre épültek - most meg csodálkoznak, hogy miért nem kell senkinek sem.

A legnagyobb gond az, hogy mostanra már mindenki elszokott ettõl, és többet vár a pénzzéért. Mára eljutottunk oda, hogyha nem lesz igencsak komoly kormányzati pénz és beavatkozás, valamint 5-10 év intenzív fejlesztés, akkor leírható az egész.

Érted már?

Idézet
Vagy nem értem mi a bajod.


Nekem semmi :) Csak nem bírom, amikor a félmûveltség ekkora teret nyer. Egyszerûen sikk lett az, hogy gondolkodás nélkül mondunk be dolgokat. Azaz, engem nem az zavar, hogy butaság amit mondasz, mert az velem is elõ szokott fordulni.

Az zavar, amikor elmondják, hogy tévedsz, és te gondolkodás nélkül mész át támadásba, hogy "mindenki tudja" azt amit mondasz.

Idézet
Nem bírod a kritikát?


Kolléga úr, ne kritizálj, hanem cáfoljad meg amit mondok. Azt - hidd el - igazán szívesen venném, mert akkor tudnék belõle tanulni.

De ha nem vagy rá képes, akkor nem lenne legalább érdemes elgondolkodnod azon, hogy esetleg tévedsz?

Nézzed meg, hogy milyen érveket hozol:

"Nem bírod a kritikát"
"Nem biztos, hogy nem kell valamit fizetni"

Most komolyan: EZEK a kritikai érvek? ;)

Idézet
Nem vetted észre hogy a múltkori témában is magadra maradtál?


Az engem nem szokott zavarni. Ez az érv egy tipikus "csordaérv", hogy a mennyiség többet ér, mint a minõség.

Nekem nem azért lesz igazam, mert sokan értenek velem egyet ;) És nem hiszem, hogy helyes lenne az az érv, hogy azért van igazunk, mert többen mondjuk.

Idézet
Nem akartak tovább vitatkozni veled, mert csak neked lehet igazad.


Nem, egyáltalán nem :)

De beidéznéd azt, hogy mivel cáfoltad meg, amit írtam? Azaz, miért állítod, hogy neked van igazad? ;)

Merthogy azt nem találom :)

Ezek szerint, lehet, hogy azért van nekem igazam, mert nekem legalább van véleményem, és érvrendszerem? ;)

Súlyos hiba! :) Valóban :)

Idézet
Nem nézem le mert gagyi kínai cuccokban jár, vagy mert csak "muzikcentert" hallgat, és csak trabantra futja neki.


Írtam valaha ilyet? ;) Ugye nem. Ezt is csak igyekszel a számba adni, illetve a köztudatba bevinni, hogy lejárassál. Ez már azzal sikerült, hogy egyszer leírtad, mert innentõl úgysem lehet lemosni magamról, hogy ilyen vagyok.

De engem ez sem zavar, mert nem igaz :)

Idézet
Fõleg nem sajnálom a válalkozókat, akárhogy is "kampányolsz" értük.


Nem kampányolok értük.

Csak tessék végre megérteni, hogy a magyar emberek 50%-át magyar magánvállalkozók alkalmazzák, 40%-át az állam és kb. 10%-ot a multik.

Azaz, ha a magyar vállalkozókat bántod, ha nekik nehezíted az életét, akkor a fél ország életét fogod megnehezíteni. Mert azt, amit a vállalkozóktól veszel el, azt áttételesen elveszed az alkalmazottiktól is.

A helyzet az, hogy mára nagy teret nyert az a fajta vállalkozóellenesség, amely szerint azért van baj az országban, mert a vállalkozók nem fizetnek adót.

Miközben, akik ezt mondják, azok vagy bankokban, lízingcégekben, privatizációkban keresték olyan gennyesre magukat, hogy hihetetlen. Vállalkozó annyi pénzt keresni még álmában sem tud.

Idézet
Majd ha lesz minimálbéresek bálja, meg részmunkaidõsök bálja, meg munkanélküliek bálja is a válalkozók bálja mellett!


:) Igen, a tipikus nem gondolkodunk jellegû dolog ;) Az a bizonyos vállalkozók bálja, az nem a vállalkozók bálja, hanem a "rendszerváltáskor a tûz közelében voltunkok" bálja. Ott nincs olyan vállalkozó, aki dolgozott, pénzt keresett, adózott, és mégis van rá pénze.

Az a felsõ tízezer bálja, akik jót röhögnek azon, hogy a nép észre sem veszi, hogy kik nyúzzák õket.

Idézet
Szegényeknek olyan rossz hogy van közöttük olyan is nem kevés, aki "kényszervállalkozó".


Sajnos a vállalkozók 80-90% kényszervállalkozó :( Egyszerûen másképpen nem bírna még csak dolgozni sem :(

Tudod az a baj, hogy az emberek nem tudnak valamit. Nem tudják azt, hogy a vállalkozó NEM a bevételei alapján adózik!

Az úgy mûködik, hogyha (kényszer)vállalkozó valaki, akkor MINDEN hónapban ki kell fizetnie az összes járadékot - még akkor is, ha egy fillér bevétele sem volt. Azaz, egy egyszemélyes vállalkozás éves adóterhe LEGALÁBB 6-700 ezer Forint. Amit KÖTELES befizetni. Akkor is ha beteg.

És mégis sokan KÉNYTELENEK ezt választani, mert különben nem alkalmaznák õket.

Idézet
Hát ha én nem akarok valamit akkor nem is kényszeríthetnek rá, hogy márpedig csinálnom kell!!! Kényszervállalkozó. Hát mondj már erre egy olyan példát ami tényleg kényszer!


Egyet? Hát, nem is könnyû feladat, mert annyi jut hirtelen az eszembe, hogy nehéz választani belõle.

Ez úgy mûködik ma Magyarországon, hogy a bérek TB+ADÓ járadáka egyszerûen sok esetben kitermelhetetlen. Azaz, azt mondja a cég, hogy figyu öreg, kaphatsz 100 kFt-t havonta, de ADJ RÓLA SZÁMLÁT. Egyébként még a minimálbért sem kapod meg, hiszen az több mit 100 kFt-be kerülne(!).

Azaz, az üzletkötõk, újságírók, egyes egészségügyi alkalmazottak, önkormányzatnak dolgózó számítástechnikusok KÉNYTELENEK vállalkozást alapítani azért, hogy számlaképesek legyenek.

További ok az is, hogy az állami intézményeknél sok esetben létszámstop van, azaz nem vehetnek fel embert - számlára viszont fizethetnek. Azaz, még ha pénz lenne is - fel nem vehetik, csak számlával "alkalmazhatják".

Nyilván elkerülte a figyelmedet az, hogy hónapokon keresztül megy a cikkezés arról, hogy a jövõ hónap elején MEGSZÛNNEK a színlelt szerzõdésre vonatkozó moratóriumok, azaz onnantól kezdve dúrván bûntethetõ lesz a munkáltató, ha így "alkalmaz" valakit. Aminek nyilvánvalóan a jelenség tömegessége az oka.

De kérdem én, ha neked azt mondanák, vagy hozol számlát, vagy nincs munkád - te mit csinálnál?

Idézet
Csak akkor lehetek kereskedõ, ha vállalkozó vagyok?


Teljes fogalmi zavarod van. De annyira, hogy ennek az elmesélésére már tényleg nincs idõm.

Röviden: Kereskedõ az, aki terméket értékesít valakinek. Vállalkozó az, aki valamilyen tevékenységre, feladat elvégzésére "iparszerûen" vállalkozik.

Idézet
Ez érdekes, mert kocsit is csak akkor vezethetek, ha van jogsim.


Közúti forgalomban. Egyébként, például tanpályán, magánúton azt vezetsz, amit akarsz. De ez is csak részletkérdés, nem is értem, hogy jött ide.

Idézet
Hiába sztárolod õket, nem egy nagy szám azzá válni!


Pontosan egy nap. Amig bemész az önkormányzathoz és az adóhatósághoz, oszt bejelentkezel. De csinálni, kiszállni belõle, az már egy más játék. Amúgy pedig, nem sztároltam õket.

Csak ijesztõnek találom azt a gyûlöletet, amit mostanában ellenük terjesztenek. Aminek a példái jól láthatóak már errefelé is.

Idézet
A legjobban azért "sajnálom" õket mert alkalmazottat kell tartaniuk. Hát ez szörnyû, sõt mi több egyszerüen iszonyú!


Mivel nem értesz hozzá, ezért látszik is, hogy mennyire fogalmad sincs az egészrõl.

Idézet
Mire kifizeti az alkalmazottját, (nem bejelentve, lom pénzekkel) addigra már alig marad neki egy kis jövedelme.


Szörnyû. Ezzel már nem is foglalkozom, mert akkora marhaság.

Idézet
Hát ha olyan nagy teher egy vagy esetleg több alkalmazott akkor saját magunknak kell megcsinálni azt amit az alkalmazottra bíznánk.


Szánalmas!

Idézet
Ennyi. Vagy annyit kell beválalni amennyivel elbírunk saját erõnkbõl is. Nem sajnáltatni kell magunkat, hanem dolgozni! Jól néznék én ki ha egy alkalmazottat küldenék be magam helyett dolgozni.


Borzasztó :( Egyszerûen halvány segédfogalmad sincs arról, hogy mi a helyzet ebben az országban :(

Idézet
Az hogy ki menyit ért valamihez, az nem abból válik nyílvánvalóvá, hogy mennyit beszél.


De, nálad például nyilvánvalóvá vált :)

Idézet
Nem mondtam hogy én annyira értenék bármihez, de annyira biztosan mint te!


Egy biztos, nagy arcban és hamis önbizalommal aztán tényleg el vagy telve :)

Idézet
Te állítod be úgy az egészet hogy csak az a helyes amit te mondassz.


Ó nem :) Nem biztos, hogy helyes. Ez csak egy vélemény.

Csak furcsa az, hogy érdemi cáfolat - az nincs. Csak hallottam, úgy gondolom, meg a valóságtól teljesen elrugaszkodott demagógiák. És nyiván ezek miatt a "komoly érvek" miatt nincs igazam ;)

Idézet
Mi az hogy kommunista kiáltvány? Hát mit képzelsz te magadról?


Így kezdõdött anno is. Ideje lenne észrevenni. A "gonosz imperialistázással".

Idézet
Hogy lehet összehasonlítani a Balatont, a Horvát-tengerparttal?


Könnyen :)