Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Lemezjátszó vásárlása  (Megtekintve 10501 alkalommal)

JOCÓ

 • Vendég
Lemezjátszó vásárlása
« Dátum: 2006, Január 22, 21:21:07 »
Üdv Mindenkinek!

Kérdésem lenne az Lp szakértõkhöz.
Lemezjátszó vásárlásán töröm a fejem, de valami olcsóbb készüléken. Maximum 100 ezer forint körüli összegre gondoltam, a legfõbb kérdésem az lenne, hogy ennyiért lehet-e jó hangút kapni, van-e értelme egy hasonló árú cd játszó mellé venni ennyiért lemezjátszót?
Ha igen, akkor milyet?
Köszi elõre is!

Vértes

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #1 Dátum: 2006, Január 23, 14:50:12 »
Úgy vélem, hogy a jelzett keretbõl talán elsõsorban a ProJect házatáján kellene körülnézned. Náluk az ár/érték arány nagyon jó. Ami pedig a CD melletti LP-játszót illeti, hát mindenképpen. De nagyon sok függ a lánc további tagjaitól is. Cs.

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #2 Dátum: 2006, Január 23, 17:07:25 »
Én körülnéznék a helyedben az eBay-n is, pl. Thorens TD125 még szállítással is kijön 70-80-ból és nagyon jó lemezjátszó. Persze kell még pickup, (sokszor benne van az árban), de itthon újat is lehet venni(pl. Denon DL 103 30 e. körül) és Riaa korrektor, ha nincs az erõsítõben. Egy kis ügyességgel tartható a keret és az LP állapotának függvényében -ez igaz-, de sokkal élettelibb, szebb hangot kapsz, mint CD-rõl.

Szerkesztette: duofon, Idõpont: 2006-01-23 17:20

Szerkesztette: duofon, Idõpont: 2006-01-23 17:22

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #3 Dátum: 2006, Január 23, 17:29:01 »
Kedves M SZ! Hogyan tudnék képet csatolni a hozzászólásomhoz? Azt írja zip fájl kéne, az enyém meg jpg.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #4 Dátum: 2006, Január 23, 19:26:16 »

Pl. így.
Az üzenet beírására szolgáló ablak alatt van a "Válassza ki a csatolandó képet" felirat, tallózás gomb, és kiválasztod a csatolandó képet. Ne legyen több, mint 400 pixel széles, 600 magas és 120kB, akkor felmegy. Jpg, gif jó. A tallózás gomb mellett van egy img felirat, arra is bökj rá, az jelöli ki a kép helyét a hozzászólásban.

Egyébként ezen a képen látható talán a legjobb ajánlat, a Pro-Ject Xpression II. valamivel 100Ft alatt. Az Audiotuningnál érdeklõdj, talán már mostanában kinyitnak :)
üdv,

Szerkesztette: msz, Idõpont: 2006-01-23 19:33
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #5 Dátum: 2006, Január 23, 19:30:53 »
Most már csinálnom kellene egy GYIK szekciót, mert  tényleg nem a legegyszerûbb a fórum használata. Hamarosan...  :blush:
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #6 Dátum: 2006, Január 23, 20:11:53 »
Akkor itt egy Thorens TD 125. Legjobb SME karral, de az eredeti TP 16 is jó. Van fenn most is kedvezõ ajánlat. Ez egy igazi profi lemezjátszó. Értékelem a Projectet is, volt  nekem egy Perspective is, de eladtam. A Thorens szebben szól. Persze könnyebb itthon vásárolni és az új is lesz, nincs rizikó. A Thorens viszont 20 év múlva is jó lesz. Az enyém a hetvenes évektõl mûködik, javítás nélkül. 3 éve vettem, postán jött el Németországból. 250 EUR volt. Meg lehet fontolni. Figyelem! Nem minden Thorens audiofil. Van fröccsöntött dobozos is.

A kép nem megy fel. Nem valami felhasználóbarát ez a módszer...

Szerkesztette: duofon, Idõpont: 2006-01-23 20:19

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #7 Dátum: 2006, Január 23, 20:22:10 »
Kép, talán most.
Már nem tudom mi kéne neki, akit érdekel, annak emilben küldök képet, ezt az oldalt csak zsenik tudják használni. drkecskes@chello.hu

Szerkesztette: duofon, Idõpont: 2006-01-23 20:25

JOCÓ

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #8 Dátum: 2006, Január 23, 20:22:29 »
Helló Mindenkinek!
Köszönöm a tanácsokat, azért is, mert nem igazán értek az Lp-hez, persze régen enkem is volt Teslám,de azkor még nem foglalkoztam komolyabban a hifivel. :)
A lánc többi tagja:yamaha elõfok, clarus dual-mono végfok(ezt kevesebben ismerik, de tényleg nagyon jó-30 kg, mdf-ház stb), audiquest kábelezés, minden rezgéscsillapítva.Hangfalak Clarus Callisto.
Cd-m Onkyo integra megtuningolva, emellé kellene, illetve lehet, hogy hifire helyette a lemezjátszó.
Mekkora a rizikófaktor, ha külfüldrõl hozatom, nem lehet bebukni vele?
Köszi, Üdv!

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #9 Dátum: 2006, Január 23, 23:04:58 »
Az én tapasztalatom mindig nagyon jó volt az eBay-el kapcsolatban, nagyon vigyáznak a jóhírükre, a szélhámost azonnal kizárják. Sok fotó, korrekt leírások és fõleg olyan cuccok, amiket itthon sose látni. Sajna mi le voltunk maradva az audiokultúra terén sokáig, nincs mitõl megválni ebben a másodlagos kereskedelemben. Kicsit tudni kell angolul és németül, de nem olyan nehéz regisztrálni.
Szerencse fel! duofon

JOCÓ

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #10 Dátum: 2006, Január 26, 16:13:23 »
Helló duofon!
Hadd kérdezzek meg vmit az eBay -en történõ rendeléssel kapcsolatban.
Regisztráltam magam, nemsokára küldenek e-mailt a rendelési azonosítóval.
A lemezjátszódat milyen fizetési módban intézted, melyik takarja a fizetés átvételkort náluk?
Láttam több jó ajánlatot, csak ez a fizetés nem tiszta egyenlõre.
Köszi elõre is!
JOCÓ

pernot

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #11 Dátum: 2006, Január 26, 21:23:45 »
Én azért óvatosságra intenék az Ebay-el kapcsolatban, mert nem ilyen rózsás a helyzet! Én is, és több ismerõsöm is kapott már hibás árut, nem mondom, hogy ez nagyon sûrün elõfordul, de számítani kell rá!

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #12 Dátum: 2006, Január 26, 21:36:48 »
Szia Jocó!
Én az elõre fizetés elvét alkalmaztam. Mikor megnyertél valamit, elküldik az eladó emailcímét, + telefonszám persze, de az másodlagos. Szóval mailben jelentkeztem, megkérdeztem mennyi lesz a postaköltség, itt a legolcsóbb földi postázást kérd. Abszolút megbízható a postájuk, mindig minden pontosan érkezett. Kéred a számlaszámát, ahova utalhatod az összeget.Vételár + szállitási ktsg. Én a Raffeisen banknál nyitottam ingyenes számlát, - egyet EUR-ra, egyet US $-ra. Ide mindig csak annyi pénzt teszek, amennyit át akarok utalni + 5 EUR, vagy $ az átutalásra. Ott kitöltöd a formanyomtatványt IBAN szám kell és a címzett neve, címe. 3-4 nap alatt megérkezik az átutalás és az eladó küldi az árut. Címed megírod neki. Lehet Western Unionnal is utalni a hozzá legközelebbi postára, de ez jóval drágább. Küldheted ajánlott levélben a címére is, ez rizikósabb, de ha eléggé átlátszatlanul teszed be a kp-t, akkor elképzelhetõ. A csomagolás mindig profi volt, soha nem sérült semmi. Egy gond azért van, néha az új tagokat kizárják a licitálásból, mert a visszajelzésnek óriási fontosságot tulajdonítanak. De hát mindenki kezdõ egyszer, 10 pozitív visszajelzés után már tagja vagy a klubnak. Vigyázz a licitálásnál is, mert sokan nagyon profin az utolsó másodpercekre tartogatják az ajánlatukat, de lehetsz te is nyerõ egy kis gyakorlattal. Tényleg kincsesbánya, amit ott lát az ember.
Ha van még kérdésed, szívesen segítek, ha tudok. Sok szerencsét!

dszabi

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #13 Dátum: 2007, Január 29, 12:39:10 »
Én is lemezjátszó vásárlásán tanakodom. Legfontosabb kérdésem: szabad-e lemezjátszót használtan vásárolni? Arra gondolok, hogy ez egy nagyon finom, kényes szerkezet, tele van mozgó, kopó, elállítódó alkatrészekkel, és ha valaki nem ért hozzá (=én) az nagyon befürödhet vele??? Másképpen fogalmazva: mire kell odafigyelni?

Különösen használt hangszedõ vásárlásánál hogyan legyek körültekintõ? Nem szeretnék egy agyonnyúzott, kopott hangszedõt, ami tönkreteszi féltve õrzött bakiletjeimet... Vannak még helyek, ahol a hangszedõrõl meg tudják mondani, mennyire kopott?

Pro-Ject Expression II. új árában (ami 100e körül van) kapnék egy használt RPM6-osat karral, hangszedõvel. Melyik érné meg inkább: új, alacsonyabb kategóriájú vagy a használt audiofil?

Láttam még RPM4-est hírdetni, még olcsóbb is mint az Expression II, de ez nem szerepel az audiotuning kínálatában. Ez valami régebbi modell?

Na hirtelen ennyi!  :)

Vértes

 • Vendég
Válasz/Re:Lemezjátszó vásárlása
« Válasz #14 Dátum: 2007, Január 29, 14:06:25 »
Kedves dszabi, csak általánosságokat lehet ez ügyben tanácsolni. Persze lehet jó minõségû lemezjátszót vásárolni használtan is, manapság különösen, hisz az LP-hívõket többnyire nem az jellemzi, hogy ütik-vágják a készüléküket.(Egyébként ez is csak annyira "finom és kényes szerkezet", mint minden más, az audiofiliában.) Tapasztalatból mondok néhány tanácsot: lehetõleg ne direkt meghajtású készüléket vegyél, a szíjhajtásúaknak finomabb, csendesebb a hangjuk. Egyébként ez sem általánosítható érvényû tanács mert például a Pioneer legendás PL 200-asa, direkt hajtása ellenére is méltán legendás készülék. Aztán: nagyon kell figyelni, hogy lejátszás közben mennyire zajos a berendezés. Ha a befutó- és a kifutó barázdáknál már erõsen serceg, akkor a fej szemétbe való. Ugyanez érvényes a tételek közötti szünetekre is, ha akkor is zajos és serceg, az szintén kopott fejre, tûre utal. Lehetõleg MC fejet válassz, fõleg akkor, ha az erõsítõd nemcsak MM fej fogadására alkalmas. (Igaz: manapság már vannak olyan kimenetû MC fejek is, amelyek MM bemeneten is hibátlanul szólnak. De ennek eldöntéséhez mindenképpen szakember kell!)Olyat nem fogsz találni ilyen árban, amelynek cserélhetõ lesz  a hálózati zsinórja, de ha már, akkor rögvest érdemes lenne azt is lecserélni egy jobb darabra, s ha már drótoztatsz, akkor ugyanezt el kell(ene) végezni a hangkarban is. Egy hibátlan kinézetû készülék általában arról árulkodik, hogy mûszakilag is rendben lévõrõl van szó, de a legtöbbet az árul el, ha meghallgatod. Mellesleg 100 ezerért már egészen elfogadható minõségû LP-játszók közül válogathatsz, fõleg ha arra is ügyelsz, figyelsz, hogy az erõsítõd azért lehetõleg valami jobb fajta legyen. Afféle Phono bemenettel ellátott "HIFI toronyra" nem szabad lemezjátszót kötni. Az az igazság, hogy az LP fõleg a közepesnél csipetnyivel jobb minõségû láncok tagjaként adja azt, ami miatt nagyon sokan jócskán a CD-játszó elé teszik, mint hangvisszaadó eszközt. Azt szoktam mondani, hogy a CD-játszó, még a nagyon jók, a nagyon drágák is, inkább az észhez szólnak, az LP pedig, a maga emberszabású hangjával, sokkal inkább a szívhez. Nagyon nagy élmény, akkor is, ha a CD-én "szocializálodott" zenebarátok szerint az LP elavult, ócska szarság, a CD viszont az Isten. Tiszteletben kell tartani ezt a vélekedést is! És még annyit, hogy az LP-játszó - különösen ha merev vázra szerelt - különösen meghálálja a jobb minõségû rezgéscsillapító alátétet. Jó vadászatot. Cs.Üdvözlettel Cs.