Természetesen nem jogvédett eme csoda, sõt közkinccsé teszem a különleges kialakítás okát is. Ha parodizálni szeretném egynémely leírás stílusát, a következõt állítanám:
"tudvalevõen egy elektromos vagy mechanikai rendszer a környezetébõl a rezonanciafrekvenciáján képes a legtöbb energiát kivonni. Ha az alátét gyári kivitelét tekintjük, a henger a szimmetrikus felépítése miatt méreteitõl és anyagától függõen valószínûleg ezt egy kitüntetett rezgésszámnál fogja produkálni, a többi esetben hatásossága kisebb lesz. Ezért célszerûbb olyan formát választani, amelynél a golyó által az anyagba közvetített rezgések különbözõ irányokban más-más hosszúságú utat tesznek meg, a kisebb méretnél a magasabb frekvenciás összetevõkre mutat elnyelést, a nagyobbaknál pedig az alacsonyabbakra - vagyis alátétünk szélessávú lesz."
Azonban én komoly ember vagyok, és bevallom az igazat: miután egy szép napon nekiugrottunk ennek a barkácsolásnak, a 10mm-es golyók beszerzése után elmentem a Praktikerbe, valamilyen alkalmatos kacatot keresni továbbfaragás céljából. Elõször fából készült bútorgombra gondoltam, de sem a méretük, sem az anyaguk nem bizonyult megfelelõnek. A konyhai részen viszont megláttam kb. 130Ft-ért nyeles habverõket, ezeknek a feje ilyen bemart fazonú, és estére már készen is volt a garnitúra. Az viszont tény, hogy a süllyesztés mértékét igyekeztem a fotók alapján hasonlóra készíteni. Most már csak annyi van hátra, hogy valamilyen korrekt méréssel el kellene dönteni, hogy hatásában valamennyire megközelíti-e a gyári alátéteket, és ha igen, kicsit csiszolni lehetne hozzá az elõbbi ideológiát. Álljon példának elõttünk a nyírségi parasztasszonyok leleményessége, akik két használt alsónadrágból tudnak készíteni egy vadonatúj túrós zsacskót.
:woohoo: