Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Kínai termékek  (Megtekintve 25319 alkalommal)

barcikaikampi

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #15 Dátum: 2007, November 30, 16:36:32 »
Üdv.

Nem tünt fel senkinek hogy a hificity apró telivan eladó kínai csodákkal ? pedig 1ik sem öreg gép.

Kedves Petimre barátom, természetesen nem a 300 ezres kategóriára gondolok....hanema 30 ezres re.

Számomra a kia nem autó ( elnézést mindenkitõl aki szereti :blush: ) nem egy barátomnak van..hát erõsen köpködik..40.000km nél szét ment a váltó:ohmy:  na de mind1 a hifi a lényeg.

Kedves Bikabeka....én csak azt mondtam..30ért trafót nem veszel amin keresztül csordogál 2x65W Rms... innentõl 100% ig biztos vagyok benne hogy ez az adat nem igaz:blush:  és ha ez nem igaz, akkor a többi adat se.

Amúgymeg igazad van, ennyi erõvel elmondhatnánk a többi neves gyártó készülékeiröl is ( 100e ft alatt ) hogy azoksem igazak. LASSAN ÉN IS KÍVÁNCSI LENNÉK MONDJUK ERRE A GÉPRE:S

Vedd meg bikabeka...legalább teszteli valaki;)  Hátha igazad van.

Pecás

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #16 Dátum: 2007, November 30, 16:52:03 »
Már megint kína,meg kínai hifi.Azt hiszitek hogy ezek a vackok azért olyan olcsók,mert meg akarják mutatni a világnak hogy ennyibõl is lehet minõséget adni.Lehet a fenét,annyit érnek amennyibe kerülnek,de szerintem még annyit sem.A minõséget meg kell fizetni,fõleg a hifi világában.A vdh az vdh,a számtek kábel meg arra való amire kitalálták,persze lehet vele próbálkozni,de kérdés hogy megéri e,és minek?Én is próbáltam,van itthon vagy 20m minden félébõl,de csak az idõmet pazaroltam rájuk,hasznom nem volt belõle.Pedig a nagy mágus szerint ezek a legjobb kábelek,hát én nem így hallottam.

bikabeka,ha spórolni akarsz akkor vásárolj használt holmit,de ne kínait,és ne számtek kábeleket,szerintem.

barcikaikampi

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #17 Dátum: 2007, November 30, 17:02:38 »
Van még 5 percem :)

Természetesen pontosan tudjuk hogy rohamosan fejlõdik a kínai....ez ráfogható arra hogy rengetegen vannak, és emiatt is alacsonyak a bérek..és úgye olcsó munkaerõ, olcsó árú...ez rendbe is van.

Annyi a probléma, hogy nem ennyivel olcsóbb az árú, hanem az anyagválasztások miatt, sokkal többel...természetesen azt is tudjuk hogy elõbb utóbb erre is odafognak figyelni ha tõkeerõsebbé válnak..

Az is igaz..ha a kínai elkezd valamit koppintani..addig-addig gyártya..míg a végén rendesen összerakja.

1 Példa: magyar gyártó castone 2400 végfok ( 2x1200W Rms 4 Ohm ) Teljesítmény felvétel 4Kw. Súly: azthiszem 30Kg.

2: Behringer 2400 Végfok ( 2x1200W Rms 2Ohm ) Teljesítmény felvétel 1400W !!!!!! :huh: . Súly 13Kg.

A Behringerbe valószínûleg benzines Agregátort is tettek, a megfelelõ teljesítmény érdekében.

castone ára: k.b. 200E Ft, Behringer: 90E Ft

Nézzük csak meg: Max 1400W Teljesítmény Felvétel:K.B. Jó esetben 2x350W "4Ohm", 2x150W 8Ohm. Enyhe Túlzással Egy Quad 405 öt kapunk 90Ért. Ami jó, mert azért gyári a cucc....meg is éri az árát... De Összesem lehet hasonlítani az azonos magyar termékkel.

Kínai mikrofon álvány : egy zenész barátom nemrég vette azthiszem 40ért....második fellépésen enyhe tánc közben kettéesett....kiderûlt a bolhák amivel összevolt illesztve egyszerûen kiugrottak a helyükröl...na ezért gyûlölik a kínai cuccokat.

Reméljük megéljük még azt hogy jóáron biztos jót kapunk mondjuk 100 alatt.

Mégegyszer elmondanám....cseppetsem vita miatt írok...dehát megkell beszélni a jót és a rosszat..ezért vagyunk itt :)

Sziasztok.

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Vá: Kínai termékek
« Válasz #18 Dátum: 2007, November 30, 17:18:40 »
Petimre!

Az az elõfok - végfok páros nem 30 000 forintba kerül, hanem egy kicsit többe. 40 000 ft.
30 csak a végfok.
http://www.nysound.com/exec/servlet/CategoryServlet?action=shopping&category=2012
236 dollár együtt.
Amúgy ez egy ShengYa gyártmány, ami itt európában Vincent néven fut.
Ezen a honlapon még sok szép dolgot megnézhettek...

petimre

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #19 Dátum: 2007, November 30, 17:44:01 »
Szia Bikabéka!

Köszi, szép darabok vannak itt, bár megmondom õszintén, nekem pont a Vincent hangja nem tetszett, mikor erõsítõket hallgattam meg egy korábbi vásárlásom elõtt... Persze lehet  másik kábel, hangfal esetén más lett volna a véleményem, de ott, s akkor Nordost Red Dawn kábelszett, s Audience 72Se volt rákötve, az én T+A cd-játékosommal.

Üdv.

Imi

istvan01

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #20 Dátum: 2007, November 30, 17:48:47 »
Uraim.
Itt nem az a fõ kérdés, hogy meg tud-e egyáltalán szólalni az a vas ennyi pénzért, hanem sokkal többrõl. A történelem során az az ország, birodalom lett naggyá, ami valamilyen módszerrel befolyása, uralma alá tudta kényszeríttette a meghódított területeket, azok népéit kizsákmányolta, megadóztatta, fiataljait besorozta. Kína mostani fejlõdése, világbefolyás kialakulásának alapja nem politikai és katonai legyõzés, hanem egyszerûen csak annyi, hogy kikaparja a gesztenyét a tûzbõl majd mindenki elöl. Itt a gesztenye a piaci termék kereslet elõállítása, vagy tömörebben egyre többünk elöl elveszi a munkalehetõséget. Tisztességes, vagy tisztességtelen módszerekkel mindenkinél olcsóbban, nagyon gyorsan tanulva egyre jobb minõségben gyártanak dolgokat. Egyelõre még csak a gyártásban nagyok, de nagyon közel vannak a saját erõs fejlesztéshez, késõbb pedig majd következik a szolgáltatási területek lefedése világméretû hálózatokkal.

Ilyen típusú és nagyságú világhatalmi kiemelkedésre eddig még nem volt példa. Nem fegyverrel, nem ásványi anyagok birtoklásával, hanem egyszerûen a dolgozni akaró és tanulni képes irdatlan munkaerõ kapacitásával hódítja meg a világot. Ennek egy nagyon csekély részjelensége, hogy a nagy Kínai bumm felhajtja az olajkeresletet és ezzel az olajárakat.

Amit a hifi termékek alsó, közép és felsõ kategóriában fel tud mutatni, ezen csak mi kapkodjuk a fejünket. Az ár/érték alapján mindegyik versenyképes. Ilyen árakon ennyi szolgáltatást mások nehezen tudnak kiizzadni legfeljebb csak akkor, ha õk is Kínában gyártatnak. A szokásos kérdés, hogy ennyiért mit tudhat az a készülék, el ne felejtsétek a másik még gyakoribb kérdést, hogy ebben a fotelben mi kerülhetett ilyen sokba?, csak ezt a történetet még Kínában valószínû nem ismerik.

A Kínán kívüli piacokon a kínai holmik a piaci versenyben áraiknak megfelelõ szinten megállják helyüket. A nagyon olcsó szinteken meg azért vállaljunk már egy kevés vásárlói felelõsséget és hozzáértést, el kell döntenünk, nagy értékû hosszú élettartamú terméket várhatunk-e 10 db kenyér áráért. A népámító 10ezerforintos mindentudó masináknak ne dõljünk már be, ezt a marketing stílust egyébként sem a Kínaiak találták fel.    

Azon kell nagyon elgondolkozni, mi magyarok mibõl fogunk majd gazdasági pozíciókat építeni, hogy ne halljanak éhen unokáink. De az is lehet, itt magyar földön Kínaiak által birtokolt üzemekben fogják tanulni az ázsiai munkastílust. (Dunaujváros-Hankook)

Tiszteletem
István

petimre

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #21 Dátum: 2007, November 30, 18:44:21 »
István,  Egyetértek, ez a tendencia, lásd olimpia, fogadok az is nagyon nívós lesz fele költségbõl!

Imi

KisMarci

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #22 Dátum: 2007, November 30, 18:52:11 »
Sziasztok!

Olvasgatva a hozzászólásokat azt hiszem a vita kicsit meddõ, mert nyugati gondolkodással próbáljátok meg véleményezni keletet. Szerencsémre van egy kis rálátásom a keleti világra, ezért merem mindezt állítani.

barcikaikampi szerint nem lehet 30.000-bõl még egy jó trafót sem kihozni. Ez így is van egy nyugati számára, akinek elképzelhetlen hogy lehet havi 10 dollárból megélni. Tudomásul kell venni azt a tényt, hogy pl. Kínában egy forgalmazó közvetlenül a gyártótól veszi meg a terméket és nem 3-4-5 ingyenélõ, 20-30-100%-os haszonkulcsal "dolgozó" ún. "disztribútortól", mint nálunk. Ráadásul maga az eladó sem abból próbál megélni, hogy 2 havonta elad 1 db. terméket, mert egy keleti (pl. Budhista) számára nem a "haszon" az Isten!

Csak gondoljátok végig, ha egy országon belül megvan az összes alapanyag (színesfém), az olcsó munkaerõ és a nem százalékban(!!!) mért haszon az egész termelés alapja, akkor már mindjárt kiderül, hogy egy minõségi trafó is lehet 30.000 Ft. alatt, sõt! Ennél jóval olcsóbban meg lehet a végtermék is, ami közvetlenül a kereskedõhöz kerül.

Ja kérem, átjön 1-2 nyugati szállítmányozó társaságon keresztül 100% sáppal, eljut a vámig, ami itthon ugye nem elhanyagolható, a "beszállító" ráteszi a maga 20-30%-át, a nagykereskedõ megint 20-30%-ot, végül a kiskereskedõ is 20-30%-ot, mert nálunk %-ban mérnek mindent és ugye nem mindegy hogy 10-nek a 100%-a, vagy 1.000-nek.

Szerintem próbáljátok az itthon kapható kínai termékek árából visszafejteni, hogy ugyanaz mennyibe kerülhet az elõállító országban. Úgy vélem az összeg mindenkit meg fog lepni, pedig abban az árban már benne van 2-3 család megélhetése.

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Vá: Kínai termékek
« Válasz #23 Dátum: 2007, November 30, 20:06:52 »
Hát...
Na szóval...Lehet a Kínaiakat most "leigázó" "bekebelezõ" nemzetnek tekinteni, de itt most nem errõl van szó.
Jelen esetben még a Kínaiakat igázzák. Szerintetek az olimpián a játékosok valamilyen kínai sportmárkában fognak a pályára lépni? Ugyan már! Nike -ba és Puma -ba....Amit Kínában gyártatnak, majd miután rákerül a címke és kihozzák a gyárból, a "nagyker" ár ötszöröséért árulják. Hova megy ez a 400%? A Nike -nak és a Puma -nak.
De térjünk vissza a hifihez...Ez ide is lefordítható...Nem kell márkákat említeni. Igen, nyugaton nem lehet 30 000 ft -ból megcsinálni a trafót, mert ott az órabér annyi mint kínában egy heti bér. Oda be kell szállítani a Kínai nyersanyagot..stb...
Amerikában nem hiszik ek, hogy meg lehet élni havi 300 dollárból. Ennek ellenére elég sokan élnek itt ebbõl.

De én nem azért hoztam létre ezt a topikot, hogy szociológiai és gazdasági kérdésekbe vitatkozzunk, hanem azért, mert igenis egyre több jó minõségû kínai termék van a piacon, amiktõl még sokunk idegenkedik.
Ezeket a termékeket szeretném ha kibeszélnénk, sõt ha valaki rendelkezik ilyenekkel, illetve felfedez ilyeneket, ossza meg velünk a tapasztalatát.

Nem kell annak kínai kaját enni, akinek nem izlik. Nyugodtan ehet hamburgert, bécsi szeletet vagy pacalt...;)

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Vá: Kínai termékek
« Válasz #24 Dátum: 2007, November 30, 20:14:38 »

petimre

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #25 Dátum: 2007, November 30, 21:01:42 »
Hello Bikabéka!

Mint már írtam én kínait hallgatok, de nem a legolcsóbbat, s nem is én fedeztem fel, elõtte sokat olvastam róla, mégis meghallgatás nélkül vaktában vágtam bele, mondván másnem végfok lesz....

S nyertem, jó lett s nem csak végfok, de idõvel az lesz talán....

Még annyit, hogy sajna MO-on is sokan kénytelenek megélni havi 300 dollárból, kb. ennyi a minimálbér is nettó!

Üdv.

Imi

Pecás

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #26 Dátum: 2007, November 30, 21:47:38 »
Kína akkor fog minõségi terméket forgalmazni ha már nem tudja eladni azt a sok szart amit most árul.És az nem most lesz,de nem is a jövõ héten,és lehet hogy nem is ennek az istennek az idejében.

mishow

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #27 Dátum: 2007, November 30, 21:59:17 »
Idézet
És az nem most lesz,de nem is a jövõ héten,és lehet hogy nem is ennek az istennek az idejében.


Hááát.... Asszem ebben sajos tévedsz.

És itt már rég nem a hifirõl beszélgetünk. A téma világgazdaság és a globalizáció :(

istvan01

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #28 Dátum: 2007, November 30, 22:00:17 »
Pecás írta::
Idézet
Kína akkor fog minõségi terméket forgalmazni ha már nem tudja eladni azt a sok szart amit most árul.És az nem most lesz,de nem is a jövõ héten,és lehet hogy nem is ennek az istennek az idejében.


Emberek

A számítógép amin nyomultok a netre, meg csináltok még vele 1000 más dolgot, azoknak a hardware-i hol készültek? Hány százaléka készül a computernek Kínában? Azok most jók vagy nem jók?

Tudom az nem hifi, de a technológia nincs messze tõle.

Arcus

 • Vendég
Vá: Kínai termékek
« Válasz #29 Dátum: 2007, November 30, 22:07:04 »
Isván! Ezt ne erõltessük...azé me ott készül,attól a kínaiak még nem tudnak elõállni jó saját termékkel...Sztm más gyártók által bérelt munkaerõ alól oldjuk fel az embargót :kiss: